pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Bakslaget

Kategori: Allmänt

Kan hända att jag missbedömt det där med att ha gips lite för nu är det  borta och allt är värre än det varit någongång sen jag åkte av 1 november. Plockade av det igår eftermiddag och hand och arm är kruttorrt i skinnet ömt och stelt alltihop. Framförallt handleden är så svag så jag nästan saknar stödet från gipset.
Men nu har jag fått övningar som ska göras fyra gånger varje dag och så ska ring och lillfinger sitta ihop i 2 veckor dygnet runt förutom när jag gör mina övningar.
Så det ska snart bli bättre alltihop men för att ni ska få lite perspektiv på de hela så när jag stänger handen till en knytnäve så fattas de 1,5cm för lillfingret innan den når handflatan. De går verkligen inta att få ihop! Men det det blir säkert snart bättre men jag ska få igång rörligheten men jag får inte belasta. Så i dagliga saker som att öppna en dörr måste jag se till att jag använder alla fingar och böjer runt handtaget osv.
 
Men att jag inte får belasta det än beror på att fingret fortfarande pekar ut..... Benet inuti ska vara läkt som de ska men däremot tror de nu att de är skadade mjukdelar som ligament, senor och dyligt. Så bara för att det nu ska få chans att läka ihop så får jag inte bära någon tyngd med det som en matkasse osv.
 

 
Så i 2 veckor dygnet runt utom vid övningarna ska fingrarna sitta ihop så jag inte råkar belasta det av misstag men det är en anning behagligare med ett litet band än ett stort gips bara lite styrka kommer tillbaka snart så.
Men jag vågar inte sätta mig och köra bil än förut kunde jag inte växla för de stora gipset men nu är allt så svagt istället men snart så borde de också gå! Sen det där med att rida....... Ja vill men det får nog vänta någon dag till så jag kan få på sakerna själv i alla fall. Väl uppe på hästryggen blir de nog bra men allt innan känner jag mig för svag för just nu tyvärr. Men med tanke på de lugna tempot samtliga hästar haft det senaste blir det nog lagom för oss alla att börja med skrittturer sen. Längtar.........
 
Hoppla!