pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Idag

Kategori: Allmänt

Bra rubrik va? ;-)

Jo de som hänt idag är att jag har jobbat började redan kl 05.00 inne i stan vilket innebär att jag gick upp kl 03.30.  Och vädret var verkligen kanon hade ja inte behövt åka till jobbet hade ja kunnat gått en riktig långpromenix med hundarna.

När ja kom hem blev det ett dressyrpass på Åsa eftersom ja även anmält henne till derssyren på måndag. Tveksamt hur de kommer att gå men bra träning när det är på hemmaklubben plus att ja har en schysst medhjälpare med mig. Annars hade det blivit svårt att åka med två hästar. Så ja kommer att rida LD:1 och LC:1 med dem bägge två. Och denna gång är de klubbtävling ingen clearround som ja annars ridit de senaste gångerna.

Efter ridturen bestämde ja mig för att klippa Caktus, passade på att vara ute på trappan eftersom vädret var så fint. Men de var precis att jag han klart för sen bröt åskovädret ut och de smällde rejält flera gånger. Och regnet stod som spö i backen det haglade även en liten stund så ja var väldigt glad för att ja var inomhus då. Och Casper stackarn som är både skott och åskrädd skakade som ett asplöv och var som ett plåster på mig. Inte lätt att vara en liten pudel inte.


Men de gick över de med som skönt var och efter de har de inte hänt så mkt här.


Hoppla!


Ja fick mig ett infall;-)

Kategori: Allmänt

När ja kom hem ifrån jobbet red jag en sväng på Åsa ihop med Sara på Schasen och under den tiden han Moa tappa bort sin grimma. Ja är helt säker på att hon hade den på sig när jag hämtade Åsa i hagen en timme tidigare. Så ja tog med hundarna för att leta efter den men har ännu inte hittat den. Inte Mamma eller Rebecka heller som också gick en leta grimma runda. Men ja får ta mig en sväng imorgon igen för den måste ju finnas där någonstans.
Och imorgon kommer hovslagaren så då måste hon ju ledas in i något så de får bli den nyiköpta grimman så länge. Men ja hoppas för hennes skull att hon bara fått av sig den så att den inte är trasig också för då ger ja nog snart upp när de gäller att ha grimmor i hagen. ( Att jag har de är utifall de skulle rymma eller hända något annat så att man snabbt måste få tag i dem så underlättare det med en grimma på huvudet.)

Efter grimletandet blev det en sväng förbi mormor och då fick ja mig ett infall ja plockade med rabarber hem och gjorde rabarberpaj. Som ja bjöd in mamma och Rebecka på:-)
Och den blev god lite lagom syrlig så här bjuder ja på receptet som är lite egenkomponerat utav mig om någon skulle bli sugen.

# Rabarber klippta i lagom bitar och så pass mycket att de fyller en pajform.
# 1-2msk potatismjöl, 2msk socker + 2bananer i skivor blandat med rabarberna.
# Blanda 50g smör, 1dl havregryn, 1/2 dl vetemjöl, 1tsk kanel och 1msk socker,
smula sedan över havregyrnsblandningen över rabarberna och bananerna och in i ugnen 225*c i ca 20min

Klart!!

Helgen och lite till vettigt och ovettigt

Kategori: Allmänt

Jahapp, då var denna helg snart slut och en ny jobbvecka börjar imorgon. Började helgen med att vara med far på kvällsmjölkningen i fredags och de gick skapligt förutom att ja fick en kosvans i ögat aj aj den snärtade rätt hårt!!!

Igår va ja till Borås var bland annat på Hööks där de har sitt huvudlager och en rätt stor butik i alla fall om man jämför med de andra som ja varit i typ Örebros som är jätteliten. Så där blev nosludd till Åsas pullargrimma och en grimma inköpt. För er som följt mig blogg ett tag vet nog att grimmor är en förbrukningsvara hos mig. Men ja berätta nog aldrig om Moas som var sönder i haken förra veckan. Så just nu har ja 8st trasiga som hänger i en hörna i stallet;-) Förstår inte vad mina hästar gör???

