pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Jordgubb är ju gott:)

Kategori: Allmänt

Igår tog ja mig en sväng till näst närmsta mataffär, eftersom den närmsta är lite väl dyr och inte har så stort sortiment. Och där kom ja på mig själv undra om ja tycker varor men jordgubbssmak är gott. Jag tänkte inte på förrän jag kom hem och packade upp men ja hade köpt mig en Proviva med jordgubbssmak, sen köpte ja mig en förpackning kräm med jordgubbsmak och en yoghurt med smak av jordgubb och smultron. Dessa produkter finns ju i många andra smaker också men man väljer ju den smak man känner för mest och då blev de visst jordgubb. 

Kändes som ett lite ovärt inlägg men läser ni detta har ni antagligen redan läst de så då är det inget att göra något åt. Men visst blir man sugen på svenska nyplockade jordgubbar när man ser denna bild!

Hoppla!


 

slagsmål 2dar i rad!

Kategori: Hund

Ja så illa är det men de har slutat väl båda gångerna. Jag är fortfarande sjuk och varit hemma ifrån jobbet kommer även att vara det även imorgon. Ja tar en dag i taget så får ja se hur jag mår. De var lite mer än förkylning ja åkt på snarare någon influensa har jag insett.
Så allt va ork heter fattas de mycket av i min kropp just nu och hundarna har då inte fått göra mycket vettigt lite korta promenixer och godisupplet inne.
Så de är antagligen där anledningen till slagsmålen ligger de har fått göra för lite så både i går och nu i kväll har Casper och Elliott flugit ihop. Helt utan anledningen enligt mig då de inte varit i samband med mat eller något annat liknande som skulle kuna framkalla bråk. Och Caktus dum som han är lägger sig oxå i men lite i bakgrunden men de finns ändå stor risk att han oxå får sig ett nyp när han gör som han gör. 
Men som skönt är så har de låtit värre en de blivit jag har fått ta i sär dem bägge gångerna och alla mina fingrar är oxå kvar;)  

27/3-11

Kategori: Allmänt

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan va??? för i så fall är det dags att göra de nu.


Ja är inte i Vara med skaraborgs fjordhästförening idag:-( som jag skulle ha varit om ja vart frisk men nu är ja inte de så då är de bäst för allas skull att ja håller mig hemma. Så smittar jag ingen och förhoppningsvis blir frisk fortare. Jag har verkligen åkt på en ordentlig förkylning så typiskt men det är bara att gilla läget. 
De som blir mest drabbade är hundarna gick en liten sväng med dem igår eftermiddag och ja var helt slut efteråt och de fortfarande hur pigga som helst. 
Så det är tur att jag har en trädgård som de kan springa av sig lite i alla fall!

Och hästarna ja de får gå i hagen och aktivera sig själva tror att de är rätt så nöjda bara de får mat:-)


slänger in en gamal bild på Åsnerna:-)


Hoppla! 
dressyr töreboda 26/3-11

Kategori: Häst (fjordhäst)

Då var ännu en dressyr avklarad första gången utav en cup på 3gg de första gg går som clearround och sista som klubbtävling. Först starta ja LD:1 som lite uppvärmning och där är de ingen galopp med till våran fördel. 70% red ja ihop med en rosett som följd man får de om man klarar minst 50%. Fick rätt bra kommentarer tyckte ja; välplanerad halt fin stillhet, välriden linje och sammandraget man får längst ner så; Noggranna och välridna vägar, försök att få din häst lite mer fram så blir de bättre flyt. Jo tack ja vet skänklar på allt ja kan men de blir något konstigt när vi väl är inne på banan precis som någon lagt i handbromsen.


