pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Pudelfnatt!

Kategori: Agility

 
Är det en pudel så är det! Påminner en hel del om Caspers ungdomsår :-)
 
Hoppla!

Fynd?

Kategori: Allmänt

Fynd! Okej kanske inte det mest nödvändigaste sakerna som jag kunde behöva men när de säljer saker jag vill HA till billigare pris än valigt så har jag svårt att hålla mig.
 
För i helgen när jag var i Borås pågick även Gina Tricot Grandprix tävlingarna i Borås ridhus vilket innebar att Hööks-butiken i Borås hade en massa extra erbjudanden. Som på den här hjälmen, som de gav 200kr i rabatt på hela helgen.
 
 
 
 
Och den är ju så snygg enligt mig så nu är det min finhjälm / reservhjälm.
 
Och så självklart till min plånboks skräck hade även My One kanon erbjudanden, halva priset på valfritt träns och tävlingsskjorta. Men något träns behövde jag inte intalade jag mig själv fast att det fanns flera snygga.....
 
Nu tävlar inte jag alls ofta men den här tävlingstoppen har jag kollat in tidigare och den är ju så fin! Så med halva priset på den så kunde jag bara inte låta bli utan en sådan här fick åka med hem:
 
 
Och den hittar ni mer info om här http://www.mountainhorse.se/eshop/vaar-2013/ridklaeder/ridtoppar/article2548.aspx den vita valde jag.
 
 
Hoppla!
 

Eken

Kategori: Allmänt

Den stora "sparbankseken" här hemma kan var rätt fin ihop med en himmel i annorlunda färger.
 
 
 
Men på hösten när den tappar alla sina löv dåååå har jag god lust att göra något brottsligt stax innan. Såga ner den men tyvärr är den "märkt" och får ej sågas ner. Så det får väl vara;-) Men det känns som att ALLA ekens löv hamnar i min trädgård och eklöv förmultanar inte så fort som andra löv. Så de bör räffsas upp och fraktas bort om man vill bli av med dem.
 
Hoppla!
 
 
 

Caktus på hundträff i Borås

Kategori: Allmänt

I lördags så var Caktus med på en hundträff i Borås, det går ut på att någon bestämmer ett datum i Borås hundgrupp på facebook och sen får de som vill komma med sin hund. Ibland blir det promenader eller andra träningar eller som i lördags lek i hundrastgården. ( en STOR fårhage som används som hundrastgård vintertid )
 
Och först när vi kom in i rastgården hade flera stycken redan kommit och släppt sina hundar så Caktus blev snabbt "kontrollerad" av en rottis och en dvärgpincher. Och de tyckte väl Caktus lite si så där om men sen träffade han två stycken cockerpoo som han nog kände lite samhörighet med. Men även en lite jackrusseltjej var väldigt söt enligt Caktus men det var han inte själv om att tycka då även en borderterrier hängde efter jackrusseln.
 
Så det var en trevlig tillställning och det kändes kontrollerat fast det var så många hundar lösa samtidigt och massa olika raser. De jag kommer på som var där var chow chow, doberman, rotweiler, jack russel, beagle, cockerpoo, dvärgpincher, fransk bulldog, golden retriver, borderterrier, berner senner, chihuahua, blandras och så pudel då men endast Caktus av den varan. Men annars var det två stycken utav en del raser som var med.
 
Så som ni förstår här var det gott om hundar och ägare!
 
Caktus på hundlek i Borås.
 
 
Hoppla!
 

Kolik

Kategori: Allmänt

 

"Kolik är ett samlingsbegrepp för smärtsamma tillstånd i mag- eller tarmsystemet hos hästen. Det finns andra lidanden – till exempel i njurarna, urinvägarna eller könsorganen – som kan ge kolikliknande symptom.

Kolik drabbar hästar oftare än andra husdjur. Det har lanserats många teorier om orsakerna till detta – och det handlar om en mängd samverkande faktorer."

