pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Fjordingar!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag fick Åsa äran att testa det nyinköpta Bucastäcket inne i stallet innan ridturen och det passade bra.

 

Sen har jag hittat ett klipp ifrån GHS showen på söndagen då kändisar tävlade fjordhäst något som jag gärna hade sett live i söndags men man kan inte få allt så är de. Men kompisen såg på den showen och sa att fjordhästarna som var med var superduktiga och gick jättefint i dressyren bland annat med ökad trav och galoppombyten. Jag hoppas bara publiken tog fjordingarna på allvar och såg hur duktiga de faktiskt var i grenarna hoppning, dressyr och körning. Så inte bara folk skrattar åt dem och tycker de är en ponnyhäst man kan leka runt på.

Här rider Douglas Lindelöw fjordingen Lukas ( klicka på länken nedan)


http://www.youtube.com/watch?v=GyxJzegjJGQ


Hoppla!GHS 2012

Kategori: Allmänt

Då var Göteborg horse show över för detta år. Och jag var där i fredags och shoppade loss på mässan under dagen och kollade på hoppning och shownummer under kvällen.

Det var skoj och när de gäller kändisar så möte ja både Rolf-Göran Bengtsson och Lisen (Bratt) Fredriksson i korridoren bakom mässområdet, tufft va?;-)

Möte även min ena chef där som jag inte väntat mig men hans fru håller/ har hållit på med hästar så att så konstigt var de ju inte. Men att vi ändå lyckades springa på varandra ute på mässan bland allt folk är ändå rätt bra gjort.

Vi satt på rad 2 så man kom väldigt nära ekipagen speciellt eftersom vi även satt där hästarna gick in och ut ur arenan. Men tyvärr är inte min kamera så bra så bilderna blev väldigt suddiga. Men jag bjuder på dessa i alla fall.
Mina kompanjoner för dagen, de tre närmaste:-). Det var allt lite folk på läktaren.

Roffe


Och nu till vad jag "råkade" köpa...letade efter vårjacka och gummiboots i XL men inget utav det fann jag som passade mina krav. Men de blev lite annat fyndat eller ja intalar mig själv det i alla fall så känns det bättre.

Som ett sådant här Bucas vintertäcke för 495kr och det var billigt för ett Bucastäcke enligt mig.Och just fodrade vintertäcken har jag endast 2 varav de ena inte är helt vattentätt dock används de ytterst sällan men nu har jag i alla fall ett till av kvalité!Sen hittade jag ett Glen Gordon schabrak i en fyndlåda med vinrött och blått kantband. Har länge kollat efter ett med just vinrött eftersom min ridkavaj har vinrödsammetskrage. Så blir det lite matchande. Även 14par strumpor för en 100ing fick följa med hem.

Blev även ett par röda ridbyxor av märker Horselife. Och så självklart lotter som man kunde vunnit bland annat en häst på men jag vann ingenting:-( men köper man inget så kan man aldrig få chansen.

Hoppla!

Yes yes yes!

Kategori: Allmänt

Kommer ni ihåg Marabou Black?


Nu  har jag äntligen fått tag i den och smakat men det har inte varit det lättaste. Har kikat runt i varenda matvarubutik det senaste utan resultat. Sen fick jag tipset om att den fanns på Pressbyrån och idag sprang jag i i Mariestads Pressbyrå med hopp om att få köpa en men inte då för de hade inte den:-(


Men nu ikväll har jag varit på preparatsök träning med Caktus ( Det gick skitbra!) och gick då in i den lilla ICA affären och vad hittar jag där?? Jo självklart Blacken som jag så länge sökt. Tänk att den fanns i den näst närmsta butiken hemifrån.

Och vad tyckte jag?? Den var jättegod! Den smakade som en marabouchokladkaka med lakritskrisp i kan man väl säga.

Så den kan jag tänka mig att köpa igen.

Men jag hittade även en nyhet till som jag köpte men den har jag inte smakat än:
Den lila påsen fick följa med mig hem, de ska visst vara sura läkerol.

Hoppla!

Nu närmar de sig

Kategori: Allmänt

Nu närmar det sig Göteborg Horse Show! Längtar.........På fredag ska jag dit ihop med Therese och även Dennis och Micke som följer med helt frivilligt så det ska bli skoj. Vi ska se på fredagskvällsföreställningen och så blir det shopping på mässán under dagen.

Och jag som inte behöver någonting direkt möjligtvis boots till Åsa i storlek XL och en vårridjacka till mig. Men man hittar ju alltid så mycket roliga saker så det vill till att ha koll på plånboken.

