pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Vår?

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag har börjat längta till våren:-) Idag var jag och Sara ute och red en sväng på Åsa och Schasen med våra snygga reflextäcken ( vi har likadana). Misstänker att vi såg ut som två gigantiska lysmaskar som var ute och skuttade.

Men tyvärr så är det ju så hårt i marken och även bitvis väldigt isigt. Så några högre hastigheter blev de ju inte men turen gick iaf bra. Så de är inte annat än att jag börjar längta till våren då man kan rida normalt och få ut lite vettigt av ridningen. Dessutom blåste de typ storm ute så man får vara glad att man har djur som gör att man tar sig utanför dörren. Något som jag misstänker att man inte hade valt att göra idag om man varit djurlös;-)
lysmasktäcket;-)

Agilityträning

Kategori: Agility

Då har de varit agilityträning för mig och Caktus idag igen. Det gick bättre än på förra träningen men varför ska de vara så gott med hästskit för??? På tävlingen igår brydde han sig inte alls men idag så skulle han bara ha!! Jag tycker att han som har ”egna” hästar hemma och möjlighet till att äta lite då och då och även fri tillgång de veckor hästarna går i hagen vid huset;-) Räcker inte de? Varför mumsa i sig massor borta också. Mkt onödigt enligt mig.

 

Tillbaka till träningen fick till några riktigt bra kontaktfält så övning ger färdighet men det måste tränas mkt mer. Även högerslalom de går men mkt knackigt så där behöver flytet tränas upp.

 

 

Men som skönt är nästa träning redan nästa söndag så de är bara hoppas på att de fungerar då med. För sen är det ingen mer träning innan nästa tävling som är i Kristinehamn 27feb officiell agilityklass 1 gånger 2 ska vi starta då. Så tänk om man kunde få till det och lyckas med en pinne iaf men det är nog tyvärr bara önsketänkande.

 

Hoppla!

toan som jag tjatat om;-)

Kategori: Allmänt

Då var det dags att vissa upp min toa om de nu kan vara något att visa upp vilket inlägg egentligen hi hi! Men men nu har jag ju tjatat om den här i bloggen så de är klart att ni ska få se.Före:                                                                     Efter:
Före:                                                          Efter:

 


Före:                                                            Efter:

  


Så lite skillnad blev de allt lr va tycker ni? Men som sagt de är ju ingen ny toalett direkt och helrenovering har jag inte råd med men en uppfräschning behövdes om man säger så. Och nu blev de genast mkt roligare att hålla ordning där inne för förut tyckte jag bara att de spela ju ingen roll med tanke på hur de ändå såg ut.

 

Hoppla!

bloggtävling hos ridboken om ett rosa schabrak:-)

Kategori: bloggtävlingar

Jag är med och tävlar om ett rosa schabrak

Gör de du oxå vet ja klicka på bilden för att komma dit.

Visst ser verkar de gulligt♥♥ tänk va bra de skulle passa på mina små fjordingar:-)

Hoppla!

Agilitytävling i Tibro 29jan-11

Kategori: Agility

Vilken dag säger jag bara bättre tävlingsdagar finns men det slutade ändå väl. Startade 4st öppenklasser med Caktus två i agilityklass och två i hoppklass. De tre första starterna gick helt åt skogen.

Första agilityloppet tog han A-hindret när han inte skulle = Disk

Andra agilityloppet tog han ett hopphinder tillbaka = Disk

Första hopploppet tog han fel tunnel = Disk


Så nu är vi rena;-)


Och att vi blev diskade berodde ju helt enkelt på att han var för snabb och jag för långsam ingen bra kombo de inte!

 

Andra hopploppet kom vi runt felfria och de gick superfort enligt mig 4,76 m/sek men inte tillräckligt eftersom 1an och 2an låg på 29sek, 3an på 30sek och Caktus 31sek alltså 4a!!! Sen så hade 5an 38sek så där skiljde det en hel del så när vi väl lyckas så ligger vi med på toppen känns de som iaf.  Kan tillägga att 1-3an var utav samma hundras nämligen den ”nya” populära agilityrasen Berger des pyrenees. De är verkligen hur snabba som helst med rätt tränare och förare så jag får nog trots allt vara nöjd med de loppet iaf!!

Hoppla!

Mera jelly beans:-)

Kategori: Allmänt

Ja är nog lite galen men här kommer ett litet inlägg till ang. jelly beans. Googlade på de och hittade då en hemsida om den lilla bönan med en hel del fakta. http://www.jellybelly.se/ Och där fanns alla smaker med på bild och även recept på smakkombinationer va sägs om de här receptet som ja hittade: 

Visst låter de gott om de nu verkligen kan smaka så bara av att blanda de små bönorna:-) tveksam men som sagt låter iaf gott:-)


dressyrträning

Kategori: Häst (fjordhäst)

Nu har jag tränat och jag är jättenöjd med Åse bara hennes ryttare hade lite bättre koordination så……..skulle de nog gå bättre. Fick börja med att träna på att rida på volt och behålla ställningen men flytta in bakdelen innanför spåret på ena halvan. Och de var allt lite svårt eftersom varken jag eller Åse gjort den övningen förut. Men jättebra för att hitta kontrollen över hela hennes kropp och även min tror jag minsann för att få till de hela.

