pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Studentfirandet igår! Berättat med bilder

Kategori: Allmänt

Ska alldeles strax gå ut och titta på Valborgsbrasan som kommer att vara här i byn. Men gårdagen blev lyckad så ja slänger ut några bilder!


 
På skolan


Studenten


syster o jag
Maten, potatisgratäng, kyckling,rådjur, sallad och massa fruktDet satt folk överallt i huset totalt 33pers var viEn av tårtorna en special som var en John Deer traktor


De var några bilder de men tror ändå de berättar rätt mycket.


Nu ska ja gå ut och kolla på elden  Hoppla!


imorgon blir de student! och ja vann!

Kategori: Allmänt

Imorgon är de dax för min lillebror att ta studenten!


Så idag är de diverse förberedelser som gäller. Ja själv gör väl kanske inte så mycket, köpte blommor att hänga runt halsen idag sen ska ja även slå in presenten. Och så har ja letat reda på alla vasar jag har och lånat ut till familjen så de har någonstans att göra av blommorna. Kommer ihåg när ja själv tog studenten vi vaserna räckte inte så vi fick ta till en hink. Har även fått i uppdrag att knyta Rickard slips så ja hoppas den har blivit godkänd de är snart upp till bevis då han ska använda den redan ikväll på avslutningsmiddagen.
Sen ska jag se till så jag har allt i ordning så ja bara kan byta om och åka vidare imorgon efter jobbet. Eftersom ja börjar kl 5 imorgon så slutar ja även i tid så att slipper ta ledigt så de är ju skönt på ett sett men inte att börja kl 5:-(. Men de blir inte lång stund hemma ca 30min men då ska Rebecka ha rastat hundarna åt mig så ja inte behöver tänka på de.  

Sen måste ja bara berätta att de lönar sig att tävla!! Jag vann i påsktävlingen hos camilla!!! Yihooo!!

Hoppla!

Vilken dag de blev:-)

Kategori: Allmänt

Den här dagen har gått fort lite för fort enligt min smak.

Jobbade 1 timme längre än vanligt idag eftersom vi har varit tvungna att jobba in ställen som på schemat legat på fre och måndag, påskhelgen.

Väl hemma blev det promenix med hundarna och mormor, ja hon kom förbi och kollade av några saker om Rickards student på fredag och eftersom ja ändå var på väg ut med hundarna gick hon med. Men vi höll nästan på att blåsa bort för fy va vinden tog i en stund.


Sen blev de lite datorkollande hade tänkt fixa med deklarationen men de får bli imorgon istället.
 
Tog och red Åse och hoppade lite i hagen och hon hoppade riktigt fint och eftersom ja inte har någon koll på hur höga hindrena är så gick ja förbi där med hundarna och mätte. Så de högsta låg på 80cm och de kändes inte högt så de är ju skönt!

Lagade mig lite mat pasta med pastasås.


Vidare in till T-boda och kolla/testa ett par begagnade MH ridstövlar som ja köpte. Passade även på att kika på en hopplektion där en kompis var med och red.

Sen vidare till ridskolan och tittade på nästa kompis som red lektion där! Och efter den lektionen fick ja ett riktigt hedersuppdrag! Att klippa ridskolans fjordhästars manar och de blev riktigt fina tyckte ja! Innan var de bara rakt avklippta nu blev de en fin båge och den ena klippte ja även så att han fick en sorgkant. 

Hemma igen så blev de ännu en runda med hundarna och nu är de snart dax för sängen. Innan ja somnar sittandes vid datorn;-) ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Hoppla!
  

RUT

Kategori: Stallet

När ja ändå är i stallet så passade ja på att fota Rut. Hon sitter på sin favvoplats på lampan över mockedörren. Så man får passa sitt eget huvud om man går ut där så man slipper få en mocka i huvudet;-)

Påskhelgen gick för fort

Kategori: Allmänt

Påskhelgen/ledigheten gick alldeles för fort för min smak ja hade gärna varit ledig en månad till eller så! Men de är väl så har man skoj går allt så himla fort som i söndags fick ja ridhjälp så att alla hästarna kom ut på samma tur. Det blev ju rätt så lugnt för Åsa och Åse då men de skadar ju inte ibland de heller. Vill ni se bilder ifrån de så kolla in på Mari`s blogg där ni även får se en bild på Rut! Ja hon bor på stallets gödselstack och har gjort de nu i lite över två veckor. Och hon är nästintill tam men inte ringmärkt så ja vet inte va hon är för nån galen duva egentligen med rätt så söt i alla fall.

