pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

I väntans tider.....

Kategori: Allmänt

Idag har det inte hänt så värst mycket jag har jobbat, städat lite inne i huset och dressyrat med Åse. Har även promenixat med hundarna så de fick chansen att springa av sig på ett gärde. Så just nu känner jag mig rätt så klar med mina sysslor. Jag skulle kunna vattna mina stackars blommor men de överlever nog någon dag till hoppas jag.

För just nu är ja i väntans tider på Mikael och pizza!! För Micke är påväg och ska även köpa med sig pizza på vägen. Aldrig är man väl så sugen på pizza som när man sitter och väntar på den. Ja äter ju inte pizza så ofta så de gånger jag äter det är det oftast väldigt gott.

Hoppla!

Gott nytt år!!!

Kategori: Allmänt


GOTT NYTT ÅR!!!
och skål!Hoppla!

Snart helg som skönt är

Kategori: Allmänt

De ska bli så enormt skönt med helg eftersom ja städar efter schema så är de ju ett par kunder som endast har städning på måndagar och i måndags jobbade inte jag! Så de har inneburit att vi på fyra dagar varit tvungna att få in måndagens jobb. Och nästa vecka blir inte bättre för då försvinner fredagen så då måste fredagens jobb göras tidigare på veckan.

Pust bara bita ihop och gilla läget!

Idag har de blåst och regnat till och från hela dagen men jag och Sara trottsade vädret och tog oss en ridtur på Åsa och Schasen. Kan väl sammanfatta det med att behagligare ridturer har jag ju varit med om då de var kallt, blött och blåsigt!


Lite skillnad på vädret idag och när denna gamla bild togs!

Jag och Åsa 80cm bana, pay and jump Moholm

Hoppla!

Så söt

Kategori: Häst (fjordhäst)

kan bara inte låta bli att visa er denna söta bild....

Okej får väl erkänna att den är lite taskig men ibland tror ja mina hästar kan tänka så som de tre fjordingarna på bilden.

Eftersom mina i stort sett aldrig använder täcke utan enbart då de har blivit svettiga och ska ut i hagen eller dagen innan de ska ut och åka för att hållas rena. Men däremot grannhästarna som är av lite ädlare raser använder täcke dagligen:-)

Så tolka bilden som ni vill men jag tyckte som sagt i alla fall att den var lite söt. Fast tre mot en är taskigt!

Hoppla!


Tänk vad mycket som hinns med bara man har lite tempo!

Kategori: Allmänt

Igår var jag med familjen hos farmor borta i Lidköping hela dagen så där gick hela den dagen åt. Men idag har jag fått desto mera gjort. Kan inte annat än vara nöjd med min dag:-)

03.30 ringde alarmet började jobba kl 5 och slutade ca 13.30

Sen var de bara hem och rasta hundar en stund och så möte jag upp Fia och Mari i stallet. Och så red vi de äldre gänget hästar Moa 19år, Flora 21 och Lillen 26!

Och tidigare på dagen hade Fia och Mari ridit Åsa och Åse åt mig och Rebecka motionerat hundarna.

Så när jag var klar i stallet åkte jag och Rebecka in till Skövde och gick på rea.

Och där inhandlades flera reaplagg bla. denna gosiga morgonrock för 150kr på kappAhl http://www.kappahl.se/article/fleecemorgonrock_163238

Fast de blir nog snarare kvällsrock för mig. För på morgonen går ja ju ut med hundarna och fodrar hästarna de första jag gör. Och då känns inte denna så praktisk.

De enda jag köpte som inte var på rea det var en SAXSLIP och knivslip men knivslipen var bara en bonus för mig. Då det var en saxslip till hästarnas mansax jag behövde. Nu råkar det ju vara så att jag inte äger någon vettig knivslip heller och har slöa knivar.......men i första hand är den till hästsaxen så de så!

Ska jag bjuda på en typisk mig grej? prata innan jag tänker detta hände på julaftonskvällen när hela familjen var hos mig och käkade.

Jag- titta vilka knoppar jag har fått på min orkiedè
Mamma- ja de slår nog ut om ett tag
Rickard- Va? vilken blomma pratar ni om, och kollar mot fönstret
Jag - Den i den svarta krukan!!!

