pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

De är varmt

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja i alla fall när man jobbar men sen är det väldigt skönt när de är jättefint väder och sol när man kommer hem. Men de går inte rida förrän sent på kvällen om man inte vill svettas ihjäl! Men sen kommer nästa lilla problem alla dessa flugor och blinningar som gör hästarna galna.

Var ute och körde Åse igår och hon är den känsligaste av dem och fast ja hade flugridtäcket på så ville hon antingen bara springa ifrån odjuren eller slänga runt med huvudet. Så de var väl ingen lugn, avslapnad och mysig körtur direkt men hon fick i alla fall sin motion:-)


Och idag är de banhoppningsträning i Moholm och förhoppningsvis blir de Åsa om hon går in i transporten och vi ska hoppa 70 och 80cm. Så de blir första gången en hel bana på 80cm men de känns ändå rätt bra att börja med de på en stor utebana där de finns mycket plats att svänga på.

Så de ska bli spännade att se hur det går i värmen så önska mig lycka till.
Hoppla!Helt otroligt

Kategori: Allmänt

Midsommar är över och vardagen är som vanligt igen var bland annat på bilbingo igår men vann ingenting:-( nu till de lite roliga/otroliga.

Förra året hade far punktering på ett traktordäck en dag och skulle ta hästtransporten att köra de trasiga däcket i, bara de att när han kör bort för att koppla transporten inser han att det även är punktering på ett utav bilens däck! Så de var bara ta av de däcket och slänga med i transporten. Vet ej om han byte bil eller tog på reservdäcket just då. Men de blev i alla fall två däck till lagning.

Och idag händer nästan samma sak ett traktordäck får punktering, far tar bilen för att hämta hästtransporten som stod utanför min trädgård. Och upptäcker då att den är punktering på ett utav transportens däck!!
Så de var bara ta bort slänga in i transporten och ta på reservdäcket. Är de inte lite otroligt bara för att de har varit punktering på ett traktordäck så har något utav de hjälpmedel för att få däcket till lagning också trasigt.

Men de var tur för mig att de upptäcktes idag eftersom jag ska åka på banhoppningsträning i Moholm på torsdag. Jag hoppas på att kunna ta med Åsa om hon går in i transporten annars får jag ta Åse men helst inte eftersom hon har sår i sadelgjordsstaden så ja rider barabacka på henne i möjligaste mån tills de läkt.

Och eftersom  vädret är så fint som de är så blir de mindre tid för bloggning men visst de kommer komma något inlägg lite då och då.

Hoppla!

Midsommar

Kategori: Allmänt

Vill bara önska er en riktigt trevlig midsommar!


bildkälla

Inte alls bra....

Kategori: Allmänt

De har nämligen lagat asfaltsvägen här hemma med sånt där smågrus och något svart klibb som ska få gruset att fastna i hålorna.

+ Hålorna förvinner nästan men inte helt.
+ De flesta bilar kör väldigt lungt och sakta eftersom de är rädda om sina bilar.

- De skvätter ner min bil.
- När gruset satt sig kommer alla köra som idioter på vägen igen för då finns de ju inga hålor som de måste sakta in för.
- De fastnar i hundarnas päls speciellt mellan trampdynorna och de blir helt galna och vill bara få bort de.
- Om man är ute och går i shorts och de kommer en bil så skvätter de på mina ben och det gör ONT!!
- Varför lär sig aldrig komunen, i längden måste det väl vara billigare att asfaltera om hela vägen istället för att slänga på sånt där varje år. Men ja är inget insatt så de ska ja väl inte lägga mig i men de var bara en liten åsikt.


Så helt klart fler minus än plus i från min sida.

Nu hinner ja inte skriva mer för jag ska på 88års kalas och äta tårta!!

Hoppla! 

besiktningen avklarad

Kategori: Allmänt

Ja idag besiktigade ja både min bil och hästtransporten men de gick så där.....hästtransporten gick igenom med blanka papper:-)  Men bilen hittade de fel på minsann, glapp i en styrled ok de kan ja gå med på att de va ett bra fel att hitta. Men fick även på att ett dimmljus var bländande/felriktat och den lampan har ja aldrig bytt eller rört men tydligen så kan den väl bara hoppa fel? Och inte nog med de jo ett halvljus var diffust? antagligen börjar glödlamapan ge sig men anmärka på de den lös ju hallå eller?
Sen var de ett stag som var rostigt men de behövde inte vara där så det var bara att ta bort utifall de skulle gå sönder och smälla till något annat under bilen.
De kanske är jag som är tjinkig men hade de inte varit fel på styrleden hade de gett mig de andra "småfelen" till ombesiktning då kan man undra eller skulle ja kanske bara fått påpekande?