Idag var ja redig fodrade Flora och Felix kl 8 gick hem och åt lite frukost och var ute i stallet kl 9 igen. Så till kl 11 hade jag ridit både Åsa och Åse. Blev dressyrträning med båda två.

Sen vidare till familjen plus mormor och åt morsdagstårta:-)

Sen blev de till att dra fram gamla hästtransporten och kolla så att allt fungerade inför besikting och de gjorde de. Så efter besiktningen kommer den åter vara till salu så är de någon som behöver köpa en hästtransport hör av er. Ska lägga ut en bild sen när ja har en;-)

Blev även en promenix med Flora och en ridtur på Moa som även innebar en dusch:-( Då ja lyckades planera in och rida henne just den halvtimmen då himlen öppnade sig.

Även hundarna har vart med lite här och var Mamma och Rebecka lånade Caktus och Elliott och gick promenix bland annat. Men för Caspers del är han fortfarande lite halt men verkar inte ha ont i nacken längre. Och svaret efter kastreringen var = att de var tumörer så himla tur att de togs bort men inte så skoj att veta de ändå:-(

Nu till något helt annat ja skulle nästan kunna tänka mig att åka till Ullared bara för att köpa trosor visst är de söta? <3
Källa Gekås Ullareds bloggen

Hoppla!

Fakta om män måste läsas!

Kategori: Allmänt

Fakta om män

 • Män gillar att grilla. Män lagar mat om det finns en överhängande chans att det kan bli farligt.
 • Män som har gjort hål i öronen är bättre förberedda på giftermål. De har redan upplevt smärta och de har även köpt smycken.
 • Att gifta sig med en skild man är ekologiskt ansvarsfullt. I en värld där det finns fler kvinnor än män kan det betala sig att återvinna.
 • Män är väldigt självsäkra. Om en man sitter och tittar på en fotbollsmatch hemma i soffan är han övertygad om att om han koncentrerar sig så kan han hjälpa sitt hemmalag. Om hans lag är illa ute, peppar han dem från sitt vardagsrum, och om de verkligen är illa ute bör frun sluta prata i telefonen ifall han måste ringa dem.
 • Män gillar telefoner med många knappar. Det får dem att känna sig viktiga.
 • Män gillar att få vara den som läser morgontidningen först. Att inte få var först kan förstöra en mans psyke totalt.
 • Ett bra ställe att möta män på är kemtvätten. Dessa män har oftast jobb och badar regelbundet.
 • Alla män hatar orden "Vi måste prata om vårt förhållande." Dessa sex ord kan ingjuta skräck i den mest stålsatta general.
 • Män är känsliga på ett konstigt sätt. Om en man har gjort en brasa och det sista vedträet inte brinner tar han det personligt.
 • Män har det mycket lättare då de ska köpa badkläder. Kvinnor har två typer: Deprimerande och Mer Deprimerande. Män har två typer: Nördig och Icke Nördig.
 • Män har högre kroppstemperatur än kvinnor. Om elementen slutar fungera på vintern kan det rekommenderas att sova bredvid en man. De är som portabla värmeelement som snarkar.
 • De flesta män hatar att handla kläder. Det är därför som herravdelningen oftast ligger på bottenvåningen, tio centimeter från dörren.
 • Om en man lagar middag åt en kvinna, och salladen innehåller tre eller fler sorters sallad, menar han allvar.
 • Ingen man är charmig hela tiden. Till och med Cary Grant har sagt att han önskar att han själv kunde vara Cary Grant.
 • När fyra eller fler män träffas pratar de om sport.
 • När fyra eller fler kvinnor träffas pratar de om män.
 • Män är mindre sentimentala än kvinnor. Ingen man har frivilligt sett filmen LOVE STORY två gånger.
 • De flesta kvinnor är inåtvända: "Är jag kär? Är jag emotionellt och kreativt förverkligad?"
  De flesta män är utåtvända: "Hur mår min bil?" "Vann Djurgården?"
 • Om en man säger: "Jag ringer dig", och inte gör det menas inte med detta att han glömde det, eller att han tappat ditt nummer... ej heller dog han. Han vill bara inte ringa dig.
 • Män hatar att förlora. Om frugan vinner över mannen i tennis och sedan frågar "Kommer vi att ha sex igen?" är risken stor att han svarar "Ja, fast inte med varandra."
 • Att bli av med en kille utan att skada hans manlighet är ett problem. "Försvinn!" och "Jag vill aldrig se dig igen!" kan tolkas av honom som en utmaning. Om du verkligen vill bli av med honom bör du säga något i stil med "Jag älskar dig... Jag vill gifta mig med dig... Jag vill bli mor till dina barn."
  Ibland lämnar de spår i parketten efter rivstarten.
 • Män har ett starkt självförtroende för de växer upp genom att identifiera sig med superhjältar såsom Stålmannen. Kvinnor växer upp med Barbie. Nog sagt.
 • Det manliga klimakteriet är mycket roligare än det kvinnliga. Kvinnorna går upp i vikt och får svettningar i tid och otid. Männen går ut med unga tjejer och kör den nyinköpta motorcykeln.
 • Män glömmer allting; kvinnor kommer ihåg allting.
 • Och det är därför som männen behöver repriser i sportevenemangen. De har redan glömt vad som hänt.
 • Källa

