pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Nh träning gång två

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för nh-träning för mig och Åsa igen, först ut var Anette med sitt varmblod som hon kommit rätt långt med. Så hon tränades lös och det var lärorikt att se på och sen efter var det min och Åsas tur.

Och denna gång hade vi egen grimma, jag hade ju tänkt köpa repgrimmasetet på Hööks för 149kr. Men när jag väl kom till butiken insåg jag att de repet var väldigt plastigt och lätt. Men då hade de rep och grimma som man kunde köpa var för sig som då endast kostade 49+79kr = 128kr! Så de gör allt för att sälja så det var tur att jag åkte till butiken och kände på grejerna och att de då även blev billigare och "bättre" grejer:-)

Och jag fick fortsätta träna grundstegen med Åsa att flytta henne men även skicka iväg henne ifrån mig. Och man inser mer och mer vilken attityd min dam har! Inget mes mot henne mer utan här är de den lite hårdare skolan som gäller (alltså inte elakt men tydligt!) För så fort hon inte vill så uttnyttjar hon situationen och försöker springa ifrån.

Och de känns som jag absolut öven har nytta för den hör markhanteringen även i ridningen så jag hoppas det blir snart igen men vi bestämmde inget nytt datum igår.

 

 

Åsa och instruktören.

 

Och på hemvägen hade Åsa trampat av halva högra bakskon så det var bara ta av hela och raspa lite. Och så får hon gå så tills på måndag då hovis ändå har en bokad tid för att komma ut.

Så det går väl lite sådär med mina hästar nu, Åsa går ju rida på mjukt underlag trots tappad sko men Åse är fortfarnade halt men inte lika mycket så de känns som det går åt rätt håll. Men det är sjukhage och box på nätterna som gäller för henne.

Hoppla!

Elin

Kategori: Allmänt

Idag har jag namnsdag igen och hittade den text om mitt namn utifall någon är intresserad av att läsa.
 
 

Kvinnonamnet Elin är en svensk form av Helena, som är ett grekiskt namn med betydelsen ’lysande’ eller ’strålande’. Namnet är mycket gammalt. Det svenska helgonet Sankta Elin av Skövde, som även kallades Helena, levde i mitten av 1100-talet, och det är från henne som namnet har hamnat i almanackan.

Namnet har haft en stadig popularitet under de senaste decennierna. De senaste åren har det varit det näst vanligaste flicknamnet. 31 december 2009 fanns det totalt 58 002 personer i Sverige med namnet, varav 35 951 med det som tilltalsnamn.

År 2003 fick 1479 flickor namnet, varav 984 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 31 juli

 

 

Caktus 5år!

Kategori: Allmänt

Inte klokt vad åren går fort, idag blir min lille Tuss hela 5år!!!
 
 
 
Grattis till honom!
 
 

Halt Åse

Kategori: Allmänt

Åse är fortfarande halt stackaren men jag tänker i alla fall avakta över helgen innan jag kontaktar veterinär för det. För det har inte blivit värre sen igår som skönt är och det blir tyvärr en liten kostnadsfråga att ta ut veterinär en helg om man kan slippa. Men själklart vill jag ju inte at hon lider så missförstå mig inte, men anser inte heller att det är akut.
 
Men hon får gå i en liten sjukhage så att hon inte anstränger benet/ hoven i onödan. Jag har lite funderingar på om det kanske sitter i hoven, hovböld/ blåmärke i hoven kanske? Eller så har jag helt fel men eftersom hon går lite extra på just tå men ibland står hon som vanligt och tynger på det svullna benet. Kanske för att de är tillräckligt mjukt under hoven just då.
 
Men det är svårt att veta men så är läget så länge så får jag se hur det hela slutar.
 
 
Åse
 
Hoppla!
 
 

Hänt mycket idag

Kategori: Allmänt

Vilken händelserik dag det har varit för mig, en del dagar händer det inget som kan vara värt att ens skriva ner men idag är en dag då det finns saker att berätta om.
 