Men först i morgon har jag och Caktus en preparatsökträff igen. Jag är lite osäker på om vi lyckats träna fram rätt sak?? Han har förstått att de är snuset han ska leta efter men målet nu i början är att han ska förstå att markering = sitt. Så jag kan se om han har hittat någonting och vart de kan tänkas vara gömt.

Det fungerar ju inte riktigt om en "knarksökhund" skulle sätta sig i ett framsätte på en bil för att visa att den hittat något bara för att den känner lukten i bilen. Utan hunden måste visa rätt riktning och så nära preparatet som går. Så det är det som Caktus måste lära sig just nu och det är lite lurigt att lära in.

Hoppla!!

fettisdagen

Kategori: Allmänt

Fettisdagen var det idag men inte en endaste semla har jag ätit. Men det kommer fler chanser och föresten har jag redan ätit semlor minst två gånger redan i år.
Men min dag har varit helt ok ändå först jobba från kl 5 till 13.15. Och sen vidare till affären för att handla lite åt mormor innan jag kunde åka hem. Sen var sakerna tvungna att levereras så det tog en stund innan jag var hemma och kl 15 hade jag och Sara bestämt träff i stallet för en ridtur.

Och det var precis att jag kom i tid eftersom jag var tvungen att rasta hundarna en snabbis först med.

Vi red i två omgångar först på Åsa och Schasen och tyvärr ramlade Sara av honom men det gick bra som tur var. Sen bytte vi hästar till Åse och Viggen och den turen blev betydligt lugnare.

Och sen blev de en snabb vända in i köket för att slänga i sig lite mat innan det var dags för en lite längre promenix för hundarna.

Som ni märker har min dag varit nästan som vanligt....Så just nu är det väldigt skönt att bara sitta ner och slappa lite.


Hoppla!


Micke har fotat:-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Måste bara visa er några av de fina bilderna Mikael knäppte med sin kamera i lördags. Med en bra kamera och en bra fotograf kan man få riktigt bra resultat.Jag och Åse

Ser ni vilka långa lår jag har?? De är faktiskt inte de lättaste att passa in i alla sadlar med dem......Åsa


Flora, Jag och Moa

Hoppla!

Vem är jag?

Kategori: Allmänt

Jag kör en kopia av en vem är jag så ni får veta lite mer om mig för er som kanske inte vet.

VEM ÄR JAG??

Ålder: blir 26 i november

Bor: mellan sjöarna Värnern och Vättern

Utbildning: Livsmedel med inriktning bageri och konditori

Yrke: Städerska

Förebild: Kommer inte på någon.....

Dold talang: Kanske att jag går väldigt snabbt om det nu kan räknas som talang....

Det här gör jag en ledig dag:
Kan vara massa olika, tävla agility, tävla häst, rida, shoppa mm.

Drömresemål: Hmm har ju aldrig varit ut och rest i världen men Island kanske?

Styrka: Envis när det gäller saker jag har viljan för.

Svaghet: Lite kort stubin ibland....Hoppla!
13-14feb

Kategori: Allmänt

Denna veckan började inte så bra tyvärr då jobbarkompisen fått tillbaka sitt diskbråck så hon kom och var med mig på de första jobben från halv 6 till kl 8. Sen åkte hon hem och tydligen var fler sjuka så det blev till att jobba själv resten av dagen. Så allt tog längre tid och jag kom hem senare än planerat så jag han/orkade bara rida en häst och det blev Åse.

Men mamma och Rebecka var snälla och tog en promenix ihop med Moa och Flora.

Och idag besiktigade jag "gamla" bilen då jag vill göra de innan jag lägger ut den till försäljning och självklart gick den inte igenom morrrr!!! Inga allvarliga fel förhopppningsvis men ändå.

Och eftersom Rebecka har sportlov så hade hon en kompis hos sig idag som hade med presenter till mig/hästarna :-)

Detta:

Begagnat cremevitt schabrak, nytt grimmskaft och tvättsvamp. Sådana saker är riktigt roligt att få när man absolut inte väntat sig det.

Och idag blev det då Åsas tur på ridfronten och det var lika med att sätta sig upp på en tickande bomb! Först tog de 20min att få med sig hästen in i stallet! Konstigt nog men när det gäller djuren har jag riktigt bra tålamod. Först vägrade hon gå och surade ihop totalt och ville bita mig. Sen drog hon i väg i galopp någon vända ihop med Åse och så var de handbromsen i igen och så höll vi på.

Väl uppe på hästryggen så blev det nog bara två eller tre explosioner med bock och spark men vi höll oss på ett gärde långt ifrån trafik, folk och fä.

Sen när vi ridit klart så skulle hon inte gå in i stallet så det slutade med att jag fick locka med godis. Men att peta med spö på Åsa för att få henne och gå fungerar inte om hon är på det humöret för då ger hon bara tillbaka.