Sen LC:1 som ja även rider i cupen fick vi ganska bra tills galoppen de var stendött vet verkligen inte va ja ska ta mig till snart. Får diskutera igenom de med Anna nästa gång jag tränar för henne. Eftersom de på speciellt senaste träningen satt galoppen perfekt. Hon blir seg som klister och ju med ja försöker trycka på henne ju med bromsar hon känns det som. Så något fel gör jag hade så gärna haft ett spö så ja kunde petat till lite så hade hon säkert fattat galoppen. De är verkligen ett problem som måste lösas!! så vi fick 47.03% och hamnade ändå 2a i cupen tills vidare eftersom de bara vara 3st som red cupen i LC:1 så vi ligger ju inte sist. Men sen vet ja inte säkert när de andra gångerna kommer att vara så vem vet ja kanske ändå inte kan vara med.  Lägg märke till nya schabraket;-)Förövrigt så är den dumma förkylningen kvar har tryckt i mig Ipren under morgonen/förmiddagen för att fixa att rida. Känner mig lite lätt febrig men ja vet ej om det stämmer eftersom ja har lyckats tappa bort min febertermometer. Ja hade den ju senast igår jag fattar verkligen inte vart ja kan ha lagt den så störande. Och hundarna har hur mkt energi som helst när jag knappt har någon stackarna.

Och imorgon har fjordhästföreningen riddag i Vara jag har redan innan bestämt att ja ska åka utan häst men nu vet ja inte om ja kan åka alls. Så himla surt när något väl annordnas men sen bör man väl tänka på sin hälsa oxå..... men men ja har några timmar till på mig att känna efter hur de får bli.

Hoppla!

Ett beklagande inlägg:-)

Kategori: Allmänt

Jo jag har blivit förkyld har gått runt och nysit väldigt mycket de senaste men i natt har de brutit ut ordentligt. Vaknade jättevarm först tänkte ja har ja dragit upp elementet i sovrummet? Men nej de hade ja ju inte traskade upp och tog febern 38.10 visade den! Eftersom ja började 5.30 så är de ju inte så lätt att hitta en vikarie så tidigt så ja tog en Ipren och planerade för att åka in och jobba tills framåt 7 iaf när fler börjat.

Tog på mig ytterkläderna för att gå ut med hundarna men vart var Elliott?? Ja ropade men ingen Elliott syntes till sprang en vända och kollade i huset men ja såg honom inte men sen hörde ja något litet pipande ljud ifrån toan:-) Ja hade lyckats stänga in honom där och aldrig märkt att han följt med in.
Väl ute med hundarna så lägger sig Casper ner och beter sig allmänt konstigt och de visar sig att han lyckats fastna i en gren med bägge bakbenen utav min taggiga björnbärsbuske. Ja försökte ta loss den men han morrade åt mig och de gick inget vidare. Så ja fick bära en arg och morrande Casper till trappan och gå in och hämta en sax och klippa bort grenen.

 

Sen för skoj skulle tänkte ja att ja kolla febern en gång till och då visade den 38.46! Men ja åkte in till jobbet och de slutade med att ja fick jobba hela dagen ändå till kl 13 eftersom de var dåligt med folk så ja har levt på Ipren och nu är ja helt klart piggare än i morses men ja får väl se hur ja mår i kväll och i morgon bitti.

 

Avsyr verkligen detta ja har inte tid att vara sjuk på lördag är de ju dressyr i T-boda och på söndag ska ja till Vara på riddag med fjordhästföreningen. Men visst är ja sjuk så går de ju inte, men ja vill kunna åka!!!

Hoppla!

Hur ska man se ut egentligen??

Kategori: Allmänt

Ja skickade ju efter en klänning ifrån Ellos som ja tänkte skulle passat att använda på bors student. De är inte alls ofta ja skickar efter ”vanliga” kläder ( va är då ovanliga tänker ni jo jag syftade på ridkläder:-) ) och nu lär de nog dröja ett bra tag till innan ja ger mig in på de i alla fall. Beställde klänningen i storlek 38 och fick hem den och testade. Men det gick inte att stänga dragkedjan ända upp. Och de var inte för att ja var för fet:-) utan mina revben var för stora om man nu kan kalla de så ni fattar säkert. Och ja tycker väl inte själv att ja är onormal byggd.
Så ja skickade tillbaka 38an och beställde en storlek 40 istället. Och den kom igår och ja tog väl nästan förgivet att den skulle passa men inte då den gick inte heller stänga när man kom upp till revbenen. Hur small och mager ska man vara egentligen är mycket besviken på dem och returfrakten får man ju stå för själv.
Men nu ska den skickas tillbaka imorgon och ja tänker inte ta någon ny i retur!! Ja blir så sur, nu måste ja ju in i någon affär och leta visst ja har ju en månad på mig men ja gillar att vara ute i god tid och ha koll på saker och ting.

