pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Första advent

Kategori: Allmänt

Passade på att ta fram adventssakerna redan i fredags och även byta gardiner i köket men fönsterputs får vänta iår. Känns lite sådär att krångla med klumphanden om man säger så men på tisdag eftermiddag då ryker gipset!
En ljusstake från mormors och på utsidan lyser adventsgranen.
 
De har ju även blivit lite kyligare ute och någon vante får jag inte över gipset om det inte skulle vara en tumvante i storlek XXXL typ. Men då kom jag på den smarta idèen att en benvärmare innanför jackärmen var ju perfekt.
 

Jättesmidigt :-)
 
Igår kväll var det julbord med jobbet på O`learys i Skövde och mycket julmat var det men någon vidare julstämning var det däremot inte. Det ingick även bowling efter men det fick vara för mig det räcker med en trasig hand så då utsätter jag inte vänster för vad som helst!
 
Sen har jag köpt något som egntligen känns sjukt onödigt men nu när Caktus är ensamhund så tycker jag ändå han förtjänar denna.
 
En helt egen godiskalender i väntan på julafton.
 
Så imorgon blir det till att öppna första luckan.
 
Trevlig 1a advent gott folk!
 

Utmaning!

Kategori: Allmänt

Sitter här med mitt gips.... Eftersom tre fingrar och handleden är låsta i gipset blir man lite begränsad i sin vardag. Men de är väl bara en spott i havet jämfört med en del andras skador så jag ska inte gnälla för mycket jag lovar. För jag kan fortfarande göra en hel del saker ändå. Som att ut och gå för benen fungerar ju som vanligt men tyvärr så har Caktus fått någon skit/infektion i en tass mellan trampdynorna så jag försöker hålla det så rent o luftigt det går i hopp om att slippa åka till veterinären. Så han kan jag inte gå med för mycket för då haltar han stackarn.
Men som tur är har jag ju tre hästar som behöver motion så i fredags tog jag med Åsa på en runda upp till skogen och klättrade i grushålan.
Bajspåsar är bra till mycket ;-)

I söndags följde Linnea med och körde Åsa åt mig och idag har jag och Rebecka tagit en promenad med Moa, Flora och Åsa på 1,5h.
 
Så mycket går men en del saker är det lite mer utmaning över som t.ex.
*Fodra hästarna (köra skottkärra går bort så med hjälp att fylla ikeasäckar så får jag gå med säckarna en och en ut i hagen de gånger jag är själv.)
*Göra sig iordning på morgonen tar en stund bara att få upp håret i en snodd är utmaning i sig.
*Diska, duscha, gå ut i regn eftersom inte gipset får blöttas ner krävs de planering men som tur är har jag hittat EN jacka jag kommer i som även är vattentät!
*Laga mat
*Skriva för hand då jag är högerhänt så med vänster är det nästintill omöjligt att skriva.
 
Men sen finns det ett par grejer som är i stort sätt omöjliga.
*Köra bil då jag inte har en automat helt låst i handleden och med en stor klump gips inkl. fingrar så växla är omöjligt.
*Skära saker som grönsaker mm. det går verkligen inte!
*Hälla av vatten från makaroner från en kastrull med två handtag! ( har testat och de slutade med att jag stod och slevade upp makaronerna ur vattnet)
*Få på sig en snygg tröja då nästan alla är för smala i ärmarna.
*Hyvla ost, så de är tur att det finns mjukost!
 
Så vad säger man varje dag är en spännande utmaning blandad med lite frustration!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 

Fraktur var de ja......

