pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Idag har mkt hunnits med:-) *bilder!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Började dagen med att rida ut en sväng på Moa sen vidare till Töreboda med mamma och Rebecka där även en fika på Hembageriet hans med. Väl hemma blev de till att klippa gräset och sen möte ja upp Jojo och Sara och vi byggde upp en liten hoppbana.

Jag och Sara började med att hoppa Åsa och Åse och sen byte vi så Jojo hoppade Schasen då de alltid är bra att ha med någon ner på marken när man hoppar. För de händer faktiskt att de river ibland:-)

Vi valde att ha hinderna rätt så lågt mellan 50-70cm för att lägga energi på att träna hästarnas svagheter. Åsa behöver bli med styrbar och Åse måste ha mer driv i sig och då gör de inget att hindren är låga tycker ja.

Och efter hoppningen som tog nästan 3timmar med banbyggnad så åkte ja upp till sjön och badade men de var kallt. Så efter badet blev de en promenix med hundarna. Och för er som undrar om ja glömt av dem tidigare idag så. Nej då ja har allt haft med dem ute sen har även Rebecka varit snäll och varit ute med dem.
Nu lite bilder ifrån hoppningen:
Jag och Åsa
Sara och Åse
Jag och Åsa
Jojo och Schasen
Sara och Åse
Jag och Åsa
Jojo och Schasen
Hoppla!

Semester

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja nu är min semester i full gång och så här trevligt har jag haft det idag. en ridtur över flygfältet. De är väldigt skönt att rida på ett så pass öppet ställe utan skog. De är nog mindre än hälften med blinningar där mot i skogen.

Första dagen på semestern

Kategori: Agility

Ja då var min semster igång och ja ställer alarmet på kl 07.00:-) Inte för att gå upp och rida dock utan för att hovslagaren kommer klockan 8. Och Flora fodras ju med hö och då fick ja gå ut och ge henne de så hon har ätit upp innan hovslagren tänkte jag.

Och de är precis lagom tid att hovis ska komma med tanke på att Åsa trampade av sig en sko igår när vi var ute och red.


Sen får vi se va resten av dagen tar vägen de är ju svensk sommar utanför fönstret = regn och grått så de blir inte stranden i alla fall.


Hoppla!

Om jag haft en iphone.......

Kategori: Hund

Om jag hade haft en Iphone hade jag absolut köpt detta coola Iphone skal. Men jag har inga planer på att skaffa någon så de är inte så mycket att göra något åt men om ja nångång skaffar någon så vill ja ha de här skalet:-)


Klicka på bilden för att komma till Pudelparadiset som säljer de om du skulle vara nyfiken på de:-)

Kan ha sagt de förr men jag blir galen!!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja jag blir helgalen på alla dessa blinningar som befinner sig på samma ställe som mig och hästarna hela tiden. Började med att rida en sväng på Åsa tog på de heltäckande flugridtäcket.


Åse med täcket häromdagen.


De hjälper men tyvärr inte helt så Åsa gick och slog med huvudet och ja fick inte alls den kontakt med henne som ja ville ha. Så de blev en tur i mestadels galopp för att slippa de dumma små djuren men de är snabba för en del hänger med fast vi galopperar. Men vi överlevde med X antal bitmärken:-/

Sen red jag en barabackatur på Flora och då hade ja inget täcke och oj va jag ångrade mig blinningarna var överallt och Flora också. Hon lyssnade knappt på mig och den korta turen på 2km kändes jättelång bara för de.

Så va ska man säga de är ju nästintill hopplöst att rida seriöst i detta väder som gör att blinningarna trivs. Men nästa vecka då har jag SEMESTER! Så de blir väl till att knalla upp kl 7 och rida för ja tror att de små liven är morgontrötta!

Hoppla!

 

Ja ska snart sluta tjata om detta men kolla in de här:

Kategori: Agility

http://kulturkalaset.goteborg.com/2011/programpunkt.php?id=3

De är en länk till Göteborgskulturkalas där de presenterar Doggy cupen kan inte säga annat än att de låter rätt fräkt

 "Missa inte när riksfinalen i Doggy Professional Agility Cup 2011 - en av Sveriges största och roligaste agilitytävlingar - intar Trädgårdsföreningen. Lantmännen Doggy och Sveriges Hundungdom arrangerar cupen över hela Sverige på lokal- och regionalnivå. Till finalen i Trädgårdsföreningen kommer ett 60-tal av Sveriges Hundungdoms bästa 4-benta ekipage att springa, hoppa och balansera. Det blir hundunderhållning på högsta nivå!"

