pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

valborg 2014

Kategori: Allmänt

Då var Valborg över för min del och brasan är snart nerbrunnen och de som vill kan grilla korv över glöden. De var som vanligt körsång och vårtal av Gunilla Linn Persson, men tyvärr hörde ja knappt något av de för hon pratade lite för tyst tyvärr. Och ni som inte vet vem hon är?  Så är hon en nästan granne över åkrarna sett, lite längre bilvägen. Och författare till bland annat Skärgårdsdoktorn som gått på tv.  
 
 
 
Så nu ska ja ladda om för en tripp till Broddetorp med Åsa imorgon då vi ska på vårtutflykt med Skaraborgs fjordhästförening.
 
Hoppla!

Nya ridmodet?

Kategori: Allmänt

Nya ridmodet ja de är frågan? Eller hur gör ni andra med stora jobbiga mobiler som man vill ha med sig när man rider ut men den enda fickan man har är en pytteliten ficka i ridbyxan. Själv plockade jag fram en gammal hedelig midjeväska för på något sätt vill jag ha med mig mobilen när jag rider ut själv. Och jag tycker faktiskt de fungerar bra i alla gångarter. Så som de känns nu kommer midjeväskan bli min följeslagare i sommar.
 
 
Och idag så passade vi äntligen på att gå över träbron som varit för kossorna hemma men är nu mera upplockad och ligger i en hage. Och jag har tänkt hur länge som helst att jag ska gå bort till hagen och se om Åsa vill gå över den. Och nu när korna snart kommer ut där så fick jag se till att passa på. Och ja kan konstatera träbro på gräsyta = inga problem!
 

Lite dålig bild men Åsa var så glupsk så när jag höll på att greja med mobilen så sträckte hon ut halsen så mycket hon kunde och började äta gräs! Och då är bron ca 20cm hög så de lutade en aning! Så de blev snart ett steg ut över kanten för de blev nog lite jobbigt att äta i de läget.
 
På bron!
 
Och efter ridturen den obligatoriska rullningen!
 
 
Hoppla!
                                                                      

Från påsk till nu!

Kategori: Allmänt

Påsken bara rusade förbi men hann med en sväng till Borås och Bollebygd under fredagen till söndag morgon. På långfredagen passade vi på att äta "upp" Mickes presentkort på Thai Silk.

http://www.thaisilk.se/  Och eftersom det var långfredag var det mycket lugnare än det brukar vara så de var skönt, antar att de flesta svenskar prioriterar påskmat till påsk. Så ett tips om ni i Borås någon eftermiddag/ kväll TESTA deras gourmetbuffè den är grymt god! Först finns de massa goda förätter med soppa och sallader att välja på sen plockar man rå mat som steks när man kollar på. Och sist men inte minst efterrättsbordet. Där finns de frukt, lösgodis, minidessert i olika varianter, tårta och glass med såser och strössel. SÅ GOTT alltihop!

 

 

 

 

 
 
 
 

Och på påskafton bjöd Mickes föräldar på en god påskbuffe och mellan allt ätande han vi med en hel del promenader i de fina vårvädret.

 
Vi passerade bland annat en lekplats så hundarna fick testsitta delfinen.

 

Och veckan som varit har jag jobbat och försökt att röjja så mycket jag orkat i trädgården nu innan alla löv kommer på träden. Samtidigt motionerat och aktiverat hästar och hundar i den mån orken och tiden funnits men allt blir så mycket lättare av ett fint väder. Samtidigt som de blir lite jobbigare att tvinga sig i säng i tid för att hinna få sova några timmar per natt.

Men denna helgens väder har jag ju inte heller tackat nej till och vi har fått mycket gjort här hemma. Som i lördags morse red jag Åsa och undertiden så fick Micke äran att bada och föna Caktus. Men de där med föningen var nog inte helt deras grej men ren blev allt Caktus så idag kom saxen fram och han fick sommar frisyr. Sen blev ett par grenar nersågade på mina stora träd och vidare till ett kalas för Mickes syster som fylllde år.

Och idag blev det premiärtur för gräsklipparen! Men det gick lite si och så eftersom en slang som bensinen tydligen passerade igenom hade spruckit under vintern. Så när jag fyllde upp den med bensin så rann de ut igen :-( inte alls skoj för bensin är ju dyrt! Men lite kunde vi rädda och som tur är hade pappa en ny slang så att vi kunde byta och sen gick de som hejsan! Så idag blev de mycket klippt gräset, Caktus och sen Micke!

Och dagen utomhus avslutade jag med ett dressyrpass på Åsa och de blir bättre och bättre men vi har mycket jobb kvar om jag ska nå vårat mål.

