pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Yippie!

Kategori: Allmänt

Oj vilken vecka det har varit, förra måndagen publicerade Equipage på sin hemsida sju stycken rim som de valt ut till finalister och ett utav dem var mitt! 
När man har chans att vinna ett par stövlar värda 4499kr så käns det rätt så overkligt att tänka sig äga ett par men ändå så hoppas man ju att få det. 
Och i veckan som gått har röstningen pågått och jag har varit lite smånervös sådär in i det sista.
Och idag var den stora dagen och detta publicerades på deras sida idag
 
 
 
Och om ni kollar in den ser ni att jag är en av de tre som vann ett par Mountain horse interceptor!!!! 
 
 
Jag är grymt glad och framförallt ett grymt stort TACK till er som hjälpt mig och röstat fram vinsten!!!!
 
 
Och jag som inte ens visste att jag kunde rimma! Så gott folk våga chansa det kan sluta väldigt väl:-)
 
Hoppla!
 
 
 
 

Spännande!

Kategori: Allmänt

Så här stod det på Equipage sida idag:

"Redaktionen
Tack alla ni som hjälpte till att få fram dom tre vinnarna av ridstövlarna!

Nu återstår bara att räkna ihop alla röster och vi lovar att meddela vinnarna så snart vi hunnit med – vi har nämligen 165% fokus på att få iväg årets första nummer på tryck så kanske dröjer det lite och för det ber vi om ursäkt redan nu... "

Fast bara man kollar i kommentarerna så förstår man att nr 3 kommer att vinna, bra rim och en stor fanclub! Men hur de går för mitt stackars rim det återstår att se men självklart hoppas jag in i det längsta ;-)

Hoppla!

Orkar inte!!

Kategori: Allmänt

Sitter inne och bloggar när samvetet säger till mig att vara ute och rida nu eller åtminstone gå eller träna med hundarna. Men kroppen säger ifrån helt slutkörd, jag brukar inte skriva om jobbet i första hand här på bloggen men just nu tar jobbet min fritid ifrån mig! 
 
Okej saker blir vad man gör det till men just nu är jag i alla fall sjukt trött i kropp och knopp ;-) Städar ju som ni vet och åker runt på massa olika företag på en dag och just nu är allt så fruktansvärt smutsigt pga. av att de måste salta och grusa ute! Och inte har vi mer tid för det.
Här hemma på landet har vi vit snö minsan och det skitar inte ner hälften så mycket inne som salt och grus blandad snö gör!
Sen har jag och min kollega ett nytt schema att jobba efter vilket gör att vi börjar ännu tidigare en del dagar än förut! 4.36 är det tidigaste och 6.30 senaste starttiden enligt schemat och sen reglerar vi lite själva efterhand för att hinna med. Sen slutar vi mycket varierat som skönt är men som senast kl 15. 
Men det var egentligen inte detta ja tänkte skriva om utan mitt dåliga samvete som ändå kommer ikapp mig dessa dödens jobbdagar! 
 
Jag vill rida men orkar inte ta mig ut! Fast just idag så vet jag att alla tre hästarna var ute och motionerades igår så de överlever utan motion bara de får mat så är de nöjda :-)
 
Men jag vill inte att hundarna ska bli innehundar precis för vad är det för liv? Bara för att jag är trött så innebär det inte att mina tre hundar är trötta för fem öre då de endast varit ute och pinkat en/två gånger under dagen.
 
Och man blir mycket piggare bara man kommer ut det vet jag så nu ska jag snart sätta fart fast jag är trött så in i. 
 
För tänk om man inte haft alla dessa goa underbara djur, shit vilket tråkigt liv. Då hade man ju med all säkerhet stannat kvar inne en sån här dag och blivit en stor tjock soffpotatis och vem vill bli det? :-)
 
 
Hoppla!
 
 

Agilitytävling Tibro

Kategori: Agility

Tävlingen i Tibro gick mycket bättre än förväntat får jag nog säga och varmare än jag befarat kändes det med.
Vi gick felfritt i tre klasser och diskade oss i en hoppklass men det var "jag" som diskade oss frivilligt då han redan innan rivit ett hinder och sen blev det något galet i slalom så att han hoppade över en pinne. Men det är något han sällan gör så isället för att ta om hela slalom och dämpa farten så valde jag att fortsätta på nästa hinder och då blir man diskad!
 
