pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

snökäpparna är här!

Kategori: Allmänt

Ja i onsdags när jag åkte till hundklubben så hade de satt upp snökäppar på en av vägarna så nu är de på g i hela vår komun antar/hoppas jag. Och visst kan de väl kännas tidigt men för min del tycker ja de är bra för jag vill inte ha förra årets vägar i repris!  Då de inte fanns en enda snökäpp uppsatt när första snön kom och sen kom de ännu mer snö och inga snökäppar syntes till.
Så en bil där och en bil här och en åkte ner i diket....ja även snöplogen körde i diket eftersom han inte hade en anning om vart vägkanterna gick. Och min granne som jobbar som busschaufför ringde in till radion kommer ja ihåg och ifrågasatte de hela.
Men till slut kom de på plats men antagligen har de lärt av sina misstag och börjat i tid iår.
snökäppar!
Hoppla!

veckan

Kategori: Allmänt

Då var första arbetsveckan på vanliga jobbet igång och ja längar till helgen. För då ska jag och Åsa tävla dressyr LC:1 och LB:1 blir de. Och de är en vanlig klubbtävling så får väl se hur många eller få starter det blir. Men det är i alla fall Åsas andra dressyrtävling så ja tar de mest som en miljöträning och komma ut och springa runt och koncentrera sig själv i ett ridhus.

Så nu måste ja lära mig programmen ordentligt utan att blanda ihop dem som jag lätt gör men tur som jag har kan ja träna på andra hästar än Åsa. För annars hade ja tyckte lite synd om henne visst tränar ja även programmen uppepå henne. Men idag var de Floras tur och hon var väldigt glad hoppade runt och sparkade bakut den gamla damen:-)Flora för några årsedan när hon jag och Sara körde brudpar.Och nu i kväll har jag haft agilitykurs så nu är de bara en gång kvar på den och de är nog bra med tanke på mörkret som kommer. Vi har lampor på planen men de blir otäcka skuggor som försvårar för inte så rutinerade hundar.

Och imorgon kommer Lin ut och rider och på fredag blir de till och putsa grejer och fixa transport.....lånar av Fia. Då min står på en husvagnsfirma för lagning av taket då ett nytt tak kostade närmare 20 000spänn!!! Och de går inte på försäkringen men pappa fick då tipset om denna firma som lagade. Så de kommer bli lite billigare med bara lagning så nu håller ja tummarna för att resultatet blir bra för ja gillar min lilla transport<3

Hoppla!


rättelse och fina bilder

Kategori: Agility

Ja tur att någon läsare är observant på vad ja skriver, självklart var tävlingen den 24e och inte den 23e för den dan byggde vi ju banan.
Men Frida en agilitytjej och mycket duktig fotograf var där och knäppte lite bilder och några stycken fastnade jag och/eller Caktus på. Så kolla in http://www.fanzia.se/agility2011september.htm
Och vi är med på bilderna 2,23,28,31,32 kan vara något mer men min dator vill inte ladda upp och visa alla bilderna för mig just nu.
Hoppla!

agilitytävling Töreboda 23/9-11

Kategori: Agility

Igår hade vi hemmatävling så jag var både funktionär och tävlande.
Första klassen agility A var ett Kanonlopp Caktus tog kontaktfälten perfekt och ja kom 2a men agility B var han inte alls lika lydig utan hoppade både gungan och balansens kontaktfält så 10fel men vi kom ändå 3a, då de bara var 8starter i mediumklassen.

Sen i hoppklass A var han jätteduktig igen så vi kom 2a och i hoppklass B var han skapligt duktig hade 5fel men jag visade honom på fel hinder så där blev det en diskning.

Så 3 rosetter fick vi med oss hem:-)Hoppla!

kanske dax att begrava sig....

Kategori: Allmänt

Nu har de blivit lite väl mycket för mig på en gång och inte är mycket av grejerna på min sida men allt löser sig säkert.

Först ska man skratta eller gråta? Far spräckte hästtransportens tak idag genom att köra under en viadukt som var för låg.............


