pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Sjukstugan fortsätter :-/

Kategori: Allmänt

Ja de som hänt sen sist är att jag varit på 50års kalas i Rödeby (nästan Karlskrona) och där var de fest hela natten lång kan man lätt säga efterom vi gick och la oss vid den tiden jag annars går upp på vardagarna.
 
Och i måndags då var det 12 dagarsen jag var ut och joggade pga. diverse grejer som jag redan skrivit i tidigare inlägg. Så i måndags var jag bara tvungen att kolla av läget för att veta vilket klass jag skulle anmäla mig i. Så jag fixade Mostugans motionsspår 1mil på 58min så det avgjorde att jag anmälde mig och Caktus till tävlingsklass.
Foto  Full fart i Moskogen!
 
Fast känner jag veckan innan att de inte går som jag vill med träningen tänker jag byta till motionsklass där de som har en förväntad sluttid över en timme springer.
 
På tisdagen kom tröttheten ikapp mig så jag kom hem från jobbet rastade hundarna, åt en matlåda sen somnade jag på sängen i 2 timmar! Mitt på ljusa dagen vilket inte alls är vanligt för att vara mig.
 
Sen idag blev det en akuttid till Tassarnas djurklinik med Casper då han haft en svullnad under ögat som jag avvaktat lite med för att se va de blev av det liksom. Men idag hade den svullnat upp ännu mer och han hade kliat hål på den. Så när jag kom hem från jobbet kände jag mig tvungen att ringa och som tur var fick vi komma in men det tog 1,5 timme där inne eftersom de även/ samtidigt höll på med en katt som jag hörde att de inte slutade så bra för:-/
 
Och för Caspers del slutade det med tömning av var och blod och antibiotika 2gg/dag i 7 dagar. Troligen från något sår som blivit infekterat. Så jag hoppas verkligen de bara var det men ska troligen låta dem ta tandsten på honom med för att vara helt säker på att ingen tand spökar.
 
Kan tillägga att jag även hann med att rida Åsa idag.
 
Men annars så vet jag knappt vart dagarna tar vägen, då det är något hela tiden vilket jag visserligen trivs med men på något sett ändå i lagom mängd. Men snart är det helg kanske ni tänker? Men då ska jag hjälpa Rickard att mjölka :-)
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 

Kaos!

Kategori: Allmänt

Tänk så lätt allt kan ändras på en sekund! Förra veckan red jag en sväng på måndagen och sen var det grejer varje dag som gjorde att jag inte han med och rida förrän på fredagen. Men lite vila någon gång ibland skadar nog inte för Åsa. 
Så kom fredagen då jag tänkt rida, först jag jobbade som vanligt och mor var på sjukhuset så jag skulle hämta Rebecka hos en kompis på kvällen hade vi bestämt. Men när jag är på väg hem ringer far och han har brutit armen när han skulle lasta ko (ungdjur), bägge benen inuti rätt av så det blev ambulans och operation hela kvällen för honom. Och han kom inte hem förräns i onsdags kväll, man tror att man blir hemskickad så fort som möjligt men inte då. 
 
Tillbaka till fredag, även min bror blev hemringd ifrån jobbet så där stod vi själva med gården och kossor som snart skulle mjölkas och Rebecka och mor visste ingenting förrän senare. 
 
Så jag och Rickard fick mjölka mm. hela helgen och på söndag då jag skulle ha tid/tänkt för en liten sväng på hästryggen så fick far åka hem på permission några timmar. Så då blev det till att hämta honom istället då jag var den enda i familjen som var tillgänglig för det. 
 
Så på måndag och tisdag var det bara jobba vanligt sen hem rasta hundar en liten stund och sen ut till ladugården fram till kl 19. På onsdagen hade jag utbildningen på jobbet så då kom jag hem senare så Rickard som fått ledigt i veckan mjölkade då och jag fixade med lite annat. 
 