 

Sen fortsatte vi passet med att träna på att forma rätt och galoppfattningar!! Mitt stora problem. Jag tror allt vi kom på de så nu är de bara för mig att bryta vanan och göra rätt. Jag låser nämligen innerhanden istället för att släpa efter och flytta fram den så att de blir lättare för Åse att göra fattningen. För när jag tänkte till och gjorde rätt så gick de ju!!

 

Så nu har jag bokat in en lektion till om två veckor så nu hoppas jag på att vädret är på min sida så att det går att rida och träna hagen.

 

Hoppla!

27/1-11

Kategori: Allmänt

Kan väl börja med att avslöja att toan är klar uppfräschad nu. De går säkert få till de bättre om man skulle vilja lägga med pengar och energi på den. Men med tanke på vilken tid de ändå tagit för mig med de lilla jag gjort så känner jag mig klar. MEN tyvärr lägger jag inte ut några bilder på de idag då ja känner att jag inte hinner tömma kameran men de ska bli snarast jag lovar.

 

De har inte hänt så värst mkt idag följde med mormor till Töreboda och handlade en sväng på eftermiddagen. Promenixat med hundarna och även en halv timmes promenix med Moa och Flora. De blev även lite trav så undra hur normalt de ser ut egentligen en person ute och springer med två hästar en på vardera sida :-). Men de bjuder jag på och just idag tror jag inte att det var någon som såg mig för den delen heller.

 

Imorgon är de ju dags för ridlektionen så de känns fortfarande skoj och spännande och se hur de kommer att gå.

 

lördag är det dags för årets första agilitytävling och de blir i Tibro med Caktus. Den är bara inofficiell så jag tar de mest som träning men visst är de roligt om de skulle gå bra.

 

 

Hoppla!

lektion på fredag:-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Den här dagen gick alldeles för fort för min smak. Började som vanligt med att jobba och vi hade flera timmars trappstäd som vanligt på onsdagar iofs men de flöt påbra  i kylan. 10,5 minus i morses och nu i kväll visar min termometer 16 minus burr burr.

Sen blev de en promenix med hundarna och lite slappande framför datorn men inte bara gjorde ju lite nytta också eftersom jag betalade mina räkningar usch och fy för dem.


Sen hade jag tänkt rida Åse eftersom jag han med de andra tre igår. Men så blev inte fallet jag var för lat helt enkelt och så skyller lite på kylan.  

Men däremot har jag suttit i ett ridhus en timme nu ikväll då jag tittade på när kompisen red lektion. Och jag blev så pass sugen själv så jag bokade in en privatlektion för mig och Åse på fredag. Så de ska bli spännande och se hur de går och vad hon säger om oss. Ska faktiskt rida för en nästan granne hon bodde här när hon var liten så nu är ja ju granne med hennes föräldrar. Så jag red ut ihop med henne när hon bodde här men nu mera har hon sin häst där hon jobbar och är utbildad ridlärare. Så de ska bli skoj och se hur mkt fel hon hittar hos mig;-)

Jelly Beans

Kategori: Allmänt

Kommit på mig själv med att jag är väldigt bra på att utvädera saker denna gången gäller det godis;-)

Har ni ätit Jelly Beans någongång? De har jag sprang på en påse i affären idag och vara bara tvungen att köpa. De är något speciellt med dem inte jättegoda men absolut inte äckliga heller. De små godisbönorna i 13 olika smaker (enligt påsens framsida men de finns 14 smaker med på smakbilderna) med en liten bild på varje böna utanpå påsen med text om vilken smak just den färgen innehåller.


 (bilder från google)Pinapple, Apple, Blackberry, Bubbelgum, Cola, Rasbery, Cherry, Lime, Passion fruit, Peach, Strawberry cheesecake, Vanilla, Lemon var innehållet i min påse. 

Men jag har förstått att den lilla bönan finns i fler smaker än så. Vet ej om de stämmer men jag hittade ett ställe där de stod att de fanns i 49 olika smaker de ni!

De kanske är just därför jag ändå gillar dem, upplägget liksom den amerikanskinspirerande påsen med de små söta bilderna på och även godisbönornas utseende.
Jag tar en böna slumpmässigt i påsen och innan jag äter upp den måste jag bara kolla vilken smak de är jag håller i:-)  Får nog säga att min favvo lutar åt strawberry cheescake. Men de kan även vara namnet som lurar mig till att välja den;-)  

Vilken är din om du har ätit dem???

 

något ni kanske inte visste när de gäller mig och hundar

Kategori: Hund

Nu har jag skrivit ihop lite som ni kanske inte visste när de gäller mig och hundar.