Men de är allt roliga de små djuren.

Hoppla!!


mina dagar

Kategori: Allmänt

Ska försöka berätta allt som hänt de senast på ett bra sett utan att de blir för långt inlägg. Då jag inte alls hunnit med datorn det senaste men det här inlägget får handla om helgen som varit.

I torsdags började jag träna preparatsök med Caktus och det var jätteroligt men svårt. Det är viktigt med tajming och det är väldigt lätt att förstöra en hund väldigt fort så de måste bli rätt direkt. Vi tränade med snus och de första är att lära in markeringsbiten.

På fredagen åkte jag till Mikael och vi gick på Gina Tricot Grand Prix show. Och den är jag faktiskt missnöjd med tyvärr shownumrena var välplanerade och så. Och fast det var en hästshow så blev jag mest imponerad utav polishundsuppvisningen de var grymt duktiga!!

Men det som gjorde mig missnöjd var att vi fick sitta på en tillfälligt uppbyggd läktare på en kortsida vilket inte högtalaranläggningen var gjord för så de som sades hördes extremt dåligt åt vårat håll ljudet bara studsade. Sen var de flesta uppträdandena gjorda för att synas mest i mitten så från vårat håll såg man inte alls allt så bra. Så de var faktiskt lite tråkigt för egentligen var det ju en bra show. Och några kläder köpte jag inte heller då det kändes som helt vanliga kläder bara att de sytt på ett tygmärke med deras logo.

polishundarna

Anton FrankLördagen bestod av slappardag i Borås och tänka sig jag och Micke har hållt ihop i 8månader tiden går väldigt fort när man har roligt! Kvällen avslutades med bio En gång i Phuket  och den var allt rätt rolig.

Söndagen blev de besök inne i Borås cetrum och gick ett varv i de fina vädret i parken sen åkte vi även bort till köpcentrat Knalleland en sväng men de enda jag köpte var mat på Mc donalds.


Jag fick även en massa fina saker, kläder som Mikael köpt i Egypten till mig hur snällt som helst:-)

Hoppla!!
Vad händer här då?

Kategori: Allmänt

Vad händer hos mig då???

Jo de som händer är att jag jobbar på dagarna, rider och motionerar hundar på eftermiddagar och kvällar.

Har tränat på Linnèas galoppfattningstips med både Åsa och Åse och jag verkar ha lärt mig;-)
Problemet är väl mest de att när någon av dem inte vill ta galopp så tänker jag lite väl mycket eftergift och nästan släpper tyglarna. Men de går mycket bättre om man rider ihop dem lite mer och sitter ordentligt i sadeln vilket är rätt klokt. Lätt att bli hemmablind helt klart så då är det bra med hästkunniga kompisar. (Linnéa är utb. ridskolepedagog bland annat)

Men idag blev det ingen ridning hade varit behövligt men jag hade inte alls motivationen för den tog jobbet ifrån mig. De sista idag hade vi APT, arbetsplatsträff i 1h och 45min! Då man först jobbat hela dagen och stressat för att hinna till träffen i tid och sen få sitta ner denna tid och bara lyssna. Då kommer tröttheten ikapp en kan man väl säga.

Och så var ja "tvungen" att åka till Bilia efter jobbet och spela dum......De började nämligen lysa en lampa i bilen igår med felmeddelande att  de var fel på en positionslampa alltså trasig.

Jag har bytt lampor själv förr men de kändes ändå krångligt med nya bilen och så. Så ja åkte till dem efter jobbet och sa vad de stod i displayen och att ja inte fatta vilken lampa det var.

Så han var så snäll och hjälpte mig och kollade och bytte den. Så endast 27kr gick de på sådana fel på bilar känns helt okej.


Och nu närmar de sig http://www.ginatricotgrandprixboras.se/ det ska bli riktigt skoj att se showen på fredagskvällen. Och så får ja äntligen träffa Micke var 3veckor sen sist, eftersom han roat sig med annat som en resa till Egypten.

Hoppla!


Äntligen fatta jag varför.....

Kategori: Allmänt

Ni som följer min blogg har sett att de ibland inte är någon radbrytning? För när jag skriver inlägget fungerar det men sen när inlägget har blivit publicerat har allt suttit ihop som en stor gröt. 

Och det tröttnade jag på idag och googlade fram svaret....bra funktion de där men de är även de som lite är boven i dramat.

Jag använder oftast Google Chrome som webbläsare eftersom de går snabbare men nu fick jag fram de här svaret ang. mitt problem.