He he och där är Elliott medräknad min lille schauz<3


Dåliga bilder sorry, men bättre än inget

Kategori: Agility

Idag såg våran dagstidning så här fin ut inuti: ( taget med min mobil så fotot är inte så bra men ni ser rubriken i alla fall)
Sen har ja gjort en upptäckt!! Troligtvis räknade de fel på mitt och hon som kom tvåas resultat i Doggycupen för dagen efter såg de ut som de gjorde när de läste upp vilka som gick vidare. Alltså att Elliott var 3a men nu har de ändrat resultatet så tydligen kom vi 2a istället!!  Och hon som låg 2a står som 3a. Vi gick ju vidare vilket som men lite bra känns de allt om de nu stämmer. (dålig bild igen, men ja vet inte hur jag får den större utan att bli suddig)
Hoppla!

Yihooo vi gick vidare! och vilka priser.......

Kategori: Agility

Ja ibland så kan Elliott och så hade vi väl lite tur också så vi kom 3a!!! Sista kvalplatsen eftersom 3st i varje klass kvalade vidare till den stora finalen i Göteborg den 20augusti.
Eftersom Doggy sponsrar hela tävlingen så är priserna just hundmat så igår fick massa saker med oss hem; hundgodispåsar ca 10st (man fick typ ta så många man ville för de hade massor), Doggy proffessional EXTRA 2kg, Doggy proffessional EXTRA AKTIV 12kg 2st säckar!!!!! (egentligen vann vi en säck men vi var lite sega iväg och då frågade en funktionär om ja ville ha en säck till av de fodret för de hade en säck över Hur schysst som helst:-)) Och så fick ja en T-shirt som de stod Doggy Professional Agility Cup 2011 på. Så va ska man säga priserna var ju kanonbra!
Och inte nog med de i kvalbiljetten till stora finalen som kommer att vara ihop med Kulturkalset mitt i Trägår`n i Göteborg så ingår. Hotellövernattning fre-lör, Liseberg fre kväll med middag där inne, även nån som kollar till hunden när vi roar oss finns, lördag tävlingen och lunch på Max hamburgerestaurang. Så hur det än går så har man ju på ett sätt redan vunnit allt de här!!!
JA Jag är GLAD över min lille 10åriga schnauzer ELLIOTT för utan honom hade de ju inte blivit något.
Hoppla!

Lantis i lägenhet

Kategori: Allmänt

För er som är vana att bo i lgh med hund så är väl inte detta något konstigt men för mig värsta lantisen så blir faktiskt livet lite annorlunda.

De är inte första gången ja bor tillfälligt i lgh men ändå gör ett litet inlägg om de eftersom jag och Elliott just nu är i en lgh i Borås.
Okej man bor, sover och äter som vanligt men just när de gäller rastningen de blir så mycket mer planering av de hela. Hemma kan ja bara öppna dörren (i lataste fallet) om inte annat kan ja gå ut med hundarna i bara nattlinne utan att någon ser mig.
Men nu först måste ja tänka på va ja har på mig för kläder inte för jag känner så många men ja vill ju inte se ut som värsta utomjordingen när ja kliver runt på gatorna här ute.
Och även håret kan vara en bra idé att ha lite frisyr på.
Sen kommer man inte ut genom att bara öppna dörren först måste man springa i trappor för att hitta fast mark så hunden får inte vara för nödig;-)
Väl ute så får man passa på att gå en runda när man ändå är ute och Elliott går som en sugpropp intill marken hela tiden eftersom de är så himla mkt spännade lukter.
Vi har även möt en del hundar en del har varit väldigt intresserade utav Elliott men som skönt är så har Elliott gått så snällt bredvid mig och nochalerat de hundarna, så duktigt av honom:-)
Ja och läget med mig idag om någon är nyfiken, halsen är bättre än igår men ändå inte helt bra men går de i den här takten med tillfrisknandet så borde ja vara frisk imorgon tycker ja.
Så nu närmar de sig doggy cupen men de är en kvällstävlingen så första start är kl 18 ikväll så ja hoppas vi har vädret på vår sida just nu är de uppehåll i alla fall.
Hoppla!

laddar inför Doggy Professional Agility Cup 2011

Kategori: Agility

Min och Elliotts laddning består av att vila. Jag märker att pillren ja fick mot halsflussen har hjälpt men ja är inte frisk än men tävla imorgon de ska ja göra ändå så de så!!!