Inte så smart sagt när fönstret består av tre gröna växter i varsin svart kruka! Fast de är i och för sig bara en svart kruka med en orkidèe i men ändå. Hade jag tänkt först hade jag ju sagt blommas placering istället.

Hoppla!
juldagen

Kategori: Allmänt

Idag var de julotta kl 7 som gällde de hör inte till vanligheterna för mig men ja följde med mormor eftersom de ändå var i "vår" egen kyrka i byn. De var fint med alla levade ljus som lyste upp hela kyrkan men lite segt att lyssna på prästen vissa stunder som förövrigt var min gamla engeskalärare.

Och när de var slut var de lagom att gå och fodra hästarna och jag hade planerat så att gummistövlarna stod redo i föräldrarnas trädgård så att jag inte behövde gå hem emellan!

Och nu har ja lyxat till frukosten med dessa:För att hoppa tillbaka till julafton så de var de en bra dag fast de inte var snö ute. Fick några paket bla. ett smart svettäcke till hästarna med fleece på ryggpartiet men nät nedåt sidorna, reflexridspö, armband och halsband receptbok m.m.

Vi hade ingen Tomte som delade ut klappar hemma men Rickard agerade tomte åt en granne:Hoppla!

God Jul

Kategori: Allmänt

God Jul

Kategori: Allmänt

Bilder från törebodas julshow 2011

Kategori: Häst (fjordhäst)

De var svårt att få tag på bra bilder ifrån julshowen men här är några i från mammas kamera.


Först var de ett luciatåg!


Och här är från fjordkadriljen känner ni igen mina tre? :-)från vänster, Jag Åsa, Madde Mysak (på väg ut, då vi galopperade ut efter halten men Mysak är lite busig så han fick vara först), Cattis Simon, Rebecka Lorenz, Karin Moa och Lin Åse.Och här kommer tomtarna, jag på Åsa och Lin på skidor efter!

Och de gick som hejsan två varv i ridhuset och hon ramlade endast en gång!

Men de värsta var ju att publiken hejade på som bara den med klapp och tjo. Vilken även triggade Åsa och de går inte tolka för fort inne i ridhus har vi kommit fram till för då orkar man inte hålla kvar i linan.

Så ja var lite rädd för att hon skulle dra iväg i bock och spark med mig med de gick vägen som skönt var och var mycket uppskattat av publiken.

Slänger även in en bild på två söta katter som fanns med på minneskortet så ja har ingen fakta om bilden mer än att de är Rosa till vänster och Kitty till höger.Hoppla!

20dec-11

Kategori: Allmänt

Några bilder från julshowen har ja tyvärr inte fått tag på än men de ska fixas på något sett jag lovar.
Inte har jag hunnit baka några pudelpepparkakor heller men jag har köpte mig en färdig degklump som bara är att kavla ut. Men den håller sig till 17 maj 2012 så jag har tid på mig;-)
Och tro det eller ej men för tredje gången har jag vunit i tidningen Equipage prenumerationslotteri!  Denna gången en mössa från Equiline värd 399spänn! Har nog aldrig ägt en så pass dyr mössa förut så den borde vara bra. Jag har inte fått hem den än så ja vet inte vilken färg de blir än man antingen lila, skogsgrön eller marinblå. Men jag hoppas på en lila. BILD PÅ MÖSSAN
Idag har jag tränat lite dressyr med Åsa och Åse en stund var barbacka i en hage. Eftersom snön äntligen har kommit och det har frusit lite på marken så har jag äntligen någonstans att träna lite.
Och monstren fick sig en promenad ute i mörkret. Ännu ett plus när de är lite fruset  och snö är när det går att vara ute med hundarna, utan att behöva tänka på precis vart man går för att slippa lerinpackade hundar!
Hoppla!
Några bilder från julshowen har ja tyvärr inte fått tag på än men de ska fixas på något sett jag lovar.
Inte har jag hunnit baka några pudelpepparkakor heller men jag har köpte mig en färdig degklump som bara är att kavla ut. Men den håller sig till 17 maj 2012 så jag har tid på mig;-)
Och tro det eller ej men för tredje gången har jag vunit i tidningen Equipage prenumerationslotteri!  Denna gången en mössa från Equiline värd 399spänn! Har nog aldrig ägt en så pass dyr mössa förut så den borde vara bra. Jag har inte fått hem den än så ja vet inte vilken färg de blir än man antingen lila, skogsgrön eller marinblå. Men jag hoppas på en lila.
En sådan här:

Idag har jag tränat lite dressyr med Åsa och Åse en stund var barbacka i en hage. Eftersom snön äntligen har kommit och det har frusit lite på marken så har jag äntligen någonstans att träna lite.
Och monstren fick sig en promenad ute i mörkret. Ännu ett plus när de är lite fruset  och snö är när det går att vara ute med hundarna, utan att behöva tänka på precis vart man går för att slippa lerinpackade hundar!
Hoppla!

