pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Tillbaka!!!

Kategori: Allmänt

Så nu var det ett tagsen jag skrev här för förra veckan var jag och Micke på semester till Rhodos!!! Och när jag kom hem så fungerade inte mitt internet som de skulle och de gör de inte fortfarande så vi får väl se hur de går med detta inlägg. Något är galet antingen vill de inte koppla upp eller så kopplar det ner hela tiden, så frustrerande och när de fungerar går de så sakta:-( Hoppar de inte igång till de normala så måste jag ringa Tele2 men ja har bara inte orkat.

Nog om det nu tillbaka till Rhodos! De va första gången jag var utanför norden så de var en spännande upplevelse. Men verkligen en kanonvecka med mycket sol och bad och lite utflykter på egen hand. Bara hotellet var värt 10poäng av 10 de låg jättefint och vi hade havsutsikt över medelhavet ifrån våran balkong och maten va super!!! Och eftersom vi hade all inclusive så ingick allt även lättare mat och dryck ute vid barerna på stranden eller vid hotellets pooler.

Men vi testade även på lokaltrafiken och tog buss till andra städer för att se lite utav ön. Och deras trafikregler är nog inte riktigt lika hårda som våra kom vi fram till. Är det rött ljus i en korsning tutar man, bromsar man lite lätt och kör lite lugnare genom korsningen bara. För stanna är ju överskattat;-) Men grekerna var allt trevligt folk. Och de fanns mestadels åsnor där meeeen vi råkade hitta ett ställe med hästar också, så jag och Micke red faktiskt en tur på de stället uppe i bergen och på stranden. Och vi fick även rida ner i vattnet en del bitar så att hästarna fick svalka av sig lite i värmen. 
 
Men de skriver jag inte mer om nu utan gör ett eget inlägg om de senare tänkte jag. Och tyvärr tyvärr fungerar de inte att ladda upp bilder för mig:-( Så det får jag också återkomma med.
 
Hoppla!
 
 

Moa 20år!

Kategori: Häst (fjordhäst)

De är inte klokt va tiden går fort idag blir Moa 20år och har bott här hemma lika länge då hon är egen uppfödning.
Och vad jag och Moa har gjort mycket ihop om man tänker tillbaka. Varit på ridläger, tävlat dressyr och hoppning på klubbnivå. Ridit omkull så att jag fick åka ambulans och många mer både positiva och negativa minnen:-)De här fotot togs i torsdags på henne.
Moa


Hoppla!

Semestern är här

Kategori: Allmänt

Jaha då har man gått på semester! De känns så skönt att slippa åka till Mariestad varje vardag på fyra veckor!
Idag har jag hunnit med en hel del först jobbat några timmar och ätit god hotellfrukost och sen när jag kom hem red jag Åsa och Åse varsin tur en nyskördad vall så de fick galoppera av sig lite.

Och efter det släpptes Åsa, Åse och Moa på nytt grönbete precis vid mitt hus. Så nu går tre nöjda gulingar här utanför i hagen. Och Flora och Lillen går kvar i sin med lite mindre gräs.


Utsikt ifrån mitt köksfönster tidigare idag.

Och i eftermiddag/kväll har jag mjölkat eftersom engilagekörningen är i full gång och nu i kväll blev de pizza.
Och nu ska jag ta mig i kragen och plantera lite Tagetes som mamma sått upp och sätta i mina blomlådor vid trappan.

Hoppla!Snart semester!!!!!!

Kategori: Allmänt

Äntligen närmar sig min fyra veckors långa ledighet, årets SEMESTER. Imorgon på jobbet ska vi fira de med att gå ut och äta hotellfrukost på Statdshotellet i stan så de ska bli gott:-) Nu är de ju inte alla av oss som tar semester på fredag men trevligt ändå.

Så nästa vecka ska jag och Micke ut på äventyr så då blir de troligtvis inte så mycket bloggat men de ska bli på skoj, spännande och nervöst på samma gång.