Har vi kvalat så har vi och då ska självklart kvalbiljetten utnyttjas till fullo nu är de bara att hoppas på att Elliott tänker samma. Men ja säger som när ja tävla USM förra året de får gå som de går bara en upplevelse i sig att få och kunna vara med.Schnauzertorpets Åsi G "ELLIOTT"

Hoppla!

ovettigt kanske??

Kategori: Allmänt

Första natten på ett par dagar som jag har sovit hela natten, jag brukar aldrig ha några problem med att sova men har haft de nu när jag varit sjuk. Men antagligen började pillrena ja fick utskrivna mot halsflussen hjälpa lite fast att de inte känns på halsen för den gör fortfarande lika ont:-(

Sen är de en sak ja inte förstår varför gör de dessa piller så STORA de är dubbelt så stora som en alvedontablett och de ska man tvinga sig att svällja när man redan har ont i halsen, hallå eller kunde de inte fått in samma mängd med innehåll i en lite mindre tablett?

Så mycket vettigare saker hade ja inte att skriva just nu, hästarna går i sin hage hundarna är väl lite lagom uttråkade men ändå väldigt anpassningsbara som ja skrev igår.
Och ja ska börja packa eftersom jag och Elliott ska bli stadsbor ett par dagar:-) de ni lantisar inne i stan bäst ni passar er alla Boråsare;-)

Och på fredag då hoppas jag att Elliott visar sin bästa sida för de står fina priser på spel 1-3 i varrje stolek vinner foderpriser för 300kr plus kvalbiljett vidare till riksfinalen. Riksfinalen även den är i Göteborg men då ingår hotellövernattning, Liseberg och undertiden man är på Liseberg får man hundrastning.

Och förstapriset i stora riksfinalen sen är en heldags träning för en jätteduktig agilityperson:-)

Så ja drömma kan man ju alltid men ja är fortfarande lite besviken på Caktus tänk om han också hade gått vidare va skoj de hade varit lite mer match och tävla med honom än 10åriga Elliott. Men Ellliott kan om han vill de vill bara till att hitta viljan:-)

Hoppla!


Självklart va de halsfluss:-(

Kategori: Allmänt

Jag låter säkert som en gnällig kar nu men ja är faktiskt sjuk. Var inne på vårdcentralen i förmiddags och fick först göra ett halsprov då sköterskan körde ner pinnar i halsen på mig inte så trevligt. Och hon konstaterade att ja var jättetjock i halsen så att de nästan säkert var halsfluss. Men de provet visade inget men när sköterskan kom och berättade de sa hon även jag hade kunnat sattsa pengar på att de var de så hon skicka mig vidare till labb, eller va de heter för att ta blodprov och kolla värdena den vägen. Och mycket riktigt de visade infektion alltså halsfluss.

Så nu är de antibiotika i 10 dar som gäller och hemma ifrån jobbet resten av veckan. Så jag håller alla tummar som går just nu att de vänder med hjälp av medicinen så att ja kan tävla i regionsfinalen Doggy agility cup med Elliott på fredag illa vore det väl annars.


För som läget är nu så går de inte i många knop och jag är så glad att ja har så anpassningsbara hundar eftersom de inte fått så långa promenader precis. För när jag ligger i sängen så gör även pudlarna de och de verkar ta de hela med ro även Elli ligger och vilar men han sover aldrig i sängen. Hade jag haft otur och haft hundar som absolut inte fixat den lugna tillvaron som blir kanske hela huset varit rivet/uppätit vid de här laget;-)

Och hästarna ja de får klara sig helt enkelt inte mycket att göra något åt, fast de bästa är att Moa, Åse och Åsa går i hagen vid mitt hus just nu så ja kan sitta och titta på dem ifrån köket eller gå ut och gosa lite med dem när jag känner för det:-)
Som i morse när jag rastade hundarna vid 6 tiden (kunde inte sova) och stod och snackade och klappade på Moa i bara nattlinne. Inte var dag man gör så och inte alla som har den möjligheten heller.