  Fakta om kvinnor måste läsas!

  Kategori: Allmänt

  Fakta om kvinnor

  1. Kvinnor har aldrig något att ta på sig. Ifrågasätt inte de enorma mängder av kläder i garderoben ty "Du förstår helt enkelt inte!"
  2. Kvinnor kommer alltid att ställa frågor till dig som det inte finns några korrekta svar på, detta så att du får ett dåligt samvete.
  3. Kvinnor behöver känna att det finns de som har det värre än de själva. Det är därför som såpoperor och shower som Oprah Winfrey och Ricki Lake är så framgångsrika.
  4. Kvinnor hatar insekter. Även den mest självständiga och viljekraftiga kvinna behöver en man då en spindel eller geting finns i närheten.
  5. Kvinnor går alltid till toaletten i grupp. Det ger dem en chans att få höra det senaste skvallret.
  6. Kvinnor kan inte låta bli att svara en telefon som ringer. Det kvittar vad de håller på med, de måste svara.
  7. Kvinnor förstår aldrig varför män gillar maskiner och leksaker. Män förstår att de hade inte behövt dessa maskiner och leksaker om kvinnor hade haft en PÅ/AV-knapp.
  8. Kvinnor tror att all öl är likadan.
  9. Kvinnor har minst tre olika sorters schampo- och balsamflaskor i duschen.
  10. Och det är på grund av detta som badrummet luktar som en regnskog efter att hon har duschat.
  11. Kvinnor förstår sig inte på den dragningskraft som sport har på män. Män söker den underhållning som får dem att glömma verkligheten. Kvinnor söker den underhållning som påminner dem om hur hemsk verkligheten kan vara.
  12. Om en man ska ge sig ut på en sjudagars tripp så packar han ner kläder för fem dagar och bär några utav dem två gånger. Om en kvinna ska ge sig ut på samma tripp så packar hon ner kläder för tjugoen dagar, då hon inte vet vad hon känner för att ha på sig varje dag.
  13. Det genomsnittliga antalet föremål i en kvinnas badrum är 437. En man kan inte identifiera merparten av dessa föremål.
  14. Kvinnor älskar att prata i telefonen. En kvinna kan komma hem från ett tvåveckors besök hos sin vännina för att sedan direkt ringa henne och prata med henne i tre timmar.
  15. En kvinna klär upp sig för att gå och handla, vattna blommorna, tömma sophinken, svara i telefonen, läsa en bok eller hämta posten.
  16. Kvinnor vill inte ha ett ärligt svar på frågan "Hur ser jag ut?"
  17. "Det är inget" har en helt annan mening om en kvinna säger det jämfört med då en man säger det.
  18. a) Alla kvinnor är enligt dem själva överviktiga, och män bör inte säga emot dem.
   b) Alla kvinnor är enligt dem själva överviktiga, och män bör inte hålla med dem.
  19. Om det inte är Alla Hjärtans Dag och du ser en man i en blomsterhandel kan du alltid påbörja en konversation genom att fråga "Och vad har du gjort då?"
  20. Kvinnor kan klara sig ifrån en böteslapp för fortkörning genom att puta med munnen. Samma agerande kan få män arresterade.

