pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Vår!

Kategori: Allmänt

Helgen är över och den gick alldeles för fort! Men allt känns så lätt när vädret är så fint som de varit de senaste dagarna. Började lördagen med att rida på kanalbanken ut med Götakanal i tanken. Men Åsa vägrade ännu en gång gå över plåtdelen på bron i wassbacken. Så efter 40min så gav vi upp. Rebecka var med och cyklade och hade även med hästgodis som muta. Men de hjälpte inte alls för vill inte Åsa så VILL INTE Åsa! Så de fick bli en annan väg som också är fin men inte som kanalbanken dock.
Sen red jag även Moa med Flora i hand en lite längre runda än de är vana vid. Och även Lars på Schasen följde med så de var tre glada gamlingar på tur.
De syns ju att även hästarna gillar vädret. Men förutom att rida har jag städat upp lite i trädgården men de är mycket kvar än..... Även försått massor av olika pumpafrön. De var flera årsen jag hade de sist men gör ett försök iår. Men efter jag inte hade några såkrukor eller va de nu heter gjorde jag i alla fall egna av två plastbackar.
Så nu är det bara att vänta på att de gror. Och nu ikväll blev de ett pass i ladugården och mjölkade vilket var längesen nu. Men de gick bra som skönt var så nu blir de snart till att sova och ladda för en ny arbetsvecka. Hoppla!

Raggbollar

Kategori: Allmänt

Ja kan ha skrivit de förr men eftersom jag valt att ha icke fällande hundar så får jag igen de på hästarna under våren! Och visst att hästarna inte bor inne i huset men de gör mina ridkläder, behöver jag säga mer? 
 
Så långa beigea hår kan jag för tillfället hitta överallt hemma! Fast att jag byter om i tvättstugan så har just fjordinghår en tendens att sprida överallt sig i dessa tider. De måste vara några "vi ska erövra världen celler" inbyggda i dem helt enkelt ;-) dessto mer och utspridda dessto bättre! 
 
Men även fåglarna är helnöjda över mina raggbollar, tänk vilka mysiga bo deras ägg får kläckas i. Såg en stor svart korp häromdagen flyga iväg med hela näbben full av hår. 
 
Så idag innan lunchfodringen blev de en ryckt ute i hagen, allt för att påskynda fällningen men de känns som de aldrig kommer att ta slut! 
 
Foto på dagens skörd av hår! 
 
Men inte syns de på dessa raggbollar? 
 
 
Men snart om jag fortsätter såhär så är de förhoppningsvis snart borta o den fina sommarpälsen kommer fram. 
 
Hoppla! 

Härligt väder!

Kategori: Allmänt

Får väl erkänna att en del dagar är de lite svårare att ta sig ut till hästarna än andra. Som idag när de öste ner snöblandat regn. De är speciellt dessa dagar ett ridhus skulle sitta fint men med tanke på att jag hela livet hittills klarat mig utan ett så fick jag allt gör de idag med. Regnställ och gummistövlar de är bra saker de!
 
Och eftersom jag inte hann / orkade rida igår då de var möte på jobbet och de blåste halv storm som vanligt! Så avvägde jag att inte rida då men idag var de ju "bara" blötsnö och Åsa behövde röra på sig utifall jag inte hinner ut med henne imorgon då jag också kommer vara sent från jobbet.
Så en kort runda på en halvmil fick de bli med ett varv i klättringsbacken. Och på schabrak eftersom Åsas sadel har så himla "fiffiga" knästöd i någon sorts konstmocka som suger åt sig vatten som en tvättsvamp och tar en vecka på sig att torka! Nu har jag tillgång till andra sadlar men eftersom jag red i regn förra veckan och använt Moas sadel tills nu så kändes de lite surt att blöta ner den igen när den äntligen torkat.
 
Gummistövlar! Och Åsas man välter av snö-
regnet :-(
 
 
 

Och jag gör något jag inte brukar, bjuder på en bild på mig själv blek och kall men så här vackert är de att rida i kyla och regn :-) Kan tillägga att mina tår var som isbitar när jag kom tillbaka till stallet men de är sånt man få ta de blir ju varma sen igen.
 
Hoppla!
 
 
 
 

Helg med kalas mm.