Sen på kvällen blev de grillning i Moholm, gott och mycket trevligt!

 

Och igår hängde Sara med och red Åse när ja red Åsa och även Jojo va med och red på sin Schasen. Och senare på kvällen hängde ja med och hjälpte till när Lars körde Viggen.

 

Så de har blivit mycket häst denna helg men ja har inte glömt bort hundarna heller så de har allt fått sin dagliga motion de med.

 

Så idag har ja planerat vila för Åsa och Åse i alla fall och så ska ja rida Flora en liten tur när de andra 3 får gå och beta gräs undertiden. Eftersom Flora hade sån kraftig fång förra året vill ja vara extra försiktig nu. Så antagligen ska hon få gå ihop med en annan fånghäst i sommar som behöver ungefär lika lite mat som henne.


Såna där blå bandage vill ja inte behöva se Flora med igen:-( Fotot är efter att vi var inne på djursjukhuset med henne förra sommarn då hennes fång bröt ut. 

Hoppla!

tävling hos camilla

Kategori: bloggtävlingar

Ja har hittat påskägget leta du med vet ja!
klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Underbara väder!

Kategori: Allmänt

Blir inte så mycket tid till bloggning nu när vädret är så fint utanför huset för då vill ja BARA vara ute:-)
Som igår ja hoppade Åsa i hagen sen blev det en promenix med Moa och Flora i grimma och grimskaft så de fick röra på sig lite. Sen krattade ja lite i trädgården och körde bort skräp till Valborgsbrasan i byn och promenixer med hundarna hans med och även en körtur med Åse.

Och sen på kvällen blev de påskmat hos en släkting och ja blev verkligen proppmätt!!
Hoppla!

snygga bilder ;-P

Kategori: Allmänt

Nu har jag tagit påskledigt så himla skönt och det började jag med att fira genom att städa vardagsrummet efter sotaren. Inte så skoj men välbehövligt eftersom han var här och sotade idag.

Sen blev de fika med mor och syster ute i de härliga vädret och så skulle ju jag och Fia ridit en sväng på Åsnorna men Fia åkte på att jobba så de blev inget med de.
Men ja red en sväng själv på Åsa och hon var så duktigt vi fick passera mellan en lastmaskin med en stor plastsäck hängandes på lastaren och en stor traktor med såmaskin efter. Båda maskinerna var igång och folk i rörelse. Men Åsa gick på som ingenting emellan dem så skönt att hon inte bryr sig liksom.

Men ja nöjde mig inte med den rundan för sen fick de bli en till på Åse men då tillsamans med stallets andra hästar Schasen och Viggen.Här passerar vi grushålan!


Sen var schasen lite tokig och gick och luktade så ja var bara tvungen att fota;-)

 SchasenVäl hemma i stallet kände jag att de var dax att sopa ut lite hästhår eftersom de är en bit till mockedörren ifrån mina spiltor så sopar ja inte ut de varje dag utan sopar de till en hög i bakre kanten på spiltorna. Men som ni kanske ser de var dax att sopa ut de:-)
GLAD PÅSK KÄRA BLOGGLÄSARE!!!

Cirkus och nästan semester

Kategori: Allmänt

Igår kväll var ja på cirkus!! Rättare sagt cirkus Maximum ja hade inte varit på cirkus på säkert minst 10år innan igår. Så de var riktigt trevligt och otroligt duktigt folk som uppträdde och även djuren. Tänk er 7st friser-hingstar lösa som lyder minsta vink deras människoledare ger. Ja skulle inte ens klara de grejerna med  en häst:-) 


= Friser en hästras för er som inte visste det. bildkällaDe känns som ja nästintill har semester i alla fall när jag inte jobbar;-) Eftersom Rebecka har påsklov denna vecka och motionerar då hundarna åt mig. Så igår när ja kom hem var huset tomt.

