pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

En grym dag!

Kategori: Agility

Idag har det varit tävling på hemmaklubben i Töreboda, en inofficiell tävling med chans till 4st lopp. Jag tävlade Caktus i alla fyra och Elliott i två stycken och var funktionär där emellan.

Caktus  i sina mediumstarter:

Agility A  4e plats med 0fel

Agility B 5e plats med 5fel, ett kontakfältsfel :-(

Hopp A VINST!!!!! med 0fel

Hopp B DISK! Jag han inte med och allt blev allmänt snurrigt så jag skyller på att vi var trötta båda två.

Elliott i sina två smallstarter:

Agiliyt B 6e plats med 12 tidsfel

Hopp B en 10plats med 11,? i tidsfel.

Fina pojkarna!
 

Så jag är mer än nöjd och jag tror till och med att tävlingen gick runt ekonomiskt för en gång skull med tanke på att 21kg hundmat, en keps och ett par provhundmatspåsar borde vara värt mer än 300spänn! Och sen fick jag även två korgar hundgodis för deltagandet och en chokladkaka (nyhet! Marabou Peanut) och ett paket toapapper i funktionärslotteriet.

 Smaskens!

 

 

Och ännu ett plus i kanten till min goa klubb att jag fick med mig en stor matlåda hem med sallad, potatisgratäng och kassler, de ni!  Helt perfekt till mig som tycker matlagningen hör till en av de tråkiga sysslorna här hemma!

Sen en liten grej till mina kampflätor jag knytit ihop här hemma i ett par olika färger verkade gå hem så det var ju skoj! :-) Här är en bild på de två första jag gjorde inte helt jämna men ju fler jag gjorde dessto bättre blev de. Sen köpte jag även lila fleece som blev väldigt fin ihop med de blåa fleecetyget!

 
Hoppla!
 

Marknad!

Kategori: Allmänt

I torsdags var det höstmarknad i Mariestad och jag och min kollega tog en vända där på våran lunchrast. Och jag köpte 15par strumpor för 100kr = bra pris! Men sen hittade jag något dyrare men ack så fint, jag bestämde mig inte direkt men efter ett varv runt marknaden så var beslutet taget. Jag köper setet med pudlar! Så sagt och gjort så här ser det ut.
 
 
Tyvärr är inte min mobilkamera den bästa men jag tror ni ser hur de ser ut och de är i silverfärgade med strasstenar och penslat vitt guld uppepå om man nu ska tro försäljaren. Oavsett tycker jag om det!
 
Hoppla!

Något för dig?

Kategori: Agility

Kanske något för dig? Men inte för mig :-) Idag var jag och Caktus med på en Horse and Hound-uppvisning på Töreboda Hästklubbs invigning utav deras nya uteridbana. Och de gick som planerat utan misstag och i full fart så mitt och Caktus lag kom på en andra plats utav 4st och fick en jättefin stor blå rosett!
 

 
Och efter invigningen åkte jag snabbt till ICA för att handla hem ett kaffepaket eftersom det visst var slut hemma....  Och där sprang jag på den nya smaken av Loka pepparkaka jag får väl erkänna att de inte ens lät gott men dum som jag är :-P Så var jag bara tvungen att köpa för att testa. Nyheter och jag det är något speciellt men jag kan inte rå för det!
 
Och min känsla var rätt, den luktade massa pepparkaka och smakade något åt de hållet men oavsett om smaken var bra i liknelse med pepparkaka så känns det helt fel att dricka de. Alltså inget vidare god, pepparkaka ska ätas inte drickas!
 
Hoppla!
 
 
 
 

Landet!

Kategori: Allmänt

Tänk vilken frihet det är att på landet egentligen och plus i kanten är att ha eget stall. Själv har jag turen med båda sakerna så igår när jag hade det rätt stressigt tack vare ett möte på jobbet. Som tyvärr för min del låg på
helt fel dag och tid. Normalt slutar jag runt kl 13 på onsdagar när jag börjat kl 5 men igår var kl 15.40 när jag kunde sätta mig i bilen och åka hemåt.
Så igår såg min facebook status ut såhär:
 
"Efter en lång dag på jobbet och en lydnadskurs ikväll gäller de att vara effektiv de få timmar man har hemma! Hämtar posten och tar med Moa för att ge henne sina loppfrön. Och undertiden hon äter hämtar jag in ved! Går tillbaka med henne och sätter på vattnet till vattenkaret och undertiden tänder jag i braskamin! Och nu äter jag samtidigt som jag skriver"
 
 
 
Som sagt fördelen med att bo på landet man kan göra lite som man vill och hästarna går just nu i en hage precis bredvid mitt hus. Moa har börjat få loppfrön i förebyggande syfte mot koliken och eftersom det bara är hon som får det utav fyra hästar som de är i hagen är det lättast att leda ut henne ur den. Och för att spara tid så var det perfekt att parkera henne vid trappan i trappräcket!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jösses! kroppsstrumpor till häst

Kategori: Allmänt

Visst att jag gillar lite annorlunda hästgrejer men dessa var lite väl annorlunda enligt mig men visst man får sig ett gott skratt av tillverkarens fantasi! Det är "kroppsstrumpor" de finns en del som använder för att hålla hästen ren kombinerat med ett vanligt täcke. Men dessa skulle säkert lika gärna fungera på en maskeradhoppning! Inte för fjordfolk dock eftersom manen skulle bli helt förstörd.
 

käk!

