pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

dressyr KM

Kategori: Häst (fjordhäst)

I lördags åkte ja iväg med Åsa och Åse med Fia som hästskötare till Törebodas KM och även SkaraborgsFjordhästFörenings KM.

Åsa och Åse var jättesnälla att lasta! pluspoäng till Åsa som var väldigt krånglig sist.

Åse valde jag att starta LD:1 eftersom hon har varit så dum med galoppen och där fick vi 57,50% = 2a plac av 3st

Åse igen i LC:1 hon fattade galopperna som hon skulle :-) men var för övrigt väldigt vinglig så 55,55% 3e plac av 5st

Åsa LC:1 Ja tyckte att hon skötte sig fint men hon går inte i form så bra och de vet ja och det verkade denna domaren tycka va väldigt viktigt och kommenterade för öppen form bla. Men 53.70% blev de och 4e plac av 5st

Åsa LB:1 Gick inte alls tyvärr det var en stunds väntan emellan starterna så ja kände att ja själv la av lite och sen börja jag säkert bli lite trött inför de 4e varvet inne på banan. Så 50,34% och en delad 7e plac av 8st

Så i Törebodas KM blev de delad 7e plats med Åsa då det gick i LB klassen men Skbff KM valde man själv att räkna de % i det programmet på den nivå man anser sig ligga på. Så för mig gällde LC resultaten.

Så en 5e plac för Åse och en 6e för Åsa utav 7st i Skbff´s KM
Men de bästa utav allt tyckte jag var i LA:1 klassen där 2st fjordhästar deltog och 3st av andra raser så de blev 2st som skulle bli placerade och få pris.

Och gissa vilka som kommer 1a och 2a jo de 2 fjordhästarna:-) som slog de bruna!

Så detta var verkligen en dag i fjordhästarnas tecken de var fjordingar överallt!!

Hoppla!

ramlade ju av oxå!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja glömde ju att berätta om min avramling i tisdags i förra inlägget! Peppar peppar ta i trä med det är inte ofta jag ramlar av nu för tiden. Annat var de på den tiden då ja hade ponnyn Trulle och Moa nyinriden då var det vardagsmat att ramla av!

Men i tisdags när jag red Åsa en runda i skogen så hände de. Vi skulle hoppa en stock och Åsa galopperade jättesnällt mot den. Men utan att informera mig så TVÄRNITADE Åsa och kastade sig åt sidan.

Så självklart störtdyker jag framåt med huvudet och de ca 3 månader nya hjälmen först. Så nu bör den bytas ut de vet jag känns bara så surt:-(

Ja kastade mig upp för att se Åsa i full galopp hemåt trodde ja men inte då hon stod bakom ryggen på mig och åt gräs!!!

Så de var bara att hoppa upp igen och hoppa stocken och denna gång utan problem.

Och hur gick det med mig?
Jo de kändes i huvudet och i framtänderna! Och nu efter har har varit väldigt stel i nacken men de har blivit bättre så jag är inte orolig. Värre störtdykningar har jag varit med om!

hoppla!

blogg tävling hos camilla

Kategori: bloggtävlingar

Jag är med och tävlar om
klicka på bilden för att komma till tävlingen!


hoppla!

några dagars aktiviteter

Kategori: Allmänt

Har haft så pass mycket att göra så då prioriterar jag inte bloggen sorry mina läsare men så är de!

Men ja ska sammanfatta lite vad som har hänt.

I måndags åkte jag och mamma på ridsportskvällen på Toveks bil i Skövde och den hemliga ridsportsprofilen som pratade var Magnus Österlund. Sen fick man gå runt i grupper och lyssna på olika föreläsningar om foder, försäkringar, ridsportsförbundet, om djursjukhuset och om att köra häst i släp. Var även en hel del tävlingar om olika hästanknytna saker men vi vann inget:-(

Tisdag tränade jag och Linnéa med hundarna och de gick bättre än sist i ösregnet kan vi nog sammanfatta träningen med.

Har även ridit en del och försökt att träna inför dressyr KM x2 på lördag. Både fjordhästföreningens KM och hästklubbens och jag ska starta både Åsa och Åse.

