pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

:-(

Kategori: Allmänt

Dagens tävling i Tibro gick inte alls som jag ville/hoppats på. Efter Örebros tävling sist kändes de mesta bra bara att de ändå fela lite med riving bl.a. Och i onsdags var jag uppe på klubben och körde lite och det gick jättebra.
 
Så jag trodde nog för mycket om dagens tävling, första loppet diskade vi oss på tre vägringar då jag och Caktus inte sammarbetade för fem öre. Han hade kännt av en löptiksluktoch var allmänt flummig vilket smittade av sig på mig så jag gjorde inte alls något bra lopp.
Till nästa lopp var han mycket mera med! Men då visade jag för galet lr var förlångsam? Ja han missade i alla fall ett hinder och sprang in i nästa hinder som var en tunnel. Annars kändes det loppet bra men nästa vecka är det 
Kumla som gäller! 
 
Och en liten grej till som iritterar mig som jag bara måste skriva av mig lite om SKITSNACK. Tur att man har ärliga kompisar som uppdaterar om folks skitsnack!! Det finns nämligen en tävlande som inte var där idag som skönt var för glöm att jag hälsar på denne igen:-P ok ska inte vara långsinnt men tydligen så är tävlande i min klubb så kassa på att handla (styra hunden) och så hade han tagit mig som exempel! De känns ju bra att höra så nu vet jag de! Gud va dålig jag är:-) Ja ska inte vara ego för jag vet att jag ständigt behöver träna på detta med en så pass snabb hund som jag har men de känns lagom kul att höra ändå liksom. Morrrr!!!!
 
Nu ska jag snart ut och fixa inför morgondagens Km för fjordhästföreningen men där är jag beredd på att komma sist för någon måste ju göra det också! Eftersom jag har haft 0 chanser till att hoppträna vilket är lite synd för det hade verkligen behövts. Men men det blir till att ta detta som en träning 60cm förklass och 70cm KM klassen så det är ju inga höjder att tala om i alla fall!
 
Hoppla!
 
 
 
 

Nh och veterinär

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Åsa på nh träning och det kändes att vi börjar komma på de hela både jag och Åsa. Men helt klart så hänger det mesta på mig och att jag gör och visar rätt för då gör förhoppningsvis även Åsa som jag vill.
 
Men hon fick ett återfall med lastningen på hemvägen tyvärr, men med linor och lite övertalan så gick hon in. Hon som varit så duktig det senaste och även med lastningen inför dit resan igår. Och så helt plötsligt vägrade hon igen vilket känns lite jobbigt när vi ska iväg på KM i hoppning på söndag. Men det är väl bäst att börja lasta i tid utifall hon krånglar igen.
 
 
Och idag kom veterinären ut för att kolla Åse. Jag longerade ju henne lite förra veckan och tyckte mig inte se någon hälta. Men så fel jag hade hon var fortfarande halt vid lågt böjprov och i tvära vändningar. Så det blev en ny remiss in till Husaby Hästklinik och även min hemma veterinär tyckte att det var väldigt dåligt att det inte fanns någon hovslagare som kollade på henne sist. För hon tror fortfarande det har med hovarna att göra tyvärr......
Men denna gång skulle hon se till och ringa och dubbelkolla med dem så att allt var inbokat som det skulle. Vilket blev en STOR miss sist. Och det irriterar mig än!!!! Känns lite som jag slängt en massa pengar i sjön liksom och kanske har även Åse utsatts för onödigt lidande då det troligtvis gått att få reda på orsaken tidigare. 
 
Lilla Åse <3
 
Hoppla!
 

Trötter!