Kategori: Allmänt

Ibland så kan de vara gott och lyxa till det lite vilket vi gjorde i lördagskväll med en trerätters middag. Jag får väl erkänna att Micke stod för matlagningen och jag efterrätten. Och alla recept hämtade ifrån Arla mobilapp men de finns även på hemsidan. Så eftersom det är så populärt att dela med sig av sin mat nu för tiden så tänker inte jag vara sämre!
 
Först blev det en klassisk räkcocktail och det var allt gott!
 
 
 
Och till huvudrätt blev det yoghurtmarinerad kyckling med ris och yoghurtsås! http://www.arla.se/recept/kycklingfileer-i-yoghurtmarinad/
 
 
Och till sist och sämst.... efterrätten som inte alls föll mig i smaken. Choklad och fikon med maräng, http://www.arla.se/recept/choklad-och-fikon-med-marangtopp/ Jag gjorde enligt receptet men för min smak blev det en för sur/syrlig efterätt. Och om ja på något sätt får för mig att göra den igen så tänker jag testa smällt choklad istället för kakao för att få mer riktig chokladsmak vilket jag tror behövs för att få den god!
 
 
 
Så nu vet ni vad jag käkade i lördags!
 
Hoppla!
 
 
 
 

Agilitytävling Tomtens Bhk 21/9-13

Kategori: Agility

I helgen var det tvådagars agilitytävling på Tomtens Bhk utanför Falköping men jag hade redan vid anmälan bestämt mig för att endast tävla en av dagarna. Och nu i efterhand är jag väldigt nöjd över att jag valde lördag som hade fint väder med sol eftersom hela söndagen har bestått utav regn och regn och mera regn!
Så i lördags började jag med en start i hoppklass 3 och jag hade verkligen en plan på hur jag skulle springa! Som sprack efter hinder nummer 4 då jag inte alls hann med i den fart jag räknat med. Så Caktus tog en tunnel som han inte skulle ha tagit och diskade oss. Men de skyller jag helt på mig eftersom jag missbedömde hans fart och var själv för långsam.
 
Sen var det dags för vår första start i agilityklass 2 och det var en bana med två tydliga fällor som många diskade sig på. Men jag lyckades styra rätt meeeen tyvärr så hoppade han en kontaktfält på a-hindrets nedfart. Så där blev det 5fel och en 6e placering. Så jag är absolut nöjd med honom eftersom vi faktiskt klarade "svårigheterna" utan problem.
 
 
Så här ser resultatlistan ut som läggs ut på nätet efter genomförd tävling!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Ett år

Kategori: Allmänt

Idag har ett helt år har gått sen jag sa hej då för alltid och saknaden är fortfarande stor efter min fina vackra go'a rediga häst Åse <3
 
Älskade häst <3 nu kommer tårarna.....
 
 

 
 
 

Lydnads KM 2013

Kategori: Allmänt

Igår var det klubbmästerskap i lydnad på hemmaklubben Töreboda. Och eftersom vi går tävlingslydnadskurs så tog ja det som en träning att vara med. Men efter en dag med regnskurar från och till var jag lite tveksam på hur det hela skulle gå. För det är inte alltid Caktusar tål så stora mängder med vatten förstår ni ;-) I alla fall enligt dem själva.
Men efter ett bestämt ligg så la sig Caktus på den fuktiga gräset och fick en 10 på platsen vilket innebär att ligga still i 2min med avstånd ifrån matte men bredvid ett par hundar till. Och sen gick de lite sisådär med de andra momenten men det enda vi fick 0 poäng på var apporten. Caktus ville inte ens se åt apporten för den var ju så äcklig! Vem vet hur många som har dräglat på den liksom?  Fast vi ha en egen hemma som vi håller på och lär in men det är mycket roligare för då har ju matte klicker och godis med sig samtidigt!
 
Så vårat resultat ( alla moment från vanliga lydnadsklass 1 ingår ej på KM)
 
Platsläggande 10
Fotgående 6,5
Stanna under gång, läggande 5
Inkallning 9
Apportering 0
Hopp 8,5
 
Totalt 110p (vissa moment gångras beroende på svårighetsgrad)
 
Så det blev en 3e plats utav 6st ekipage som deltog så det var ju bättre än väntat fast att de absolut inte kändes bra. Men en kul grej var det allt!
 
 
 
Hoppla!
 