Sen varför är allt så uppdelat? Får se hur myccket av detta jag kan vara med på men just nu ser de ut så här: Nu i helgen är de agilitytävling på hemmaklubben på lördag
nästa helg är de klubbdressyr på lördagen och jag är anmäld med Åsa LC:1 och LB:1.
Helgen därpå är hästmässan i Borås som jag gärna hade åkt på och sen är det agilitytävling i Kristinehamn med Caktus på söndagen.
Och helgen därpå är de nog ingenting!!!!

Men sen börjas det igen, den helgen tjejkväll hos en kompis lördagskväll och helgen därpå Km i dressyr på lördagen för både fjordhästföreningen och Töreboda hästklubb så de vill jag ju inte missa.
Sen lördagen därpå är det maskeradhoppning och det är ju också skoj!

Lördagskväll därpå är det skördefest hemma i byn alltid lika trevligt plus att ja fyller år på veckan så ja måste hinna fira mig lite också.

Och inte är det slut här för sen 19nov som vi är på nu är det bruksridningsKM för fjordhästföreningen i Skara men tävlingen är öppen för alla som vill vara med så passa på nu alla hästägare!!


Info hittar ni här och hur tävllingen går till här


Sen är det nog inget mer planerat som jag kommer på eller just de luciahelgen ska vi förhoppningsvis ha en fjordkadrilj på julshowen med 6st fjordingar!Så om jag hade fått välja hade jag gärna haft några av aktiviteterna ihopslagna samma helg eller till och med samma dag. De gångerna jag har något på kvällen kunde de ju varit en tävling på dagen.

Hoppla!helgen

Kategori: Allmänt

En hel helg har jag klarat utan mina djur. Fast helt djurfri har inte helgen varit ändå eftersom ja har vart hos Micke och han har en kissekatt, Chilla plus att lördagen tillbringades på Borås Djurpark.

Lite godbitar ifrån helgen jag fick en present av snällaste Micke ett par jättesöta örhängen!!!

Djurparken var skoj lite dött bara märktes att det var lågsäsong där just nu.


Jag fyndade en plattång på NetonNet eftersom de bara hade 2st kvar utav den jag ville ha och bägge de kartongerna var öppnade och trasiga så fick jag 10% rabatt:-) Fast den var ju helt felfri men är en grej ny så vill man ju att de ska synas även på kartongen om man betalar fullt pris.


Jag har vart på gym! och skaffat mig träningvärk;-) Och insett hur svag ja var i mina armar jämfört med starka Micke:-) Men i benpress tog jag i alla fall 110kg;-)


Och en minusgrej vi åkte ut till Hööks för ja ev. tänkte köpa ett schabrak som de hade ute på hemsidan förra veckan de kostade 149kr fanns i vinrött som skulle matcha Åsas benskydd väldigt bra. Men inte då att de fanns i lager för leversen var försenad så de skulle komma på tisdag. Dåligt att de då gör reklam för de och Borås som är huvudlagret för Hööks.

 till de skydden hon har på bilden tror jag detta schabraket skulle ha matchat (bilden blir stor när du klickar på den)
bildkälla

Egentligen har jag bilder på både örhängena och från djurparken men tydligen har de blivit något fel på mitt minneskort så de måste formateras men fast ja låter datorn göra de så går de ändå inte.........................Dessa tekniska prylar är inte min grej.


Hoppla!


nyheter för lakrits älskare!

Kategori: Allmänt

Jag kan verkligen inte låta bli att köpa när jag får syn på en godisnyhet i affärerna som här om dagen när jag var och handlade med mormor. Jag själv skulle BARA ha en ost till mig själv! Men ja kom hem med en Polly Rocks och en Turkisk peppar Vulcano. Jag hade inte sett någon av dem förut.

 bildkälla

Och den här tyckte jag som lakrits älskare var riktigt god! Lakrits påminde lite om svarta malin glassen ifrån Klings glass om ni har ätit den? Lemon smaka visserligen väldigt konstgjort men gott var det och den med choklad också. Så den kommer jag säkert köpa igen.


 bildkälla

Den var sådär visst de var goda men inte alls något speciellt, mjuka lakritsar med lite heta men inte alls så starka som man kan tro efter va de har märkt ut på dem. Men hade jag inte testat hade jag inte vetat.

Hoppla!