  Tycker punkt 12 stämmer in på mig iaf jag packar ALLTID för mkt;-)

  källa

  idag och igår

  Kategori: Allmänt

  Mitt Internet krånglade lika mycket igår som de gjort de senaste men idag är de inga problem. Så ja misstänker att stormen som härjar kan vara en bov i dramat. Men de blåser i dag med i och för sig och det fungerar, än så länge är kanske bäst att tillägga. Så något galet har det varit med de.

   

  Igår var jag och Caktus på sommarcup (innan han jag med och rida Åse och Flora!)  på Töreboda bhk en tävling inom klubbens medlemmar där man samlar poäng och så blir de pris till de 3 bästa totala samanlagda resultaten i varje storleksklass. Men Caktus diskade sig i första varvet igår och fick 20fel i andra. Men de gjorde inte så mycket med tanke på att Caktus för närvarande är den enda mediumhunden som är med i cupen. Så där leder vi ändå;-)

   

  Och idag har ja jobbat och under jobbtiden sprang jag på Åse och Åsas förra ägare/uppfödare. En riktig hästkarl och fjordhästfantast de. Så där blev jag ståendes en liten stund och pratade om Åsnorna bland annat om Åsas lastningsproblem.

   

  Väl hemma blev det till att betala räkningarna:-( så just då var ja väldigt glad för att mitt Internet fungerade.  

   

  Sen såg jag till att klippa min gräsmatta och ta bort gräs som växte ”fel” utmed gångplattorna jag har ner mot garaget. Jag har inget emot att klippa gräset förutom att de tar sådan tid, nästan 2h tar det.

   

  Så någon ridning hans inte med men de känns som jag allt gjort lite nytta här hemma ändå.

   

  Har även mejlat iväg anmälan om klubbdressyren 6juni med Åse som även är sista gången i Dressyrcupen ja har deltagit i. Missade tyvärr mittengången då jag tävlade i Kungälv med Caktus. Men den gången är det ingen clearround som de tidigare gångerna varit utan nu är de riktigt tävling med placerade! Undra om det märks att tävlingsmänniskan i mig kommer fram för den tävlingen är ja taggad för. Frågan är bara hur mycket jag hinner träna…..

   

  Hoppla!

  Lite onödigt kanske?

  Kategori: Allmänt

  Men de har de senaste dykt upp grejer som stör mig helt oberoende av varandra.

  # Min internetuppkoppling har krånglat så in i det senaste, igår kväll försökte jag till och från över 2h men de gick inte!! Antingen kommer ja in och är uppkopplad några minuter och så kopplar de ifrån eller hittar de ingen mottagning. Visst de flög runt en massa flygplan igår och de brukar störa men nu har de snart blivit för mycket krångel med det de senaste. De är rena turen att de fungerar just nu käns det som. Så fortsätter de så här fler gånger så ska ja ringa och ifråga sätta detta för ja betalar ju för att de ska fungera.