Så ja förstod och misstänkte att hon var ute med dem men strax efter fick ja ett mess om att de var kvar hemma hos dem och ja fick hämta dem när jag ville. Så ja passade på att städa, plocka och diska lite när de inte var några hundar ivägen. Fast de är små och ”bara” hundar så på något sätt kändes de som ja fick mycket gjort när de inte var hemma och sprang ivägen. Sen blev det ju cirkusen så ingen ridning hans med.

 

Men idag får ja ridhjälp utav Fia som är snäll och hänger med på en av åsnerna och hon kunde även imorgon!!:-D KUL!

 

Och hundarna har Rebecka varit ute med och gått upp till Götakanal och tillbaka så de är en sväng på ca 8km!

 

Och vädret har varit kanon både igår och idag så ja de känns som semester för mig det här med så mycket hjälp!!


Skvaller: 

Egentligen är de väl inte så speciellt men ja bara kände för att blogga om de. Jo i förrgår när ja var ute och gick med hundarna så möte vi Elisa i Elisa´s dansbandet ni vet. Coolt va;-) Ja har gjort de många gånger för men nu när hon börjar bli så känd så kan ja ju passa på att skryta lite med det! Hennes familj har nämligen sommarstuga upp vid sjön så de är ju därför men ändå.

 


Hoppla!! 

När Caktus var liten ♥♥♥

Kategori: Hund

Fick ideèn utav Mari med äldre bilder och började då leta lite utav dem ja hade kvar på datorn och hittade då lillskiten Caktus som liten♥ Visst var han söt♥ Han är allt söt nu med men det är något extra när de är valpar/unghundar.


Tycker att hans bruna färger syndes mer förr men sånt är livet saker förändras! Och nu blir han 4år i sommar inte klokt va tiden går fort.

Hoppla!

ideèr??? o muffinstips;-)

Kategori: Allmänt

Ja behöver nya ideèr om galna saker att skriva om här i bloggen! De kan vara om precis allt frågan är bara vad?? Nån som tycker att något speciellt skulle vara intressant??

Kan ge er ett litet tips när ja ändå skriver. Om ni gör muffins med "grejs" i välj då inte Non Stop för de sjunker och lägger sig bara i botten på formen:-) = värdelöst ju jag har testat;-)

Men däremot Polly fungerar enligt min mor de flyter upp istället!!! Mycket bättre ju:-)


Hoppla!

agillity DM 2011 Tomtens Bk *bilder*!

Kategori: Agility

Så här ligger det till först kör man två individuella lopp ett hoppklass och ett i agilityklass och kommer man runt utan diskning i båda så får man ett totalt DM resultat. Sen kan man även välja ungdom (upp till 25år) ellr vanlig. Med Casper och Elliott tävla jag ungdom men med Caktus de vanliga DMet. Sen tävlas det även lag så jag och Caktus var med i ett för Töreboda BHK!

Så i de individuella klasserna kom jag runt med alla tre hundarna i alla starter där man tävlar emot alla som är med alltså ej ungdom eller vanlig. De sorteras sen när de totala räknas ut. Där kommer Casper 10a och 4a!!! med 0 hinderfel i varje men 0,14 tidsfel i ena loppet. Elliott kom fick oxå tidsfel och kom långt ner i resultatet kommer ej ihåg vilka.
Caktus som tävlar mediumklassen kom 5a i ena loppet med 0fel och 10fel i nästa och längre ner i resultatet.

Och i lag så sabba ja mig totalt!!!! Jag fick hjärnsläpp eller något det gick otroligt fort och bra förutom att ja glömde av banan och visade Caktus fel väg så vi diskade oss!! Sen var de nog bara en felfri i laget så ja vet ej den plaseringen än. Får kolla de på hemsidan när de kommer ut.


Så det var en sammanfattning av dagen och som ja skrev igår Casper VANN UDM small klassen. Vat ej hur många vi tävla mot eller något för de stod ingenstans men men vi vann ju iaf!!!!!!!!!!!

Nu kommer lite bilder!


agility dm 2011
Lina med Asta Vinnare UDM large och Jag och Casper. Även Asta är till åren 10bast och Casper med sina 12!! De äldre visar vart skåpet ska stå så de så!!!!