Caktus resultat:
 
Agilityklass A 4a
Agilityklass B 3a
Hoppklass A Diskad
Hoppklass B 4a
 
Och det var ca 25starter i varje klass men det finns helt klart saker som behöver bättras på de vet jag men jag är absolut nöjd med dagen!
 
Och ni glöm inte att rösta, sista dagen är på måndag http://equipage.se/index.php?option=com_k2&view=item&id=1888:sju-ska-bli-tre&Itemid=1#comment-6385 Men med min otur så vinner jag väl inga stövlar då risken finns att all tur kom idag;-) Men jag kommer att hoppas in i det längsta :-)
 
Hoppla!

Minns ni?

Kategori: Allmänt

Sitter och skrattar lite för mig själv när jag kollade in gamla bilder jag haft med i bloggen tidigare och hittade en när jag klippt kor åt far. Och bara för att jag kunde så klippte jag lite frisyrer på en del som den här som blev randig.Vet även att en ko fick ett hjärta men den bilden hittar jag tyvärr inte.
 
 
 
Hoppla!
 
 

Agility debut

Kategori: Agility

På lördag är det dags för min och Caktus första tävling för i år och det kan gå precis hur som helst då vi knappt tränat. Bara lite hopphinder och slalom i trädgården men det är "bara" en inofficiell tävling med 4! starter. Så det blir träning i sig att bara vara med men jag hoppas det kan bli lite varmare än det varit de senaste.
Eftersom de är i ett ridhus i Tibro och vad jag vet så är inte deras ridhus isolerat så risk för kyla finns burrrr. Och jag kollade på yr.no precis och de visar:
 
Lørdag, 26.01.2013 Tibro
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 0–6 -10° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra sørSvak vind, 2 m/s fra sør
kl 6–12 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 6–12 -8° 0 mm Svak vind, 3 m/s fra sørSvak vind, 3 m/s fra sør
kl 12–18 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 12–18 -6° 0 mm Lett bris, 5 m/s fra sørLett bris, 5 m/s fra sør
kl 18–24 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 18–24 -7° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra sørLett bris, 4 m/s fra sør
 
En gamal bild på Caktus av rätt dålig kvalitè men de fick bli bättre än inget!
 
hoppla!

Varför?

Kategori: Allmänt

Till en början får jag ursäkta mig att jag tjatar så mycket om denna tävling men det gäller ett par ridstövlar värda 4499kr!!! Och röstningen slutar den 28jan. De ser ut så här:
 
Så ni kanske förstår varför jag så gärna vill vinna! Men för att övertyga er lite mer ska jag skriva upp några argument ;-) Men sen om ni röstar så är valet helt erat eget men utifall att ni tänkt lägga en röst på nr 5 så hjälper jag er med att bevisa lite extra att ni valt "rätt" .
 
RÖSTA HÄR:
 
* Jag är en tävlingsmänniska ut i lilltån!
* Jag har funderat på nya ridstövlar dock inte så dyra.....
* Jag skulle aldrig aldrig ha råd att lägga så mycket pengar på ett par ridstövlar, fattig städerska som man är:-(
*Jag är grymt glad att ha fått mitt rim utvalt, något jag inte ens kunnat drömma om. Men då vill jag även gärna ta del av vinsten! Annars kommer det känns som man snubblar på målsnöret....vilket kan hända.
* Stövlarna är urläckra:-)
* Är väldigt nöjd med tidigare Mountain Horse produkter jag äger.
* Jag skulle bli så sjukt glad, inte för att man rider bättre i dyrare grejer egentligen men citerar mitt eget rim
"Har du Mountain Horse Interceptor på din fot
kommer du bli hästens bästa pilot!"
Så vem vet det kanske finns magiska krafter i stövlarna och om inte annat har jag nog ALDRIG haft något så dyrt på fötterna.
* Det kommer bli så surt att inte vinna ett par nu när man är så nära, eller vad hade ni själva tyckt?
* Det är ännu en gång superroligt att jag har haft turen och kommit med så nu är det bara att hoppas på det bästa!!
 