Första faktumet är att jag börjar bli senil.....glömde min "jobbtröja" hos en kund i morse men vi kommer tillbaka dit på måndag så de fick vara idag. Sen när jag var hos Fia så hade jag en kaffetermos med mig dit men inte hem.....
 
Eftersom jag efter jobbet idag hälsade på Fia och kollade på hennes söta kattungar som hon hämtade i söndags. Dem var det fart på kan man väl lugnt säga tills de blev trötta och somnade mitt på golvet.
 
Sen lyste lampan i bilen att ett positionslyse var trasigt så jag åkte förbi Bilia för att köpa en ny lampa och få hjälp med att byta den, man får ta vara på deras service. Så jag betalade lampan och en praktikant följde med ut och skulle byta den men testade först att slå på den utvändigt för ibland kunde de hoppa igång då. Vilket självklart min gjorde så det vara bara tacka för att han slog igång min lampa och ta med den nyinköpta i lampan inför framtida trasig lampa, lite pinsamt.....
 
Sen åkte jag och köpte en ny dammsugare som var på rea, grön och fin:-) Och när jag fick säga mitt namn för garantibeviset så fick jag bokstavera Kängström som vanligt! Men fick även kommentaren; Jag brukar inte ha svårt för att stava efternamn men detta gick jag bet på, det kan inte vara så vanligt va? Svar nej inte i den här delen av Sverige i alla fall.
 
 
Fick ny Höökskatalogen i brevlådan idag, alltid lika skoj.
 
 
Sen skulle Sara följa med och rida en häst åt mig eftersom hennes blev vaccinerad igår men när jag tar in Åsse är hon jättehalt och helt svullen på ena frambenet. Och jag red henne senast igår kväll 30 min på ett gräsgärde och då var hon helt normal. Så det fick bli sjukhage och kylning av benet och hoppas på att det blivit lite bättre imorgon i alla fall.
 
Så jag och Sara red Moa och Flora en tur istället och så red jag ut själv på Åsa efter. Och däremellan han jag äta två korv med bröd som jag fick borta hos familjen eftersom de grillat igen ( tidigare på dagen åt jag grillat vildsvin där) och så cyklade jag Sara och Rickard upp till kanlen och simmade lite.
 
Och nu är jag hemma och tänker bara ta det lugnt för imorgon kl 8 ska jag och Sara ut och rida igen!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggtävling hos dressyrmupparna

Kategori: Allmänt

Jag är med och tävlar hos http://dressyrmupparna.se/ det är väldigt många som tävlar men försöker man inte har man ingen chans så är det!
 
Vill ni också ha chansen så gör ni det här: http://dressyrmupparna.se/vinn-valfri-vara/30081
 
 
 
Om ja vinner skulle jag välja dessa skor eftersom jag inte har så bra ridskor, de jag har duger men är stenhårda stt gå i.
 
hoppla!
 
 
 

Kristina

Kategori: Allmänt

Idag har Kristina namnsdag som jag heter i andranamn bland annat och en hel mängd med folk som jag känner. Förutom min mamma och syster så heter även minst två jobbarkompisar (de jag träffar dagligen) och min arbetsledare det.
 
 
Så grattis alla Kristina där ute!
 
 
 
Så därför så har det blivit lite av en tradition i min familj/släkt att vi firar Kristinadagen med tårta hos mormor vilket även blir i år. Så nu ikväll blir de kaffe och tårta mums!!
 
Så därför hoppade jag över att rida idag och klippte gräsmattan istället men alla blev motionerade igår så de ska nog överleva!
 
Men påtal om motion av hästar, vad Åse har tappat mycket kondis och gått upp i vikt de 4 veckor som de har strulat med tappsko på henne. Men å andra sidan har Åsa dubbelt så bra kondis och går en och halv mils runda utan problem!
 
Så nu är det att skynda långsammt för med den magen Åse har lagt på sig är det inte konstigt om det är lite tungsprunget från hennes sida.
 
 
Så här illa såg hennes hov ut när jag kände lite lätt panik efter hovslagare!
 