Men ja har inget bra underlag att rida ordentligt på så vi får väl se hur de går men skoj ska de bli om jag räknat rätt på startlistan så kommer de vara 7 starter i fjord KM. Varav en fjordning startar med 2 ryttare men även en av ridskolans fjordhästar ska vara med på tävlingen men inte i fjord KM. Så de kommer bli riktigt skoj med så många fjordingar på samma ställe!! + en av ridskolans som kommer gå i hagen. Så 8 stycken fjordingar på plats totalt!!!

 jag och ÅsaHoppla!
spännade kväll förhoppningsvis

Kategori: Stallet

Ikväll blir det spännade och se och höra va det blir på Volkswagen Riders Tour 2011 som jag och mamma ska åka på. När man läser på hemsidan och kikar på informationsfilmen så blir man nyfiken på de mesta speciellt vilken ridsportsprofil det är som kommer att dyka upp i Skövde dit vi ska. Så ja hoppas på att de är värt att åka dit!


wvriderstour.se en gammal blid på Åse och Åsa

hoppla!

Äntligen har ja en transport igen!

Kategori: Stallet

De tog ju bara 1månad!! att få hästtransportens tak lagat....... Men nu är det klart i alla fall och pappa ska åka och hämta den på måndag så ja hoppas att de kommer va snyggt gjort med tanke på både priset och tiden de tog att fixa de.

För er som inte vet pappa skulle hämta plåt med transporten och körde under en viadukt som transporten var för hög för så ni förstår kanske utgången av de hela = ett stort och ett lite mindre hål i taket på den.

Och ett nytt tak skulle bara kostat minst 17000kr!! plus att vi skulle vart tvungna att byta till frontutlastningsvägg för de har slutat tillverka "vanliga" tak! Så lite över 20000kr hade det lätt gått på.

Så då fick vi tips om en husvagnsfirma istället som kunde laga glasfibrertak för ca 10 000kr! billigt va?

Så ja va ska man säga det blev en dyr plåt!!

Hoppla!

semla och kossan sköna

Kategori: Allmänt

Ja idag har ja ätit årets första semla......eller nej fel snarare sista eftersom det fortfarande är 2011 men de känns lite fel. Egentligen fattar ja inte varför de ska sälja semlor nu ens. 

Men jag och jobbarkompisen såg reklam om de i dagstidningen igår så idag slog vi till och köpte oss varsin semla.

Och gott var de men nu ska ja nog klara mig tills de är dags att äta semlor nästa år!

 Dagens semlaSen när ni ändå är ute på datorn tycker jag att ni ska gå in och rösta på Sköna som just nu är på Elmia i Jönköpning för att tävla om Sara priset. Men sen har de även gjort en extra tävling för dessa kor på Agria där även du som röstar har chans att vinna en agria bag!

Det är inte våran ko men en agilitykompis familjs kossa så ja hejar på henne för fullt!

Hoppla!tråkväder med hundträning och jobb!

Kategori: Allmänt

Ja nu har höstrusket börjat på allvar men igår hade jag och Linnéa med labradoren Jason bestämt oss för att träna lydnadsmoment . Så kl 15.30 mötes vi upp i ösregn!! med regnställ och regntäcke på Caktus. Tyckte att gamlingarna Casper och Elliott hade de bäst inne i värmen.Och träningen då? Det gick sådär Caktus vägrade att ligga ner i de våta gräset och det blev några lekrejs då Tuss och Jason sprang som tokar! Så hästarna fick vila igår och även idag tyvärr.

Eftersom jag först jobbade vanligt och sen kvällsmjölkade jag så de blev bara till att fodra hästar och rasta hundarna efter de.

Och nu är det kväll och imorgon börjar ja jobba 5.30 så de är väl snart dags att sova!

Men om någon kunde ge mig några timmar till varje dygn skulle ja bli glad! :-)

Hoppla!!

Nöjd

Kategori: Stallet

Idag provred jag med det nya ROSA reflextäcket och det fungerade fint på både Åse och Åsa och sen är de ju så fränt också!

Åse

fast de är ju inget fel på de i orange heller

Åsa

Red nämligen först en tur på Åse och sen när ja kom tillbaka blev det en tur på Åsa ihop med Lars på Viggen och Lars bara skratta åt mitt nya snygga täcke! Men ja tror bara han var avundssjuk;-)¨


Och sen var de hundarnas tur för en längre promenix i mörkret så det är tur att pannlampan är uppfunnen. Förstår inte att tiden efter jobbet bara springer iväg och poff så är det kväll och mörkt! Ja vill ha mer fritid!!

Hoppla!


Och så blev de ett rosa....