Hoppla!
Ännu en sjukdag

Kategori: Allmänt

Fjärde dagen med feber och ja håller på att bli galen även de halsonda är kvar med risk för att verka väldigt känslig och gnällig men idag ringde ja vårdcentralen. Eftersom ja inte står ut längre!! Ja kan inte ens äta normalt eftersom de gör ont fast sen har ja ingen vidare matlust heller. Och hon ja snackade med tyckte att jag skulle komma in så de fick göra ett halsprov i alla fall. Utifall de är halsfluss annars är de "bara" ett virus som hon uttryckte sig så ja får väl se.


Hoppla!

Så här ska de inte vara, Rut är tillbaka:-)

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen blivit sjuk mitt i sommaren feber som går upp och ner och en svullen halsmandel. Så allt som måste sväljas gör jätteont. Har varit hemma ifrån jobbet idag och kommer även vara det imorgon och de värsta är att ja orkar ju inte göra något. Förutom och ligga och tänka på min långa att göra lista, städa, motionera hästar, klippa gräset, kasta in ved i vebon och mycket mer. Och hundarna fick sig ett välbehövligt agilitypass på klubben igår så idag får de nöja sig med kortare promenixer och att vara med ute i trädgården när ja ligger och läser i hängmattan.

Fast just nu är Rebecka och mamma ute och går med Caktus och Elliott egentligen även med Casper men de kom tillbaka med honom efter några minuter han hade inte velat gå med och så fort de vände hemåt igen sprang han istort sett. Han är allt lite rolig min gamle skrutt:-)

Och minns ni Rut? duvan som bodde på gödselstan i stallet efter att ha bott där i flera veckor så var hon bara borta en dag i början på juni om ja minns rätt. Så vi antog antingen hade hon råkat illa ut och blivit mat eller så hade hon helt enkelt tröttnat på att bo där och flyttat.Men idag när mamma morgonfodrade Flora och Lillen så satt hon där igen så va hon har gjort på den här tiden de vet bara hon och hur länge hon stannar denna gång vet vi inte heller. Men hon är lite speciell iaf eftersom hon nästan är tam.
Ja tog mig en promenix till stallet för att hälsa på henne förut och hon var sig lik kanske något smalare i figuren än sist men hon har nog snart ätit upp sig:-)

Hoppla!


helgen:-)

Kategori: Allmänt

I fredags var Lin här och red en sväng först tog vi Åsa och Åse och efter det en barabcka tur på Moa och Flora.
Lyckades fånga Lin och Åse på en galoppbild med flugridtäcket jag köpte på Ullared för 99kr!! De kallar jag fynd för de är verkligen kanonbra.lägg märke till galoppens rytm endast en hov i marken!!

Och igår lördag börja jag känna mig föryld:-( helt värdelöst mitt i sommaren men ja och hundarna hängde med Rickard på en tur med båten. Lite lagom anstängade sådär vi passade även på at fiska men de blev ingen napp.
Och på kvällen red ja och Fia en sväng på Åsa och Åse och tog även en promenix med Flora och Lillen.

Vi möte passagerarbåten SandönHundarna i båtenmitt snygga fiskespö också inköpt på UllaredHoppla!

brödbak!

Kategori: Allmänt

Igår var ja på Billinge BK och lärde mig hur sbk.tavling.se fungerar. en sida där klubben lägger ut info och tar emot anmälningar när det är dax för tävling. De är lite att lära men de finns bra support på sidan plus en övnings sida så helt omöjligt tror ja inte ens de är för en som är så kass på datorer som jag.

Men de tog en stund 22.30 var ja hemma och då skulle hundarna rastas mm och jag själv varva ner lite innan ja kunde sova och alarmet ringde 03.30 i morse!!! Yippie! Behöver jag tillägga att ja var lite trött när ja klev in på jobbet kl 5?

Men de innebar ju även att ja kom hem tidigt i från jobbet och eftersom Lin kommer hit och rider ikväll så bestämde jag mig för att baka lite bröd efter att jobbarkompisen inspirerat mig.

De är inget ja gör var dag precis men de är ju egentligen jättelätt så idag blir de ett ljust bröd fyllt med soltorkade tomater, fetaost och färsk vitlök.

Hoppla!en del saker gör mig galen!