Förövrigt så red jag och Linnèa Åsnerna igår och efter det tog vi en promenad med hundarna mina och Linnéas Jason och Caktus och Jason springer järnet ihop! Så oj va trötta de blev.Snart SEMESTER!!!

hoppla!


måndagsöppning

Kategori: Hund

Igår var det min tur att ansvara för måndagsöppningen på klubben. Alltså att se till så att klubbstugan är öppen och kaffe påsatt och fika framtaget eftersom det är öppen träning på våran klubb då. Men regnet vräkte ner strax innan så avskräckte de nog folk att komma så de var inte så många.

Men Caktus fick vara med på platsläggningen som görs kl 18 då de ska ligga stilla i 2min på rad, ett moment som ingår i lydnadstävlingar. Och Caktus var så redig han låg där så stilla tiden ut.Caktus är den mörka fläcken till vänster!

Sen var vi som var där lite busiga;-) eller kanske man skulle kalla de lata för vi lät hundarna trötta ut sig själva springandes lösa i valphagen.

Mina 3st och 3st collie, 1st golden, 1st sheltie och en lagotto så 10hundar totalt som fick busa av sig med varandra. Och de var inga problem den enda som var lite grinig var möjligvis Casper som visade att han var äldst med sin snart 13år. Men absolut inget bråk emellan någon hund och sånt är så skönt!


Och på hemvägen såg vi regnbågenHoppla!

loppisfynd!

Kategori: Allmänt

Ibland kan man ha tur och fynda på loppis! Så idag åkte jag och Micke till loppisen i Tidan och kikade lite. Ni som känner mig väl vet att jag samlar på mig pudelsaker mer än gärna så denna porslinspudel fick hänga med hem för 30spänn.Men de bästa fyndet tror ja? Lite både och men nöjd är jag är en Wintec hoppsadel för 100kr!!! Dock väldigt sliten eller rättare sagt väldigt dåligt vårdad. Men fullt funktionsdugligt skick. Jag har länge kollat lite på hoppsadlar eftersom jag får väldigt dåligt knästöd i Åsa o Åses sadlar som är Wintec wide mot dressyr alltså nästintill raka kåpor. Så 100spänn de tyckte jag absolut denna var värd men de är ett blått koppjärn i och Åsa och Åse behöver rött lr vitt som då är bredare.
Men hur man kan behandla en sadel som den förre ägare har gjort är för mig en gåta. På utsidan är den jättefin förtutom att "sadelknapparna" fattas på båda sidorna. Stropparna under är väldigt slitna på ena sidan varav en utbytt till en vit och ena sidans bakre knästöd (se bild) är avslitet?. Och på undersidan av sadeln finns vit färg precis som att någon stått och målat med sadeln liggandes bredvid sig. Men som sagt fullt funktionsdugligt skick för mig att använda de gånger jag vill hoppa lite.


Utsidan som ser fräsch ut:-)

Och ridturen reds i regn......men förutom regnet gick de bra.

Hoppla!

lördag 9juni

Kategori: Allmänt

Regn och sol om vart annat vara va den dagen hade att erbjuda. Men det blev mycket utevistelse ändå på förmiddagen följde Micke med och cyklade när jag red Åsa och ska man tro hans mobil så var rundan 1,3mil och de kan nog stämma för vi trasslade runt i skogarna.

Sen var de öppethus och kursavslutning på hundklubben som gällde och då bröt åskan ut. En riktigt åskskur kom precis i början men sen så höll sig vädret skapligt de två timmar de höll på med korvgrillning, tipspromenad mm.
Och de var allt ett gäng människor med sina hundar som vågade testa på agility så de var skoj.