  # Varför ska just ja ha en gigantisk björnbärsbuske med taggar! Jag vet att de finns taggfria men den som växer i min trädgård är full utav taggar och de är verkligen hemska att fastna i. Annars gillar ja den men just taggarna skulle kvitta;-)

  # Det blåser! Jag tycker att de är hur jobbigt som helst de går ju knappt att vara utomhus utan att blåsa bort.  Hoppla!

  Clearround med Åsa Töreboda 110521

  Kategori: Häst (fjordhäst)

  Ja lyckades få med mig Åsa! Hemma tog de ca 10min så var hon inne i transporten utan linor men när vi skulle åka hem tog de 20min plus att vi var 4st! Som i stort sett drog in henne med hjälp utav linor eftersom hon inte visade minsta intresse för att gå in. Utan hon gick upp på rampen men sen ville hon inte gå längre precis som handbromsen satt i så de är i de lägen de byter namn till lilla feta dumma fjording;-) Sen när hon klev in blir de min duktiga lilla tjej:-) <3

  För de var hon verkligen idag med tanke på hur längesedan det var hon hoppade en hel bana och går in och hoppar första rundan på 50cm felfritt så kan man inte annat än vara nöjd:-)

  I 60cm var hon egentligen lika duktig bara det att ja själv inte red ordentligt så vi fick en vägran på sista hindret:-(. Och de varvet filmade Sara så när ja kollade på de såg ja ju direkt att om jag bara att styrt/höjt handen lite så hade hon säkert hoppat de sista också. Men de är väl de som är bra med filming man lär sig av att se sig själv.


  Nu kommer en lite bilder ifrån dagen


  medhjälpare för dagen var Sara, och Åsa har rött band i svansen eftersom de finns risk för att hon sparakar åt andra hästar med sitt humör;-)

   snyggingen Åsa!   med rosetten!!


  eftersom hoppningen gick så fort så fikade vi det medhavda fikat när vi kom hem istället inne i höladan.  Även Rickard hängde på höladefikandet:-)
   
  Hoppla!

  Laddad inför clear rounden imorrn

  Kategori: Häst (fjordhäst)

  Jag känner mig riktigt laddad inför clearrounden imorgon om de nu blir med Åsa, jag hoppas verkligen att hon går in i transporten. För ja vill hoppa henne!!! Det är absolut inget fel på att hoppa Åse heller bara de att de senaste 3gångerna jag varit iväg har jag haft Åse.
  Så nu är det verkligen dax att jag får med Åsa så hjälp mig att hålla tummarna för de nu!  Jag och Åsa i Habo ridhus!

  Lite av veckan och dagen

  Kategori: Allmänt

  Idag har Madde och Elin varit här och ridit en ridtur. Vi tog en sväng på Moa, Åsa och Åse väldigt lugnt med tanke på Moas kondis och även Elins skull som inte rider så ofta. De finns säkert risk för träningsvärk ändå:-) Men skoj var de och på lördag ska ja iväg på clearround på ridklubben och mina förhoppningar är att ja får med mig Åsa men skulle de ta tvärstopp med lastningen så får Åse åka med istället.
  Så ja har bara anmält mig i 50 och 60cm eftersom Åsa inte hoppat bana på väldigt länge blir ju mest något skutt ute i skogen då och då.


  När de gäller hundarna så blev Casper kastrerad i tisdags och de gick bra men inget provresultat har kommit än. De tog även en ny röntgenbild på nacken som jag väntar på resultat ifrån.
  Men han är riktigt pigg men får han ju smärtstillande medicin oxå så man vet ju inte riktigt hur hans kropp mår.


  Igår hade jag och Ilona agilityträning på klubben och ja hade även med Caktus och tränade lite han var rätt så okoncentrerad men kontaktfälten tog han allt. VARFÖR kan han inte göra det på tävling oxå tro? Antagligen har det med tävligsnerver att göra men nångång måste vi komma över vårat problem.......

  Och imorgon är de fredag!!  först jobba sen ska vara med på kvällsmjölkningen i ladugården så ja lär mig de någongång:-) till bättre behövade tider.


  MUuuuuu!  flera dagar

  Kategori: Agility

  Här kommer en liten uppdatering ifrån mig internetet har krånglat en hel del de senaste och så har ja inte haft motivationen att blogga riktigt.