 
Casper!!!!
Vandringspristallriken andra ingraveringen i den!! Och sista :-( fast iofs har vi redan fått behålla en när vi hade vunnit de 3 första gångerna! Man ska ju sluta på top heter de ju!!!Caktus 5e platsrosetten inividuellt!Elliott de blev ingen rosett men klart att han ska va med på bild ändå!


Hoppla!

Liten rapport ifrån agility dm idag.

Kategori: Agility

Då var agility DM 2011 avklarat! Bloggar lite kort ifrån mobilen nu för ja alldeles för trött för att starta datan. De tog mig 12h! Åkte hemifrån kl 7 i morse och var hemma igen kl 19. Men inte var det i onödan eftersom ja och casper VANN UNGDOMS DM!! För 5e gången om ja ska skryta lite och de tycker ja att jag får idag! Men även sista eftersom både ja och casper blir för gamla för det nästa år. Ja kommer ha fyllt 25 och casper är ju egentligen redan pensionerad från tävlandet med sina 12år. De andra hundarna vet ja ej vad de kom totalt men inte bland de 3 bästa iaf. Men ja hoppas resultaten kommer ut på hemsidan snarast så ja får veta:-)

En som tänkt till

Kategori: Allmänt

Måste bara tipsa om min kompis Maris blogg, kolla in inlägget om must smart va!! Toppenbra gjort Mari så borde ju alla göra!!

Agility Dm imorgon

Kategori: Agility

Hinner inte skriva så mycket håller på och packar bilen inför agility DM i morgon!!! Ska tävla med alla tre dogzen♥ Men med Casper och Elliott blir det bara individuellt och med Caktus även en start i lag!

 

Korten är ifrån förra årets Dm i agility och då gick de ju bra för oss:-) Men hur det går detta år återstår att se. 


 

Törebodas individuella pristagare Dm-2010

 

Laget som ja och Caktus var med en 2a plats blev det!


Hoppla!

Banohoppningträning med Åse 13/4-11

Kategori: Häst (fjordhäst)

Nu ikväll har jag och Åse varit på banhoppningträning i Moholm och jag är jättenöjd med gumman:-) Felfri i 60cm och tre rivningar i 70cm men de tror jag berodde på att hon var trött. Det var bara en häst som hoppade emellan mina starter så hon han nog inte pusta ut helt. Sen var de en även en rätt lång bana, 8 hinder i en STOR paddock med väl tilltagna avstånd:-)

ett gamalt kort på mig och Åse

Hoppla!

Litet shopping-tips för hästnördar:-)

Kategori: Stallet

Måste bara tipsa om att Horze har just nu fram till den 26april 15% på allt plus fri frakt!!!
Det var på den sidan ja köpte mitt reflexridtäcke som ja blev/är jättenöjd med. Men ja tror inte det är något ja behöver men ja ska ta och kika runt lite till vem vet ja kanske hittar något ändå. Förövrigt tycker ja att de har väldigt mycket snygga grejer så de är väl snarare en kostnadsfråga att jag avstår ifrån att skicka efter;-)


gillar speciellt dessa  senskydd som finns i 14färger!!! de är inte vart som helst man hittar de i så många färger!!


hoppla!

Plask i det fina vädret

Kategori: Häst (fjordhäst)

Va jag har förstått och enligt vädret på TV/radio/tidning har det regnat lite överallt i Sverige idag. Och skulle så gjort även här men det har de varken gjort hemma hos mig eller inne i stan där jag jobbar!!! För här har solen skinit nästan hela tiden och de är först nu det börjar bli lite grått men ännu inget regn. Så kanonväder helt enkelt!!!

 

 

 

Red en tur på Åsa genom grushålan och där var det en jättestor vattenpöl som vi plaskade runt i en stund och Åsa tyckte att de var jätteskoj att stå och sparka med frambenen så vattnet bara skvätte. Men sen uträttade Åsa ett toabesök i vattnet så de började flyta runt en massa hästlortar så då gick vi därifrån:-) 

 

 

 

 

 

Imorgon blir de banhoppningsträning i Moholm och ja hoppas på att vädret håller i sig eftersom det är utomhus. Det är osäkert vilken häst det blir jag har anmält Åsa men eftersom de skulle börja redan kl 17. Så vet ja inte om min tänka medhjälpare kommer att hinna hem ifrån jobbet och jag vågar inte hållas med Åsa själv. Så om ja åker själv blir det Åse men de får ja se imorgon!

