pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

semla

Kategori: Allmänt

Semla på ett annorlunda sätt har Falköpings mejeri tagit fram. Och ja är ju inte den som är sen med att testa! 
 
 
Men den var rätt söt i smaken så skulle jag gjort blindtest på den hade jag nog nästan gissat på fil med socker på. Men å andra sidan vem skulle gissa på att en fil smakar semla? Undra ja va som kommer här näst som "konstig" smaknyhet. 
 
Hoppla! 

Vårbad!

Kategori: Allmänt

 
Idag tog jag och Åsa en tur som går genom stora sandhålan. Och oj vilken stor vattenpöl de hade samlat sig längst ner i den. Solen sken och vädret kändes mer än lockande för att låta Åsa plaska lite i den! Fast hon som annars gillar att plaska i vattenpölar med sina framben tog de ovanligt lugnt idag. För tydligen var hon väldigt hungrig för de kändes som "sjögräset" på pölens botten lockade mer än att plaska :-)
 
 
 
 
Hoppla!

Nya grannar?

Kategori: Allmänt

Ett grannhus till salu! Sevärt! http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?objektID=1144043
 Om man kan kalla de grannhus fast de är några km emellan. Men eftersom husen är så få på landet blir granne ett rätt stort område. 
 
Och när ja nu såg att de kommit upp en till salu skylt på ett av torpen så blev ja lite nyfiken och gick ut på nätet och kikade. Känner inte alls damen som bor där men mött henne ibland när ja ridit eller varit ute med hundarna. Då hon också har hund som hon är ute och går med.
 
Och kan inte annat än le åt fastighetmäklarens texter allt ska låta så flott fast vem som helst ser att de är renoveringsbehov så de skriker om de. Som texten lummig trädgård = ovårdad! Detta gäller generellt husannonser nu i mitt tycke. Men de som fick mig att skaka på huvudet med denna annons är nära till busshållplats! Jo visst låter de bra förutom att de endast finns en buss som passerar vardagar en gång morgon mot Mariestad och en gång under eftermiddagen hem från Mariestad! Och då anpassat till skolelever för de skulle aldrig gå att pendla till ett heltidsarbete med de busstiderna.
Fast om man vänder på de,  de kan inte alltid vara lätt att hitta guldkornen i en del fastigheter för att få de säljbart. Bra fantasi är säkert en bra merit vid de typer av objekt. 
 
Hoppla!
 
 
 
 

regn och rusk

Kategori: Allmänt

Idag var inte vädret någon höjdare precis, regnat från och till hela dagen.  Och nu i eftermiddag har de även börjat blåsa en hel del. 
Men eftersom Åsa ev. har lite träningsvärk idag så tyckte ja att hon behövde röra på sig en sväng ändå. Så Rebecka var snäll och följde med på en 2km promenad. Hon fick leda Åsa och jag tog Moa o Flora.
 
 
 
 
Hoppla!

Träning med Åsa

Kategori: Allmänt

Testar att blogg från nya mobilen och de verkar fungera!
Vi kom iväg som planerat på markarbetsträning i Töreboda ridhus! De hängde mest på om Åsa skulle gå in i släpet nämligen eftersom jag har tränat lastning i stort sett hela veckan med mycket varierade resultat. Ena dagen går hon in en bit utan problem för att gången därpå tvärvägra. Och de är så synd att de inte ska gå smidigt o enkelt så ja kan åka iväg själv. Men jag har inte gett upp än. Så igår fick jag hjälp av kompisens pappa här hemma och där borta inför hemresa var vi väl fyra personer som bogserade in Åsa i släpet. För hennes motgrej är att hon parkerar och hon står så fast beslutsamt att när man tar linor bakom och gungar lite med dem för att få henne i rörelse kan man nästan välta omkull henne för så "fryst" är hon på den plats hon har valt att parkera på men framåt ska hon inte! Men hem och dit kom vi igår trots lite diskussioner vid lastningen. 
 
Så åter till träningen, de var jag på Åsa och två ryttare till på stora bruna hästar varav den ena Åsas hatobjekt Tyson! Så fort han är för nära åker hennes öron slickade bakåt i ilska förstår inte varför! Men vi tränade för en tränare som bor i Östergötland men har bott i Skaraborg ett par år och därför åker hon hit och håller träningar ibland. Och tydligen tränade hon flertalet fjordingar på sin sida sjön som har och ska deltaga i fjordSM.
Så vår lektion igår bestod av markarbetsträning bommar på marken och upphöjda bommar på sockerbitar i trav och galopp med mycket volter och räkna/reglera galoppsprångsträning. Åsa var så taggad och tyckte att de var jättekul men fick även upp flåset ordentligt. En timme på bana är inte riktigt samma som en timme ute i skogen. 
Åsa hemma i stallet igen påväg ut i hagen. 
 
Så nu får vi se när nästa träning blir eftersom släpet äntligen ska in på lagning nästa vecka (tillfällig lösning hade vi ordnat igår) men de känns skönt att komma igång igen och få lite tips och råd från ett tränat öga.
 