  Men de som har hänt är väl att Casper har fotfarande ont men de märks att den smärtstillande medicinen hjälper och ska in och kastreras på tisdag.


  Igår var ja och tävlade på Vara-grästorps bhk med Caktus och Elliott på deras officiella klass 1 tävling. Elliott kom på 11plats utav 38st 0hinderfel och 1,? i tidsfel i ag.1 och på 18plats av? i hoppklassen men med betydligt fler fel.
  Caktus fick ju bara göra en start i ag1 och de blev flyg över kontakfälten på både gungan och balansen sen även en vägran så 15fel och en 11plats där med.

  Sen på kvällen blev de en sväng till Olstorp (i nyktert tillstånd) som hade premiär!! De är verkligen ett roligt ställe för er som aldrig varit där:-)

  hem och sova några timmar och vidare till Götene på inofficiell agilitytävling med två starter med Caktus. Första loppet öppen agilityklass gick snurrigt värre började med en tjuvstart ifrån Caktus och i samband med den tog han ett hinder ifrån fel håll= Diskade.

  Sen var de hoppklassen en jätterolig bana som verkligen passade Caktus så han sprang på och vi VANN den klassen!!!

  Så denna snygga rosett fick vi med oss hem idag!!! :-D  och även en strandhandduk:-)

  Caktus stolt förstapristagare!


  Hoppla!


  Casper

  Kategori: Hund

  Ja pratade med veterinären i fredags igen och då hade de andra proverna kommit och de var de inget fel på. Men även röntgenplåtarna var granskade och de hade hittat skuggor på två diskar i nacken så där är den troliga orsaken. Så de bad mig fixa en nackkrage till honom för stöd och värme.

  Och eftersom jag är så smart;-) så kom ja på att en sån där fuskpolo som man kan använda till barn hade ja låg ibland hundtäckena eftersom Caktus hade den som täcke när han var en liten valp. Så den har han nu och han får fortfarande smärtstillande men skriker då och då. Så ev. ska vi behandla med kortison istället men ja ska prata med vet. igen nu i början på veckan eftersom han antagligen även ska kastreras då den ena tesikeln så lite konstig ut så de tyckte de kunde vara lika bra. Men de har inget med nacken att göra men då skulle de kollas upp om vi skulle börja med kortisonet efter operationen i så fall.

  Sen ska de även tas en ny röntgenplåt på nacken och se hur de ser ut. Själva diskskadorna läker ut av sig själv men de kan ta sin tid.


  Hittade den här texten när ja googlade på diskbråk hos hund och de är skrivet utav veterinären Berit Wallin Håkansson, och ja tycker att de stämmer in rätt bra på Casper.

   " I lindriga fall kan hunden vara nästan normalt rörlig men ha mycket ont när den gör vissa rörelser. Redan oron för att man skall röra vid det smärtsamma stället kan få den att skrika och värja sig. Även den snällaste hund kan nafsa ifrån sig vid diskbråck - ett fenomen som människor som varit i motsvarande situation säger sig ha lätt att förstå."  Vov!

  Helgen på västkusten

  Kategori: Agility

  När man väl ska dit så är de ett stort plus om de är fint väder och den turen hade jag och Caktus solen sken hela helgen. Åkte till Orust på fredag kväll så då hans de inte med så mycket mer än en promenix ner till havet och lite käk:-)

  Och på lördagen var de dax för agilitytävlingen i Kungälv och ja fick sovmorgon!!! Behövde inte gå upp förrän 08.30 för att hinna i lagom tid till tävlingsplatsen. Och inga hästar fanns de att morgonfodra som ja annars gör senast 8 varje helg.

  Väl på tävligsplatsen insåg jag att vi på Töreboda Brukshundklubb är rätt bortskämda med hur klubben ligger. Denna låg nämligen på ett öppet fält emellan två stora vägar den ena E6an den andra lite mindre men med trafik på hela tiden. Så de var väldigt varmt som skönt va fläktade de lite men de fanns knappt någon skugga att tillgå om man inte hade tält med sig.