Dagen, oj kossan blev randig;-)

Kategori: Allmänt

Snart är det bara en vecka kvar på min tjänstledighet känns lite sådär faktiskt men idag har jag i alla fall morgonmjölkat och sen tog vi in en ko som kalvat ute i hagen men tyvärr var kalven död:-( Men när jag kom bort till den ladugården senare idag för att mjölka den kon så hade en annan nyligen kalvat och den kalven mådde fin fint:-)

Sen fick jag i uppgift att klippa bakdelarna på kossorna främst svansar och lår eftersom de blir så smutsiga när de står uppställda annars. Och ja kunde bara inte låta bli......så en kossa blev visst randig.
Försökte med några hjärtan och stjärnor också men de blev inget bra.

Har även promenixat med hundarna och ridit Åsa och Åse en tur var. Åsa hade trampat av sig en sko i fram men hovslagaren kommer nästa torsdag så de får vara så tills dess. Får tänka på vart jag rider henne bara så hon inte ömmar för mycket.

Hoppla!

Lydnads KM Töreboda Bhk 2011

Kategori: Hund

Ja en agilitygalning som jag åkte på lydnads KM igår kväll. Ja planerade för att åka dit och kolla läget vilka som skulle vara med och hur många innan jag anmälde mig.

Och de slutade med att de övertalade mig att starta med alla tre hundarna för att få upp antalet starter för då blev vi 9st!

Så de belv 3 platsläggningar men de var en till som tävlade med 3 hundar så de funkade.

Casper fick full pott på platsliggningen men sen var han lite loj men gjorde så gott han kunde med tanke på hans ålder. Märks att han hör lite dåligt och så men vi kom i alla fall 5a och fick även domarens pris för charmigaste ekipage!

Caktus
fick en 8a på platsläggnimngen eftersom han började åla framåt mot mig helt platt utmed marken med bakbenen rakt bak. Men ja sa ligg en gång och han stannade där sen. Resten gick sådär men han kom 6a.

Elliott även han fick en 8a på platsen eftersom han reste sig upp när jag gick iväg men sen låg han stadigt hela tiden. Sen gick de lite si och så och när vi kom till hopp så visade Elliott precis va han tyckte om lydnad!! Han gick nosandes fram och pinkade på lydnadshindret!!! hi hi hi kunde inte annat än att skratt åt honom för hoppa kan han ju de vet ja ju men just då ville inte han de så de så!!

Så man kan ju sammanfatta det med att vi kom ju inte sist i alla fall!

Hoppla!

Agility karlstad 11/11-9

Kategori: Agility

Ja i går morse åkte jag, Micke, Ebba, Caktus, Chilli och Pirri på agilitytävling i Karlstad men kan väl sammanfatta de som en väldigt lerig tävling. De regnade till och från hela dagen och planerna blev helt upptrampade och hundar och folk var nog minst lika leriga efter några timmar.

Hur gick tävlandet då? Jo jag och Caktus diskade oss i båda officiellla klasserna så där blev de inga pinnar rätt ok lopp för övrigt.

Men i de inofficiella klasserna gick de bättre då vi kom 4a i både hopp och agilityklass men de var självklart med min otur bara pris till 3dje i de klasserna:-( Men hopploppet är ja kanon nöjd med att springa en bana i lervälling så fort som möjligt är en utmaning i sig:-)  Och fort och felfritt gick de 1an sprang på 27,?sek 2an på 30,? sek 3an på 32.66 och Caktus på 33.00sek så inte var vi långt efter och ja tror att allihop de som kom före oss tävlar klass 3 så och Caktus är ju bara i klass 2.

Men som tur var kammade Ebba hem ett pris så bilen var inte helt prislös hem;-) Och bilen herregud va den såg ut som Ebbas mamma sa; Har ni kört på en leråker;-) Ja den är helt nerskvätt utav lera!! får nog tvätta den någon dag.


Bilder från dagenJag och Caktus i första hopploppet, regnet vräkte ner men där var inte planen så upptrampad än...Ebba och Pirri i regnet!Jag och Caktus i sista loppet för dagen så var banan något mer upptrampad och lerig!

Hoppla!

Clearround i Töreboda 111011

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja bäst att börja med lördagen då jag och Caroline hoppade Åsa och Åse på Töreboda hästklubbs clear round.Här är vi!