Kategori: Allmänt

Bara ett lillfinger, de gör de ändå inget åt. Någon som hört det förr? För i så fall kan ja säga att de inte stämmer så bra. Ni minns kanske att jag ramlade av Åsa 1nov och att mitt finger blev svullet. De bytte sen färg till blått! Ringde vårdcentralen 4nov då det inte kändes helt ok mitt lilla lillfinger. De ringde upp dagen efter men hon i luren tyckte att jag skulle tejpa ihop det med ringfingret och ta Ipren mot ev. inflamation för det var säkert en stukning.
Jag gjorde som hon sa men de var mest krångligt att ha dem ihoptejpade så efter ca 10 dagar slutade jag med tejpen. Men fingret fungerade inte som de skulle och värkte lite ibland. Så i måndags ringde jag vårdcentralen igen och hon som ringde upp då tyckte absolut jag skulle komma in.
Var hos läkare på tisdagen och det var en icke svensk och rätt så fåordig men hon skrev i alla fall remiss till röntgen nästan direkt.
På onsdagen (igår) blev jag uppringd kl 10 av röntgen i Mariestad om att jag fått en tid hos dem kl 11 så de var ju tur att jag jobbade i Mariestad och kunde åka dit på lunchen.
Fotograferingen gick rätt så fort men jag fick vända och vrida i alla möjliga vinklar sen fick jag vänta utanför några minuter när de kollade igenom bilderna.
Sen kom hon ut med ett papper i handen..... Du får ta med dig detta och lämna i luckan på Akuten. Ja som hade räknat med att fortsätta jobba efter röntgen men inte då. Något såg konstigt ut på bilderna tydligen så jag tog en snabb lunch ihop med kollegan, ringde arbetsledaren och berättade läget sen mot Skövde.
 
Sen flöt de på rätt bra först fick ja träffa en syster/sköterska? Som precis som röntgenperonalen i Mariestad såg något galet på bilderna så hon ställde mig i kö för ortoped. Blev sen inkallad till ett rum och där var de så tråkigt! Satt nästan en halvtimme innan ortopedläkaren kom och kollade på mitt finger. Hon hade sett på bilderna att de varit av men hade läkt ihop. Så det var tvunget att gipsas i hopp om att det efter stillhet i 2 veckor och sen lite träning ska fungera i vardagen ändå. Annars ska de brytas upp och göras om men de hoppas jag slippa!
 
Så va säger man tack damen på vc som trodde det var en stukning..... Eller ska ja skylla mig själv för att jag inte ljög och sa att jag hade vrålont? För sådär superduperont har jag ju inte haft men jag har kanske rätt hög smärtgräns!
 
Så här är mitt "lilla" gips!
 
Så just nu ägnar jag den mesta tiden åt problemlösning av diverse saker så vardagen fungerar med en gipsad hand! Kan meddela redan nu att duscha det är en utmaning på hög nivå!
Hoppla!
 
 
  
 

DM och KM i bruksridning Skaraborg 2014

Kategori: Allmänt

I söndags var det DM i bruksridning och jag och fia packade in Åsa i släpet och åkte dit för att tävla. Det var 25 st ekipage som kom till start och eftersom Fia och Åsa segrade förra året så fick de starta först iår. Åsa var jättelugn och stadig på funktionskontrollen vilket var en stor lättnad då hon inte alls uppfört sig något vidare på våra SM starter. De red runt och fick tyvärr ett U på lydnadshindret som bestod utav en matta de skulle gå på och ett "får" i trä som Åsa skyggade till för. Därför Uet men de slutade i alla fall på en fin 11e plats med 189straff och då är 100 utav dem för Uet så de var inte alls illa ändå.

Team Åsa "stjärnhästen" För oj vad kommentarer vi fick om de små stjärnorna jag klippt till! Sen valde vi att matcha i lila eftersom Åsa har ett lila träns.
Till och med lila snöre inflätat i svansen.
Taggarna i manen blev också kommenterade av en som inte alls förstod hur jag hade fått till dem! Handsax sa ja bara :-) tydligen brukade de klippa sin fjordings man med maskinsax så nu lärde de sig något nytt!
Sen var det dags för min ritt och Åsa var lika snäll för mig under funktionskontrollen, gick in och red rundan på 90 straff! Kändes som en sån seger med att hon kändes så stabil som hon faktiskt gjorde förra året hade vi tex mycket större problem med ryggningen. Så visst har träningen gjort resultat samtidigt som de säkert hjälpt att hon fått vila från några större krav två månader ( senast bruks SM i Vetlanda) och nu i början på november påbörjade vi lite träning igen.
 
Sen när det var dags för prisutdelningen visste jag helt säkert en som låg före mig men trodde det var ett par till. Så de blev en överaskning att jag och Åsa faktiskt var 2a med våra 90straff. Men inte nog med det hon som vann kom från Finnerödja så då blev jag och Åsa Skaraborgs disriktsmästare 2014! 
Sklt 19nov
Även klubbmästare i Skaraborgs fjordhästförening så vilken dag det var! På hemresan lastade jag även Åsa utan någon hjälp utav linor i korridor så även det kändes som en seger efter våra lastningsproblem vi haft!
Fast sen att jag red med ett brutet finger är en annan historia som jag återkommer med eftersom det pga det tar en stund att skriva.
 