Så mitt tips har ni inte kroppsbyggnad som en modell så köp inte denna klänning tyckte förövrigt att den var riktigt fin men va hjälper de när man ändå inte kan ha den på sig! Gick inte att låna bilden så vill ni se vilken det var så klicka på länken nedan.

http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/SaraKelly/_/N-f4bZ1z140tj?Nr=280893&sta=%7c9788309%7c%7c0

Hoppla!

Man klipp!!! 4 olika:-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja så här blev mitt resultat utav hästarnas klippningar i helgen alltid roligt att leka lite med saxen:-) Sen är de ju så bra för de växer ju ut igen och då är de bara att klippa iordning igen om något gått fel. Undra va hovslagaren ska tänka när han kommer på tisdag?Nå vilken tyckte ni blev bäst?

Ja kanske borde bli frisör;-)

Kategori: Hund

Känns som ja har praktiserat frisöryrket rätt så mycket det senaste. Förra helgen klippte jag Elliott och igår klippte ja Åses man och Rickards hår! Och idag Moa, Flora och Åsas man allihop i olika frisyrer. Ja ska fixa bilder på deras vackra manar har jag tänkt. Antingen senare i kväll eller så blir det imorgon.

Men här är en före och efter bild på Elliott de blev visst lite mörka kort med bättre än inget:-)
Banhoppningsträningen igår!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Gissar på att ni är nyfikna på hur de gick för mig och Åse på hoppningen igår? Jo vi började med ett varv i 60cm banan var väldigt lätt och bara 6st hinder men de kändes skönt eftersom varken jag eller Åse hoppat på jättelänge. Var väl i höstas någon gång innan snön damp ner.  Och vi kom runt med 8fel en vägran och en rivning. Vägran var nog bara för vi hade för dåligt flyt eftersom hon landade i fel galopp så vill ja rätta till den men insåg att de var nog fel taktik just nu.
Eftersom då bjudningen blev sämre då istället och rivningen ja den var nog även pga. lite felbedömning med avståndet.  
Så i nästa varav på 70cm bestämde jag mig för att strunta i ev. fel galopp utan tänka på tempot. Och de flöt på mkt bättre till en början. För när vi kom till 5an som skulle hoppas ifrån framhoppningen sett, så kände jag redan innan vi vänt upp mot hindret, att de tog emot som att någon dragit i handbromsen:-). Åse hade nog kunnat tänka sig att gå ut till de andra hästarna eller nått. Men fortsatte motvilligt fram till hindret och jag fick henne över de också men de var på gränsen till vägran men hon hoppade ifrån nästan stillastående. Så ja de var inte så konstigt att hon rev.  Så där kom vi runt med 4a fel så hade de varit på en riktig tävling hade vi ju inte blivit uteslutna i alla fall.
Men ja känner ju själv att min hoppteknik är nog inte den vackraste där uppe i sadeln men men vi hade skoj i alla fall.

Jag och Åse

Jag och Åse

Nu är jag glad!!!

Kategori: Stallet

De är helt otroligt men jag har vunnit ett dressyrschabrak ifrån Modern Horse genom tidningen Equipage som jag prenumererar på. I samband med varje nytt nr har de nämligen såkallat ”vinstregn” för alla deras prenumeranter. Då det bara är att skicka iväg ett mejl om man vill vara med och tävla om div. olika saker. Och de brukar jag försöka att komma ihåg att göra och gjorde de denna gång. Men de var ett tagsen så de hade jag helt glömt av så därför kom detta brev med uthämtnings avi väldigt överraskande. Speciellt eftersom de inte stod va de gällde heller. Men i paket som jag hämtade ut låg de en Grattis till vinsten lapp:-)

 

Så här ser det ut:


 bildkälla

och de känns som de är bra kvalité och de ser inte så pjåkigt ut heller sen att jag fick dressyrmodell var ju inte heller fel:-) Så det kommer ja med säkerhet inviga på dressyr clear rounden nästa helg!! Tänk va en så liten sak kan liva upp tillvaron:-)


Hoppla!

Nu är jag nyfiken!!!!!!