Kategori: Allmänt

De finns nog många saker med det som jag tänker på idag är:

Blinningar, de gör hästarna helt okontaktbara och de biter även på mig. Har ridit både Åsa och Åse idag först tog ja en sväng på Åse spraya på massa flugmedel men inte hjälpte de. Åse slog med huvudet åt alla håll och vägrade i stort sätt att skritta eftersom hon bara ville springa ifrån odjuren. Åsa valde jag att ta tränsa direkt i hagen och tog på flugtäcket och red en sväng barbacka, men bara att tränsa och ta på täcket var nästan omöjligt för hon vägrade att stå still.

Flugor, fortsätter på samma tema de bits inte men de är fruktansvärt olidliga när de surrar runt, speciellt inne i huset.


Turister/Götakanal/Sommarstuge folk, Ja eftersom jag bor i närheten utav en av slussarna vid Göta kanal där det även finns vandrarhem, sommarstugor i massvis och båtisättningsplats så passerar det enormt mycket folk förbi på vägen. Det finns nämligen ingen annan väg dit utan alla som ska dit måste passera förbi. Och det är husbilar, bilar, bilar med husvagnar eller båtkärror och även en hel del cyklister. Ja kanske låter jätte negativ nu men de är faktiskt lite jobbigt man kan inte gå lika avslappnat när man är ute varken när jag är ute med hästarna eller hundarna. Sen alla fråga om vägen frågor än så länge har ja klarat mig men sommaren är inte över än.


Ikväll blir de Sbk tävlingsmöte i Skövde vet inte riktigt va de innebär att ja ska få reda på men de blir nog bra:-)

Hoppla!


de var ett tagsen

Kategori: Allmänt

Va har hänt sen sist ja skrev tro?

Lite allt möjligt faktiskt:-)
I lördags åkte ja Micke och Rebecka till Liseberg! De var skoj, klibbigt varmt och rätt mycket folk men de är sånt man får ta när man åker dit sommartid.
På söndagen blev de en sväng till ett jättestort loppis som en idrottsförening anordnar en gång om året och där kan man fynda! Ja köpte mig dessa
Cavallo läderridstövlar för 20kr! oputsade kan tilläggas,ja bjöd en 20kr till tjejen som stod vi de den delen och hon - ja de blir bra de är ju så pass slitna. Och visst de är inte nya men 20spänn för ett par helt användbara läderridstövlar är inte fy skam. Så när ja kom hem blev de till att putsa upp dem och de blev riktigt fina. De satt väl inte helt perfekt lite korta i skaften och lite breda i foten men helt okej att använda hemma. Eftersom ja bara hade ridstövlar med dragkjedja i bak innan så passa dessa bra att använda leriga perioder och som lite slit och släng stövlar.
Igår kväll tog jag och Sara cyklarna för att kolla hjortronläget men de var inte så värst mogna hittade väl i runda svängar 20st mogna:-) så vi gav upp de och plockade smultron istället. De slutade med att vi plockat 1liter smultron även Lars kom och hjälpte till. Men vi har inte kommit fram till va vi ska göra med så pass mycket smultron än så just nu ligger de i min frys inför bättre behövade tider.
visst ser de goda ut?
Hoppla!

Banhoppningsträning med Åsa *bilder

Kategori: Häst (fjordhäst)

De blev Åsa som åkte med på hoppningen, hon krånglade lite med lastningen men inte värre än att ja kunde ta med henne. De var jättevarmt men hästarna som var med kämpade på bra ändå.


I 70cm varvet blev de ett nerslag då hon kom alldeles för nära sen blev de en vägran på sista hindret = hon sprang åt sidan så de var inget tvärstopp utan hade jag bara varit lite starkare i mitt vänsterben hade ja nog kunna få henne att hoppa.

I 80cm som förövrigt var första gången vi hoppade en hel bana på den höjden blev det också 8fel men de var två nedslag. Men höjden kändes inte alls som något problem utan de är väl snarare de att varken jag eller Åsa  hoppar så ofta. Så ja är väl inte så jättebra på att hjälpa till med avståndsbedömningen och Åsa har inte lärt sig själv de heller och då blir de lätt rivning om avhoppet blir lite nära eller förtidigt.

Men de är ju därför banhoppnings träningar finns för att man ska träna!

nu lite bilder!


Dagens hästskötare Micke, visst ser Åsa liten ut framför den stora traktorn?

Uppvärmning i värmen:-)Här kommer vi hoppilihopp!70cm varvet, de hindret vi rev men de hade vi inte hunnit göra när fotot togs:-)

hoppla!