 
Så in och rösta nu  och tipsa gärna släkt och vänner också :-)
 
Hoppla!!!
 
 

-10`c och tjock dimma!

Kategori: Allmänt

 
Eftersom vädret är som det är idag passar jag på att skriva av mig lite om vad som hänt det senste!
 
 Hundlöpet är jag inte anmäld till än men vi har börjat träna lite mer. Fått hem både dragsele till Caktus och dragbälte till mig. Bilder kommer. Joggade en tur senaste igår med detta resultat:
 
 
 
 
Har varit på Bio med Micke :-) Och vi såg Django unchained och vad ska jag säga? En film där det hände något hela tiden så den han aldrig bli långtråkig fast att den var nästan tre timmar ( 2.45min) men ändå inte en film  helt i min smak.
I helgen så plockade jag fram tolkselen så Rebecka, Rebeckas kompis och Micke kunde få åka lite häst! Men det gick sådär eftersom det blåste halv storm så var Åsa väldigt på hugget så de fick endast tolka i samlad trav. För hade släppt fram henne var risken VÄLDIGT stor för bock och spark och då är det inte så roligt att varken vara bakom eller riskera att Åsas trasslar in sig i linorna. Sen är även snön i snålaste laget tyvärr....
 
 Men jag har inte bara roat mig utan samlat in lite vuxenpoäng med som att sy en gardin till sovrummet och medverkat på detta:
 
"Välkommen till lantbruksdebatt i Blå Hallen,

Swedbank och Sparbankerna i Skaraborg inbjuder till en intressant debattkväll: Global påverkan - lokal produktion"

 

Och där snackades det om en väldans massa nyttigt bara det att det kändes lite som att de borde varit de som inte är jordbrukare som lyssnat! Som att samhället är rätt galet ibland som tex, Svenskarnas typiska dubbelmoral. Man ogillar skarpt att djur behandlas illa, för små boxar, får aldrig gå ute på gräs eller halahslakt meeeeeeen  sen går man ändå och köper det billigaste köttet i affären! Utan att kolla ursprungsland och tyvärr är det flera länder även EU länder som inte alls har samma djurskyddstillsyn som oss. Det var bara ett exempel sen gjorde de en annan intressant grej de frågade de som debatterade Eskil Erlandsson mm. om de visste ägarna av Marabou, Wasa knäckebröd, Lönnebergaskinka, GG glass och Abba alltså typiska svenska företag trodde ni! Men inte en endaste utav dessa företag ägs utav en svensk vilket är rätt tråkigt. Men inte sagt att de inte använder svenska livsmedel i sin produktion men ändå. Så det och mycket mer hörde jag och 1199personer till på igår kväll och sjukt goda smörgåsar bjöd de på med:-)

 

Hoppla!

 
 
 

Vad glad jag skulle bli!

Kategori: Allmänt

Mitt rim som jag komponerat helt själv utan att jag trodde ha den minsta rimbegåvning vilket jag tydligen hade. Har gått vidare till final! Så jag är glad men den är tyvärr bara 3 som vinner utav 7 bidrag....

Så om ni tycker att jag är förtjänt av ett par nya ridstövlar gå gärna in här och lägg en röst:-) Om ni tycker det är bra rim förstås ;-)

http://equipage.se/index.php?option=com_k2&view=item&id=1888%3Asju-ska-bli-tre&Itemid=145
 
 
Bidrag nr 5)  Elin Kängström
"Något med stil och elegans

som matchar din och hästens glans!
Vet du redan nu vad det kan vara? 
Kanske något som finns i Skara? 
På tävling du dessa kommer vilja bära
jag lovar dig att de kommer att bli populära.
Har du Mountain Horse Interceptor på din fot 
kommer du bli hästens bästa pilot!"
 

Hoppla!
 
 

testsprungit!