Avslutar med en bild på en av två ekorrar som sprang runt i min trädgård tidigare idag. Inte varje dag man har sådan tur att man kan fota en så pass nära som denna.

 

 
Hoppla!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glad Påsk!

Kategori: Allmänt

 
GLAD PÅSK TILL ER ALLA! 
 
Kan säga som så att få ETT vettigt kort på Caktus och Elliott ihop är nästan omöjligt! Bjuder på några bildbevis ;-)
 
 Då det är någon viss pudel som har väldigt svårt för att sitta still nämligen......
 
Hoppla!

Nästan död!

Kategori: Allmänt

Ja de känns i alla fall så efter en dag som gått i 110 knyck sen klockan 5 i morse eller rättare sagt 03.30 då mitt alarm ringde och väckte mig. Så när jag kom hem från jobbet var jag bara tvungen att lägga mig för att vila en kvart. Och de hör inte till vanligheterna men jag kände mig som sagt till hälften död. Men som tur var hade jag bokat in att träffa Linnèa kl 17 uppe på hästryggen så jag kom ut för att samla lite ny energi. Hade inte tiden varit bokad hade jag säkert somnat till och sovit till morgon bitti eller något. Stort plus att Rebecka har påsklov och tar ut hundarna på lite promenader åt mig.
Och imorgon börjar jag så sent som kl 6 så en hel timme senare yeay! Ok nu har jag beklagat mig klart ;-) Är lite less på de just nu bara men snart är de påsk och då ska man vara glad!
 
Och från ett ämne till ett annat igår red jag dressyr på Åsa igen och denna gången testade jag med en annan nosgrimma med snokrem. Och tungan låg kvar på plats hela tiden vilket var skönt för sist hoppade den över bettet lite då och då när Åsa tyckte att de var jobbigt.
 
 
Testade även att göra en dressyrknopp för skoj skull då jag själv har tyckt att de varit fruktansvärt fult på fjordingar men jag har börjat mjukna lite och tycker att en del passar i de. Men om Åsa gör det vet jag inte riktigt? Kanske med en snyggare flätad knopp? Och ett  längre och svängt pannband skulle inte sitta fel men jag har inte hittat något bra än. De enda jag har fastnat för lite är detta från Hööks:
 
 
 
Men att ge 479kr för ETT pannband de gör jag inte! Men tyvärr är det väldigt få pannband som finns i storlek x-full och mörkbrunt läder men jag håller mina ögon öppna. Så någon gång ska jag nog hitta ett :-)
 
Hoppla!

Gillar du hallon och lakrits?

Kategori: Allmänt

Den här tårtan provade jag för första gången igår och den var jättegod! Så den kan jag lätt tänka mig att köpa igen men då bör resten av dem man delar tårtan med gilla hallon och lakritssmak men vem gör inte de? ;-)
Moussetårta Raspberry & Salty Liquorice "Äntligen en tårta med lakrits! En ljuvlig moussetårta bakad på mandelbotten med salt lakritskräm och söt hallonmousse, överdragen med ett täcke av saltlakrits och hallonkrisp - en spännande smakkombination!" text och bild lånad från: http://www.almondy.com/sv/konsument/tartor/moussetarta-raspberry-salty-liquorice Hoppla!

Ahlgrens glassbilar

Kategori: Allmänt

Dessa måste jag testa! kommer i butik nästa vecka, bland annat Netto kommer att sälja dem enligt deras reklamblad. Visst låter smakerna lite kul? Limepuck, Colapinne och Hallonstrut.
Hoppla!

Kalas och gräva och träna är kul!

Kategori: Allmänt

Ja så roligt har jag faktiskt haft det sen igår. För igår kväll var jag hos Farmor utanför Lidköping och firade hennes 84års dag med smörgåstårta och kakor. Och fick träffa alla kusinerna utom en så de var skoj! Och idag har jag och Caktus grävt i trädgården då jag förberett ett land till mina pumpor som jag har försått inne. De är tre olika pumpasorter , halloweenpumpa, prydnadspumpor och jättepumpa och gul squash men jättepumpan får vi se hur de blir med för de är endast en liten liten grön grej som sticker upp i den raden. Mot de andra som börjat bli ca 10cm höga.
Landet är grävde jag på ett ställe där de varit land tidigare men de var väldigt igenväxt om man säger så. Och Caktus han hjälpte till nästan hela tiden då han verkligen älskar att gräva! Behöver jag säga den delen där hundarna har inhängat trädgården ser ut som en krater? De är tur att de finns jord så man kan fylla igen hålen ibland.
Och nu i eftermiddag fick jag hjälp av mina kompis att rida igenom Åsa ordentligt i hagen. De är så bra när någon som kan kollar och påpekar alla fel man gör hela tiden. Även kommer med bra övningar för att få Åsa smidigare men en sak som vi är överens om är att jag bör binda fast min innerhand eller liknade! Den bara flaxar iväg hela tiden. Spelar ingen roll vilket varv de gäller men innerhanden har svårt för att ge efter lagom mycket! Utan flaxar helt enkelt iväg eller så tar den stöd på låret. Så det är min läxa tills på måndag då vi ska träna igen! Hoppla!