Och efter träningen var de bara hem och duscha snabbt för att fira bror som fyllt år. Med både smörgåstårta och tårta!  
 
Hoppla!

Äventyr!

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag och Åsa ut på äventyr om allt går som planerat.
 
 
Bild från bruksridnings DMet 2013
 
 
Men vad de gäller återkommer jag om sen om de blir genomfört men jag hoppas de!
 
Hoppla!
 

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag köpt en ny mobil! Fram och tillbaka har jag funderat på vilken som skulle passa mig eftersom jag har mina krav. De har kommit ut en ny xperia Z1 compact som verkar mer än bra tålig och lång batteritid mm. men först och främst så är jag inte villig att lägga 4585kr på en mobil och sen var den allt i största laget för mig. Så jag har letat och letat och nu till sist hittade jag en mobil som visserligen är utgående modell = sänkt pris och endast 4 tums skärm.
Även de är egentligen för stort för mig men jag fick kompromissa lite med vad jag ville ha för innehåll med. De kommer ju ut nya mobiler hur ofta som helst så varför köpa den nyaste den är ju ändå inte ny så länge till!
 
Så en xperia P och jag ska kampera ihop nu och ett tag framöver hur länge de får min klantighet utvisa.... Men jag ska införskaffa ett skal snarast så borde den hålla lite bättre.
 
 
Min!
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Ny yoghurt! Citron/Maräng

Kategori: Allmänt

hund och häst

Kategori: Allmänt

Oj inte alls mening att de skulle dröja så länge med ett nytt inlägg men så kan de bli ibland!

Sen sist har jag tävlat Caktus i Tibro och där gick det mycket bättre än väntat med tanke på hur lite vi tränat under vintern. Men sen tror jag inte de är fel med ett lite agilityuppehåll ändå för hundens skull. Så första loppet kom vi på 6e plats och sen startade vi två lopp till där vi diskade oss. Men sen i sista loppet för dagen laddade vi om jag bestämde mig för att vara så tydlig och snabb i min handling som möjligt. Och kors i taket vi gick och vann hela klassen. Så de firades med att vi köpte med pizza hem till kvällsmat!

Så här nära var toppens tider, lånat från SBK tävling av 23st var de endast 7st som kom i mål utan diskning.

Öppen hoppklass Medium (Öppen hoppklass Medium B)      

 
 FörareHund FelTidRas  
                1.             Elin Kängström Toskascaktus             Caktus                   0                                   31.16                 Ej stambokförd hos SKK             Eye              
                2.             Vicki Svensson Chezzay´s Fancy Filip             Alvin                   0                                   31.70                 Shetland sheepdog             Eye              
                3.             Amanda Dahlin Arbetsmyrans Coola Cayo             Cayo                   0                                   31.73                 Pumi             Eye              
                4.             Tommy Dahlberg Crumb´s Jablito             Miro                   0                                   33.95                 Shetland sheepdog             Eye              
                5.             Margareta Norlander Pricken             Pricken                   0                                   34.71                 Ej stambokförd hos SKK             Eye              
                6.             Ingela Kjellberg Werinas Surprise             MYRAN                   5                                   35.93                 Welsh springer spaniel             Eye              
                7.             kjell frankin Shelteam Mon Ami Ami             Wilda                   10                                   34.31                 Shetland sheepdog             Eye              
                                                                 
                                         
 
 

 

 

Sen för att fortsätta skriva om hund så har ju Elliott varit lite dålig på att äta sen han blev av med en massa tänder hos tandis (veterinären) och nu äntligen har jag hittat ett foder han nästintill kastar i sig. Men bara för att de ska bli så dyrt och krångligt för matte som möjligt gäller de frystorkat färskfoder. Men vad gör man inte för att sina djur ska må bra. Så nu måste jag komma ihåg att ta upp ett par bitar på upptining då och då så han slipper äta fryst mat. Finns ett minus de är inte svensktillverkat utan finskt kött så de känns skapligt ok. Då jag endast köper svenskt kött till mig själv och svenska doggy till hundarna som för övrigt fortfarnade Caktus äter. Men han brukar få en bit utav Elliotts foder med för att jag är så snäll.

 

 

 

 

Och när de gäller hästarna så kämpar jag på med Åsa och flertalet uteritter med Linnèa har de blivit. För er som inte vet har vi varit grannar hela livet och när vi var mindre red vi mycket ihop när hon hade sina ponnys. Sen har hon pluggat och jobbat på lite andra håll eller haft sin häst uppstallad en bit ifrån byn. Men denna vinter står han i ett grannstall här vilket innebär att vi kan rida ihop. Men Åsa och Tyson är riktiga surkartar mot varandra tyvärr. Åsa har ju sen tidigare varit grinig på en del andra hästar och sparkar gärna om de kommer för nära. Och Tyson är inte en häst som flyttar på sig om någon slänger hov mot honom utan han ger tillbaka illa kvickt! Så de är inga slapparturer vi tar ihop utan man får hålla stenkoll på respektive häst så de inte får för sig att attackera varandra! Men de är allt skoj ändå!

 

Hoppla!