Kategori: Allmänt

Helgen som var gick hur fort som helst. Lördag morgon red jag en sväng på Åsa för att senare åka till Borås och vidare till Bollebygd på födelsedagskalas för Mickes mormor och morfar som fyllde år. De fyller nämligen samma dag! 
 
Och på söndagen vaknade jag runt 7 av att Elliott ville ut och sen var de ju inte nån idé att försöka sova mer. Så de blev en klippning av Chilla, Mickes långhåriga kisse. Och sen en promenad till hundhagen som 1april stängs för hundarna o lämnas till får som går där o betar under sommaren. Så de var bäst att passa på, de var ingen uppbokad träff men när vi kom dit var de en tjej med två bordercollie där och sen kom de även en kille med en staffe valp på 4,5mån. Så himla söt var den. 
 Elliott o valpen hälsar! 
 
 
  Caktus o bordercollietiken Embla. 
 
 
Och sen hann vi med en sväng till hööks som hade 15% rabatt på alla hundtillbehör. Så två nya matskålar + två tuggben fick följa med hem.
 
Blev även en runda på Knallen men där köpte jag inget! 
 
Hoppla! 
 
 

De gick!

Kategori: Allmänt

Idag blev de som planerat en ridtur så att ja kom förbi den lilla stugan men från andra hållet. Och de gick bra fast de blåste som storm ute. Men sen hördes inga hammarslag idag och vi kom som sagt från andra hållet. Så nästa gång när vi kommer från de "skrämda" hållet så vet man inte hur hon reagerar.  Men förhoppningsvis ska de inte vara några problem! 
Men eftersom de blåste så pass mycket som de gjorde idag och hästarna då blir lite extra på tårna. Och med gårdagens minne så gjorde jag något ja inte brukar.
Betslade jag upp som de så fint kallas men eftersom mitt starkaste bett förutom ett körbettet är pessoabett så är de inte så skarpt ändå. 
Men med pessoabettet blir de hävstång och förhoppningsvis reagerar hästen fortare när man tar i tyglarna då. Så de fick bli min nödbroms idag utifall liksom men som skönt var behövdes de inte!
 
 Efter ridturen den obligatoriska lerinpackningen! Och de är viktigt att gnugga huvudet noga! 
 
 
Sådär ja klar! Och ser ni pannluggen? Så pass blåste de ute hör hemma!
 
 
Hoppla!

Sken :-(

Kategori: Allmänt

Sken är aldrig skoj men idag var de jag som åkte med Åsa på en rejäl skentur rakt ut på en åker. Hmm en aningen retligt mot markägaren men va skulle jag gjort? Bara hoppas på att han inte ser spåren.....
 
Allt började med en vanlig ridtur ihop med Sofia som lånat sin systers häst och när vi skulle passera en gård med en stuga som ligger ut mot vägen. Och inne i stugan håller de på och renoverar och så började de spikas där inne. Bank Bank bank!!! Hårda höga slag med en hammare varpå Åsa fick fullständigt panik och stack iväg med mig ut på åkern. Tacka gudarna för att hon hoppade över diket först de gjorde inte Moa en gång när hon blev rädd för får i en hage, så de blev en volt för oss båda men de är en annan historia.
 
Även Sofias häst blev självklart rädd av ren flock och flyktinstingt men han valde att vända på vägen men som tur var fick hon stopp på honom rätt snart. Så när jag kom upp påvägen igen så ville inte Åsa gå mot stugan då de fortfarande bankade där inne. Så efter ett steg i rätt riktning mot stugan så vände jag.  Och Sofia litade inte på sin häst heller och ville inte riskera en skentur till så vi red lugnt hem igen. Tänkte att jag tar samma runda imorgon igen men så jag kommer ifrån andra hållet och se om de går bätttre. Och förhoppningsvis spikar de inte just då.
 
Men att hon blev så sjukt rädd har jag en teori om nämligen nyår då hon, Moa och Flora greps av panik i hagen. Kanske lät de precis som början på fyverkerier i hennes öron Pang pang pang liksom. Och om de nu är de så känns de verkligen skit och inte kunna lita på sin häst i alla situation tack vare satyget fyverkerier!!
Har en fyverkeri CD-skiva för träning av hund som jag fick med på köpet av något en gång kanske får användning för den nu men i stallet! Nä skämt o sido de är riktigt obehagligt när de blir såhär och inte alls kul! Så jag hoppas på en mer lyckad ridtur imorgon.
 