Jag vet ju inte men de var bara lite tankar ifrån mig.

Men nu i kväll har alla hästarna blivit ridna, först en sväng på Åse ihop med Fia på Åsa. Åse har fått ett sår där sadelgjorden sitter så nu får ja rida barbacka:-) Men de är inga problem känns lite hjulbent efter men värre än så är det inte.

Efter den turen tog Fia sin Lillen och jag Moa med Flora som handhäst en liten tur.

Ha de bra allihop!

Hoppla!


någon som har missat att ja gillar horze.se?

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ni som har följt bloggen vet ju att ja har skickat efter ifrån horze.se två gånger och varit lika nöjd båda. Passar på och letar reda på några inlägg jag gjort om dem. Varför ser ni längst ner på sidan.

Reflextäcket<3

Shopping tips för hästnördar

I väntans tiderOch ja har glömt något jag lovade er en bild på.......men här kommer den på benskydden ja beställde senast.Kanske inte den bästa bilden men ni ser nog att de är vinröda i alla fall som jag hade hoppats på eftersom de såg lite rosa ut på bilden på hemsidan men sen stod de ju mörkröd och de stämde.

Bakskydden passade kanon mycket bättre än de andra skydden ja har men fram va lite tajta runt benen men de fungerade. Sen är de ju resår så de töjer sig ju lite efter hand ju mer jag använder dem för sätter ja dem bara längst ut så trycker de inte på senan de enda är väl möjligtvis att de kan öppna sig lättare. Men de har ännu inte hänt och förhoppningsvis händer det inte heller. De är inte alltid de lättaste att hitta beskydd till hästar med korta och tjocka ben.


Och vet ni va?? De har fraktfritt just nu....men ja behöver ju inget men visst lockar de att skicka efter:-)

Detta blogginlägg är skrivet som ett bidrag till Horze bloggtävling med möjlighet att vinna ett presentkort värt 5000kr på http://www.horze.se/.

Hoppla!

regn, men va gör de?

Kategori: Allmänt

Jag kan väl inte påstå att ja gillar regn men ja tycker i alla fall att de är bättre än att de ska blåsa ute. För har man bara bra regnkläder så fungerar de mesta ute ändå. Fast nu är tyvärr inte mitt regnställ de bästa så de är dags att inhandla ett nytt de närmaste.

Men ute har ja varit ändå red en sväng på Moa med Flora som handhäst och de var jättepigga båda två. Så vi tog en lite lägre tur för att va en Moa, Flora tur så 1h var vi ute i regnet.

Sen var ja bara hemma en liten stund sen tog ja med Rebecka och hundarna upp till skogen och gick en sväng och de regnade fortfarande och gör det än.

Men snart ska ja ut och valla kor, här är en bild från i fredags när ja fick hämta hem korna från betet minst en km bort.....Va är de för fel på vallhundar kan man tänka? Jo jag vet varför de inte har någon den ska aktiveras året om och tränas mm. helt enkelt de är inte bara att skaffa en som många tror.
Ja tyckte att bilden blev rätt härlig strax efter de kommit in i ladugården öppnade himlen sig och regnet öste ner.

Hoppla!

Folk tittar liiiiiite konstigt.....men de bjuder ja på

Kategori: Hund

Ja de är ju så min gamle skrutt Casper vill ju också följa med på promenaderna men efter diskbråket som är mycket bättre men inte helt bra så hänger han inte med på samma sätt lägre. Och blir även lite halt av för långa promenader men eftersom jag är så smart så letade jag redan på en sittvagn.
Och Casper verkligen gillar att åka i den. Han måste ju gå lite själv och rasta av sig men har ja med vagnen vill han bara upp i den så de måste betyda att han gillar att åka sittvagn och de andra två Caktus och Elliott går så snällt med bredvid.
Hoppla!


Moa 19år

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag har lilla Moa bott här i byn i 19år! Och inte ska hon flytta nu heller hon är egen uppfödning så ja vet ju allt hon varit med om, va hon gillar/ogillar så jag henne känner väldigt väl. Det är inte alla som har den förmånen med sin häst.

GRATTIS MOA!!!!
hoppla!

Snart till salu

Kategori: Allmänt

Ja här är den Valeryd-86, totalvikt 1260kg, tjänstevikt 520kg och maxlast 740kg som ja skrev tidigare på tisdag ska den besiktigas sen förhoppningsvis säljas om de är någon som vill köpa den. Så är du eller någon du känner intresserad hör av dig vet ja annars hamnar den på blocket
Pris idé 10 000kr

Alla motionerade, snart besiktning

Kategori: Allmänt

Ja igår flöt allt på riktigt bra. Lin hjälpte mig att rida så först en sväng med Åsa och Åse och en kortare tur med Moa och Flora. Nästa vecka är de ett årsedan Flora fick sin fång:-( som lede till djursjukhusbesök och boxvila mm. Men som skönt är så har ja inte märkt av något än i år och hoppas verkligen inte att jag gör det heller. Hon och Felix "Lillen" som också är fångponny går ihop i en nerbetad hage och fodras med hö morgon och kväll. Och de har blivit riktiga kompisar:-) Pensionärsparet Lillen som är 26år och Flora med sina 21år.Flora och Lillen kortet är taget första veckan de gick ihop utifall ni undrar varför de inte är så grönt ute.