 
Men Amanda fixade till hoven jättefint och tyckte inte det var så allvarligt som skönt var. Själv hade jag ju fått upp bilder i huvudet om att de kanske var svårt att få på en sko och att jag skulle va tvungen att plasta den eller något.Tyvärr har jag ingen efter bild på hur den blev men kommer jag ihåg ska jag ta en.
 
Hoppla!
 
 
Hoppla!

Varberg

Kategori: Allmänt

I fredags så började jag jobba kl 5 och slutade klockan 8!!! Eftersom vi hade jobbat in alla trappor som vi har nu under sommaren eftersom flera ordinare ställen har semesterstängt.
Vilket innebar att jag hade hela dagen på mig innan jag skulle åka mot Borås kl 14.
Så jag han med att rida både Åsa och Åse och hundarna innan jag åkte.  Så det kändes väldigt bra och på kvällen i Borås gick vi på bio och såg Cockpit och den var en okej film.
 
Och lördagen tillbringandes i ett blåsigt Varberg med picknick bredvid vattnet men som synd var blåste det grymt mycket så någon badlust fick vi inte men det var trevligt ändå!
 
 
 
Hi hi som ni ser på mitt hår så blåste det e hel del!
 
 
Mickes söta galna katt Chilla som har en alldeles egen kattbädd att ligga i men väljer mer än gärna att lägga sig i en hård och trång skokartong:-)
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schnauzertorpets Åsi G

Kategori: Allmänt

Ja så heter min lilla dvärgschnauzer Elliott som idag fyller 11år!!!!!!!!!!!
 
 
Bild från Doggy agilitycupen förra året då vi gick vidare till stora finalen och slutade 7a totalt:-)
 
 
 

hovslagare

Kategori: Allmänt

De är helt sjukt va svårt det ska vara att få tag i hovslagare som kan under semestertider. Tror inte at jag berättat de i bloggen men det gick inte lång tid efter Åse haft tappsko så tappade hon nästa framsko också. Så jag ringde tillbaka till han som var ute sist och han visste inte när han skulle kunna utan skulle ringa upp om tid fanns vilket han inte gjorde på hela förra veckan. 
 
Och nu i dagarna har hoven sprukit ännu mer så hon måste ha en sko på snarast. Och så träffade jag Linnèa igår som står i ett stall 10min bort och hennes häst hade trampat av sig tre av fyra skor! Så nu var hon också i stort behov utav hovslagare och även hennes hade semester nu. Så vi bestämde att vi skulle ta samma hovis och att jag tar med Åse till hennes stall.
 
Så då började vi ringa, den första- ja om ni kommer till Gullspång med hästarna vilket är 6-7mil så det lockade inte så mycket. Nästa var sjuk, den där på kunde inte förrän tisdag nästa vecka, nån svarade inte och så nästa som kunde torsdag nästa vecka! Men han bor relativt nära så jag bokade den i alla fall så jag hade en tid utifall vi inte skulle lyckats men någon annan. Kan tilllägga att jag har en ordinarie tid bokad 4 aug när min hovslagare är klar med sin semester men eftersom Åses hov spricker måste hon ha sko på.
 
Så hur svårt ska det vara tycker man? Men!!!! Linnèa fick napp sen:-) till vår lycka, så imorgon kommer det en tjej som heter Amanda rätt nyutbildad tror jag hon var men jag hoppas hon kan sko bra! 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

I bilder

Kategori: Allmänt

Eftersom det har varit som det vart med min internetuppkoppling och fortfarande är kommer nu ett inlägg med en massa bilder från min mobil. De har tagit mig tre dagar att ladda upp dem eftersom det slår av så ofta och då får jag börja om. Vilket jag inte riktigt har varken tålamod eller tid till.
Men de äv väldigt blandade men jag skriver text under bilderna.
 
 
Rhodos <3 en dag när vi tog en promenad utmed stranden långt ut på en udde.
 
 
 
 
 
 
Mikael och guiden framför mig på stranden.
 