Hoppla!
 
 
 
 

Hemma!

Kategori: Allmänt

 
 
Testade panoramafunktionen i mobilen!
 
Fast jag har varit hemma snart en vecka från varmare bredgrader fast superdupervarmt var de väl inte utan precis lagom som en svensk sommar. Vi bodde på hotell IFA Catarina i Playa del Inglés med all inclusive så de blev en del mat kan man väl säga då de hade en väldigt bra buffé frukost-lunch-middag!
smygfota lite i matsalen... Men visst dekorerade de fint?
 
Och den dagen vi gick vandringen var vi inte på hotellet vid lunch utan fick då med en picknickpåse istället med smörgåsar och frukt. Och frukten bestod av en kiwi och en apelsin var, kan hända att de hade varit en aning lättare med äpple och banan! Men ja kanske är kräsen som helst inte äter kiwi med skal och tycker apelsin är allmänt kladdigt att äta ute utan tillgång till att kunna tvätta händerna efter. Men annars var deras kiwi väldigt stora och goda! Så de slank ner ett par stycken under veckan.
 
Och den dagen vandringen var fyllde Micke år och när vi kom tillbaka till rummet på kvällen stod där en champangeflaska i vatten (hade varit is). Hur snällt var inte de för de var inget vi beställt.
 
 
Vi bodde även väldigt nära Maspalomas sanddynor med sand ifrån Saharaöknen vilket var rätt härligt att gå runt men rätt jobbigt och varmt för fötterna. Barfota blev de varmt som ja vet inte vad ibland och hade man skor blev de fulla med sand stup i ett ett riktigt i.lands problem de där som ni hör ;-).  Så som tur var om man inte orkade gå och ville till vattnet så gick de gratis buss från hotellet flera gånger per dag men den testade vi endast en gång. Då vi hittade en mysig gångväg utmed öknen som inte alls tog lång tid att gå för att komma ner till strandremsan som var 8km lång.
 
 
Blev en del shopping med då de var bättre priser än hemma på som kläder och väskor mm. Sen vet man ju inte kvalitèn men de får man ta för de priset som tex bikini över + underdel för 5 euro de är billigt, mindre än 50kr liksom!
 
Nu blir de en stor bild men de är för att ni ska se de söta i bilden tagen på en marknad vi var på en dag. Där klockförsäljaren satt och matade sina små hundar med smörgås.

Och mina dogs då? Jo de har bott på hundpensionat hela veckan och jag var så nervös inför detta men de gick bra! Elliott var väl den som tyckte de var lite sådär och ville inte vara ute så mycket men de ville inte en 12årig dvärgschnauzertjej som var där heller. Så pensionatägaren hade testat och låta tiken vara i Elli och Tussens box och de gick hur bra som helst. ( Jag hade godkänt att de fick vara med andra hundar tik som hane, annars hade hon aldrig gjort så) Så när Caktus var ute och röjjde i stora hagen kunde Elliott och hon sällskapa inne. De hade till och med legat och sovit rygg i rygg <3 Så de var så hemskt att lämna henne där när jag hämtade mina för hon skulle vara där i 2veckor till! Och hon skällde så hjärtskärande när hon blev själv i boxen men jag hoppas hon fick umgås med de två mellanpudlarna som jag även såg där. Eller någon av alla de andra hundarna där. Är själv lite facinerad av hur populärt hundpensionat/dagis verkar ha blivit men visst är de bra om de fungerar.
 
Och just de inte ens Åsa fick lugn och ro vilket var kanon då Sofia red henne när jag var borta och även Moa och Flora hade fått komma ut på en tur!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roque Nublo

Kategori: Allmänt

Igår hänge vi med Rocky adventure på en bergsvandring på ett av Gran Canarias berg Roque Nublo. Men resan började sådär med att bussen gick sönder på vägen upp till startplatsen. Så där blev vi stående lite över timmen i väntan på ny buss. 
Men vi hade ju fin utsikt i alla fall :-)
 
Och bussen stod kvar när vi åkte hemåt igen 8h senare men med en servicebil bakom.  Så chauffören som körde vår buss lämnade av lite "picknick" till den stackars chauffören som varit vid den trasiga bussen hela dagen!
 