Kategori: Allmänt

Va kan det vara?? Jag har fått ett papper ifrån Schenker där de står att jag har ett paket att hämta i från Modern Horse. Men jag har inte beställt något därifrån och så står det att ja ska betala 0kr. Så jag gick in och kikade på deras hemsida och de hade ju snygga grejer insåg ja.  

Så nu funderar ja va kan de vara egentligen, kan ja har varit med i någon tävling på Scandinavium lr på nätet tro? Det är inget jag kan minnas nu men ja tänker åka till Tidan på stört och hämta ut de hela. Vem vet ja kanske blir jättebesviken. Men förhoppningsvis inte eftersom de stå att de inte kostar något heller så kan de ju inte vara någon fara. Spännade värre!!!!


Återkommer när jag vet mer:-)

Hoppla! 

Snart helg:-)

Kategori: Allmänt

Dagarna bara springer iväg och snart är denna arbetsvecka slut = HELG så skönt! Och va ska ja hitta på då tro?? Jo på lördag ska jag ta med mig Åse till Habo gård på banhoppningsträning. Ja ska hoppa 60 och 70cm de känns rätt lagom med tanke på att vi inte hoppat något på hela vintern. Så det blir första gången Åse hoppar en hel bana på 70cm men ja tror inte att de ska bli några problem. Nu hoppas ja bara på att vädret håller sig fint de väntas ju tydligen snö imorgon:-( och de känns ju inget vidare eftersom alla inte kan vara inne i ridhuset hela tiden. Men de är som sagt bara att hoppas på att de inte blir så mycket snö.

 

 

Och på söndag ska ja se på bio!! Hotell Gyllene Knorren på den kult förklarade bion i Töreboda! Den bion är mycket speciell allt är gammalt stolar, biljettluckan, en glasdisk de säljer godis ur ja allt och de brukar inta vara någon vidare värme heller utan går man dit vintertid så brukar jackan få vara kvar på! Då undrar ni säkert varför vi väljer att åka dit? Jo de är ingen reklam innan filmen, inga platsbiljetter utan bara sätta sig där som passar, nackdel om man kommer sent men fördel om man kommer är tidigt:-) sen kostar de bara 50kr! och de tror jag gäller alla filmer jag är ju inte där så ofta precis men när ja vart där har de bara kostat 50kr i alla fall. Sen sist men inte minst den ligger nära ca 1,5mil bort.
Hittade en bild på Törebodas bio`s entre när ja googlade lite: bildkälla


Hoppla!

Hoppas på lite tur och bloggtävlar:-)

Kategori: bloggtävlingar


Ja vem vet tänk om man kan ha turen med sig och vinna;-) Hoppas kan man ju alltid..................


De gäller ett par supercoola ridstövlar:-) Skulle ju vara mycket roligt att vinna, så att ja kunde ha dem som tävlingstövlar med tanke på att ja har samma stövlar till vardags som på tävling annars.
 klicka på här för att tävla du med
helgen 11,12,13 mars-11

Kategori: Allmänt

Då var helgen snart slut och lite har allt hunnits med tar det lite kortfattat.

 

Fredag, åkte in till ridhuset med Åse tränade för Anna. Åse gick super fick henne verkligen att bjuda själv och galoppfattningarna tog hon varje gång:-)

 

Lördag, lasttränade med Åsa fick henne att gå på snällt och fint utan att sätta fast henne. De är där största problemet är att hon inte vill bli instängd och fastsatt känns det som i alla fall.   

Red Moa med Flora på släp.

Red Åse ihop med Sara på Viggen.

Hämtade en frysbox som jag köpt av en jobbarkompis så nu kan ja äntligen köpa på mig lite frysmat igen då min box vart trasig. Och inne har jag bara några frysfack som fort fylls upp.

 

Söndag, lasttränade Åsa igen denna gång utan mellanvägg. Först lite innan jag red satte fast henne en gång och då gjorde hon ett kast ut lika fort så grimman gick sönder…..

Red Åsa en liten tur.

Testade att lasta igen med en ny hel grimma och de hela slutade med att Åsa sparkade mig, som tur i oturen på sidan av skinkan. Men det blev till och med ett sår efter sparken och även ett blåmärke har kommit fram. Så tyvärr eftersom de gjorde så pass ont som de gjorde direkt efter sparken blev det ett dumt slut. Jag nöjde mig med att hon gick upp på rampen sen lede jag ut henne i hagen. Säger då bara de den hästen har ett humör!