Kategori: Allmänt

Först nu börjar min förkylning ge med sig fast det är fortfarnade snorigt läge men jag orkade inte vänta utan tog med Tuss på en joggingtur! 
Kände att jag saknade riktiga vinterlöparskor eftersom mina blir snorhala när det kommer is, så på vissa ställen fick vi gå men det var bara skönt. Jag inser att en viss del utav min kondition försvunnit under vintern om man säger så....
Började med uppvärming 2 km promenix ihop med alla hundarna och sen fick Casper och Elliott och gå in och jag och Caktus sprang som sagt en liten tur.
Och så här blev resultatet av joggingen: 
 
avslutade just ett runtastic lopp av 5,55 km på 33m 37s
www.runtastic.com
Registrerat med runtastic Windows Phone 7 App
Tempo: 06:03 min/km
 
Så nu kan det bara bli bättre! För ska vi fixa Hundlöpet på en mil så kan vi INTE ligga på latsidan precis. Men än är jag inte anmäld men det hinns med om vi ska vara med. Men jag får väl erkänna att jag tror jag ska vara med eftersom jag både beställt dragbälte/joggingbälte på Granngården och en sele ifrån Majas mamma till Caktus så det enda som fattas är en expanderande lina! Sen är vi ett riktigt linlöpning med hund ekipage!
 
Hoppla!
 
 

fyra år senare........

Kategori: Allmänt

Ibland då undrar man faktiskt vad som gått galet! För fyra årsedan på våren gick jag en utbildning genom jobbet i KUNDNYTTA i Malmö!
Och igår låg diplomet hos mig på jobbet, vet inte vem som lagt dit men men troligen har någon hittat det när de städat!
Så ja nu har jag ett diplom som jag inte ens visste jag skulle få fast det står fel ort på mig då jag var i Malmö och inte Västerås! Tror dock att en annan tjej från jobbet var i Västerås på sin utbildning så det har väl blivit någon förväxling vid diplomutskrivandet och datumet har jag ingen aning om det stämmer men jag vet att det var på våren jag var iväg i alla fall.
 
 
Hoppla!
 
 
 

Matchat dressyrpass

Kategori: Allmänt

Så här såg jag och Åsa ut under en träning i hagen häromdagen, svart och turkost och barbacka. Fast jag fuskar lite och använder ett schabrak men det är för att slippa smutsiga ridbyxor.
 
Hoppla!
 

Göteborg!

Kategori: Allmänt

I lördags var det en heldag i Göteborg för mig och även Mikael och Rebecka var med. Först hela dagen på My Dog och sen på kvällen Disney on Ice isshow.
 
Dagen började med att min förkylning hade brytit ut ordentligt under natten så med lite piller och mycket snytpapper så överlevde jag dagen som planerat :-)
 
Det första vi kikade på var Freestyle SM och jösses vilka duktiga ekipage det var men samtidigt så enormt mycket träning bakom det. Och likaså hundteater hundarna som charmade publiken med sina trix.
 
Sen blev det ett par rundor på mässområdet där jag var med ovch tävlade om en start på Hundlöpet men jag vann ingen:-( men så fort jag blir frisk igen och kan testspringa lite så ska jag bestämma mig om vi ska vara med eller inte.
 
Och även Året Hund 2012 var där för att hämta sitt pris och det var detta året en svart storpudel, Aleph American Idol kallad Simon. Och när vi var klara på My Dog för dagen och skulle gå ut gick förbi ett par tjejer som hade en pudel på en bänk i sin monter för någon hundmat. Så jag gick fram för att titta närmare och det var Simon!, hur mysig som helst och helt full med glitter i pälsen.
 
Mitt foto här över och här under ett lånat foto
 
 
Så stilg så:-)
 
Sen åt vi pizza och laddade om inför isshowen och de var lika duktiga som vanligt skriskoåkarna.
 
 
Och temat för i år var högtider så disneyfigurerna firade halloween, alla hjärtans dag och jul med mera.
Och sen när den dagen var slut var vi nog rätt trötta allihop men skoj var det allt!
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 

10 snabba!

Kategori: Allmänt

Hittade en lista på nätet så här kommer listan och svaren ifrån mig!

1 Hur går du helst klädd? mjukisbyxor typ addidas, puma
2 Vilket stjärntecken är du född i? Skorpionen
3 Vilket är ditt favoritgodis? Lakrits!! helst salt
4 Vad sa du senast? -Va gör du Elliott?
5 Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Bild
6 Vad har du på dig just nu? Svarta pumabyxor och top från Gina Tricot med dödskalle på.
7 Vad har du för storlek i kläder? Olika beroende på märket men mellan 36-38
8 Vad har du i dina fickor? Inget
9 Vad köpte du senast? Två grimmor på Hööks rea idag.
10 Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? mobil, handduk och tändstickor.