 
 
 
 
 
 
Mot stranden!
 
 
 
 
 
 
 
Jag!
 
 
 
 
Så här kunde buffen i hotellets matsal vara dekorerad.
 
 
 
 
Lite dålig bild men Elliott före klipp/trimning
 
 
 
Och Elliott efter.
 
 
 
Jag, Rickard, Micke och Caktus var ute och fiskade en dag utan napp........
 
 
Bild tagen från båten under fisketuren.
 
 
 
 
Schasen på löshoppningen i lördags.
 
 
 
 
 
En glad Moa.
 
 
 
 
 
Fick ingen bra bild när Åsa hoppade men här är hon.
 
 
 
 
 
Åsa under en ridtur då vi Ramlade omkull! Annars brukar jag "GÅ" omkull med kullebytta som följd ( har gjort det på Moa) Men nu så blev Åsa rädd för något och kastar sig åt sidan och snubblar samtidigt så hon åkte omkull på sidan i ett mjukt fall då det även var på gräs. Så ingen skada skedd vi blev nog mest förvånade båda två.
 
 
Och sist en bild på jackan jag köpte på loppisen för 50kr, som hänger på tork efter tvätt. Tror att jag kommer få bra användning för den i höst.
 
Hoppla!
 
 
 

Mycket idag

Kategori: Allmänt

Man hinner rätt så mycket på en dag bara man vill. som idag jag började med loppisen i Hova och fyndade Bucas fodrattäcke, rakt bett med fasta ringar, BR/ Jos Lansink jacka och en burk med 10tal broddar + gängtapp, lädersadelgjord med magplatta för endast 335kr! Och sakerna var i bra skick så jag är nöjd!
Sen åkte jag och möte upp Rickard och Pappa i Töreboda och gick med dem på veteranmarknad en stund och de var inte alls lika skoj. Men då fick jag Rickard att hålla Caktus när jag var inne i mataffären och handlade sen efteråt eftersom det var för varmt för att lämna honom i bilen. Man får ju tänka smart!
 
Väl hemma igen så tog jag lunchrast och så gick jag och hundarna ut i skogen på blåbärsjakt. Men när man får ihop 1 liter på en och en halv timme så är det inte så skoj. Till och med hundarna verkade tröttnat i slutet men blåbär är alltid gott så de fick det vara värt.
 
Och så löshoppade vi Åsa och Schasen nu ikväll och även Moa fick göra några skutt på låg höjd bara för att hon tycker det är så skoj men tyvärr inte hennes sena.
 
Men inte var kvällen slut efter det, ne då tog jag och Rickard och cyklade 1,3mil (enligt min mobil) men då stannade vi i Wassbacken och köpte oss varsin glass.
 
Och egentligen hade jag velat visa er bilder från löshoppningen men tyvärr går det inte ladda upp bilder utan jag får vara glad att jag kan surfa överhuvudtaget just nu. eftersom det fortfarnade bryts stup i ett!
 
Hoppla!

Repgrimma?

Kategori: Allmänt

De här är allt lite konstigt efter tre veckor med enormt stort krångel med min internetuppkoppling så fungerar det helt normalt idag! Peppar peppar ta i trä och så är det även fredagen den 13e.
 
Men eftersom de fungerar så blir det att jag passar på och slösurfa lite när jag ändå är inne och tar de lite lugnt för på förmiddagen har jag och Linnèa varit ute och gått med hundarna bland annat. Först var det sol sen kom en störtskur och vi blev dyblöta och så kom solen igen! Jag blir så trött på den här svenska sommaren.
 
Och nu har jag ju bara varit på ett träningstillfälle i nh men jag har ändå planerat för att köpa en egen repgrimma så att jag kan träna lite hemma. Och Hööks har en till bra pris som det troligtvis får bli
 
 
 
Men sen kollade jag lite på ebay och hittade den här snygga....ja vet jag är lite galen men jag gillar färg!
 
 
men turkost är ju oxå snyggt
 
 
Eller så finns ju alternativet att knyta sin egen:
 
 
Men vid närmare eftertanke så är det inget för mig så det får nog bli en lätt och smidigt köpt grimma på Hööks men det är alltid roligt att kolla runt lite nu när jag har ett fungerande internet.
 