Hoppla!
 
 
 

Jul?

Kategori: Allmänt

En vecka har gått sen halloweenfesten och min avramling från Åsa och idag känns det som julafton men det återkommer jag till. Eftersom våra beställda dräkter inte kom fram till halloween så gjorde jag mig en egen utav en gammal orange t-shirt, en svart gammal t-shirt och en grön gympapåse och så här blev resultatet:
Köpte mig även en grön fluga och lånade ett par byxor av Rebecka och Micke föreställde en ond ande från Partaj... Så det var en mycket trevlig tillställning med en stor blandning på folk och det gjorde det inte helt lätt att känna igen folk då en del hade klätt ut sig riktigt bra.
 
Sen de där lilla lillfingret jag frågar fortfarande mig själv vad gjorde jag egentligen när jag föll till marken eftersom jag inte kände något precis när det hände. Men det vär väl så man är så inställd på att fånga hästen och hoppa upp igen så sin egen kropp tänker man inte på förrän efter. Tycker att denna bilden är klockren för en ryttare:
 
Pratade i alla fall med vårdcentralen i onsdags men tanta i telefon trodde på stukning så hon tyckte jag skulle tejpa ihop det med ringfingret.
Hade redan innan haft dem ihoplindade men sen började jag med tejp och gör det än men har mer och mer börjat fundera på om de kan vara lite värre än en stukning då det varken går att räta eller böja helt och nu har det gått en vecka. Hon sa visserligen att jag fick höra av mig om de inte hjälpte med tejp så jag får väl se. Tror ju ändå inte de gör så mycket åt de mer än möjligvis stadga upp det bättre men jag vill vara frisk i det till nästa söndag då jag ska tävla DM i bruksridning. Så de så!
 
Första bilden är tagen någon dag i början på veckan och andra bilden i tordags och pga. detta har jag bara ridit en gång denna vecka tills igår men då hade Åsa trampat av sig en sko så det fick bli en lugn tur men Floras Cavalloboots på höger framhov. Men den var på gränsen förstor men jag får sätta dit en strumpa och fylla ut lite så ska det nog fungera med en ridtur imorgon med.
 
För idag har jag varit i städartagen och varit ute och åkt till Hjo och Hem & Hobby men där köpte jag bara lite småplock men på hemvägen stannade vi till på Hemkompaniet i Tibro och hittade denna söta juldekoration i mjukismaterial:

Kanske svårt att se på denna bild men den är ca 1m lång och 50cm hög med tomtarnas luvor så nu står den på prov på min lack-hylla men det är ju inte jul än så den ska snart få flytta på sig.
 
Sen kom Lars och Sara med en present med en massa gott gott i! Det var en tack för hjälpen med hästarna present hur snällt som helst!
 

Så vad säger man lite julaftonkänsla idag blev det allt med present och jultomtar!
 
Hoppla!
 
 

partAJ

Kategori: Allmänt

Hejsvejs idag tyckte jag det var läge för ett blogginlägg när det hänt lite saker och så.
Idag är det Allahelgonsdag vilket innebär att man hedrar de döda med bland annat ljus på gravarna. Fast jag ska faktiskt på ett halloweenpartaj ikväll. Med obigatorisk utklädnad och jag skulle egentligen varit en lila drake men fast att Micke beställde våra dräkter i god tid (2,5v sedan) så har de inte dykt upp. Så med vår otur kommer de säkert på måndag. Så de känns lite surt men jag har varit lite kreativ och skapat en annan utstysel som jag håller hemlig en stund till.
 
Men bara för att vi ska bort ikväll lyckades jag med en ofrivillig avsittning från Åsa tidigare idag. Jag hade varit uppe i sandhålan och klättrat och Micke och Caktus gick med. Sen på tillbakavägen skulle jag hoppa ett upphopp som jag hoppade ner på vägen dit utan problem. Men denna gång gick det lite fel så med publik och allt damp jag i marken. Visst händer det att man ramlar av men oftast peppar peppar ta i trä skadar man sig inte så mycket.
Gjorde jag väl inte idag heller förutom att mitt lillfinger har svullnat, stelnat till och ömmar en aning. Så nåde den som petar på det ikväll!
 

Självklart på höger handen med! Men men det går nog över snart......... ( Naglarna är förbereda inför kvällen)
 
Hoppla!