pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Hästarna!

Kategori: Allmänt

Har några bilder på hästarna som för tillfället går i samma hage men snart ska Moa och Jane byta till den hagen jag har hemma vid mitt hus.
 
Mina tre Åsa, Flora och Moa
 
Jane
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 

Planerar för vintern!

Kategori: Allmänt

Just nu känns vintern långt borta men den kommer att komma och själv älskar jag snö! Och just nu är jag inne och vilar lite efter gräsklippning i värmen och laddar för ett mjölkningspass i ladugården om en timme. Och ikväll blir det ridning men Josse på sin Jane!
 
Nu åter till "vintern" kollade in Hööks nyheter och fann dessa http://www.hooks.se/product.aspx?productid=940365
 
 
 
Stigbygel (tå) värmare med reflex! Ett måste för vinterns mörka och kalla uteritter :-), inte snordyra heller utan 99kr så det känns ändå ok.
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 

12år

Kategori: Allmänt

De är helt otroligt vad åren går fort i dag blir min lille dvärgschnauzer Schnauzertorpets Åsi G = Elliott 12år!
 
 Dagsfärskt foto på lillplutt som han fortfarande kallas :-)
 
Och födelsedagen ska firas med VOV mjukmat på burk till kvällsmat.
 
Hoppla!
 
 

En dag kvar

Kategori: Allmänt

En dag kvar tills jag går på min 4 veckors långa semester kommer att börja kl 5 och slutar runt kl 9 imorgon så det känns helt OK!
Men jag kom hem rätt så tidigt idag med så jag började med att rida Åsa innan solen stod som högst på himlen även Moa och Flora fick komma ut på en tur med hjälp av Linnèa. Och även de fyra träns jag använder mest Moa 1st, Flora 1st och Åsa 2st blev ordentligt avputsade idag. Det är inte varje gång jag plockar isär allt får jag väl erkänna men idag så blev allt ordentligt gjort!
 
 
Och igår var det fjärde gången på sommarcupen och detta året har jag valt att starta med Caktus och Elliott men Casper får vara med och hejja på. Så just nu ligger Caktus först i poängställningen utav mediumhundarna och Elliott andra plats i small.
 
Så att.... så ligger de till här hemma och nu ska jag strax med Linnèa till hennes häst och kolla hur man sköter honom eftersom jag ska ta hand om honom på lördag. Han är nämligen "sjukskriven" och går i sjukhage men måste då promeneras lite.
 
Hoppla!
 
 
 

En vecka kvar och hemskheter!

Kategori: Allmänt

Nu är det en vecka kvar tills jag ÄNTLIGEN får min fyra veckors semester, det ska bli så grymt skönt! Bara slippa ställa alarmet på 3.30! utan kunna sova så långe jag vill :-) Nu tillhör jag ju en morgonpigga kategorin som gärna kliver upp 7 ändå men det är 3,5  timme senare än när jag ska upp till jobbet.
 
Annars har jag inget bokat förutom ett bröllop jag ska på i augusti. Sen får jag se vad det blir hänger väl lite på vädret med men en hel del ridning hoppas jag ju hinna med. Även körning så klart eftersom Åsa verkligen gillar att bli körd som jag gjorde senast idag.
 
Åsa på tur!
Har väl inte hänt så mycket nytt här det senaste men ni kan få se en bild på båten Mina ifrån Lidköping som passerade Tåtorp igår när vi var där uppe och käkade glass :-)
 
 
Bara "lite" större än båten som ligger fast vid sidan!
 
Jag har även tagit årets första dopp i sjön denna veckan, ja vet det tog ett tag men jag har inte hunnit åka upp tidigare men nu är det gjort och det var faktiskt rätt så behaglig tempratur på vattnet i Viken.
 
Just det ja, något riktigt hemskt har hänt i min trädgård! Jag och Casper var inne i huset och Caktus och Elliott var ute i trädgården. Ja hörde att Caktus skällde på något men jag öppnade bara dörren lite och ropade tyst! till honom. Sen när jag väl gick ut fick jag lite lättare panik! Elliott och Caktus hade hittat värdens sötaste "leksaker" nu vet jag att hundar, speciellt Elliott har jakt i sig. Så ja va säger man 3 stycken (senare även en 4e) ekorreungar låg utspridda på min gräsmatta :-( endast en vid livet med den dog tyvärr senare.
-KÄNSLIGA TITTTARE/LÄSARE VARNAS-
 
 
 
Men jag intalar mig eftersom de måste ha ramlat ur sitt bo så kunde de lika gärna varit en katt eller skata som tagit dem och kanske även ätit upp dem. Men nu var de mina svarta hundar som lekte med dem :-( Värst för ekorrsmammam tycker jag. Eller ja allt i hop kändes väldigt hemsk får jag väl säga men men nu är de gjort och jag kan inte göra de ogjort.
 
 
Hoppla!