 
Hoppla!
 

Häst/djur loppis imorgon!

Kategori: Allmänt

 
Passa på att rensa dina garderober me hästkläder som ej används längre och rensa ut stallet på allt som ej används och kom hit! Och även hund, katt,kanin eller vad det kan vara för tillbehör!
När?: Lördagen 14/7 kl. 9.00-14.00
Vart?: Stall Länsmansgården Hova, Freijs Sko...g & Trädgård AB Inlämning av grejer Fredagen 13/7 mellan kl. 16-19 eller för dom som kommer långväga kan lämna lördagen kl 9.00!
Det betyder alltså att ni ej behöver stå och sälja själva, bara komma och hämta ej sålda varor plus pengar för det som är sålt efter avslutande. HEMBAKAT FIKA FINNS ATT KÖPA! Passa på att gå på riddarveckan under tiden! :) DELA GÄRNA VIDARE!
 
 
Jag ska dit ska ni?
 
Har rensat lite hemma och hoppas självklart på att göra några fynd själv!
 
Hoppla!

Nh träning

Kategori: Allmänt

I onsdags åkte jag och Åsa och testade på nh träning för första gången för Therese Granlund det var en aktivitet som fjordhästföreningen ordnade.  Och varken jag eller Åsa har testat på det tidigare så det fanns mycket att träna på men vi fick självklart börja med några grundsteg. Så det första jag skulle göra va att få Åsa respektera min "bubbla" och jag hennes, alltså att vi inte ska gå på varandra! Så Åsa skulle backa när jag vifftade lite med ett rep och Åsa sa direkt - Tror du ärligt att jag skulle backa för dig??? Sällan, gud så sur hon var så det tog en stund innan hon respekterade att backa och Therese fick ta över för att hjälpa mig men när väl poletten trillade ner så flyttade sig Åsa hur redigt som helst. Men man får hela tiden läsa av henne (vilket nh går ut på i och för sig) för annars skjuter Åsa fram bogen och går på en.
De nästa steg var att flytta fram och bakdel med hjälp av hur jag vinklar min kropp mot henne och fick träna en labyrint med bommar som Åsa skulle styras igenom med hjälp av mitt kroppsspråk. Och något som jag verkligen märkte skillnad på Åsa var att hon var väldigt olika berorende på vilket öga hon såg mig med. Vilket tydligen är väldigt vanligt med hästar eftersom deras hjärnhalvor inte sammarbetar lika bra som en människas och då behöver hjälp med att sammakopplas ibland för att saker ska fungera som vi människor vill. Kortfattat förklarat.
 
Vi höll väl på nästan en timme och endast i skritt och tränade på att flytta men oj så lugn/trött Åsa var då det troligtvis var väldigt mycket för hennes hjärna att tänka på. Men inte ville hon hem för de! Så vi fick sätta linor bakom för att hon skulle kliva på transporten och kunna åka hem, dumma lilla häst!
 
Åsa precis innan urlastning.
 
Hoppla!
 
 
 

youtubeklipp, miljöträning med häst!

Kategori: Allmänt

Den här snubben är ju störtskön med sin häst! Gör om allt detta med er häst om ni kan:-)

klicka på bilden för att se klippet.

 

Miniatyrbild

Hoppla!

Tidningen idag!