 

Hoppla!

Tävlingar!!

Kategori: bloggtävlingar

Jag är med och tävlar om de här snygga grejerna:klicka på bilden för att komma till tävlingenklicka på bilden för att komma till tävlingen

En ridtur med lite spänning!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag började min dag med att jobba 6.30 på plats i Mariestad, hemma runt 14.30 gick promenix med hundarna, klippte lite på Casper och Caktus pälsar och även mitt eget finger!! Lite klantigt sisådär! Sen valde jag att rida en tur på Åse i det kanonfina vädret.

 

Bestämde mig för en runda som är runt 1mil lång. Och allt gick som de skulle till en början hon gick på fint men sen……Skulle vi passera en gård som vi givetvis gjort massor av gånger förut bara de att de var lite aktivitet där idag.  Först höll de på att elda, två vuxna ett barn och en hund farliga grejer de;-) i alla fall enligt Åse. Men vi kom förbi med några vändningar och parkeringar men det gick att övertala henne.
Sen så fick Åse syn på deras 4 ungdjur (kossor) som gick i en hage utmed vägen. Något de inte gjort på hela vintern och Åse som är lite rädd för kor. Rättare sagt inte så lite heller men ja försökte få henne förbi en stund med de gick inte att få henne framåt så jag satt av och började gå bredvid henne. Och ungdjuren var jättenyfikna och tryckte sig fram mot staketet och Åse fick panik!!! Kände att ja hade noll koll på henne så ja försökte vända med hjälp av att hålla i ena tygeln och gå snurrandes tillbaka. Hon frustade som ja vet inte va och svansen rätt ut inte annat än att ja kände mig rätt så liten där bredvid.

 

 

De som bodde på gården såg mig och undrade om de skulle schasa iväg djuren lite men ja kände att de inte skulle hjälpa med tanke på hur rädd Åse kändes. De är inte ofta ja blir rädd för en häst men när de blir så rädda så man känner att de är okontaktbara så blir de inte annat än otäckt. Men ja tog mig tillbaka åt hemåt hållet och tog en annan väg hem så det blev allt en bra tur ändå förutom den incidenten.  

 

Så nästa gång ja rider där ska ja se till att ha med mig en häst till som INTE är korädd och hoppas på att ja kan få henne förbi.

 

Hoppla!

Hoppningen och duktiga jag!

Kategori: Allmänt

Så här gick de idag i fall det är någon som vill veta.

50cm = 10fel Det var flera solkatter inne i ridhuset som Åse bland annat på första hindret så där blev det stopp alltså en vägran och 4fel. Fortsatte och på 4an som de var en tajt sväng till (enligt mig iaf) fick ja inte henne att galoppera och så vi kom i trav emot hoppet blev konstigt och en rivning som följd så 4fel till och så slutade de med två tidsfel.

 

 

60cm = 10fel Denna gången hade ja lånat ett lägre spö och tagit på mig sporrar för att få upp lite fart! Och de fick ja, de första hindren gick jättebra men sen på nr 4 klantade jag min och tappade stigbygeln! Och dum som jag var fipplade ja med den så ja inte hade någon ytterskänkel till nr 5 så hon sprang åt sidan = vägran och 4 fel. Det var även solkatter precis bakom nr 5 som gjorde att hon tvekade. Sen vet ja inte varför men hon rev sista hindret så 4 fel till och även 2 tidsfel.

 

 

Men med tanke på att ja inte tränar någon hoppning annars så får ja ju se dessa tillfällen som träning så ja är nöjd ändå. Och vi hade roligt ja och Åse:-)

  fotot är ifrån förra hoppningen på Habo eftersom ja inte hade någon med idag som kunde fota:-)

 

Sen väl hemma vet ja inte va energin kom ifrån men ja och Rebecka gick rätt lång runda med hundarna.

Sen käkade ja pizza:-)

Red Moa med Flora som handhäst

Städade och plockade i ordning i stallet

Börjat tvätta schabrak, lindor, sadelgjordar mm. Han bara tvätta en maskin idag men kommer att fortsätta imorgon. Detta gör ja i ladugårdstvätt maskinen nämligen.