Hoppla!

Ja nej ja nej?

Kategori: Allmänt

Hmm jag funderar på att anta en utmaning mig och Caktus emellan att springa Hundlöpet i Göteborg i år och då 1mil helst tävlingsklass men då ska man beräkna att komma under 60min på 1mil.
Och det här är inget jag kan bestämma veckan innan precis utan då måste jag börja träna snarast då loppet är 26 maj.
 
För visst ser det trevligt ut? klicka på länken nedan
 
 
Men kommer jag verkligen orka träna för det de är den stora frågan just nu?
 
hoppla!
 
 

Hundtjuvar och choklad = inget bra!

Kategori: Allmänt

Vilken morgon det var idag första dagen på ledigheten och allt. Jo vad händer? ja vaknar ca 6.30 av att jag lägger ena benet i något blött i sängen. Min först tanke var att någon utav hundarna hade legat där och slickat/tvättat sig och då även blött ner lakan. Sen vred jag mig lite i sängen och funderade på om det inte fanns en liten underlig lukt i sovrummet också?


Tänder lampan och inser att det är spy på lakan, täcke och självklart även innertäcket då spyt kommit så pass i nederkant där öppningen på påslakanet är. Tittar vidare och hittar även en stor spya på golvet och även lite på en utav mattorna! Yippie tänkte jag och började fundera på om någon av pudlarna (Elliott sover i aldrig i sovrummet utan i en bur i vardagsrummet) hade fått i sig något olämpligt dagen innan.


Lastar in alla sängkläder i tvättmaskinen och släpper ut hundarna men Elliott stannade kvar i hallen. Ser då att han hittat en tom!!! Paradis chokladask som stått på mitt köksbord.......... med ca ett och ett halvt lager kvar kvällen innan. Men nu fanns det inget kvar, fast två hela bitar och två tuggade nötter hittade jag senare.


Och de fortsatte spy båda två pudlarna mest Caktus och det var inga dåliga högar så att så fort djurkliniken öppnade ringde jag och rådfrågade dem hur jag skulle gå till väga. Eftersom Paradis tur i oturen endast är ljus oäkta choklad som inte är så giftigt för hundar men de mådde ju helt klart inte alls bra.


Så rådet blev att jag skulle hålla dem under uppsikt och ge dem ljustbröd som kunde suga upp de som var kvar i magren. Eftersom jag inte hade någon kol hemma som de annars rekommenderar så var det bättre än inget och dietmat i små portioner resten utav dagen. Alltså ris eller makaroner så det fick bli det senaste.

Och nu verkar de ha återhämtat sig bra båda två men JAG måste lära mig att ALDRIG lämna något på bordet.....

Hoppla!

God fortsättning 2013

Kategori: Allmänt

Ni får ha en bra fortsättning på 2013! Och hoppas ni firade nyår på något trevligt vis. Själv tog jag tåget till Borås igår och firade in det nya året i Bollebygd bland trevligt folk och god mat!
Och i Bollebygd och Borås regnade det hela dagen och natten! Så där finns numera varken snö eller is kvar tillskillnad från här hemma. Fast snö vill jag gärna ha så jag kan ta en sväng med släden men isen den kan kvitta!
 
 
Kommer inte ihåg om jag visat denna bild förr men i så fall kommer den igen och så får ni bortse från att det står God Jul i hörnet.
 
Och idag kom jag hem igen och eftersom jag inte har tålamod och inte göra något vettigt med kroppen på en hel dag så gav jag mig ut och red nu ikväll. ( Hundarna hade Rebecka redan vart ute med) Och eftersom jag även fick en försenad julklapp utan Mikael så ville jag även testa min nya superpannlampa.
 
 
Foto utan blixt på dagens ridtur, fast tänk om lampan skulle lägga av när man är mitt ute i mörkaste skogen.....Ja då får man lita på att hästen hittar hem på stigarna:-)
 
Hoppla!