Kategori: Allmänt

Ja igår blev de en sväng till Hööks eftersom de ligger alls långt från Micke tur att de har stämpelkort så man får rabatt efter 10st stämplar. Om ja nu kommer upp i de men risken finns..... 

Så ja kunde inte motstå utan köpte de rosa reflextäcket blev även julklappen som jag skulle kolla in. Så nu är en julklapp klar.

Och idag har vi vandrat i Rya åsars naturreservat vi valde Ekstigen och ja förstod varför de hette så det var ekar överallt! Jag har även med Caktus och de var en bra runda så han kunde springa lös nästan hela tiden.


Caktus

Och här är Caktus nya kompis:


ChillaEller ja enligt Caktus är de kompisar Chilla morrar mest åt honom när han kommer i full fart och vill leka. Men i morse när Caktus låg och sov så smög Chilla fram och luktade på honom. Så lite nyfiken är hon allt!

Hoppla!!Vill ha!

Kategori: Stallet

Varför vill man alltid ha så mycket frågar jag mig själv ibland men sen är de en sak att vilja och införskaffa.

Ja kan inte rå för de men ja tycker de här är rätt så häftigt:

Rosa reflexridtäcke från HööksMen jag har ju ett i orange som jag köpte ifrån Horze förra året som jag är jättenöjd med.Men sen rider jag ju inte själv jämt i och för sig men då brukar jag använda mitt gamla gula på den andra hästen men de har några år på nacken så vem vet jag kanske skulle behöva ett till? .....eller inte:-)


Och så har de även massa andra reflexer till både häst och hund i rosa färg plus att de har 15% rabatt just nu på alla reflexer och ja ska till Micke i helgen och då har jag väldigt nära till Hööks i Borås.

Så risken finns att jag svänger förbi och kollar in de rosa reflexerna i alla fall¨så får vi se om något får följa med hem. Bara för att jag ändå är så nära liksom sen har ja även kollat in en tilltänkt julklapp där inne så där har jag en anledning till att gå in på hööks.


Hoppla!


pudel

Kategori: Hund

Igår dök tidningen Hundsport ner i brevlådan och månadens raspresentation var PUDEL.

Så för en pudelälskare som mig var de extra roligt att läsa om va de skrivit men ja fastnade för några rader som ja tycker stämmer in rätt så bra."Den stortrivs med ungdomar som den aktiva hund den är- men inte bara ungdomar uppskattar rasens säregna kombination av clowneri och värdighet."

"Man ska inte glömma att det är en jakt- och arbetshund i botten, även om den presenteras i lyxförpackning."


 bildkälla


Som sagt kloka ord om en klok ras!


Hoppla!

agility Kristinehamn 9/10-11

Kategori: Agility

Igår var jag och Caktus och tävlade i Kristinehamn en väldigt lång tävlingsdag åkte hemifrån 07.15 och var hemma 20.00!!! Och inte nog med de natten innan var även  höstens kallaste natt hitills med minusgrader under morgonen så kallt var det också hela dagen och den sista starten gjorde jag i regn.

Första loppet för dagen för oss var agility klass 1 och där kom vi runt med 5 dumma fel, han gick på gungans kontaktfält men den han aldrig slå i marken innan han hoppade av:-( Men en 4e plats räckte det ändå till.

Sen var de en lång väntan innan nästa start det var många som strök sig men ja höll ut och de var väl tur de eftersom Caktus gick kanon i hoppklass 2 så vi sprang och VANN klassen med bästa tid och 0a på hinder. Gud så skönt de ändå kändes efter de loppet och med den väntan så hade det varit väldigt surt och diskat sig.

Och inte nog med de den här vinsten innebär även att numera tävlar Caktus hoppklass 3!! Högsta klassen för er som inte är så insatta och därifrån kan man börja samla SM poäng sen. Men tyvärr har vi inte en enda pinne i agility 1 så nu måste kontaktfälten fixas..........så vi kommer upp i klass 3 där med.Tävlingboken med uppflyttningarna i de är ju 15% bästa dubbelnollade som får pinne i klassen och de gånger Caktus lyckats har vi vunnit alla gånger utom en då kom vi tvåa!

Hoppla!

Bruksridning

Kategori: Stallet

Idag passade jag och Sara på att träna bruksridning med Schasen och Åsa. Så  vi byggde upp några moment på stallplanen med en vit plast, "brunnslock", rutan, backa vinkel, upphöjda bommar i Za och ett hopphinder. Och de som vi kom fram till att våra hästar hade svårast för var att backa i vinkel men de är ju just därför vi tränar för att lära oss och hästarna.
Så vi kan vara med på bruksridnings träningstävlingen 19 nov i Skara. 