Tvättat bilen

Tvättat mina kläder och lyckats tvätta en penna som var i jobbarbyxorna vilket ja nog gjort sisådär 50gg eller nått. Ja fattar inte varför ja ALLTID glömmer att plocka ur just den fickan på byxorna. Tur att de finns gratis reklampennor annars hade de blivit dyrt för mig i längden.

 

Och imorgon ska ja fortsätta med mitt flitiga jag. Ska bland annat såga ved med pappas nya maskin:-) Den både sågar och klyver på samma gång hur smidigt som helst ju!

Sen blir de ju fortsatt tvätt av hästgrejer och rida och promenixa med hundarna så ja lär inte bli sysslolös imorgon heller.

 

Hoppla!

Ändrade planer A blir E

Kategori: Allmänt

Ja det blir Åse istället för Åsa som hänger med på hopp-clearrounden imorgon. Testade att lasta Åsa förut när ja kört fram transporten. Hon går in men ja lyckas inte sätta fast henne utan att hon kastar sig ut igen så mamma fick hjälpa mig så ja lyckades. Eftersom man måste lasta henne på hennes vilkor. Vill inte hon in och man försöker "köra" på henne så sparkar hon. Sen åkte ja en liten sväng med henne och lastade sen ur hon är lugn hela tiden så de känns ju skönt.
Men eftersom ja inte har någon som kan hänga med som medhjälpare imorgon så känner ja att ja inte vågar åka iväg och va helt själv med henne.
Men som tur är har ja ju en reserv som nästan är likadan iaf till namnet;-)

Men det är banhoppningträning i moholm på onsdag så då ska ja antagligen försöka ta med Åsa. För i värsta fall om hon inte skulle gå in i släpet på hemvägen kan ja rida hem:-)

Hoppla!

Åsa

Kategori: Häst (fjordhäst)

Tänk att ja alltid återkommer till Åsa den hästen sitt humör! Red en tur på henne idag och hon var på sitt inte vill gå humör, åt ett håll i alla fall.
Ja planerade att rida en runda som man kan välja att börja eller sluta med 1km på asfaltsvägen. Och idag kände ja för att ta den sist och började då gå åt andra hållet. Men de blev stop precis som Åsa gör ibland. Tog ja spöt bara hon sparkar eller drar iväg med mig åt fel håll! Så de hjälper ju inte och så smäller hon med frambenen för att visa hur missnöjd hon är. En del dagar kan man nästan inte hålla sig för skratt och då blir ju inte mina skänklar starkare precis. Men idag kände ja mig inte ha tiden att bli ståendes där hur länge som helst så ja testade och rida åt andra hållet och började då med asfaltsvägen. Och Åsa går som ingenting och var jätteduktigt på hela ridturen och när vi kommer dit där vi var ”parkerade” i början märks inte heller någon skillnad. Så va som rör sig i hennes hjärna för idéer förstår ja inte riktigt.

 

Och på lördag hoppas jag att kunna ta med Åsa till Töreboda då de har sitt KM i hoppning men ja ska bara hoppa clear round eftersom KM-klassen går i LC = 1m. Och de blir tyvärr alldeles för högt för oss i dagsläget i alla fall.

Jag har anmält mig med Åsa i 50 och 60cm eftersom hon skött sig så bra de senaste ja lasttränat henne och hoppas på att hon fortsätter så, ska testa på fredag igen. Och skulle hon krångla då så tar ja med Åse på lördag istället.Jag och Åsa hoppar! De är ett hinder på 50cm precis som vi kommer att hoppa ena varvet på lördag. Ja vet att hon klarar högre men denna gången vill ja ta det som en träning med att styra och rida med flyt. Och vill då inte ställa så stora krav på att hoppa högt men ja är bra sugen på att hoppa en 80cm bana med någon av dem nu framåt våren:-)

Hoppla!