Kategori: Allmänt

Idag är jag en trött Elin, men jag tror jag vet vad det beror på.....Jo att jag igår morse åkte ner till Karlskrona (nästan i alla fall, Rödeby för att vara mer exakt) för att vara med och fira Mickes kusins sambo Henke som fyllt 40år! Och kvällen/natten gick sjukt fort med massa god mat, tårta och lekar. Men lekarna var jag värdelös på....Och halv 3 i morse gick vi tillbaka till husvagnen för att sova och gick upp runt kl 10. Så egentligen är sovtimmarna till och med fler än en del utav mina vardagar men det känns inte just nu. *Gäsp*
 
 
                                                      Party party:-D
 
Och för en timmesen kl 19 var jag hemma igen och de känns i kroppen och imorgon är de jobb från 5.30 som gäller tills vi blir klara framåt 14 och på kvällen är det NH-kurs med Åsa.
 
Så sådant är läget! 
 
 
Hoppla!

effektivitet är bra

Kategori: Allmänt

Ibland känns det som man inte hinner med något och det vantrivs jag med men som de senaste dagarna har varit är helt ok för min del. Och förkyldningen är mycket bättre som skönt är.
 
I lördagskväll efter tävlingen tog jag Åsa på en långtur över 1mil lång runda eftersom vädret var kanon.
 
Men på söndagen var det grått och trist men då badade jag alla tre hundarna och tvättade bilen, städade inne i huset och red en tur på Åsa ihop med Sara. Var självklart även ute och gick med monstren!
 
Titta in bilden noga för det är inte så ofta den är så ren;-)
 
Och igår (måndag) så jobbade jag, snabbklippte Tuss (finns mer att putsa på) tränade lite dressyr med Åsa barbacka i en hage och på kvällen hjälpte jag far att flytta kor och kalvar mellan olika ladugårdar.
 
Och dagen den är inte slut än men jag har jobbat (började kl 5 blää! ), hemma och lagade mat i expressfart och så åkte jag och Tuss med mamma till Töreboda och tränade agility undertiden hon handlade.
Och nu sitter jag här med en kaffekopp och ska snart ge mig ut och rida Åsa.
 
Och för Åses del så är det snart dax för ett veterinärbesök igen och kolla så hon är ok att börja rida igen. Jag longerade henne lite i söndags för att kolla och då såg jag ingen hälta i alla fall.
 
Slänger in några bilder på Flora och Åse som jag tog i söndags  - väldigt skönt med så orädda hästar.
 

Åse äter helt oberörd över att ha en säck hängandes på örat!
 
Hoppla!
 

Örebro 1/9-12

Kategori: Allmänt

Idag hämtade jag upp Ebba strax efter halv 7 och åkte till Örebro brukshundklubb för att tävla agility. Och de körde small och medium före lunch och largehundarna efter lunch. Mycket bra upplägg tycker jag så kl 15 var vi hemma igen.
 
Och det var tydligen rivningens dag i dag eller så var det även att hindrena var maxade på sin höjd. För Ebbas hund kom lite galet och rev starthindret i första klassen. Och sen när Caktus startade agilityklass 1 så rev han också första hindret och ingen utav våra hundar brukar riva! Och förutom rivningen missade han en pinne i slalom så vi fick då ta om det meeeeeen vi klarade alla kontaktfält! Våra största mål för dagen med agility 1. För den klassen börjar verkligen bli tråkig nu så vi MÅSTE ta oss ur den snarast. Slutade på 17e plats utav 33st i ag1.
 
Sen var det dags för hoppklass 3 där flera SM ekipage deltog och vi klarade banan bra men tyvärr även en rivninig denna gång men denna gång på en oxer mitt i banan där man svängde direkt efter. Och vi hade tiden 32sek , någonting och 1an låg på 29sek. Så de är helt klart de små detaljerna med svängar och tajming de hänger på. Och referenstiden låg på 35sek så den klarade vi ju också utan problem. Men konkurensen är hård i klass 3 så med 5fel slutade vi på 21e plats utav 40st.
 
 
Och om två veckor har vi en ny chans att komma ur klass 1 så de är väl bara hoppas på lite tur och försöka träna lite mer.
 
hoppla!