Julshowen

Kategori: Häst (fjordhäst)

Nu är Töreboda Hästklubbs Julshow över för i år. Tyvärr har jag inga bilder än man hoppas på att jag ska få låna några till bloggen snarast.

Kadriljen gick fint vi red i tävlingsklädsel kavaj, vita ridbyxor och vita lindor på hästarnas ben så de kändes stiligt i alla fall. Och hästarna skötte sig också jättebra trots allt folk på läktaren och även nere på banans ena kortsida så de blev en väldigt bra miljöträning för Åsa och Åse för de är ju ändå bara 6år.

Sen var de dags för mitt och Carolines specialnummer Lin tolkade inne i ridhuset efter Åsa. Vi var utkädda till tomtar och de var mycket uppskattat av publiken kan ja lova. Speciellt när Lin ramla omkull;-) Men ja är imponerad av henne för de är inte lätt att tolka på sand de är mycket tyngre än i snö.

Och en sak som jag är extra nöjd över är Åsas lastning hon går in i transporten utan problem! Men tyvärr hade hon trampat av en baksko på hemvägen så de är bara hoppas på att hovis har tid att komma ut nu innan jul.

hoppla!

blogg tävling om presentkort på My One

Kategori: bloggtävlingar

Jag är med och tävlar om ett presentkort på My One hos Camilla. Det vore ju kanon att vinna de då ja springer in där då och då när ja är hemma hos Micke eftersom de ligger en butik i Borås!
klicka på bilden för att komma till tävlingen och Camillas blogg.

Hoppla!

Pudel pepparkakor?

Kategori: Hund

Och jag som planerat att INTE baka några egna pepparkakor i år på grund av olika anledningar. De är bara tråkigt att kavla och lyfta på plåt och sen bränner man kanske hälften eller om inte annat blir de massor av pepparkakor som ändå inte uppätna. Och de är så billiga att köpa så varför lägga tid på det?

Meeeeen nu kan mamma ha fått mig att tänka om då hon hittade ett pudelpepparkaksmått idag som hon köpte.

Så nu vid närmare eftertanke vill ja nog baka några pepparkakor ändå men då får de bli med köpt deg! Pudelgalning som man är :-)

Ett så här ser de ut:83144231_1

Vov!

Ge mig fler timmar!

Kategori: Allmänt

Idag är det en sådan dag då jag önskar att dygnet hade fler timmar. Efter jobbet hade vi APT, arbetsplatsträff som gjorde att jag blev senare än vanligt hem. Som skönt och gott var fick vi en julsmörgås på mötet så ja behövde inte äta något när direkt när ja kom hem.

Sen har de rullat på motionerat hundar, ridtit Åsa, tvättat och skrivit julkort. Och tjötat med folk;-) hur många som helst på några timmar nu på eftermiddagen och ibland snackar man knappt med någon och så är alla sociala samma dag.

Men nu känns de som jag börjar komma i kapp min dag och då är de snart dags att sova för imorgon ringer alarmet 04.00 och då hoppar ja pigg som en mört ur sängen.

Ne kanske inte riktigt men ja kan låtsas det i alla fall!

Och så måste ja tipsa er om julshowen på söndag där jag Åsa, Åse och Moa kommer att vara med.

Dags igen för den populära julshowen


Den 18:e december är det dags igen för julshow, där ungdomarna i klubben bjuder på ett fullspäckat program

Kl 15:00 börjar Luciatåget, sedan blir det bl.a. ponnyagility, kadrilj, gymkhana och andra uppvisningar.
Julshowen håller på ca 1,5 timme.

Parkering på Töreshov, så kom i tid och med varma kläder.

Försäljning av lotter och fika.