Så eftersom alla hästarna blev motionerade hade ja hela kvällen över till hundarna så de blev en promenix med alla tre. Sen tog jag med Caktus och joggade en runda vi brukar göra de då och då men igår slog vi på stort och tog en runda som är ca 5km. Och vi tog oss runt på 34min så de borde va rätt okej kondis men den kan allt bli bättre.

Och på tisdag ska den gamla hästtransporten besiktigas och även min bil.....ja tror att transporten går igenom utan problem i alla fall men ja vågar inte säga för mycket. Men ja planerar att lägga ut bild på den ikväll för efter godkännd besiktning så ska den säljas.

Den har varit till salu hur länge som helst bara de att sen har de används från och till  att köra div. grejer i eftersom den är så liten och smidig. Men nu ska den bort ifrån våran familj:-(  Den har ju bott här i minst 15år om ja minns rätt men nu ska den härifrån.

Hoppla!
Mormor 84år

Kategori: Allmänt

Ja sådant är läget idag fyller mormor år så de ska firas med lite mat och tårta hemma hos henne nu ikväll. Eftersom ja har varit delaktig i handlingen vet ja att de kommer bli kassler och potatissallad så de blir säkert gott. Och när de gäller tårta gissar ja på en med hemgjorda marängbottnar med grädde och bär men helt säker kan man ju aldrig vara.Så idag har jag inte ridit och kommer inte att göra heller utan ja har motionerat gräsklipparen på min gräsmatta i nästan 2timmar istället.

Onödigt med störande just när ja sitter och skriver detta har ja en väldigt störande surrande fluga runt mig. Ja bara måste få bort den ja blir ju galen!!! Att något så litet kan störa så mycket.

Hoppla!

Clearround i Töreboda 110611

Kategori: Häst (fjordhäst)

Vill ni veta hur det gick på hoppningen? Klart ni vill.......

Båda hästarna gick in väldigt snällt i transporten hemma lite krångligare när vi skulle hem men de gick så ja är nöjd efter allt tidigare krångel med Åsas lastning.

Åse 50cm= 4fel vilket blev utav en vägran på ett svart/vit plank som tydligen var väldigt otäckt.

Åse 60cm= 4fel en rivning

Åsa= 60cm= Katasfrof!!! Saken är den att eftersom de regnat fick vi hoppa fram på hinder 1 och 2 vilket jag också gjorde. Men när vi väl startade våran runda vägrade Åsa hoppa 1an dumma lilla häst så redan där var vi utvägrade. Min personliga åsikt är ju den när man redan hoppat hindret två gånger utan problem varför vägrar man då på tredje? och fjärde och femte försöket....men vi fick ju rida banan ändå eftersom de bara var clear round och fler stopp blev de. Men men Åsa är ju alltid Åsa för om ni läser vidare.

Åsa 70cm= FELFRI!!! och en rosett

Så de blev ju rätt ok resultat ändå men ja märker ju att jag inte hoppar så ofta så min egen hoppteknik är säkert inte den vackraste, men skoj var de.Åse bakom de "farliga" planket
Åsa efter en felfri runda i 70cm

Hoppla!
Laddar inför hopp clearround imorgon

Kategori: Häst (fjordhäst)

I morgon blir de hemmaklubbens sista clearround för våren och eftersom Åaa numera är lastningsbar kommer ja att åka med båda Åsnorna.
Ja kommer att hoppa Åse i 50 och 60cm, har valt lågt för att kunna rida på lite för hennes problem är farten och med Åsa blir det 60 och 70cm. Och blir de någon mer clearround/banhoppning ja åker på i sommar ska ja nog våga mig på att hoppa 80cm med henne. Men först får ja se hur det går i morgon.

Resultaten ifrån dressyren 6juni har kommit ut så är ni nyfikna kolla in här töreboda hästklubb

Hoppla!