Är uppväxt tillsammans med dvärgpudeln Rasmus som gick bort 1999 blev 14,5år. Sen köpte familjen Casper som blev min första hund som jag började träna med, gick valpkurs, grundkurs och sedan agilitykurser med honom och började vara assistent på brukshundsklubben på valpkurs och agilitykurser. Fick sedan frågan om att bli utbildad till SBK handledare, 2002 och det var en lång och tung utbildning tyckte jag då i alla fall var ju bara 16år och litteraturen var rätt tungläst men jag blev godkänd!

Sen började jag hålla agilitykurser tillsammans med en som var utbildad agilityinstruktör. Sen fick jag möjlighet att utbilda mig till agilityinstruktör 2006 för Anita Axelsson. Sen har jag gått en hel del övriga korta utbildningar/cirklar genom hundklubben och studiefrämjandet bla. Ledarskapsutbildning steg 1 och 2 vill gärna gå sista steget också får se när möjlighet erbjuds. Hund för alla en utbildning för att kunna ha hundkurser för handikappade. Grunderna Raskunskapsutbildning så man vet vad det är för hund som kommer i kopplet, rallylydnad och klicker. Sen så tävlar jag i agility en hel del och de är inget jag planerat att sluta med än på ett tag heller. Så lite om hund kan jag allt men det finns massor av mer saker att lära.

 Vov!

Min dag 24/1-11

Kategori: Allmänt

Började med att jobba = sovmorgon började halv 7:-) de blir värre imorgon när jag börjar 5:-(. De dagarna önskade man lite att man bodde i stan och inte hade en halvtimmes resväg in till jobbet. Men de är nog de enda för lantis är jag och kommer att förbli.

 

Sen ringde mormor och hörde om jag kunde köpa med jäst åt henne när jag slutade och de gjorde jag men sprang då även på semlor i affären. Och de kunde jag ju inte motstå, så jag köpte med det till mig och mormor. Så de blev femte semlan för i år om jag räknat rätt!  Men de är ju så gott för det mesta iaf så de gör inget att de blir många under en period. Lite olika bagerier hur pass goda de är men dagens semla var gjorda utav Tjörnbagarn och de var jättegoda.

 

Väl hemma så blev de en promenix med hundarna och eftersom de saltat vägen så undviker jag den så mkt som möjligt. Så de fick bli ett varv på gärdet utanför och de var nog bara hundarna glada över eftersom de fanns hur mkt harlortar som helst där mums! tyckte hundarna blää! tyckte jag.

 

Sen plockade jag lite med toan och vidare ut i stallet först en tur på Åsa i hagen med bettlösa tränset. Byte sen till Åse och tömkörde henne i hagen men jag glömde piskan i stallet, så typiskt för den hade behövs idag.  Behöver jag berätta mer?? Ok då… Skritt gick bra, trav sådär och galopp fanns inte en chans att hon skulle ta med hjälp utav enbart mina smakningar. Så nästa gång får jag inte glömma piskan.


Så man kan väl sammanfatta min dag som en helt vanlig dag hos mig, det finns alltid något att göra.

 

Hoppla!

Blandat men roligt:-)

Kategori: Allmänt

Det här blir ett mkt blandat inlägg men jag hoppas ni tycker de är ok att läsa ändå.

Ang beställningen utav reflextäcket ifrån Horze.se. De har ju sitt centrallager i Holland där de inte har å,ä,ö och mitt efternamn Kängström innehåller ju två stycken utav deras icke bokstäver. Så då istället för att byta ut ä och ö mot a och o som kan verka de mest logiska. Men inte då de plockade bort bokstäverna i stället så på paketet stod de Elin Kngstrm smart va!! :-)

Sen inte nog med de så skickade de även med ett papper om ev. återbetalning. Och de pappret innehöll texten på 10 olika språk och jag började uppifrån Dear Customer, Liber Kunde och så vidare och va hittar ja? Jo ett språk som börjar med Beste Klant. Kunde verkligen inte låta bli att skatta åt de på svenska står de Bästa Kund låter lite snällare lr hur? Vet ej vilket språk de är kan de vara flamländska lr något åt de hållet tro? Roligt var de iaf.

Har sytt en gardin! vuxen poäng till mig:-)  till min toa idag med ett tyg som jag köpte på Hem och Hobby i fredags då jag även köpte tavlor till toaväggen. Så nu är de snart klar uppfräschat där inne. Bara några smådetaljer som behövs bla en ny badrumsmatta. Sen ska ni få se förvandlingen.

Köpte även en skoputs svamp på Hem o Hobby som typ som färdig biltvättsvamp med medel i. De tyckte jag ju verkade jättesmart att använda till mina ridstövlar. Och sagt och gjort de gjorde jag och de glänste jättefint. Och så red jag med dem idag och herregud säger jag bara aldrig mer. Möjligtvis utsidan för att få dem riktigt blanka för de blev fruktansvärt hala och de var verkligen obehagligt att rida med dem så. Så nu först förstår jag ryttaren som ramlade av under ponny SM i fälttävlan som jag var på för många årsen. För när hon reste sig upp efter avramlingen så skrek hon ut mamma har putsat mina stövlar så de var hala och skyllde på de att hon ramlat av. Och de skratta vi gott åt hallå lr skylla på en sån grej men just idag så förstod jag henne faktiskt.