Lånat ifrån Agrias hemsida och vill du läsa mer klicka här: http://www.agria.se/hast/artikel/kolik-hos-hast

 

Och varför skriver jag nu om kolik? Jo lilla Moa har haft det igen!!! :-( Och det slutade väl även denna gång men de hände i fredags när jag befann mig i Borås 2 timmar bort. Veterinär fick komma ut och ge kramplösande, parafin mm. Men som skönt är och tur är så har jag en familj som ställer upp och fixade de hela men de var ändå grymt jobbigt att inte kunna vara närvarande eftersom Moa blir så sjukt dålig när hon får kolik.

Gången innan dec 2011 när hon hade det sist så var jag inte heller hemma och då fick hon även dropp och var väldigt dålig. Och hon har haft flera koliker innan den gången också och Flora som funnits på gården ännu längre och fodrats med samma mat har aldrig visat någon kolik. Så de måste vara att en del hästar har känsligare magar än andra helt enkelt.

Så än en gång har Moa haft sin änglavakt med sig.

 

 
Nytaget foto idag med Moa längst fram.
 
Hoppla!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiggare!

Kategori: Allmänt

Mina hundar tigger väl inte? ;-)
 
 
Tydligen såg min tonfiskbaguett väldigt god ut samtidigt som alla tre dogzen för försöker intala mig att jag svält dem minst en vecka. Och att de verkligen, verkligen! förtjänar att få smaka och jag får väl erkänna att de fick provsmaka lite. Fast de fick mat senast i morse!
 
Hoppla!

Oj oj!

Kategori: Allmänt

Jösses vad längesedan det var jag skrev något här! Anledningen är helt enkelt att jag jobbat på dagarna sen ridit, joggat/skidor och grejat allmänt hemma efter jobbet. Och sen har energin helt enkelt tagit slut :-) 
 
Så de jag gjort de senaste är rätt så blandat men en sak är att jag försöker så gott det går ta vara på vintern och snön innan den försvinner. 
 
Som att åka skidor bland annat på sjön när Rickard och Micke pimplade! Och Caktus som tänkt draghund men han ville inte alls springa framför mig med skidorna på, så han sprang mer bakom mig än framför. 
 
Och några smååååå fiskar fick de allt med, som får bli lockbete till kräftfisket i höst. Och Caktus tittade in fiskarna väldigt väl så att allt gick rätt till.
 
 
 
 
Men när jag joggar med Caktus så är han framför precis som jag vill har både sele och dragbälte/midjebälte men inget riktigt expanderkoppel än men ett vanligt med en "spännbandsgummisnodd" emellan koppel och dragbältet fungerar fint. 
 
 
 
Caktus med selen, dock inte så glad när jag skulle fota honom.
 
Och vi försöker så gott det går med målet på hundlöpet 1mil på ca 60min 26maj. Men än är vi inte anmälda men vi kommer i så fall även ha en kompanjon Fia med labben Jason som också har börjat träna.
 
 
Och på hästfronten så kommer Moa och Flora ut lite då och då kan ibland få lite skuldkänslor för att de inte kommer ut oftare men vet samtidigt att de finns hästar som kan ha det mycket värre. Men är ni sugna på att komma ut och skritta/ rida lugnt eller bara pyssla lite med dem så är det bara att hojta till!
 
 
Igår lekte Moa och Flora tittut när jag och Åsa kom förbi på vägen :-) (de äter på trädet, busarna!)
 
Och idag fyller lillebror år så nu får de snart bli en liten promenad och en kortare ridtur på Åsa och sen litet mini firande med fika hos familjen. 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tufft och smart!

Kategori: Allmänt

Fick syn på detta smarta flugtäcke, Bucas Buzz-Off Zebra ett flugtäcke som ska hålla flugorna borta med hjälp utav mönstret. Tydligen gillar inte flugor zebror så då tror de att de beror på deras ränder och har gjort ett zebrarandigt täcke helt enkelt. 
 
 
Fast undra vad ikke hästkunnigt folk skulle säga när de åkte förbi en hästhage med en häst iklädd ett sånt här täcke? Troligen skulle de fundera på hästägarens "klädsmak" till sin häst.
Och fjordingarna som även har zebraränder på sina ben, jösses vad ränder det skulle bli om de fick på sig ett sånt här zebratäcke.
 
Och täcket kommer bland annat säljas av Sharpman.
 
Hoppla!