Kategori: Allmänt

Alla ni som har tillgång till Mariestads Tidningen kan läsa om Ekeskog idag och se bild på mig och mina djur:-)

Ridturen på Rhodos

Kategori: Allmänt

Tillbaka till Rhodosresan en kväll bestämde vi oss för att rida eftersom vi hade hittat ett ställe i närheten utav vårat hotell som erbjöd ridning på bergen och stranden, en tur på en och en halv timma. De fanns inte alls mycket hästar på Rhodos utan mest åsnor men just denna gård hade ca 15 hästar i olika storlekar. Och när vi var där på dagen och bokade tid såg jag att de hade westernsadlar. Så sen när vi gick dit i värmen tänkte vi att vi rider lika gärna i shorts för de fungerar i en westernssadel. Och de fick ju jag för kan man säga....Jag fick välja häst genom att peka på vilken jag ville i "stallet". Så jag tog en fux med som hette Pakatchu (tror ja). Och så plockade guiden fram min sadel! Yippie en helt vanlig engelsk sadel så jag såg mina blåmärken på benen innan jag ens börjat rida. Och jajemen blåmärkena utav stigläderna kom och aj vad det nöp mig i skinnet. Men jag fick väl skylla mig själv men Micke som fick en häst tilldelad fick minsan westernsadel på sin = inga blåmärken. Men annars var ridturen bara för go!

Först upp på ett berg med utsikt över hela bygden och vidare ner på standen bland allt badande folk. Vi till och med red bakom de solparasoll som tillhörde vårat hotell. Och där det passade fick vi gå ner med hästarna i vattnet så de fick svalka sig.

Och efter ridturen visade jag bilder på mina hästar i min mobil och guiden var väldigt intresserad och sa lite blandade kommentarer på dålig engelska, beautiful! , you are professional och så såg han en bild på en av pappas mjölkkor och han bara very very much milk då deras kor på Rhodos var betydligt mindre i storlek och antagligen mjölkar mindre per ko också.

 

Här ser ni vårat hotells parasoller som vi red precis bakom, de skulle va i Sverige de! Här skulle man väl bli anmäld till polisen direkt om en häst skulle råka sätta en hov på minsta lilla badstand som är öppen för allmänheten speciellt med en sådan här fin strand!

 

 

 

Efter ridturen, den utan sadel på fotot var det jag red på. Och bakom till vänster ser ni det såkallade stallet det bestod som bestod utav nättak och lite ihop snickrade "pinnar" och vissa boxar var gjorda utav lastpallar ihopsatta med ståltråd. Så hade någon häst varit rymmningsbenägen där så hade det inte varit några problem att ta sig ut ur boxen. Men troligtvis var det skönt att ha lite skugga och stå och vila under.

 

Hoppla!

 

sammandrag av min semester!

Kategori: Allmänt

Eftersom min bloggplats ser ut så här just nu så blir det inte längsta inlägget då platsen inte är den bekvämaste men bättre det än inget!
 
 
Har varit på Töreboda festivalen i tre dagar och sett en hel hög med kända artister.
Jag tog med Micke för ett premiärbesök i Karlsborg och gick fästningsturen som jag själv inte gjort på många år så det var skoj!
En tur till vardera Skövde och Mariestad har hunnit med och sen en hel del ridning och även kört Åsa ett par gånger.
Åse har tappat en sko igen! Så nu inväntar jag på att hovslagarkillen ska komma ut igen men han skulle höra av sig när han kunde komma förbi. Dumma leriga hagar som suger av skorna på henne!
 
Och i förmiddags var Mariestadstidningen ute i byn och gjorde ett repotage om Ekeskog så det ska bli mycket spännande att läsa i tidningen imorgon.
 
Och ikväll ska jag och Åsa testa på något nytt NH träning så det ska bli skoj!
 
Hoppla!

internet tack!

Kategori: Allmänt

Jag sitter just nu i stallet och bloggar!!!
Eftersom Tele2 är så enormt hjälpsamma! NOT!!
Som ni vet krånglar mitt internet sjukt mycket och gör det än efter snart tre veckor innan de fungerarde det normalt och jag var nöjd. Visst att de slog ifrån ibland men nu de senaste kommer jag inte ens ut på internet varje dag hemma varken i huset eller trädgården.
Så här om dagen hjälpte Micke mig och ringa Tele2 och hörde va de sysslade med? Och svaret blev ungefär vi kan inte hjälpa er för ni bor så på mastgränsen så vill du säga upp de nu så varsågod!
Det var ju ett ärligt svar i och för sig men varför har de fungerat förut då!