Och på kvällen tog jag och pöjkarna en premiärtur med båten för i år och fisk blev de! Jag fick två aborrar och en mussla på kroken och Micke och Rickard en aborre var.
Och Caktus är helt åka båt galen han vekligen älskar att stå och kolla ut över vattnet och peppar peppar ta i trä än har han inte ramlat ur. Men just igår fick Casper och Elliott stanna hemma annars gillar Casper också att åka båt men däremot inte Elliott då han blir lite sjösjuk och ligger mest på båtens botten hela tiden när han är med stackarn.


Hoppla!

fredagen 8juni studentdag

Kategori: Allmänt

I fredags var jag och firade syssling Maria på hennes studentdag!

Först möte vi upp henne i parken i Mariestad sen tittade vi på när hon åkte kortege och i kortegen fanns en massa fina traktorer och lastbilar. För de är väl de man kollar på? :-)

Och riktigt olyckligt nog så var de någons farmor/mormor som ramlade ihop undertiden vi väntade på kortegen och lagom tills kortegen kom fram så kom abulansen samtidigt. Tycker rätt synd om den familjen de drabbade så typiskt och hemskt på samma gång mitt bland allt folk.Grattis Maria!!kortegen med en ambulans mitt i :-(

Och sen blev de jättegod mat hemma hos Maria och vädret var verkligen på studenternas sida denna dag som skönt var:-)


Hoppla!


trevlig läsning för hästfolk

Kategori: Allmänt

Oj nu har jag inte hunnit med bloggen på ett par dagar har varit stundent mm. men de återkommer ja med. Men tänkte bara tipsa er om den här bloggen som jag tyvärr fick nyss på först idag. Hade gärna börjat följa den tidigare, 100dagar på häst genom Sverige.

http://jubileumsritten.wordpress.com/


Alltså jubileumsritten jag har ju hört om den men först idag hittade jag till bloggen och via camillahastkotaresblogg.se fick jag reda på att de nu i helgen passerar i närheten av mig Forsvik/Karlsborg. Men nu har inte jag tid och passa dem och åka och kolla men däremot tänkter ja fortsätta läsa i dens blogg.

Hoppla!

nationaldagen då!

Kategori: Allmänt

Ja idag var det visst Sveriges nationaldag, okej nu ska jag inte vara nedlåtande. Men min egna åsikt är att vi kunde lika gärna haft kvar annandag pingst i almanackan. Med tanke på ledigheten så var det alltid en måndag förr och de känns mycket bättre än att de flyttas runt och ibland även ligger på en helgdag.

Och sen tror jag inte att Sverige kommer lyckas få vår dag lika stor som Norge vilket de känns som landet vill. Men nog om det! De har varit skönt att varit ledig idag ändå och jag har gjort något hela tiden.

Började med att städa huset, sen vidare med att fixa sommarhagen vid min trädgård och gick med röjsågen och bytte ut några trasiga isolatorer.

Lagade mat lite snabbt och så påbörjade jag lite gräsklippning och tog en pause och åt tårta ihop med familjen. Fortsatte med gräset och vidare till ladugården för att mjölka eftersom engilagekörningen är i full gång. Och då var Rebecka snäll och fortsatte lite på min gräsmatta så efter ladugården och en ridtur på Åse så var de bara lite gräs kvar att klippa för mig.


Titta va jag matchade på ridturen idag:-) (svårt att ta helbild på sig själv)Mörkblå ridbyxor med röda och vita kontrastsömmar, blå tröja som är röd och lite vit utmed sidorna och Agria schabrak!

Och Åse som varit sjukt korädd har denna sommar börjat lätta på rädslan som skönt är, hon gillar dem inte men klarar av att ha den bredvid sig vilket hon absolut inte hade klarat för två årsedan. Förra året var hon bättre men nu helt klart ännu bättre!

Åse idag.


Slänger in en bild på tårtan oxåDen var riktigt god köpt ur fyrsdisken på Lidl men de kunde ju varit ett annat motiv;-)


Så nu blir de lite slapp framför datorn och ladda för de två sista arbetsdagarna denna vecka.