 

Hoppla!

tråkväder

Kategori: Allmänt

Idag har ja jobbat som vanligt behöver väl knappt skriva de egentligen. Sen blev det en promenix med hundarna de blåste mycket men solen sken och de var rätt skönt ute ändå. Sen träffa ja Sara i stallet och vi tog en ridtur men då hade det blivit mycket gråare på himlen men vi klarade oss undan regnet och hästarna, Åse och Schas uppförde sig fint:-)
Och eftersom de fortfarande va så ljust ute så tog vi en sväng men Moa och Flora direkt efter men undertiden vi ryktade dem började de självklart regna. Men ska man ut så ska man så de fick bli en tur i regn men man kan inte annat än att känna sig rätt duktig när man vart ute fast vädret va som det var:-) Även hundarna va ute i regnet eftersom Rebecka lånat dem lite:-)

Så sen fick de bli duschen för att få upp värmen och nu slappa med datorn och en tidning:-)

Så typiskt

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat, promenixat men hundarna och ridit en sväng var på Åsa och Åse. Sen har jag även plockat ur hela mitt vardagsrum på saker. Bara de stora möblerna kvar eftersom sotaren skulle kommit imorgon och jag har min braskamin där inne. Men då ringer han självklart och ställer in det hela och ny tid ska skickas ut. Morrr! För allt blir nämligen sotigt efter att han har varit så jag har lärt mig hur man bör göra om man säger så. 
Så imorgon hade jag tänkt och torka möblerna och sen ställa tillbaks allt snyggt och prydligt;-)
Men nu vet ja inte vad som blir bäst eftersom ja inte vet när han kommer. För de känns smartast att torka av allt innan ja ställer tillbaka prylarna, men sen känns det även väldigt onödigt eftersom han kommer komma en annan dag och sotar då ner allt igen.

Så allt känns så typiskt varför va ja så snabb med att plocka bort allt om jag hade väntat tills efter ridningen så hade ju grejerna fått stå kvar. Men ikväll får i alla fall grejerna va kvar där ja ställt dem så får ja se hur ja gör imorgon. Rummet är lite lätt ekande att vara i nu när det är så tomt:-)

Hoppla!

Mina åsner;-)

Kategori: Allmänt

Oj va dagarna går fort även när man är sjuk. Ja var hemma ifrån jobbet till och med i onsdags och jobbade då torsdag och fredag. Men ja känner att förkylningen sitter i än men de är väl som de är de går över inom sinom tid. Så idag har ja ridit Åse och Åsa, senaste jag red var Åse i lördags och Åsa nästan 2 veckor sen!!! Usch va hemsk ja känner mig så det fick bli lugna turer för dem idag. Men de sköna med dem är att inte exploderar de för att de bara har gått i hage ett tag.

 

Men sen tror ja även att jag har en fördel utav att de går ute dygnet runt ( med vindskydd) och har en skapligt stor hage fodras i ena änden och får vatten i den andra. Så där tror ja mig ha lite hjälp utav deras temperament och även grundkondis som automatiskt blir när de får röra på sig mycket utomhus. Istället för att stå i box flera timmar per dygn. Men nu har ja absolut inget emot de heller alltså men de är va ja tror om mina hästars softa temperament.

 

För är de på exploderingshumör så är de det ändå oavsett om de blivit ridna mycket eller lite.

 

Idag red ja samma runda med Åsa och Åse ca 5km på blandat underlag men de är verkligen olika. Började med Åse hon skrittar på i sitt lugna tempo och gör de man ber henne om galoppen tog hon utan problem……..så va felet inne i ridhuset är måste lösas, antagligen sitter de mest i mig. Sen så stod de en skogsmaskin inne i skogen som inte brukar vara där och Åse parkerade först och sen gick hon på tårna med betryggande avstånd förbi.

 

Åsa däremot traskade på i energisk skritt och även de andra gångarterna väldigt friskt och verkade tycka att de hela var väldigt skoj. Blev några små bakutsparkar men knappt så de kändes. Och så skogsmaskinen Åsa brydde sig inte för fem öre hon gick förbi som ingenting men de är nog en typisk Åsa grej hon stressar inte upp sig i onödan till skillnad från hennes syster.

 

 

Ikväll blir de 20årskalas för en kompis så som egentligen fyller imorgon och de är det även en kompis till som gör, fyller imorgon alltså. Så därför har ja slått in paket och ja förstår inte de hela hur svårt kan de vara att slå in ett helt vanligt fyrkantigt paket och få de snyggt???  Ja beundrar de som står i affär och slår in paket åt kunder och alltid lyckats få de jättesnyggt!

 

Hoppla!