Hoppla!

reflexridtäcke med bog♥♥

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag är kär♥ I mitt nya reflexridtäcke som jag beställde i veckan och fick uthämtat idag. Så därför har jag även provridit med de på Åsa idag och de var verkligen kanon. De märktes inte att de var på hästen ens som man kan känna med en del andra ridtäcken som antingen stramar, fladdrar eller åker på sned stup i kvarten men inte något sådant. Och som plus på det så är det både vind och vattentätt och andas. Kan ju inte bli bättre de enda om jag skulle hitta ett minus är att de var lite fodrat och de kan ju vara nackdel med mina fjordingar som inte är klippta på rumpan. Men har man en helklippt häst är de ju jättebra.

 

Kan väl styrka de med att de sitter bra genom att berätta om dagens ridtur. Lin var med och red på Åse och vi tog en tur på flygfältet. De gick mest i skritt med tanke på det kassa underlaget stenhårt och bitvis is. Men sen utmed visa flygbanorskanter är de en gräsremsa som går att rida på. Så då passade vi på att trava lite och eftersom inte de är ridna speciellt mkt de senaste så fanns de mkt energi. Började med en liten bakutspark för Åses del och de såg Åsa och sparkade lite hon med vilket i sin tur fick igång Åse ännu mer. Snarare en rodeoshow mestadels utan ryttare för Lin fick besöka den stenhårda marken rätt så fort, aj aj aj. Och Åsa var inte sen att hänga på utan drog iväg med mig uppepå var allt nära att åka av jag också men klarade mig. Och de roliga var så fort jag fick stopp på Åsa så blev de tvärnit på Åse också. Sen vände hon och kom ut till mig och Åsa som stod mitt ute på ett gärde hur vi nu kunde hamna där???? Och under hela rodeoshowen så märkte jag inte ens av att täcket var där och ingen kardborre gick upp. Så man kan sammanfatta de hela med att jag är nöjd med täcket.

 

Hoppla!

Nu ska de bort!!

Kategori: Stallet

Då undrar ni säkert vilka de gäller?? jo gnagarna i mitt stall.

 

De har hittats gigantiska råttskitar i stallets vattenrum idag, kan tillägga att jag är en stor djurvän och har inget emot dem som har tamråttor som sällskap.
Men jag vill inte ha stora äckliga råttor i mitt stall där går gränsen för mig. Ja vet att de är rätt vanligt med mus och råttor i stall men när råttskitarna börjar bli likvärdiga med en igelkotts så tycker jag att de börjar bli för stora för min smak. Så därför har jag lagt ut råttgift i massor nu i kväll i förhoppning om att utrota dem. De har varit råttgift utlagt redan sen tidigare och på visa ställen är de uppätet och andra inte. Så nu har jag även lagt ut gift av en annan sort denna gång för att vara riktigt snäll utifall de inte gillade den första ;-)
Men jag får erkänna att jag är normalt sett inte rädd för möss men när de börjar bli större och så kallade råttor så vill jag inte direkt möta dem. Tyckte till och med att de var obehagligt att lägga ut råttgiftet idag för tänk om de hade hoppat upp en råtta ur någon vrå. Antagligen hade den inte gjort mig något ont men jag ryser bara jag tänker på dem.

hoppla!

Dressyrat med Åse

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag har jag ridit Åse i hagen det seriösaste ridpasset på länge minsann. De har ju inte direkt funkat att rida normalt någonstans de senaste pga. av all snö och is.  

Men idag gick det riktigt bra och Åse var på rätt humör hon kan ju lätt uppföra sig lite stoigt ibland och sura emot men idag kändes det som att hon vill jobba.  Tränade mest på tempo växlingar och galoppfattningar och galoppen i höger varv går mkt bättre än vänster kan man sammanfatta de hela. Men jag hoppas vädret kan hålla sig såhär nu ett tag så jag kan fortsätta dressyra ute i hagen.
För när de börjar töa tror ja inte de kommer att funka att rida där utan att riskera att trampa upp den.  För jag är lite lockad att träna för att kunna åka på programridning i Götene 19feb. Men de finns en jobbig sak om jag skulle komma iväg på den ännu ett nytt program att rida in. Jag har ju startat LC:1 några gg och LB:1 en gång och nu kan man bara välja på LC:2, LB:0 lr LA:1. Så om det blir av kommer jag att välja LC:2 men de känns ändå lite jobbigt att behöva rida ännu ett nytt. Men de kanske bara är jag som är lite lat och bekväm;-)

 På fotot är de jag och Åsa:-) hade jag inte skrivit något hade ni trott att de va Åse va;-) he he lika namn och lika till utseendet:-)

vinter 2010

 Hoppla!