  Först blev de agilityklass ett och Caktus sprang som en raket men hoppade tyvärr balansens kontaktfält så de blev 5fel och slutade 5a utav 43st. Så jag är absolut nöjd med de loppet.  Sen blev de hoppklass 2 banan kändes riktigt rolig och lagom svår men tyvärr va ja för långsam så han tog ett hinder ifrån fel håll eftersom ja inte han få stopp på honom= Diskad

  Sen blev de grillning på kvällen jag ensam med tre karlar och en hund, Caktus alltså men trevligt hade vi:-)

  Och på söndag blev de hemgång och ja han även rida Åse en tur när ja väl var hemma.

  Hoppla!

  grejerna ifrån Horze

  Kategori: Stallet

  Ja kom på att ja gör ett tidsinställt inlägg så har ni något att läsa ändå. 

  Igår hämtade jag ut grejerna ifrån Horze och ridbyxorna passade:-) och istället för kardborre nere vid foten som de brukar vara så var den en dragkedja. Men den är tunn och med tyg på baksidan så de är ingen risk att de skaver som man kanske annars kunde tro.

   

  Och när de gäller benskydden är ja jättenöjd med färgen i verkligheten de var mörkare än på hemsidans bild.
  Och de var ju de jag ville men ja har inte hunnit testa dem än men när ja gör de ska ja försöka fota så ni får se dem.

  Hoppla!

  Caspers tillstånd

  Kategori: Hund

  Gissar på att ni vill vet hur det gått med Casper. Läget med honom är oförändrat han skriker till då och då men emellan är han helt normal, gräver och springer i trädgården. Men självklart så ser ja till att han ändå får ta de lugnt eftersom han äter smärtstillande som antagligen tar bort en del utav smärtan.

   

  Jag har pratat med veterinären och de provsvar som var klara infektionsprovet och lever, njurar var helt normala. Så de återstår något plasmaprov och borreliaprov men de dröjde ytligare några dagar. Sen ska även rötgenbilderna fingranskas så hon skulle höra av sig så fort hon visste mer. För hon hade ingen ide på va de kunde vara men de finns ju liksom massor av alternativ men de är ju väldigt olika så man bör ju veta va de är så man behandlar rätt. Kan vara allt från en stäckning, nerv i kläm eller fästigsjukdom liksom.

   

  Så vi får väl se hur de blir hinner antagligen inte skriva något imorrn eftersom ja åker och mellanlandar på Orust innan tävlingen i Kungälv på lördag. Men de är bara Caktus som ska med de andra två blir hemma med mamma och Rebecka.

   

   

  Hoppla!

  Veterinärbesök:-(

  Kategori: Allmänt

  Mina grejer ifrån Horze har kommit:-D Men de ligger fortfarande kvar på affärn så ja ska hämta ut de efter jobbet imorgon då jag ändå åker förbi.

  Igår var det mindre roligt ja tillbringade 1h på Tassarnas djurklinink med Casper. Han har nämligen småskrikit i helgen utan att göra något speciellt de räckte med att ja bara gick förbi och han skrek så att ja trodde att ja råkat trampa honom. Men hur mycket ja än klämde och kände så reagerade han ingenting.

  Så ja ringde till Tassarnas och fick en tid igår för ja märkte ju på honom att något var galet. Och veterinären kände och böjde igenom varje led i hans lilla kropp. Sen kom vi till böja huvudet uppåt och då skrek han till. Så det blev vidare till röntgen men vet. kunde inte se något på de bilderna uten skulle låte en annan kolla på dem idag. Sen togs de även massa blodprov på typ allt njure, lever fästingsjukdomar mm. För han är ju ingen ungdom längre så de kan va bra att veta va han har för värden i kroppen. Och när de gäller fästingsjukdomar kan de visa de mest konstiga symtom.