Så nu är jag i valet och kvalet hur jag ska göra, de fungerar konstigt nog i stallet!!! men hit kan jag ju inte gå varje gång jag vill surfa. Så antingen om jag ska byta till Telia som troligvis kan fungera lite bättre men inte garanterat och de är även dyrare per månad. Eller köpa en router med extra antenner för 1000lappen och hoppas på att de fungerar????
Vilket som hoppas jag kunna ta det på prövotid/öppetköp.


tänka tänka tänka!

Sol!!

Kategori: Allmänt

Okej, eftersom mitt förra bra inlägg försvann tack vare min j***a internet uppkoppling blir detta något kortare.
 
nu har vi fått sol ett par dagar även i Sverige och det har jag utnyttjat med att varit ute så mycket som möjligt. I måndags hälsade vi på Ilona och kollade och även provred hennes nya häst. En fin stor nordsvensk som säkert kommer bli en toppen pojk när konditionen kommit upp sig lite.
 
Och igår tills idag har Micke haft en kompis här på besök så det har blivit lite visning utav bygden med bland annat en cykeltur längs Göta kanal.
 
Och igår var jag även med på tv! Ja jag syns faktiskt om man tittar i den bakre delen utav folkmassan och även Caktus syns. Det var i lokalnyheterna för Skarborg igår eftersom vattnet i sjön har blivit så grumligt de senaste.Vill ni se så kolla här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_skaraborg?title=befarar_en_kommande_miljokatastrof&videoid=2203799
 
Och idag har Mickes föräldrar varit här och hälsat på och nu ikväll red jag och Fia barbacka i en hage på Åsa och Åse i väntan på hovslagaren som slog på Åse sin tappade sko.

Och han var en schysst kille eftersom min vanliga hovslagre har semester ringde jag till den kille jag fått rekomenderad ifrån Tibro. Och när jag frågade hur mycket han ville ha för det så vägrade han ta emot några pengar utan jagt fick det gratis!!! Nu vet jag ju att han tjej bor i Moholm så de var väl knappt någon omväg att åka förbi mig på hemvägen men ändå. Han gjorde ett arbete och jag fick en ny sko till min häst, så de kallar jag service på hög nivå!
 
lånad bild från googlesökning hästsko.
 
Hoppla!
 
 
 

ARG!!

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit och skrivit ett jättebra inlägg och de har kopplat ifrån ett par gånger som vanligt mitt internet. Och när jag nu klickade på klar så försvann ALLT!!!!!! Varförrrrrrrrrrrrr!!!! Får se om jag orka skriva om de men jag blev precis lite lätt irriterad!
 
Hoppla!

Utan internet i en hel vecka!!

Kategori: Allmänt

 
Nu tror jag att mitt internet ska fungera men jag vågar inte ropa hej ännu för lampan är bara ljusblå när de fungerar helt normalt ska den vara mörkblå!
 
De dagar jag varit utan de har varit skönt men ändå sjukt frustrerande då det är något jag betalar för och vill ska fungera. Så det jag gjort istället är en hel massa grejer bland annat klippt hundarna. En dag Elliott och dagen därpå Casper och den kvällen badade/fönade/kammade jag även ur Caktus päls riktigt  noga så jag dagen därpå kunde klippa honom.
 
 
 
Foto: Min nyklippta trio :-)
 
Min söta nyklippta trio.
 
 
Sen har jag ridit en hel del och idag blev det körning för Åsas del och de verkligen hon uppskattar men tyvärr blir det inte så ofta eftersom jag inte vill köra med henne helt själv utan vill ha någon med mig. Så idag var Micke snäll och ställde upp. Och eftersom förmiddagen bestod utav regn så passade jag på att baka bullar något som inte alls händer ofta!. Och när jag ändå höll på gjorde jag en småkaka oxå. Men de blev i alla fall ätbara båda två som tur var.
 
Hoppla!