Så som ni förstår här händer det grejer men nu har de i alla fall fixat sig med en avbytare som sköter mjölkningarna på vardagar men det är ju så mycket mer på en gård som kanske inte alla tänker på. 
 
Så igår när det blåste storm ute kunde jag inte hålla mig utan red ändå med livet som insatts ;-) Nä så allvarligt var det inte med Åsa hoppade runt för lite allt möjligt och det blåste sjukt jobbigt! 
 
 
Så de har varit mitt liv det senaste men jag tycker allt saker och ting löst sig rätt så bra ändå hittills!
 
Hoppla!

Vill ha!!!

Kategori: Allmänt

Jag har en viss förkärlek till dödskallar, jag vet inte riktigt varför men jag gillar det skarpt. Jag har det på toppar, hundtäcken, hundkoppel, fleecefiltar och en taklampa! Inte världens snyggaste direkt men det är dödskallar på som sagt. Har även ett rosa regntäcke till Åsa med dödskallar på inköpt på Ullared för många årsedan och även två sadelöverdrag som jag köpte där nere. Ja det var några grejer jag kom på just nu finns säkert flera i mitt hem och nu har jag hittat dessa två snygga dödskallenyheter på Hööks.
Men jag tycker inte de är helt prisvärda men jag får se när jag kommer till en butik och har möjlighet att kika, känna och klämma på dem live liksom. För på bilder så fixar de ju alltid till sakerna en del så det ser extra fina ut.
 

Sporremmar 

Lackat läder med strassprydda dödskallar.

Pannband

Pannband med silverfärgad kedja och två dödskallar med vita stenar.

 
Produkterna finns på hooks.se
 
Hoppla!
 

provar Loka med choklad!

Kategori: Allmänt

När jag handlade idag sprang jag på de nya Loka smakerna. Så konstgjorda de bara kan bli misstänker jag men jag har precis öppnat Loka chocolate shake och har en strawberry ice cream i kylen. Lite mysko smaker på kolsyrat vatten men chokladen luktar och smakar choklad hur konstigt det än låter. Och den var varken äcklig eller jättegod utan drickbar helt enkelt.
Så hur strawberryn smakar det återstår att se. Sen ska det även finnas en som smakar/heter Lemon Pie men den såg inte jag i "min" affär.
 
 
Hoppla!

Då var det april!

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte hunnit med att skriva igen! Men så blir det ibland och då är det så. Men de som händer är att jag rider och har kört Åsa med rockarden två gånger vilket hon tycker är väldigt roligt. Men tyvärr är jag för osäker för att köra ut själv så det gör jag endast med medhjälpare pga. säkerhetstänk.
 
Sen fick hästarna en pilatesboll utav mig och den var rolig tills Moa skulle ta den ifrån Åsa och Åsa sparkade mot Moa så hon fick ett sår på näsvingen.....
 
 
Och för att fortsätta på hästfronten så var jag ute och gick med Moa och Flora en dag och Flora trasslade in sig i en staket-ståltråd som låg på vägen. Troligen hade någon älg eller rådjur dragit med sig den och när vi kom där gåendes hörde jag helt plötsligt ett konstigt ljud och där stod Flora intrasslad i en ståltråd. Inte åtdragen som tur var men jag insåg att jag inte klarade reda ut det själv med en Moa i andra handen. Så Rickard och Rebecka fick komma och hjälpa till med en avbitartång. Tur att man har lugna hästar:-)
 
Flora och Rebecka på väg hem igen.
 
Balansträning på lina och båda var så duktiga så!
 
Och förutom allt med hästarna så har jag hunnit med 25års kalas för en kompis, frisera nosar på pudlarna och håret på Micke;-) Löptränat lite, 1mil på 58min så de var väl ändå okej och Caktus älskar verkligen när jag plockar fram hans spring-sele.
 
 
Så det var en liten uppdatering.
 
Hoppla!