 

Agilityträning med Caktus och den gick väl sådär har gått både bättre och sämre:-)

 

Hoppla!

Semla+hund+bil= Ingen bra idè

Kategori: Allmänt

Som rubriken låter jo jag har klantat mig kan man väl säga. Började med att jag hämtade upp pappa i T-boda eftersom han lämnat in en bil på verkstad där. Tog då med Elliott som lite resesällskap och eftersom jag skulle packa bilen inför dressyrträningen imorgon så hade jag ställt ur hundburarna så Elliott fick åka lös bak i bilen. Väl tillbaka igen så fick ja med mig en semla utav pappa att ta med och käka hemma. Åhh va gott tänkte ja för det är ju ändå semletider och då får man passa på.

Sen åkte jag vidare till stallet och packade in sadel mm och då blev det lite trångt för Elliott i bak så jag flyttade honom till passagerarsättet. (Baksätet var fullt av div. saker bla en hundfodersäck jag köpt tidigare idag) Och den ensamma semlan i sin kartong ställde jag då i förarsätet. Och så gick jag och fodrade hästarna i hagen.

Det tog inte lång tid men när jag kom tillbaka till bilen och kollade in såg jag ingen Elliott öppnade dörren och då kopplade det även att kartongen med semlan i också var borta! Och tittade längre in i bilen va ser jag då jo Elliott bakom passagerarsätet, asså på golvet i baksätet. Men huvudet nertryckt i min semlekartong och ja här är resultatet:

 

 

 

Så det blev ingen semla till mig idag men hundarna var desto gladare och ja man lär sig utav sina misstag;-)


Hoppla!

Bio bio bio!:-)

Kategori: Agility

Jo jag har blivit så sugen på att gå på bio efter att ha läst nyaste numret av tidningen Hundsport, agilitysidorna. Jag är verkligen ingen person som går på bio ofta men nu när vädret är som de är idag och efter läsningen så vill ja iväg nu!!

 

Men risk för att verka lite barnslig så vill ja se Hotell gyllene knorren! Men även Lasse Åbergs nya som ska komma ut någon gång 2011 - The Stig-Helmer story.

 

Det stod nämligen om inspelningarna kring dessa filmer och det ska vara agility scener med i bägge!

 

I Gyllene knorren så är det ju att de ska tävla agility med sin minigris och då stod det om dem som ställt upp med sina hundar. Då ägarna/hundförarna inte ens visste att de själva skulle vara med på filmduken förrän en vecka innan inspelning. Och att de fått kläder uppsydda som absolut inte var ”agilityvänliga” som tex. en lång kjol att springa i. Sen hade de tydligen hitta på lite hinder också som inte finns eller ser ut så på en riktig agilityplan men hundarna hade fixat de bra ändå.

 bildkälla

Så den vill ja helt klart se nu är det ju absolut ingen agilityfilm men jag tyckte faktiskt att julkalendern hade sina poänger så ja tror nog allt att den kan vara sevärd ändå.

 

Sen The Stig-Helmer story vet ja inte alls när i år den kommer ut men där kommer det visas betydligt seriösare agility efter vad ja kunde läsa mig till.  Då hundarna bland annat Åsa Emanuelsson, SM-vinnare kommer att medverka med sin hund och flera andra duktiga svenska ekipage. Då Ole har skaffat sig en mops som han tränar agility och han beskriver det som ett gym för hundar:-) Så den ska bli rolig att se den med!

                                            bildkälla


Vov!Första tranan här, snart måste de va vår lr?

Kategori: Allmänt

Hörde på lokala nyheterna nu och första tranan har anlänt till Hornborgasjön! Och det måste ju betyda att våren är på gång i alla fall.

 

Sen är det ju självaste fettisdagen idag och då hör det till att äta minst en semla. Men jag råkade äta två;-) Köpte med mig ett två-pack hem efter jobbet och käkade en  när ja kommit hem. Sen tänkte ja att ska skulle ha sparat den andra tills imorgon men det blev visst inte så utan den slank allt ner den med.