Nu har jag tröttnat

Kategori: Allmänt

Varför ska de åska var och varannan dag för? Nu har de åskat i och regnat över 2timmar hemma hos mig. Så ja passar på att blogga lite ifrån mobilen, för någon dator vågar ja inte starta. Men ja blir så rastlös av detta väder och inget vettigt får ja gjort. Men som tur var kom tidningen Hundsport med posten idag så den har ja hunnit läsa:-) men även reklamen och en turistbilaga i från byggden har jag läst grundligt..... Men de är väl bara att gilla läget och vänta ut ovädret. Hoppla!

långhelg med födelsedag och tävling

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ledigheten bara springer iväg och sen har vädret varit så fint så någon dator har ja inte hunnit med. Men det har ja iaf gjort:

Fredag: Jobbade från kl 05.15 till ca 9.00 väldigt skönt med kort arbetsdag.
Lektion med Åse för Anna inne i Töreboda ridhus, hon skötte sig jättebra men ja fick jobba för att få fram henne för skänklen ordentligt.
Hjälpte Far med kvällsmjölkningen.

Lördag: Åkte till Ullared och shoppade loss och på kvällen/natten blev de Olstorp där Rydell o Quick spelade.

Söndag: Trött;-) Red en tur ihop med Fia och Mari som lånade Åse och Åsa och jag red på Moa. Sen var de putsa grejer och tvätta hästar som gällde. Blev även en promenix med Flora ihop med Fia som gick med Lillen.

Och Åsa fyllde 6år GRATTIS Åsa

Och ni som kanske undrar om hundarna jo de brukar vara med lite här och var som när ja putsade grejerna mm. Sen har ja även snäll mor och syster som promenixar med dem när jag roar mig med annat:-)

Måndag: Klubbdressyr tävling i Töreboda, ja red både Åsa och Åse LD:1 och LC:1. Det var Åsas alldra första dressyrtävling men hon var bättre än sin syster visade de sig:-)

LD:1 Åsa 67,5% Åse 65%
LC:1 Åsa 59,6% Åse 55,5%
Åsa placerade sig i LDn med en 2a plats så en fin blå rosett plus ryktborste och massageskrapa fick vi:-) Och den tjejen som vann hade bara 1poäng mer än Åsa så ja är stolt över gumman.

kommentar vi fick " Fin uppvisning! Men poängen sänks tyvärr pga att den ogillar bettet/handen och blir ej stilla slår sig ofta fri från handen. Jobba på detta så kommer den långt!"

Jag och Åsa på prisutdelning


Ja tror att Åse kom på delad 3eplats ihop med 2st till om ja och kompisen räknade rätt men de återstår och se de kommer att lägga ut resultaten på hemsidan sen. 

En kommentar Åse fick " Fin uppvisning på ngt spänd häst. Nogranna vägar, hästen söker sig till fin form men är ännu svag- blir därför ostadig o vinglig"

I LCn vet ja inte alls vilka placeringar vi hamnade på med de va bara 1placerad till pris ( hur många placerade med pris i en klass avgörs genom hur många som startar i klassen)Jag och Åse bland alla bruna hästar:-)

Och nu ska ja och hundarna snart ut och åka båt en liten sväng på sjön.


Hoppla!
Här ser ni en vinnare

Kategori: AgilityJa ni ser rätt Elliott lyckades vinna de totala i smallklassen och gick vidare till att tävla i regionsfinalen den 15juli i Göteborg. Så de ska ja allt försöka att åka på.
I första loppet kom han runt felfritt på hinder men 0,49 tidsfel och i nästa lopp fick han 6.53 tidsfel men även där nollad på hinder. Så med de resultatet vann han eftersom man måste komma runt i båda loppen för totalplacering och de var bara ett ekipage till som klarade de i smallklassen men hon hade ännu mera fel.

Så ja är riktigt nöjd med min snart 10åriga dvärgschnauzer:-) Så en hundmatsäck på 12kg, en tetrapack doggymjukmat och en doggy"godispåse" Sådan man hänger i byxorna som man kan lägga hundgodis i när man tränar fick vi som pris:-) 

Och Caktus.....................jo han diskade sig i båda loppen. Men fick även han en påse med en tetrapack och "godispåse" Inte va dag man får något när man diskar sig:-)


Hoppla!

Doggy Professional Agility Cup

Kategori: Agility

Alldeles strax åker jag och syrran till Tidaholm med Caktus och Elliott för att ja ska tävla Doggy professional agility cup med dem. En tävling för medlemar i Sveriges hundungdom där man får vara max 25år så ja får va med:-)

Så de ska bli skoj och de fem bästa kommer att gå vidare till en regionsfinal och efter den blir stora finalen i samband med Göteborgskalaset i augusti. Tänk va fränt att komma så långt, men ja har inga stora förhoppningar tyvärr men vi ska ge järnet ja lovar:-)

Flora 21år

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag fyller Flora hela 21år!!!

Och de firade jag med att rida henne en tur ihop med Fia på Lillen.


GRATTIS FLORA!!!!!!