Inträde:

  • 0-5 år gratis
  • 5-18 år 20 kr
  • vuxen 40 kr

Välkomna önskar Ungdomssektionen


kopierat från Töreboda hästklubb

Hoppla!

omtumlande helg

Kategori: Allmänt

(Ja gör mellanslag mellan raderna men de blir inte så dumma blogg.se!)

Ja helgen är över och vardagen har börjat igen och ja hoppas att de just får vara vanlig vardag nu.

I fredags åkte jag och Caktus till Micke i snöblandat regn och storm! Men vi kom fram helskinade och började med ett besök på Hööks. De blev en hel del inhandlat bland annat täcket till Caktus, broddar lite hästgodis och några julklappar.

Lördagen betstod av en sväng inne i Borås och kvällen var de Jul på Liseberg som gällde. Undertiden var Caktus hos Mickes föräldrar för första gång och va jätte ledsen:-( den lille snorvalpen som är 4år! Då han tydligen hade gnytt/pratat nästan hela tiden.

Sen på söndagen var det dags för agilitytävling strax utanför Borås första starten var i agilityklass och han tog kontaktfälten vilket ja är väldigt glad för men diskade sig pga av 3 vägringar. Då de blev lite snurrigt.

Och så fick ja samtalet som vände upp och ner på de mesta Moa hade fått kolik och var jättedålig.

Hon har ju haft kolik förr men aldrig så kraftigt visst en gång hade hon de i 3 dagar innan de släppte men denna gång verka de varit väldigt kraftiga kramper.

Så veterinären fick komma ut och han var ute 1,5 timme Moa fick dropp, slang i näsan och paraffin osv. Och så blödde hon näsblod i massor och senare även i munnen.

Jag startade min sista klass, hoppklassen och Caktus skötte sig helt okej men ja var nog mest orolig för Moa men de finns inte mycket att göra när man är 2 timmar bort.

Så visar de sig att vi vann klassen och var de enda 0ade ekipaget:-) Självklart var ja glad men att samtidigt veta att man har en väldigt sjuk häst hemma ger en delade känslor.

Men vi fick jättefina priser dock hade de inga rosetter men de var ju "bara" en inofficiell tävling visserligen.

 

Glögg, reflexväst, 5kg hundmat och en hundleksak! Då både My One och Herrljunga cider var med och sponsrade tävlingen.

När prisutedelningen varit åkte vi tillbaka till lägenheten direkt inväntade hur de gick med Moa. Och när ja fått besked om att hon skulle stå på box utan mat till morgonen med promenad och tillsyn en gång i timmen åkte ja hemåt.

Sen blev de några promenader till runt kl 22 igår kolla vi till henne sista gången för natten då hon var piggare och så gick ja ut till henne innan jobbet kl 5.

Och idag har hon fått gå i hagen med de andra men veterinären som ändå skulle ut till ladugården idag fick även kolla på Moa. (Inte samma vet. som igår) Och hon lät ok i alla fall enligt honom men är självklart medtagen efter persen igår.

Så va ska man säga saker kan ändras väldigt fort.

Hoppla!

snart är de äntligen helg

Kategori: Allmänt

Men först ska morgondagens arbetspass avklaras och jag börjar klockan 5 i morgon och de känns lite sådär med tanke på vädret. De har varnat hela dagen för ovädret som ska dra in över sverige i kväll/natt. Än sålänge blåser de bara men om de nu ska komma snö också så är de bara att hoppas på att den kommer efter halv 5 imorrn så ja kommer ut med bilen.

 

Sen kommer jag och Caktus åka till Borås och Mikael :-) Och eftersom Micke nästan bor granne med Hööks ja inte är de långt att köra i all fall några minuter. Så ska vi självklart åka dit de har 10% på nästan hela sortimentet. Och jag behöver broddar bland annat och så tror jag de blir de här täcket till Caktus om de finns hemma:


Sen får vi se vad som händer på lördagen men på söndagen är de dags för årets sista agilitytävling i ett ridhus utanför Borås. Den är bara inofficiell men ja tar de som en träning och vi är redan taggade!

CAKTUS = Vassast på banan och så kan man ju alltid fråga om han är taggad;-) Bästa namnet på en agilityhund! hi hi!

Hoppla!

hmmm de va inte många som tyckte något?