Hoppla!

Åse 7år idag!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja idag blir lilla Åse hela 7år!
Hoppelihopp!!!

Sommarcupen agility

Kategori: Agility

Idag var det tredje gången av sommarcupen en interntävling klubbkompisar emellan. Men när gång två var mjölkade jag så den missade vi men troligvis hade resultatet blivit de samma som sist och idag. Dubbel disk!!!

På något sätt tar inte Caktus detta alls på allvar och de känner han säkert även genom mig att de blir inte samma press som på en riktig tävling fast man försöker.

Men men träning blev det ju ändå och på lördag ska vi till klubben igen då det är öppethus och kursavslutningar så då kan vi träna lite igen. Och även hjälpa andra som vill prova på agility.

Hoppla!

Kolla in MVA foto, massa bilder

Kategori: Allmänt

Om ni vill se en massa fina bilder på mina och Inges fjordingar och allt möjligt från helgens På landet festival så kolla in på http://mvafoto.se/index.html och klicka på bildgalleri.

Jag gilla speciellt den på förstasidan med Åsa och de tävlande vinnarna i blått Bo och Caroline.

Hoppla!

på landet festivalen 2012

Kategori: Allmänt

Då var dagen avklarad ch jag är nöjd med mina små hästar som tävlades i bruksridning åt Agria. De skötte sig bra Åsa blev riden av Sarah Swahn som tävlade i laget ihop med Åke Svanstedt som körde Lotti, Åsas mormor!

Och Åse blev riden av Caroline Renström som tävlade ihop med Bo Hellkvist som körde Brage.

Åsa fick starta först och hon gjorde det hon skulle och hon har ju vart med förr som man säger. Hon har i alla fall gjort en start i bruksridning förrut. Men de hade inte Åse men de sa jag ju inte till ryttaren;-) Men självklart har jag tränat momenten med henne så att hon kunde dem.

Men hon var allt lite tittig och vägrade gå över presenningen och snedade över mattan och ville inte stå still i halten. Men jag tror även ryttaren Caroline var nervös för sen undertiden när de räknade ut resultaten fick de gå in med hästarna igen och testa och då gick Åse mycket bättre.

Så Åsas lag med Åke och Sarah vann och de andra kom 2a! Och Åsa och Åse fick behålla sin rosetter:Helt klart en väldigt rolig dag med mycket positivt kring fjordhästen som fick visa upp sig.


Åse och Åsa
Lotti och BrageHär vänder Bo i rutan!


Åse som inte ville gå över presenningen!Åsa i halten på 30sek, inga problem.

 Åsa      prisutdelning          Åse

Ser rätt så folktomt ut på läktarna men kan då tillägga att de mesta av folket stod på samma sida som fotografen, (mamma) och där var de fullt med folk!

Hoppla!

Nu är vi redo!

Kategori: Allmänt

Imorgon bär det iväg till Axvalla travbana med åsnerna, svansarna är tvättade och urborstade och flätade, välryktade med täcke på. Allt för att de ska gå så smidigt i morgonbitti som möjligt.

Så 11.15 ska de in i paddocken på Axvall och visa sin bästa sida hoppas jag. Men hur de blir de återstår att se.

Förövrigt så har de blivit en riktigt hästig dag på förmiddagen red jag och Sara Åsa-Schasen och sen Åse-Viggen. Och på eftermiddagen pysslade jag om Moa och Flora en stund var och de fick även komma ut på varsin liten runda.

Och hundarna tog Rebecka med på långpromenad och kollade bland annat på lammungar på en gård några km bort. Så de var väl tur att jag fick pudlarna tillbaka så de inte hade förväxlats med något får;-)

Hoppla!


Flora 22år

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra för finaste Flora som idag fyller hela 22år!!! och har varit i min familjs ägo sen hon var 6månader.


Flora