Kanske något som ni inte visste? När de gäller mig och hästar

Kategori: Häst (fjordhäst)

De här är ett inlägg som jag har haft med på min före detta zoominblogg men passar på att lägga ut de här oxå.

När det gäller hästar så har jag ridit på ridskola en hel del år (kommer inte ihåg några årtal) började på Tidans ridskola och byte senare till Mariestads ridskola när några grannkompisar började där och då kunde vi samåka dit. Men har haft hästar hemma nästan hela livet i början mammas fjording Tulinda (Moas mamma) som tyvärr inte lever lägre pga. tarmvred. Sen hade jag min ponny Trulle (shettis/russkorsning)som jag både red och körde dock inte själv var inte så stor när jag hade honom. Han sålde vi sen till Gullhovs ridskola i Gårdsjö utanför Hova då jag började bli för stor för honom och han verkade trivas bra med att få bli riden mycket. Har senare träffat honom på en klubbtävling i Mariestad där han deltog med sin dåvarande ägare nu vet jag inte alls var han är eller om han lever ännu.
När Trulle såldes fick jag börja rida Flora och sedan även Moa när hon blivit tillräckligt gammal och inriden. Sen har jag kämpat på med dem, tävlat på klubbnivå och kört en hel del  med dem bla. Hästskjuts, harvat, i skogen och vanlig motionskörning. Sen köpte familjen Åsa och Åse 2007 då de var två år.  Började köra in dem när de var 2-3år och sedan efterhand har jag ridit in dem och nu börjat tävla lite smått.

Har grönt kort, 1a i uppvisartävling häst vid hand 2008 som Hushållning sällskapet Skaraborg håller i, Upp till tredje märket i ryttarmärken och några ridborgarmärken. Sen har jag nog inte så mycket mer dokumenterat hästrelaterat vad jag kan komma på nu iaf.
 

 

Hoppas ni fick veta något ni inte visste som ni tyckte va skoj att veta ska ta och göra likadant men om hund en annan dag:-)

 

Hoppla!

Hmm vad ska jag göra??

Kategori: Allmänt

Idag är en sån där dag då ja inte riktigt kan bestämma mig för vad jag ska göra. Det finns massor av alternativ men vet inte vart jag ska börja lr vilket jag ska prioritera först. De som finns på min lista i huvudet just nu är rida, promenixa med hundarna, dammsuga och torka golven (mkt behövligt egentligen), måla klart i badrummet och hämta ved. Sen finns de ju en sak jag inte borde göra och de är ju att sitta här och knappa ;-) Men de är skönt med lite vila efter jobbet också.


Förövrigt så väntar jag på ett reflextäcke med bog som jag och Sara beställde varsitt utav igår. Klicka på länken så får ni se det  reflexridtäcke med bog ifrån Horze   jag tycker att de verkar så smart och läser man folks omdömen så är de bara positiva saker:-) Och med dagens nymodigheter kan man ju följa sitt paket via Internet så idag hade jag fått ett mejl om att de hade packats i Holland och tog ca en vecka för att komma till mig.
Slänger in ett kort på mina små dogz oxå;-) 

Hoppla!

Kolla in de här

Kategori: Häst (fjordhäst)

Kolla in på denna bloggen om ni vill se hur en sadel ser ut inuti mkt intressant för den hästintresserad iaf.

                                                 Frida Dahlbergs blogg

Agilityträningen

Kategori: Agility

Agilityträningen gick skapligt kunde ju gott bättre om man säger så. Så de kändes att jag inte tränat någon agility på väldigt länge och nu dröjer de två veckor tills nästa gång. Och nästa gång blir dagen efter agilitytävlingen i Tibro som jag och Caktus ska vara med på.
Så hmm frågan är hur de kommer att gå på den tro?? Ja ja de får väl gå som de går men lite synd att jag inte kommer att kunna träna någon mer agility innan tävlingen. Känns som vi hade behövat de jag och Tussen. Men de är ändå skönt att ha kommit igång efter vinteruppehållet. Fast jag tror inte de har varit fel att ha haft uppehåll med agilityträningen heller utan de är nog bara bra för både folk och hundar:-)

Agilityträning

Kategori: Agility

Idag är de dax för årets första agilityträning :-) Men jag har bestämt mig för att bara träna med Caktus denna säsong. Casper går ju in på sitt 12år nu och Elliott har lite problem med hjärtat♥ så de är bäst att ta de lite lugnt med honom oxå. Men jag är taggad för nu ska de tränas så vi fixar kontaktfälten och kan börja plocka pinnar även i agilityklass:-)


Snurr i huvudet + näseblod:-(

Kategori: Häst (fjordhäst)