Caroline och Åse 50cm = felfria och rosett!!!
60cm = 4fel en rivning på första hindret vilket gjorde att Åse gick orent några steg efter (har de på film) och blev sen lite osäker på resten av hindren efter de syntes men fixade ändå resten av banan felfritt. Så de jobbade på jättebra båda två!!


Jag och Åsa 60cm = 4fel, vägran på ett hinder med en vit grind hade ja bara vart lite mer bestämd hade de säkert gått men de är lätt att säga efter när man ser varvet på film.

70cm = 4fel, en rivning men de gick egentligen riktigt bra om inte Åsa hade börjat sparka bakut några meter framför hinder nummer 4 och kom då på tok för nära innan de var dax att hoppa över de. Sen gjorde hon nån spark efter oxå. Så när vi kom i mål sa domaren 4fel och en fin akrobatik uppvisning!!

Hoppla!Dagen 9/9-11 även bilder!

Kategori: Allmänt

Har haft grejer att göra hela dagen! Började med att mjölka 05:30 i morse och efter de mötes jag och Lin i stallet och red Åsa och Åse en liten tur. Innan hade Lin ridit Flora och efter ridturen gjorde vi iordning transporten och sakerna inför morgondagens clear round i Töreboda.


Och jag har lite beslutsångest.... de är ju bara clear round så ja brukar använda vanliga färgade ridbyxor men man kan ju ha vita om man vill. Så nu funderar ja på att ta mina blåa med kontrast sömmar eller om ja skulle ta de vita så de blir lite använda gav ju ändå några hundra för dem och har bara använt dem 1gång!
Ja får fortsätta tänka helt enkelt......Under ridturen Lin renoverar ett av våra skogshinder och jag höll hästarna. Ser ni vem som är Åsa och vem som är Åse?

Efter ridningen blev de till att röja på logen allt gammalt engilage, kraftfoder mm. som blivit liggades på golvet skulle bort till gödselstaden. Så de blev 5 fulla traktorskopor idag och de blir nog ett par till en annan dag. Och Casper var med hela tiden och övervaka och när ja åkte och tippade så satt han med i traktorn. Och Caktus och Elliott var i föräldrarnas hundhage. Men Casper kan inte vara där för han rymmer ALLTID hur väl de än är stängt.
Så här fick Casper sitta och vänta men han verkade rätt nöjd med tillvaron.

Har även röjt lite inne i huset de är alltid välbehövligt konstigt nog.

Hoppla!

Nu så.... Tidaholm dag 2 bland annat

Kategori: Agility

Äntligen har ja tid att skriva lite igen:-)

PÅ söndagen gick de sisådär för Caktus del i hoppklass 2 blev det en disk och i agility 1 10 fel, dock bara ett kontaktfältsfel och de var på A-et och sen blev de en vägran på ett hinder så där slutade vi på en 14e plats utav 34st så bättre kan vi!

Så de tar vi igen i helgen när vi ska till Karlstad och tävla 4 starter 2 inoff. öppenklasser och 2 officiella starter.

Men här kommer lite bilder på oss från dagen som Ebba Leijon fotat


Och på lördag är de dags för höstens första hopp-clear round så jag ska starta Åsa i 60 och 70cm och Lin ska hoppa Åse i 50 och 60cm.


Sen måste ni kolla in den här länken den sista annonsen som han gjort själv var bara för bra!

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/fler-tokiga-djurannonser.htm

Hoppla!

Hur håller ja koll på motioneringen?

Kategori: Häst (fjordhäst)

(tidsinställt inlägg)

Eftersom jag har fyra hästar att motionera så vill de till att ha lite koll. Moa och Flora går ju kortare rundor men behöver ändå hållas igång så gott de går. Och Åsa och Åse är det alltid en strävan av att bli av med lite mage.....för kondisen är rätt bra men magarna alldeles för stora!

Så jag har en almanacka som hänger i tvättstugan hemma där jag kladdar ner varje dag jag eller någon annan gjort något med respektive häst. Även vart den blivit riden och utav vem. Det blir även en liten kråka om hovis kommer eller om någon är halt tex.

Så så här såg den ut efter augusti månad:Rätt så nerkladdad och många förkortningar men så länge jag själv förstår vad jag menar så är jag nöjd.

Så i aug är de motionerade

Moa: 14gånger alltså i snitt varanan dag.
Flora: 14gånger där också.
Åsa: 17gånger
Åse: 19gånger

Hoppla!