Kategori: Häst (fjordhäst)

Utav ca 20st som va inne på bloggen igår hade 2 stycken en åsikt om knoppningen. Ni får inte vara så fega man kan vara anonym i sin kommentar ja lovar:-)

Men utav de två som lämnade en kommentar så tyckte de precis som mig ne de passar bättre utan. Visst de finns fjordingar som passar i att ha knopp i pannan men de är inte så många enligt mig speciellt vintertid i alla fall när hästarna ser ut som isbjörnar. Då bör de vara lite mer åt de ädlare hållet och se lite mer slimade ut om man nu kan beskriva de så.

Sen hänger de på va de har för pannlugg också Åsas är ändå okej inte jättestor men inte heller jätteliten. Åses däremot är jättetjock så en knopp där skulle se väldigt roligt ut tror ja och Moas den är ju så liten och tjock så den går knappt att fläta. Och Floras är någonting mellan Åsa och Åses men hon ska inte vara med på julshowen så de spelar ju ingen roll.
Åsa Åse Moa Flora

Och kollar ja på bilderna på Åsa och Åse här över och tänker tänk om ja hade gjort en knopp i deras pannluggar där....ne de känns fel.

Men de här är bara mina egna åsikter och ja säger inte att en fjording inte kan ha knopp men på mina tar de emot för tillfället i alla fall.


Hoppla!

Så de kan gå....

Kategori: Allmänt

Jag var på ICA köpte en säck Doggy hundmat till min hund, i kön bakom mig frågade en kvinna mig om jag hade en hund.
Varför skulle jag annars vara och köpa hund mat, eller hur??
Så impulsivt sa jag att nej, jag har inte en hund, jag ska börja på min Purina Diet igen, och att jag förmodligen inte borde det eftersom jag hamnade på sjukhuset sista gången men att jag hade gått ner 25 kilo innan jag vaknade på intensiven med omfattande vård, med massa slangar, nålar och näringslösning i båda armarna.

Jag berättade för henne att det var i egentligen en perfekt kost och allt du behöver göra är ladda dina fickor med Doggy hundmat och helt enkelt äta en eller två varje gång du känner dig hungrig. Maten är klart näringsmässig så det fungerar bra och jag tänkte försöka igen. (Jag måste nämna att praktiskt taget alla i kön nu lyssnade glatt på min historia.) Skräckslagen frågade hon om jag hamnade på intensivvård, eftersom hundmaten förgiftad mig.

Jag sa till henne nej, jag klev av en trottoarkant för att sniffa en pudel i rumpan och en bil körde på mig. Jag trodde att killen bakom henne skulle få en hjärtattack, han skrattade så mycket.
Tänk på vad du frågar mig och vara beredd på mitt svar. Jag har all tid i världen att tänka på galna saker att säga.......

Nu när du har läst det måste jag erkänna, jag kopierade den från någon annan...

Men visst var den bra så vill du också sno den så gör de och gör någon glad:-) För erkänn du fick ett leende på dina läppar!

Hoppla!

Vad tycker ni?

Kategori: Häst (fjordhäst)

På kadriljövningen kom frågan upp om vi skulle knoppa pannluggarna på våra fjordingar eller inte. Ja har en åsikt om detta men den berättar ja inte om nu först vill ja gärna höra vad ni som läser här tycker.

Passade på att göra en knopp på Åsa förut innan ja skulle rida så fotona är tagna med mobilkameran och är inte alls bra men ja hoppas ni ser ändå så ni kan avgöra vilket ni tycker verkar bäst/snyggast. Kan då tillägga att Åsa har en "normal" pannlugg om man jämför med Åses som är jätte tjock och Moas som är plutt i plutt liten;-)


Först utan knopp:


och med knopp:
Nå vad tycker ni jag vill veta??

Hoppla!

Smartson testpilot?

Kategori: Allmänt

Kanske är det något för dig? Jag har i alla fall gjort ett försök nu och ansökt om att bli testpilot på  http://smartsontestpilot.se/ både för testa en Braun Silk-épil 7 Dual Epilator och för att testa Glädjelotten så nu är det bara att hoppas på att jag har turen på min sida.