Inbjudan: http://skaraborgslanshastavelsforening.dinstudio.se/diary_4.html

Och massa bruksridningsinfo: http://skaraborgslanshastavelsforening.dinstudio.se/filearea_7.html

http://www.juf.se/ridreg.pdf
Här backar Sara i vinkel.


Hoppla!

avslutning på nyb.agilitykursen

Kategori: Agility

Igår hade vi, Jag Ilona och Lina avslutning på höstens nybörjarkurs i agility vi hade en lite skojtävling där de skulle hinna så många hinder som möjligt på 1min och utfördes inte hindret rätt fick de inte poäng för de hindret. Och så tävlade de i lag och så räknade vi de 3 bästa resultaten i varje lag lite svårt med en "riktig" tävling när de har kommit lite olika långt med sina hundar då kändes den här tävlingsformen lite mer rättvis.

Och våra kursare har varit toppen att ha på kurs och så fick vi varsin jättefin blomma av dem:-) Hur snällt som helst!!
Vov!

Lite stolt

Kategori: Agility

Kan inte annat än att vara lite stolt över mina gamlingar. De började med att Mia på klubben började använda foton som hon tagit på Casper och Elliott på diplom bl.a distriktets nybörjarcup. Och idag fick ja en inbjudan om träningar i närheten och va ser ja jo mina hundar i bakgrunden så tydligen sprids dessa bilder.

Kommer ihåg att de var någon som pratade om bilderna en gång som trodde att de var någon som målat bilderna men så är inte fallet de är bara lite redigerade bilder.

Dagens inbjudan:Hoppla!

höströj!

Kategori: Allmänt

Ja idag klev ja upp 7.30 och käkade havregrynsgröt! Ja tycker de är riktigt gott bara de att ja så sällan har mjölk hemma och de vill ja ha till. Annars skulle ja säkert äta de oftare till frukost.Sen morgonfodrade ja Lillen och Flora. Sen höll ja mig kvar ute till kl 13 då ja gick in och åt lite lunch och sen fortsatte jag ute i trädgården fram till 15 då ja möte upp Fia i stallet och vi red Åsa, Åse och Lillen, Moa med Flora som handhäst.

Och direkt efter de träffade ja Linnéa och Jason (labrador) och vi tränade lydnadsmoment. Jag tränade med Caktus och ja tyckte att han var riktigt duktig idag. Men ett race blev det och de såg för roliga ut Caktus springer i hasorna på Jason och skäller som en galning.

Så vilken skön och dag de varit då ja hunnit krattat och kört bort löv, klippt gräset, rensat i grusgången, alla hästar ridna och lyckliga hundar som fått vara med ute nästan hela tiden.


Men imorgon kallar jobbet igen så de är bara bita ihop och jobba har sovmorgon i alla fall då ja börjar halv 7 värre på tisdag då de är kl 5 som gäller!

Hoppla!

Dressyr med Åsa LC:1 och LB:1

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja idag åkte jag och Åsa red för en TV kändis på Törebodas klubbtävling i dressyr men när vi kom dit visade det sig att de var en sturken så då blev de ingen tävling utan clearround eftersom de var för få starter för att de skulle räknas som tävling.

Men de gjorde inte så mycket för träning fick vi ju och de var Åsas andra dressyrstart och ja är jättenöjd med henne med tanke på att jag aldrig tränat för tränare med henne förutom en helgkurs när hon var 3åring.


LC:1 fick vi 64,81% med kritiken: Väl genomtänkt, du är noga med vägarna bl.a Fint tempo men ngt ojämn i hand.

LB:1 63,79% med kritiken: Fint tempo och ni samarbetar fint. God kontakt med mun, som tuggade (är inte helt säker på va de står), rusar ifrån ibland!

Sen vet ja att domaren är väldigt snäll med poängen men de kändes bra i alla fall. Och domaren var Gunilla Rasmusen som är med i Bonde söker fru. De följer henne inte i programmen men hon var en utav de bönder man kunde skicka in och söka till. En väldigt trevlig domare som brukar ställa upp och dömma i Töreboda.

Nu lite bilder
Framridning
ÅsaHär är vi!

Hoppla!