Så här gick dag 1

Kategori: Agility

Ja då var dag 1 för mig och Caktus ( Casper och Elli var oxå med men tävlade inte) avklarad i Tidaholm fast de var en så pass stor tävling var jag bara där ett par timmar och gjorde mina starter eftersom de körde klass 1 först sen klass 2 och sist klass 3 på dagen. Och imorgon blir det omvänd startordning på de.

Men så här gick de;

Agilityklass 1 började med en vägran på andra hindret då han tjuvstartade så jag han inte med och visa de så han sprang förbi. Sen flög han över balansens kontakfält men klarade både a-ets och gungans kontaktfält:-) Men någonstan där emellan fick vi en vägran till tror att de var vid en tunnel. Så totalt 15fel och en 9plats.


Hoppklass 2
började med lite snurrar men de blev inga fel som tur var men vi förlorade helt klart tid! Men sen var de högerslalom som gällde och de gick kanon om inte jag hade haft för bråttom i slutet vilket gjorde att Caktus missade sista porten men ja tog tillbaka honom så där försvann ännu mer tid och 5fel. Annars gick loppet som hejsan!! Totalt 5fel och en 12plats.


Så nu är de bara att ladda om med en ridtur på Flora och hundarna får vara inne och vila, sen ger vi järnet imorgon igen!!

Hoppla!

tvådagars agilitytävling

Kategori: Allmänt

Ja i helgen bär det av till Tidaholm båda dagarna för att tävla officiell agilitytävling med Caktus. Det kommer vara en rätt så stor tävling bara på lördagen är de 727st!! starter och några mindre på söndagen.

Så de återstår att se hur de kommer att gå.


När de gäller hästarna så har jag inte hunnit in i hagen och känna på några ben än idag har bara varit utanför hagen och fyllt på vatten.

Men Moa vet jag garanterat att hon ska vila och de känns bäst att även Åsa gör de med sitt ben fast att hon inte haltade men man vet aldrig en svullnad är ändå en varning på att något är fel.

Hoppla!

Inget flyt på hästfronten:-(

Kategori: Allmänt

Mitt internet har krånglat som bara den de senaste dagarna men nu verkar det fungera i alla fall.

Igår hade vi kursstart på agilitykursen som jag har ihop med Ilona och Lina det kändes som ett mycket trevligt gäng att jobba med så de kommer bli roligt att se hur de utvecklas.

Men mest stolt är jag nog ändå över Caktus som hängde med för att tränas och även lite som visningshund och han var såååååå duktig. Inte på själva agilityn den gick sådär men att ligga och vänta vid sidan av planen när han ser matte springa runt bredvid massa andra hundar. Inte ett skall utan han bara låg där och var duktig precis som att han inte gjort något annat. Annars när vi tränar gör han nästan allt för att få uppmärksamhet när jag binder honom för att tex. bygga upp en bana.

Och mina gula stora fyrbenta varelser är de sådär med i alla fall två. Igår skulle jag rida Åsa men när jag kom till höger bakhov och skulle krattsa den så kände jag att de tog emot när hon skulle lyfta benet. Så jag kände då över de och insåg rätt så snabbt att de var tjockare än de andra och lite varmt. Så de blev ingen ridning med henne jag kan inte se att hon haltar men benet var fortfarande tjockt idag så hon får vila helt enkelt.

Så jag red dressyr på Åse istället och körde balansträning undra om de finns någon bättre än att rida på ett löst schabrak liggandes på hästryggen. För kommer schabraket på sne så hamna jag troligtvis på marken:-) Men inte gjorde jag de!Jag och Åse


Och idag så tyckte jag att Moa gick lite knackigt och visst gjorde hon de hennes sena hade svullnat upp och var helt varm. Jag red henne senast i tisdags och då märkte jag ingenting med senan så nu är de vila som gäller för hennes del också.


Så helt plötsligt har jag bara två ridbara hästar, fast idag blev de körda både Åse och Flora på varsin tur med hjälp av Lin!

Är verkligen toppen att ha hästar som både går att rida och köra eftersom Åse och Flora är så olika kondtionsmässigt så fick de bli en längre och en kortare tur.

Hoppla!