Hoppade över ridningen idag med pga av halkan hade kanske gått idag men jag sysselsatte mig så bra ändå så de fick helt enkelt vila mina små pållar. Vilket kan vara en nackdel för de märks att de har mkt energi när man ser dem i hagen. Som när jag skulle kvällsfodra dem, jag kör ut höet på en skottkärra som är väldigt smidigt. Och de märktes att de hade spring i benen då de var lite överallt och hoppade och studsade innan jag kom fram med kärran. Sen väl inne i hagen hade de hur bråttom som helst att få maten och Moa ställde sig i vägen med huvudet över kärran men jag ansåg att hon skulle flytta på sig så jag gick på. Och då smällde hon upp huvudet skjutet som ur en kanon rätt i mitt ansikte. De kom ut lite svordomar då kan jag väl erkänna och även näsblod!! Så nu känns min näsa även rätt så svullen. Och det känns även i huvudet och nacken så det var nog en rätt så bra smäll eftersom jag känner av de än. Men sånt är livet de är sådant man får ta när man håller på med hästar. Vill man inte riskera något så får man väl byta hobby till frimärkssamlare eller nått. Men de tänker ja inte göra!!

                                                                


Moa
Hoppla!

Pulkaåkning

Kategori: Allmänt

Började dagen med att måla ett lager till med den vita färgen inne på toan. På förmiddagen åkte jag med Mamma och syster till Moskogen för att åka pulka. Och oj va de gick de luriga var att styra pulkan så man inte krockade med någon annan pulkaåkare. Hade tänkt att lägga ut några bilder ifrån pulkaåkandet men ja vet inte va de är för fel för datorn svarar bara att de inte finns några bilder att hämta…..hallå lr jag har visst tagit nya bilder med min mobil sånt gör mig lite sur:-(

Sen blev det en omgång till med penseln så nu är snart målningen så gott som klar. Måste bara köpa en burk med färg som har lite högre glans. Insåg nu när jag fått de vitt att de inte skulle skada att ha lite glansigare ytor liksom, använder matt färg nu. Men de duger ju till taket och som grundmålning på väggarna och fönstret. Men tror att de blir lite bättre med högre glans på väggar och fönstret helt enkelt. Sen måste jag fortsätta filura på hur jag ska inreda de är ju alltid roligt med förnyelse. Men en sak är säkert de kan inte bli värre en de varit iaf så hur de än blir blir de bättre:-)

 Hoppla!

bloglovin

Kategori: Allmänt

Nu har de börjat igen….Ta sönder grimma perioden

Kategori: Häst (fjordhäst)

Två stycken på samma vecka en så länge visst de heter ju en olycka kommer sällan ensam men jag vet inte vad mina hästar sysslar med i perioder. Åse tog ju sönder sin grimma i tisdags när hovslagaren var här och idag var Floras grimma trasig. Så nu har jag bara två storlek full grimmor i lager bäst att köpa på sig några snart igen. Brukar passa på att köpa om jag är i Ullared. Där man kan hitta grimmor till bra pris för jag har insett att de spelar ingen roll om grimman är dyr eller billig den går sönder lika lätt ändå iaf när mina monster marodörer till hästar sätter den sidan till.

Och de går verkligen i perioder men sist en grimma gick sönder var när jag va på träningshoppning med Åsa och hon hoppade bakåt när vi lastade. Och de var ett tagsen den var kommer inte ihåg datum men det var iaf ingen snö ute då.

Så de är väl bara vänta och se de har faktiskt hänt ett par gånger att en eller två dagar efter jag tagit på en ny grimma är den också trasig. Sånt är lite tråkigt men inte så mkt att göra något åt.
Kan väl se de så att man har ju anledning att köpa nytt då iaf. För ibland har man ju grejer som man bara vill ska gå sönder för att kunna få möjlighet att köpa nytt. Eftersom de känns väldigt onödigt så länge de är helt. Nån som känner igen de??? :-)

Hoppla!

De var lite halt ute idag;-)

Kategori: Allmänt

Ja idag åkte granen ut så nu är julen definitivt slut och vi kan invänta våren. Jag tror visserligen att de dröjer ett tag till innan våren visar sig. Fast de visa på vädret att de kommer bli en sån där riktigt tråkdag imorgon. Ok kanske inte riktigt de orden men jag tolkar de så när de säger runt nollan och grått och mulet. Så jag får väl passa på att måla lite till i morgon.
De behöver målas minst en gång till men jag orkade aldrig ta tag i de i dag utan gick en halv mils promenix med hundarna i stället. Visst låter de långt när man skriver en halvmil?? ;-) Än om ja skulle skrivit 5 km som de också är de har jag kolla på den här sidan  mät din runda  
Och jag gjorde årets första vurpa jag tyckte att de gick kanonbra att ta sig fram trots isen som fanns under snön men hel plötsligt utan förvarning så låg jag där. Hoppsan blev lite förvånad på mig själv liksom men de var bara kliva upp igen ingen ide att ligga där och glo liksom.  

Hoppla!