Här ser ni ett klipp om hur epilatorn fungerar och den verkar ju väldigt bra:-) inte för att ja använt någon förrut men får ja chansen att testa så varför inte:

http://www.youtube.com/watch?v=C7okW-Ffy2M&feature=channel_video_titleFör att själv gå med i testet gå om Epilatorn gå in här:  http://smartsontestpilot.se/braun-silkepil/bli-testpilot/

För testet om Glädjelotten gå in här: http://smartsontestpilot.se/gladjelotten/bli-testpilot/


Oj vad mycket länkar de blev hoppas på att ni inte tyckte det blev för rörigt men ja tyckte de va en kul grej om man skulle få turen och bli en testare! Och ville bara tipsa er andra!

Hoppla!

Klippt är klippt

Kategori: Häst (fjordhäst)

Nu har jag klippt så de räcker och blir över ett tag tror jag minsan. I fredags innan ridhusträningen (kadriljen) så klippte jag Moa, Åsa och Åses halsar-bogar. Och igår klippte jag 38stycken kors bakdelar-svansar och de kändes i både maskinsaxhanden och ryggen efter. Men inget idag som skönt är så då passa jag på och klippa nos och tassar på Caktus och Casper.
Men egentligen behöver även deras resterande päls också klippas men de får klara sig ett tag till.

Nu åter till fredagens träning först blev vi en timme försenad till ridhuset pga. först en trafikolycka som stoppade Lin att komma fram. Sen när hon väl hämtat upp Karin och transporten och kommer till stallet inser vi till vår förskräckelse att transporten är tom!!! inga bommar ingen mellanvägg!

Och där stod Moa helt övertaggad i stallet Åsa och Åse var redan lastade i min transport. Men som tur var har ja en jättesnäll granne som ställde upp och lånade ut sin transport fast hon skulle ha den tidigt morgonen därpå till en tävling.

Så väl i Töreboda tränade vi 6st fjordingar på fri ridtid i ridhuset så de kom en tjej ditt som tänkt att träna men hon vände i dörren...... Hon hade ju fått komma in men förstod henne också.

Träningen gick helt ok efter några varv så nu ska vi iväg idag igen för genrep och då även med julmusik till så ja tror nog detta kommer bli kanon.

Bara en sak de blir inga snögubbar och inte annan julig klädsel heller då de inte gick att komma överens så de blir tävlingsklädda ekipage med vita ridbyxor och svarta kavajer kanske lite glitter.

Hoppla!


Första träningen idag

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag och datorer.....får vara glad att ja fick dit min julnedräkning överhuvudtaget men ja har kommit fram till att den syns bara när man kollar på bloggens startsida alltså inte när man är inne på ett specifikt inlägg!

Idag har vi första träningen utav två till Töreboda hästklubbs julshow 18dec. Då kommer att ha ett nummer med 6stycken fjordingar som vi rider en kadrij på. Så Moa, Åsa och Åse ska vara med och Flora får stanna hemma då de finns 3 stycken fjordingar på ridskolan redan. En är ridläraren och två som är med i verksamheten så de ska bli skoj och speciellt för Moas del då det var jättelängesen hon var ute och åkte någonstans.


Men vi har inte bestämmt någon klädsel än så ja hoppas vi kan komma överens om något lämpligt idag eftersom de är kadrilj så är de ju roligast att se likadana ut och speciellt eftersom även hästarna är de. Min förslag är i alla fall snögubbar känns som de kan vara genomförbart sen vet ja att även vanlig tävlingsklädsel finns på förslag men för min del får det gärna vara något juligt för de är ju trots allt en julshow!

Hoppla!Nedräkning till julen

Kategori: Allmänt

Då har nedräkningen mot jul börjat om ni kollar till höger på min sida så ser ni hur långt de är kvar!

Förövrigt hade ja min kortaste dag på 2veckors schemat idag och är redan hemma men ska snart iväg igen för Casper och Elliott ska vaccineras.

Tror inte att de kommer vara så uppskattat och inte ifrån Caktus håll heller för han ska få vara själv hemma. Det blir ju så sällan han är helt själv för har jag bara en hund med bort för att träna så är de ju oftast han. Så de är bara nyttigt för honom men han kommer antagligen tycka vädigt synd om sig själv.

Får se om ja hinner/orkar rida Åsa sen i mörkret för Lin har ridit Åse nu på dagen och Moa och Flora gick igår så de behöver inte ut idag. Så jag får se helt enkelt är ju ingte de roligaste vädret precis regn och blåst burrrrr!

Hoppla!