"Jag har hört att en del som sitter och skall skriva ett inlägg och försöker lägga in en radbrytning i texten (trycka ENTER) , men när de sen publicerar sitt inlägg så försvinner radbrytningarna.

Fick höra via forumet att detta bara gäller visa webbläsare, att det är ett bugg som gör att det blir så.
Jag har själv testat det här och kommit fram till att Google Chrome är en av webbläsarna som gör så.
Så om du har problemet beror det på din webbläsare."


Men det finns en lösning om man trycker shift och enter samtidigt så fungerar det normalt. Men jag förstår ändå inte varför kan de inte bara fungera som normalt?

Men nu vet jag i alla fall varför det blir så.
Hoppla!


Ridhuset

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag åkte jag, Linnéa, Sofia och Mari in till ridhuset med hästarna. Mari lånade Åse jag på Åsa och Sofia med sin Lillen men tyvärr gick han inte rent när vi kom fram så de fick kolla på. Linnéa var snäll och hjälpte oss ifrån marken och det var välbehövligt jag tränade på galoppfattningar. Högervarvet är inga problem men vänster däremot där låser det sig för mig. Men vi fick ordning på det till slut. Tror att Mari kände sig nöjd med Åse också så nu väntar bara träningsvärken......

Sen vet jag inte va Åsa har börjat med? Hon lever rullan inne i trailern med speciellt vänster bakhov. Sist vi var ute och åkte hade hon trampat av sig skon när vi kom hem fast hon hade boots på sig. Idag hade hon transportskydd på men de var redan trasigt när vi kom fram och de var helt oanvändbart nu när vi kom hem så de är bara att slänga!

Hon har stått på vänster sida vilket hon även får göra om hon åker själv men nästa gång om jag kör båda ska ja testa och låta henne stå på höger sida. Och åker hon själv ska hon få testa 1/3-bommen så att hon kan stå lite bredare.


För lite jobbigt är de både för mig och hennes del.

Nu ska jag äta nystekta pannkakor som jag stekt undertiden jag bloggat! Och eftermiddagen kommer ägnas åt hundarna ev. Moa och Flora.


Hoppla!

Pudeltårtor!

Kategori: Allmänt

Titta va jag hittade när jag slöa lite vid datorn försökte googla fram ett svart tårtfat med rosa pudlar på som jag sett på en hemsida för längesedan. Men hittade alla dessa man blir ju helt kär.....så bilderna är lånade från en googlesökning.

Och här var tårtfatet jag letade efter :-)
Självklart på en utlänsksida och nästan 200kr i svenska men de skulle det nog kunna vara värt om man skulle få möjlighet att köpa de men jag är ju så kass på engelska......
Hoppla!

Kyligt

Kategori: Allmänt

Det har allt varit lite kyligt ute idag med -18 visade termometern när jag gick ut till hästarna i morse. Men sen blev de varmare runt -10 och solen har lyst så vackert. Så ute har jag allt varit rätt så mycket ändå trots kylan.

förmiddagen följde jag med mamma och Rebecka upp till sjön och åkte skridskor och de var trevligt förutom att mina skridskor är i minsta laget. Så när vi åkt klart och jag tog på mig de vanliga skorna kändes det som att sväva på moln!
Får nog ta och kolla in på någon secondhand butik efter ett par bättre begagnade skridskor i bättre storlek inför kommande skridskoåkarsäsonger.
Sjön Viken
För små :-/ men de gick i alla fall få i fötterna:-)
Sen var jag bara hemma en stund med hundarna och lagade lite mat sen blev det stallet. Först red jag en sväng på Åse och hon var tvärtemot idag och ville inte alls gå åt de håll som jag ville. Utan viss övertalning krävdes. Sen tog jag även Åsa på en tur men något kortare då jag börjat känna av kylan men de gick fint.
Åsa, Åse och Moa

Hoppla!

Kallt!

Kategori: Allmänt

Äntligen helg! Denna vecka har känns rätt lång, mycket beroende på att ja har haft den "långa" veckan på jobbet jobbar efter 2v schema så på måndag börjar det om igen och den kommande veckan har några färre timmar än denna som varit.
Och kylan har verkligen slagit till i morse när jag åkte till jobbet 4.30 så var det 16minus utanför dörren burrr! och just nu visar termometern 13,4 minus.
Men en häst red jag i dag i alla fall och lotten föll på Åsa men med tanke på tempen ute så fick det räcka men det är dessa dagar rånarhuvan fungerar perfekt!
köpt på Börjes även denna bild är lånad därifrån!
Men lite rolig måste man ändå se ut i den men strunt samma bara man inte fryser och än en gång jag är så nöjd med mina fårskinnssulor som jag lagt i skorna de verkligen värmer mina fötter.
Hoppla!!