Tur att ingen ser mig

Kategori: Allmänt

Idag borde jag ha städat bort julen men de har jag inte gjort. Men jag tänkte fixa med det imorgon istället eftersom jag ändå slutar tidigt då.

 Men istället har jag fortsatt med mitt nya lilla projekt Att måla om på ena toan!
Alla som besökt min ”stora” toa i huset kan nog konstatera att vackrare utrymmen finns.  Men de är inte så att jag har råd att renovera den utan de är snarare en uppfräschning. Den illgöna färgen som de varit där inne har nu börjat försvinna och byta skepnad till en vit vägg. Och takets mögelfläckar ifrån när duschen stod där för länge sen år också numera borta.  Och nu till rubriken med risk för att ni kan tycka att jag är galen men de bjuder jag på. Jo där har jag stått och målat tre eftermiddagar/kvällar i rad nu i gammal urtvättad jobbt-shirt och trosor ;-) Skrattar faktiskt åt mig själv när jag tänker på de hela. Men jag hade inga lämpliga byxor som jag ville riskera att få färg på så då blev de som de blev. Och ja de är ju bara jag och hundarna så va spelar de för roll egentligen perfekt målarklädsel helt enkelt:-)

Men det är inte klart än kommer antagligen att behövas några målningar till innan jag känner mig nöjd sen har jag mina funderingar på att införskaffa en eller kanske två tavlor att hänga upp där inne. Men jag kan hinna ändra mig men ni ska få se före och efter bild sen när allt är klart jag lovar.  

Hoppla!

Ge mig ett hjärta♥♥♥

Kategori: Agility

Ponnyakuten

Kategori: Allmänt

Ingen ridning idag heller och de skyller jag på vädret idag med. Eftersom isen ligger kvar plus att de kommit några cm snö i natt. Så nu är det svinhalt ute det är till och med svårt att veta vart man ska ta vägen när man ska ut med hundarna. Men idag blev det en tur förbi mormor och där blev jag bjuden på fika 4sorters hembakade kakor och after egiht så det var de ju inget fel på om man säger så.

Och nu ska jag ta och titta på ponnyakuten på svt play, tack Madde för tipset. Det börjar ju på tv den 16jan men som det även var förra säsongen så kan man kolla på det en vecka i förväg. Och jag tycker de är ett mkt trevligt program att titta på kanske kan man få något bra hästtips? För Tobbe är verkligen kanon såg ju honom live i på hästmässan i Borås i höstas och där sa han mkt kloka saker.
Bilder på som jag tog under hästmässan i Borås, Tobbe med sin fina häst som jag inte kommer ihåg namnet på just nu;-)

 

Hoppla!

fixat lite

Kategori: Allmänt

Ja då har jag fixat lite här men tyvärr blev nog headerbilden lite för liten och förstorar jag den blir den suddig så de får helt enkelt vara så här så länge. Får se när jag tar mig tid och gör en ny. 

Hej så länge:-)

Hoppla!

hovis och detta väder.....

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja idag har hovslagaren varit ute hos hästarna jag var på jobbet då så mamma fick fixa med de. Och de gick väl bra förutom en liten detalj Åse slet sönder grimman och drog ut ur stallet. Vet inte riktigt varför men hon va inne i stallet själv just då (men de har hon inga problem med annars), mamma hämtade Flora i hagen och hovis höll på med sina grejer vid bussen. Så de blev nog lika förvånade båda två förstod jag men hovis hade gått in och hämtat den trasiga grimman och fångat upp henne. Så allt slutade bra men vad de var som flög i henne vet ingen men nåt var de väl.

 

Det är fortfarande fullt med is ute så jag vet inte alls vart jag ska rida?? Vägarna är isiga och i hagen trampar ja upp eftersom det inte är någon tjäle i marken.

 

Vet en klubbdressyr i Vara den 6feb men det är rätt så snart så de är frågan om jag kan vara med på den lr inte. Är sugen på ett sätt men så känner jag att jag inte kommer hinna träna och så vet man ju knappt om man får ut transporten då så allt hänger ju på vädret.  Detta svenska oförutsägbara väder:-)

 

Hoppla!

Tråkig design?? Ja vet

Kategori: Allmänt

Just nu är min design på bloggen väldigt tråkig men jag jobbar på de. Jag vet att de ska gå att lägga in en egen header (översta bilden) Men jag får det inte att fungera riktigt. Vet inte om jag lägger in de på fel ställe i html kodernas djungel. Men stress är inte bra för hälsan så när jag får lite tid att klura så ska de nog fixa sig de med.

Lr är det någon som har ett lätt tips om hur man gör?? Tror egentligen jag vet men de vill sig inte ändå liksom.   

 

Hoppla!

Då har man provkört med gpsen:-)

Kategori: Allmänt

Ja idag var det lika isigt ute som igår så jag nöjde mig med en promenix med hundarna och lät hästarna vila.