Nog om de vandringen var riktigt grym och en jättebra guide som berättade de ena och andra under turen som gick över 3 klimatzoner. Så ibland åkte tröjan på då de blev riktigt kallt och på hemvägen när vi stannade till på ett café kändes de som de regnade. Vilket de gjorde men de berodde på att vi o stort sett var i molnen och de är ju fulla med fukt. Några bilder från vandringen;
Här var de varmt!
 
 
Vackert var de allt! Och tänk att de bor folk lite varstans i dalgångarna!
 
De var brant både upp och ner så de känns lite i vaderna idag ;-)
 
Så här bodde en hel del av folken i bergen, grotthus men lägg märke till tv antennen! Och att man fortfarande bor så här var för att kunna hålla jämnare temperatur inne sommar som vinter. Och de kortet är taget vid kafét bland molnen.
 
Hoppla!

hemifrån

Kategori: Allmänt

Tro de eller ej men jag är ute och reser! Bjuder på en bild :-)
 
Hoppla!

Göteborg

Kategori: Allmänt

Så då var dagen i Göteborg med Göteborg Horseshow slut för denna gången! Kollade på fjordingarna som planerat men de var inte riktigt lika bra som ja förväntat mig.
Rolf-Göran Bengtsson på kuskbocken
 
 
Men ändå skoj att se de live men ett annat år om de är på söndagen så kommer ja överväga att inte se dem. Utan gå på något annat tidigare dagar för de märktes så väl att de var utplockat på mässans sista dag. Samt att säljarna förberedde för nerplockning. Men men nu vet ja de, ska man dit för att shoppa välj inte söndag! 
 
Men lite saker hittade ja allt ändå som denna fårskinnspad med kanal för en 500ing. Och om den nu är äkta som de stod var de ett bra pris. 
Rutig och fin med :-)
 
Sen fick de bli hästgodis i lösvikt och de är sjukt många olika smaker kommer inte ihåg alla men va sägs om,  Skogsbär, kiwi, apelsin, honung, lakrits och jordgubb och många många fler smaker!
 
 
Och sen köpte ja bara en grej till, till mig ett par vita Pikeur ridbyxor modell Meredith II som ja hittade i en fyndlåda och endast ett par i min storlek så de kändes verkligen som rena turen idag eftersom de kändes så utplockat överallt. Lite synd att ja inte hittade pikeurridbyxor i en annan färg till bra pris bara. Men nu kan ja köra helmatchat på tävlingsbanan i alla fall eftersom kavajen är av samma märke!
 
 
Sötåsens floristutbildnings häst!
 
 
 
Så de var min dag nu ska bara tåget ta mig till Skövde och sen hämta dogsen som varit på pensionat hela dagen!
 
Hoppla!
 
 

på tåget

Kategori: Allmänt

Ännu ett hål upp går att spänna på Åsas sadelgjord så motionen börjar allt ge resultat. Försöker variera rundorna så pass mycket de går i både längd och terräng. Fast snart börjar gräset växa och då växer väl magen snabbt igen är ja rädd ;-) 
Som igår då blev de en kortare runda men med några vändor klättring upp och ner. Man får ta vara på de fåtalet backar som finns här ute på landet. 
 
Åsa redo! 
 
Men idag blir de vila för just o skrivande stund sitter ja på tåget mot Göteborg. Och sen ska ja vidare till Göteborg Horseshow där jag bland annat ska kolla på när kända ryttare rider fjordingar. Och så blir de några timmars shopping på mässan och fast ja inte är ute efter något speciellt så lär ja väl komma hem med något nytt i alla fall. 
 
Hoppla!

på tåget

Kategori: Allmänt

Ännu ett hål upp går att spänna på Åsas sadelgjord så motionen börjar allt ge resultat. Försöker variera rundorna så pass mycket de går i både längd och terräng. Fast snart börjar gräset växa och då växer väl magen snabbt igen är ja rädd ;-) 
Som igår då blev de en kortare runda men med några vändor klättring upp och ner. Man får ta vara på de fåtalet backar som finns här ute på landet. 
 
Åsa redo! 
 
Men idag blir de vila för just o skrivande stund sitter ja på tåget mot Göteborg. Och sen ska ja vidare till Göteborg Horseshow där jag bland annat ska kolla på när kända ryttare rider fjordingar. Och så blir de några timmars shopping på mässan och fast ja inte är ute efter något speciellt så lär ja väl komma hem med något nytt i alla fall. 
 
Hoppla!