Miljöträning med Åsa

Kategori: Allmänt

Idag har vädret allt varit för trist och med de har regnat i stort sett hela dagen. Så just idag kände jag lita njaaa ska jag verkligen rida? Så jag valde istället att promenera med hästarna först en halvtimme med Moa och Flora i bland annat genom en skogsdunge med nynertagna träd så de blev bra terrängträning och mycket svänga. Sen en tur med Åsa på samma ställe men gick ännu mera omvägar så att hon skulle få lyfta på benen ordentligt och genom stora vattensamlingar. Sen gick vi in vid ladugården och gick på lite plast och även upp på en lastpall. Vilket inte berör Åsa för fem öre! Och de är ju hur bra som helst eftersom hon ska tävla SM i bruksridning i sommar.
Hoppla!

Helgen som varit!

Kategori: Allmänt

Obs! har fortfarande inte fått ordning på radmellanslag vid visning av inlägg? Förstår verkligen inte varför de inte fungerar? Någon som vet? ( jag själv har de när jag är inne på mitt konto men när de ska visas ut till er så är de inte det :-( Helgen som var gick även denna väldigt fort och med hjälp av Micke hanns de med en hel del vilket känns väldigt bra. Som att slipa klart mitt bord som jag ska använda som "sidebord" till att gömma min ved inne. Så nu är de bara målningen kvar.
Blev även en hel del röj i trädgården i en bortglömd hörna den är inte klar men betydligt bättre redan!
Lite skillnad va? Micke före och efter, trädgård före och efter :-) Och på söndagen var det dags för min kompis att göra sin examen som allmänlydnadsinstruktör och då var jag och Caktus hennes visningsekipage. Med tema belöningar och vi gjorde framåtsändande över hinder med olika belöningar i slutet. Och där syndes de tydligt vilken som var bäst för Caktus del, köttbullar! Men de visste vi ju redan innan men de blev ett bra exempel.
Full fart i slalomet. Sen blev de även en runda i motionsspåret utanför Töreboda och vi hann precis lagom tillbaka till bilen innan regnet kom. Så ibland har man tur. Och på kvällen blev de lite dressyrträning med Åsa i en hagen barbacka på ett löst schabrak, har ni testat de hästfolk? Finns ingen bättre träning för att lära sig sitta rakt och rida med tyngden. För skulle jag luta mig för mycket åt sidan så är de väldigt lätt att både jag och de lösa schabraket glider av ;-) Fick lära mig detta på ett ridläger för många många årsen! Hoppla!

vaniljdricka!

Kategori: Allmänt

Idag när jag handlade så sprang ja på Loka med vaniljglass-smak. De kan hända att den funnits ett tag men då har jag missat den! Så ja köpte en eftersom jag ändå var lite törstig. Eller så inbillade jag mig de eftersom ja ville ha en anledning att testa den ;-)
Och ja den smakade verkligen vaniljglass men sen om de känns rätt att dricka vet ja inte riktigt men de var skoj att testa i alla fall. Hoppla!

Vardag

Kategori: Allmänt

'****OBS! De är något fel på blogg.se för mig radmellanrum fungerer inte, hoppas på överseende***** Det har inte hänt så mycket här de senaste dagarna förutom att jag fortsatt med röj i trädgården och hämtat hem hästtransporten igår. De tog sin tid eftersom de hade fått vänta ett tag på skivan/baklämmen som nu är utbytt. Och den blev så fin så. Passade även på att byta till sommardäck på den när jag kom hem så någon ridning hanns inte med igår. Men shit vad muttrar/bultar kan sitta! Jag slet som jag vet inte vad med dem men alla utom två fixade jag. Så dem fick pappa slå loss åt mig! Men nu är de bara bilens sommardäck kvar men de ska köpas nya och krängas om så de ska in imorgon så bara bilens däck blir klara och skiftade sen kan vi ut och åka jag och Åsa igen.
Min röra ;-) Men de blev klart och jag var nöjd! Men idag hann jag med och rida både Åsa och Moa varsin liten tur och som vanligt MÅSTE Åsa rulla sig efter!
Hoppla!