 

Har även hunnit rida en runda på Åse och Sara var med och red Åsa och satt kvar trotts lite bakutsprakar. Åsa är bara för roligt tror att hon testar ryttaren lite. Sen om hon snubblar till eller blir lite rädd så tar hon tillfället i akt och flyger iväg och sparkar och studsar lite eftersom hon ändå fick en anledning liksom:-)

 

 

När det gäller hundarna så har de varit det vanliga promenix men även ett micro agilitypass i trädgården med slalomträning. Eftersom jag har haft ett 6-pinnars slalom uppsatt i trädgården hela vintern. Men inte till så stor nytta eftersom det ändå vart så pass djup snö där så man ändå inte kunnat träna. Men nu är det inte så mycket snö kvar så det gick fint.

 

Hoppla!

lägesrapport

Kategori: Allmänt

Känns som det går lite upp och ner med mitt bloggande just nu. Lusten har inte funnits riktigt men här kommer en liten lägesrapport iaf:-) Ny vecka med det nya schemat på jobbet det är nästan som förra men skiljer ändå lite så ja får väl se hur det går.

 

Men förutom jobbat idag så har ja låtit dogzen springa av sig riktigt ordentligt på ett gärde. Men får ju passa på och gå där det fortfarande är snö och fruset för att slippa få in en hel sandstrand i huset. Visst skulle väl inte en sandstrand sitta fel nu men inte inne i mitt hus snarare vid medelhavet:-)

 

Det har även blåst så in i den idag men ja tog mig även ut på en kort ridtur med Åse också kände att det fick räcka. Bättre att ha ridit en häst lite än ingen alls liksom.

 

Och för att hoppa mellan ämnena så har jag även beställt en klänning ifrån ellos nu ikväll som jag hoppas ska passa så jag kan ha på brorsans student 29april! Och eftersom det fortfarande kommer att vara april då så finns ju risken för att aprilvädret visar sin sämre sida. Men ja hoppas att de ska funka med klänning utan att frysa ihjäl.

 

 

Hoppla!

Agilitytävling i Örebro, Kvinnersta 5 mars-11

Kategori: Agility

Då var den här dagen snart slut och jag har tillbringa största delen av den utanför Örebro. Han vara hemma och städa och plocka lite på förmiddagen eftersom de började med largehundarna på tävlingen. Men så är det ju så svårt att beräkna när man ska vara där och hur lång tid de egentligen tar. Så jag var där till 13.15 men det hade räckt att jag kommit kl 15:-) men bättre för tidigt en sent!!

 

Först var det officiella agilityklass 1 starten han tog första och andra hindret men eftersom jag var för långsam han jag aldrig med att visa ordentligt till tredje så han missade de och tog fjärde!! Hängde ni med?? Vi blev iaf diskade.

 

Men jag körde klart banan ändå och när jag kom i mål stod där en herre med en borderterrier i snöret. – Du har en kanonhund den är du upp i klass 3 med hur snart som helst. Va säger man då liksom, Tack. Ja blev allt lite förvånad men det är alltid skönt att höra att någon tror på en. Men så är de ju dessa kontaktfält tar han inte dem så kommer vi aldrig komma ur agilty 1an ens.

 

Nästa lopp var en öppen agilityklass och där diskade vi oss igen då Caktus tog fel tunnelingång. Men det var också mitt fel för hade jag varit tidigare och snabbare med att visa hade han säkert tagit rätt.  

 

Så 2 diskade lopp av 2 möjliga men jag är ändå väldigt nöjd med loppen eftersom de var bra flyt i dem annars. Men vi måste fortsätta träna så enkelt är det och imorgon är det ridhusträning inbokad men jag är ändå inte säkert på att jag åker eftersom jag varit borta så mkt idag. Men det bestämmer jag mig för imorgon.

 

Hoppla!

inställd lektion och nytt täcke;-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Det har nog inte varit min vecka det här;-) Lektionen jag skulle ha ridit idag blev inställd pga av att tränaren åkt på influensan. Så det var väl helt enkelt inte menat att ja skulle ha den där lektionen.