Agility DM 2013 i Skaraborg

Kategori: Agility

Oj vilken dag, lång som vanligt när det är distriktsmästerskap i agility. Var i Tibro 7.15 på morgonen och åkte därifrån kl 18 på kvällen. Men det var det värt eftersom min lillskit Caktus och jag lyckades knipa 2a platsen i medium :-) Jag är så glad! Men även Elliott skötte sig jättebra var felfri på hinder men tidsfel i båda starterna så han hamnade långt ner i det totala dm resultatet.

Och laget..... ja de kanske ni inte behöver veta om att vi hade ;-) nej men skämt o sido alla kämpade så väl men tyvärr lyckades bara en ta sig i mål utan diskat resultat av 5 hundar! Och tre stycken måste i mål för att laget ska få en placering men vad gör det när vi hade en sådan trevlig dag ihop för övrigt! Hejja Töreboda Bhk!

Och Tibro hade fixat jättefina priser till dm pristagarna allt från gallerhundbur, till hundmat och stora hundbäddar. Nu är inte priserna allt men minns så väl när jag tävlade dm på en annan klubb här i distriktet och jag kom 2a i ungdoms dm och priset var en påse med några torra tråkiga hundgodisar! På ett DM liksom = dåligt! Till saken hör att de som tävlade i kategorin "vanliga" dm de fick betydligt finare priser. Men nog om de i Tibro var det lika för alla!  Så all heder till Tibro :-)

 

Mediumklassens pristagare
 

Klubbkompisen Lina lyckades också med en 2a plats men då i ungdom Large med Liz , stort grattis! ( det var bara två ungdom largeklassen som kom runt i bägge loppen vilket man är tvungen för att ha chans i totala dm)

 

Och för 2a platsen vann vi en jättefin hundbädd och i deltävlingarna 3e och 6e plac. fick vi smågrejer som tävlingsbok från Agria, hundben och leksak.

 

 
 
Och hundbädden är så pass stor så både Caktus och Elliott får plats!
 
Och imorgon är det KM i lydnad har funderingar på att åka med Caktus men vi får se om jag vågar starta honom där.
 
Hoppla!
 
 

 

 

 

 

Tema hund!

Kategori: Allmänt

Nu blir det lite blandat om hund! Då jag inte alls skrivit mycket på grund av dålig motivation. Det känns när man förlorar tre nära inom loppet av 11 månader. Åse sep-12, mormor maj-13 och Casper aug-13. Och lite mer krångel med pappas brutna arm mm. Men nu hoppas jag peppar peppar att de ska vända med tråkigheter här. Men det som inte dödar härdar heter det väl? Så nu ska vi se om jag kan skriva lite igen. 

I Jönköping den 24 aug så lyckades jag ÄNTLIGEN komma ur agilityklass 1 med Caktus vilket innebär att han nu är uppflyttad till agilityklass 2. Vilket i sin tur innebär mer tävlingar att åka på där jag kan göra mer än en start! Och dagarna blir förhoppningsvis inte riktigt så långa heller som det blev när vi var i agilityklass 1 och hoppklass 3. Då klass 2 oftast lägges emellan de klasserna vilket har inneburit en lång väntan.

Jag och Caktus har tagit tag i saken och börjat kurs på brukshundsklubben något som inte vi gjort sen Caktus var valp och gick valpkurs. Men inte vilken kurs som helst utan tävlingslydnad. Två gånger har vi varit och de är skoj men de märks att Caktus blir trött fort då det är helt annat än agilityn.

Men ja kan undra va de andra på kursen tänker när jag kommer där med en stuttsig mellanpudel ;-) Men han är faktiskt riktigt duktig bara att han inte kan allt än. Men de andra hundarna som är med är 3st rottweiler, 2st vit herdehund, en doberman, en golden, en labbe och så som tur är en liten hund till förutom Caktus en västgötaspets. Och de bästa med kursen är att en av assitenterna är domare i lydnad. Så han om någon vet ju hur de rätta momenten ska se ut. För om vi ska tävla i det någon gång jag och Tuss då vill jag att han kan sakerna rätt!

Och till sist, imorgon är det DM i agility och där ska både Caktus och gamleherrn Elliott med sina 12år vara med och tävla! Så då ska vi ge järnet! För DM är en tävling jag deltagit i lika många år som jag tävlat i agility och tänk de allra första, 2002 som jag och Casper deltog i. VI vann! men först kom vi på andra plats men när allt var klart och vi skulle bege oss hem ropade de på mig. Och det visade sig att tjejen som vann i ungdomsklassen var för gammal för just ungdomsklass så segern gick vidare till mig och Casper <3

 Jönköping 24/8- 13

 

Hoppla!

Dagarna går....

Kategori: Allmänt

En månad, fyra veckor har gått sen jag fick säga hej då för alltid till min älskade Casper <3 Inget blir sig likt utan honom då han varit med mig över sitt halva liv. Vi vann 5st ungdoms DM i agility startade två stycken internationella agilitytävlingar mm. ja ni förstår saker jag aldrig hade fått uppleva utan honom. Samtidigt som man vet att de en dag kommer att ske så är det ändå lika jobbigt.
 
 
99-08-09 --- 13-08-05 Älskade vän <3