  Och så fick ja smärstillande utskrivet som ja ska ge tills ja pratat med veterinären igen och hon skulle ringa mig idag när några av provsvaren var klara. Men har ännu inte ringt och några av proverna tog de en vecka för så just nu vet ja inte mycket.

  Men de kan vara något i nacken i alla fall de som är mest troligt med tanke på hans reaktion och de stämmer ju med att när ja går förbi honom så tittar han ju självklart upp och då gör de ont. Men just nu får han ju smärtstillande och de verkar hjälpa men han är ju inte frisk för de.  Så de känns inte annat än lite jobbigt och inte va de billigt heller 3705kr!!!! Gick de timmeslånga besöket på som hittat!!! Men visst han är försäkrad men de är ändå pengar ja måste lägga ut men ja känner absolut ingen tvekan på att göra de för de är han värd. Men ja tycker bara att de är inte klokt va saker och ting ska kosta.


  Men idag blir de agilitykurs för elever på klubben och de är anmälan på plats så de blir spännade att se om de kommer några;-) I vilket fall tänkte ja ta med Caktus och träna lite med honom innan eftersom vi ska tävla i Kungälv på lördag!

  Hoppla!

  I väntans tider

  Kategori: Häst (fjordhäst)

  Nu blev ni nyfikna va?? 

  Jo jag har varit olydig mot min egen plånbok beställt lite hästgrejer som ja egentligen inte behöver men vill ha! Och de borde dyka upp hur snart som helst. 

  De var ju REA;-) på HORZE fram till påskhelgen 15% på hela deras sortiment plus att de var fraktfritt och även en gåva utlovades. Så de erbjudandet gick ja på och beställde (länkar grejerna för ja vet inte riktigt va de tycker om att ja lånar bilderna;-)) dessa ridbyxor, jag har ju ett par vita och det är sällan ja tävlar där de är krav på vita ridbyxor men ja tycker att de är riktigt snygga i alla fall på bilden. Mot de vita Hööks ridbyxorna som jag annars har så ja tror att de är värt de och de va ju 15%rabatt som ja själv intalar mig;-)

  Sen fick de bli benskydd fram, bak i mörkrött eftersom ridkavajens krage är plommonfärgad typ vinröd så kan de ju vara roligt och matcha lite. Men på bilderna på deras hemsida ser skydden nästan rosa/lila ut så ja hoppas att de bara är dålig bildkvalite men annars får det väl gå ändå!

  Och gåvan var en sån här keps de fick man se när man gjort sin beställning nämligen.

  Så nu hoppas ja att de kommer snarast och att grejena passar.

   
  Jag och Åse

  Hoppla!

  bilder ifrån gårdagen, eld, hundar och hoppning!

  Kategori: Allmänt

  Ni som läste bloggen igår vet att ja kollade på valborgselden här i byn. Jag passade då på att fota lite med mobilen när alla stod samlade runt eken.  Kören sjöng vårsånger som vanligt.  efteråt blev det fika och för de som ville stanna kvar lite länge även korvgrillning.  Men ja grillade aldrig utan tog en promenix med hundarna istället ihop med en kompis som var hundvakt åt goldenkillen Lukas. Han och Elliott trivdes bra ihop:-)


  Och tidigare under dagen igår hoppade jag på Åsa och Sara fota lite med våra mobiler;-) Men lyckades inte få något när vi var över hindret men ja tyckte ändå detta blev lite skoj. Lägg märke till svansen som står rakt upp!!
  Sen red vi ut en sväng på Åse och Schasen.

  Hoppla!

  Grattis Åsa 6år!!

  Kategori: Häst (fjordhäst)

  Idag blir Åsa hela 6år och har snart bott i hos mig i 4år inte klokt va tiden går fort.


  En favvobild på Åsa är denna
  Åsa

  2005-05-01

  E: Taffsnäs Åhle 202 U: Töti 3252