Men istället hängde ja med mamma och syster in till Skövde och fyndade lite. Skövdes Ridshop ska byta lokal och då lite utförsäljning så jag hittade ett Bucas ofodrat regntäcke för 399kr så ja och mamma köpte det ihop. Jag har ju ett Bucastäcke sedan tidigare och nu kan ja inte tänka mig något annat märke om ja behöver nytt regntäcke iaf. Eftersom de gamla är kanon har inte släppt in en droppe vatten och sitter även bra på hästarna.
Och ja hade verkligen tur för det fanns bara två kvar ett i storlek 125 och ett i 145 så 145cm`arn fick de bli!
Har i första hand 135cm på Moa och Åsnorna men Flora måste ju ha 145cm och när de gäller de andra så fyller de ut 145cm rätt bra de med. Så nu har jag två riktigt bra regntäcken och två mindre bra.

De är rött och ser ut så här (fast de på bilden är fodrat men de syns ju egentligen inte;-) ):

 bildkälla

Hoppla!

Jorden på väg att gå under lr?

Kategori: Allmänt

Nej riktigt så illa är det väl inte men väldigt mycket känns mindre bra just nu. Från och med 1a Mars har ja och min jobbarkompis fått omgjort schema att jobba efter. Vi har nu kört efter det i två dagar och det känns inte som det är till våran fördel direkt. Man ja vet att det är alldeles för tidigt för att dra en slutsats så det är bara att jobba på och hoppas att vi hittar flytet i de.

 

Och bara för att allt är extra rörigt just nu så hade vi även arbetsplatsträff idag men Tema pension. Var en dam ifrån Sthlm hos oss och tjatade om det över en timma! Tveksam på om någon tyckte att de var intressant jag hade kunnat somna om de bara varit en bekvämare stol;-) Visst säkert en bra ide att åka runt till arbetsplatser och prata. Men mycket av de hon sa visste jag iaf redan eftersom ja i höstas var på banken och hade ett personligt möte och gick igenom bla. detta ämne. Bäst att börja i tid!!

 

Sen var de lite fika och sen pratade cheferna lite så de hela tog lite över 2timmar efter vanliga arbetstiden.

 

Vilket i sin tur ledde till att ja verkligen inte orkade rida idag och de skyller jag på jobbet. Men jobba måste ja för att ha råd med min fritid och kunna leva så de känns som de går emot varandra lite….

 

Och morgondagen kommer antagligen inte bli bättre men då har vi inget möte efter så då hoppas jag på att orka rida eftersom ja ska in till ridhuset och rida lektion på fredag. Var nära på att ringa och ställa in den men nu har jag bestämt mig för att jobbet inte får ta min fritid ifrån mig så de så!!!
Är jätteglad för att jag har ett jobb asså men visa dagar vill man bara sjunka genom jorden.

 

  bild från google

Fy vad ja har beklagat mig för er nu nästa blogginlägg ska bli positivare ja lovar:-)

Hoppla!

Kristinehamn 27/2-11

Kategori: Agility

Då var ja vid datorn igen var ju och tävlade i Kristinehamn med Caktus i söndags och det gick sådär. Vi startade officiellt agilityklass 1 gånger två. I agility A så gick de racerfort och balansens som var banans andra hinder hoppade han av mkt tidigt. Hörde till och med domaren ojjjjj men men det var bara att fortsätta:-) sen passerades A-hindret två gånger och ja var säker på att han missade nerfartens kontaktfält minst en gång ev. båda gångerna. Men tydligen inte enligt domaren eftersom när resultatet kom upp var det bara 5fel och näst snabbast tid skiljde bara några hundradelar till 1ans tid. Men va hjälper det när man får 5fel!!! Så surt och så nära en pinne.  Vi kom 7a utav 32st och självklart var det pris till 6e.

 

Agility B vet ja inte riktigt vad som hände men det blev mkt snurrigt och vi fick iaf två vägringar och kontaktsfältsfel igen och fick 20,?fel!! Och kom på 21plats av 31st och sist utav de placerade.

Så på lördag är det tävling i Örebro som gäller och då måste de gå!! Men då har vi bara en officiell start på oss och en inofficiell där man inte kan plocka pinnar men de är ju ändå en träning.  Det är ju verkligen bra att han är så taggad och snabb men bara han kan ta det lite lugnare på nerfarterna skulle ja vara nöjd med min lille Tuss.

 

Voff!