Och så har jag testat att köra med min gps idag för första gången och man kan väl sammanfatta de så här den hittade från jobbet och hem till mig och de var ju skönt att veta om jag skulle komma vilse;-)

Nu måste den bara uppdateras också men för att göra det måste jag ha en dator med annan uppkoppling än mitt mobila bredband. Och de kan ta flera timmar står de men sen så……. ska ja aldrig mer köra fel ;-)

En rolig grej till som jag upptäckte med gpsen var att de går att använda den att ringa med. Man bara ”kopplar ihop” den med bluetooth på mobilen så har man mobilens nr i gpsen och så ringer man via dens högtalare. Kan nog vara smidigt har ju inte testat de än men det ska som sagt gå enligt bruksanvisningen.  

 

Hoppla!

"Bokstavsinfo" om mina små monster

Kategori: Hund

Clown nr 1 här hemma
Agilityhund
Kampar gärna med kopplet
Taggad till 1000 på tävlingsbanan
Ullig rimmar på gullig♥
Snabb som attan;-)


Charmig
Aprikosfärgad
Smart
Pudel
Egen, väldigt egen:-)
Renrasig

En dvärgschnauzer
Lekglad
Lättretad iaf visa dagar:-)
Ivrig när det gäller godis
Otroligt go 
T
ar gärna emot beröm
Tror nog att han är större än han är

Isens dag

Kategori: Allmänt

Isens dag ja så kan man nog sammanfatta dagen, började med att glida ut till stallet i morses. Eftersom vägen dit bestod utav blankis så var det bara att hoppas på det bästa och att fötterna höll styrningen helt enkelt. Hade även med hundarna i koppel och de var ju inte direkt något stöd utan snarare benbrottsriskvarning på att även hålla dem i styrning:-)  Nåja det överlevde jag.
Var ja väl hemma en stund slappade lite för att sedan ge mig ut på en riskfylld promenix igen. Då följde även lillasyster med och vi tänkte att vi skulle vara lite smarta och gå en sväng över ett snötäckt gärde. För där var det ju ingen is iaf men däremot var det jättejobbigt gå där så vi ångrade oss nästan!! Fick även bära Casper eftersom hans korta ben inte räckte till i den djupa snön.

 

Sen kände jag mig duktig gjorde bla rent ugnen!!  Och till middag blev det nåt så onyttigt som pizza. Men gott var de:-)

 

Och så var de ju den där isen igen hur skulle jag göra med hästarna eftersom jag varit/är förkyld har även ridningen legat lite på is ;-) de senaste dagarna. Men idag var jag riktigt sugen på att komma ut iaf med en häst. Så det blev till att trampa upp en 8volt i ena hagen och rida runt lite där på Åsa. För någon väg våga jag mig inte ut på. Men de gick väl bra bortsett från underlaget som var väldigt slirigt istället. Tränade på ”växelträning” i skritt och trav. Alltså typ tempoväxlingar fast jag sitter och tänker i huvudet nu lägger jag in 2a, 4an osv mellan 1-5. Mkt bra för att få hästarna lite mer lyhörda för hjälperna.

 

Så här isigt var det på vägen idag

Casper
Som ni ser på bilden is och åter is:-)Ska försöka få lite ordning här:)

Kategori: Allmänt

Ja det kommer nog ta ett tag innan jag får den här bloggen att se ut som jag vill ha den. Är ju inte så jättehaj på sånt här men man lärsig med tiden:-)

Men jag ska fortsätta uppdatera som jag gjort med zoominbloggen men ett tips för er som följer flera bloggar gå in och bli medlemar på http://www.bloglovin.com/ och följ min blogg där och även andras bloggar så blir det lättare att se när någon uppdaterat sin blogg.

Hoppla!

Känner mig allt lite nöjd:-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Kollat runt lite på nätet på div hästsidor och hittade då den ridkavajen jag har på en sida. Ja köpte min för 199kr på Gekås i Ullared för ca ett årsedan. Och är jättenöjd med den och nu hittade jag den på rea på den här sidan  http://grand-prix.se/product_info.php/products_id/7534 för 695kr har kostat 899kr. Då känner man sig rätt så nöjd och ja lovar det är en precis likadan jag har som den på Grand-Prix sidan:-)
Jag på Åse med Jacson kavajen på mig ett
riktigt fynd helt enkelt:-)

De är väl bara att gilla läget

Kategori: Allmänt

Ja då är man här då på blogg.se, jag har verkligen trivs med att ha min blogg via hemsida på zoomin men som läget är idag är den krassad:-( Och när den sen startas upp så ska den bara hållas öppen fram till sista Mars. Sen lägs hela saiten ner. Mycket tråkigt så jag hoppas att mina läsare hittar hit i stället och vill fortsätta följa mig här. Men jag vill ju fortsätta följa er oxå.....Så ni mina vänner ifrån zoomin skaffar ni er något annat ställe kan ni väl göra en kråka här så jag har möjlighet att kolla in hos er i fortsättningen oxå. Men även om de är någon mer som kollar in här tipsa mig gärna om era bloggar:-)

Hoppla! Elin

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt