pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Många sjuka nu!

Kategori: Allmänt

Ja nu har sjukdomstiderna börjat och jag är en utav de drabbade. Men jag tillhör de segare släktet och är tyvärr för min kropps del inte hemma från jobbet mer än nödvändigt. Sist om jag minns rätt var i augusti förra året då jag åkte på halsfluss. Men denna gång är jag "bara" förkyld och låter som en kraxande kråka, med en näsa rinnade som en kran och så nyssningar och hosta på det! De ni jag är ju nästan dödssjuk;-) Ne skämt och sido jag borde överleva det här med och förhoppningsvis bli bra lite fortare än om jag skulle varit på jobbet och slitit. Känns redan bättre idag men är hemma ifrån jobbet även imorgon för säkerhetsskull.
 
För på lördag ska jag tävla med Caktus, så de så!
 
Och eftersom jag kände av min förkylning redan igår så valde jag att bara jobba Åsa ifrån marken med lite NH träning och bruksridningsmoment. Och Åsa var jätteduktig och följsam när jag ville hon skulle komma in till mig bland annat. Så jag hoppade lite i utbildningsstegen och testade att släppa repet. Men de märkte Åsa direkt och gick åt ett annat håll och började äta gräs. Smart häst det där!
 
Vi tränar för bruksridningsträningstävling 29/9- Uddetorp och bruksridnings DM + KM för Skbff 25/11 även de i Uddetorps ridhus.
 
Men de som vi har störst problem med är vända i den lilla lilla rutan då Åsa inte är så smidig;-) Och så backa hörn.
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Denna måste testas! POLLY CHARTER

Kategori: Allmänt

Tävlar om presentkort!

Kategori: Allmänt

Go helg!

Kategori: Allmänt

Det var inte fel på modemet och 3 fungerade inte bättre än Tele2 så nu är jag i valet och kvalet, byta till Telia som har sämre avtal förhållade till pris men ev. fungerar bättre eller köpa en rauter med extra antenner??? Tål att tänkas på.
 
I fredags gjorde jag en grymt god tacopaj! Receptet hittar ni här: http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22549 mem jag slängde även på purjolök och paprika. Mums!!! Så den är värd att testa bara så ni vet!
 
Och på lördagen åkte jag, Micke och hundarna och kollade på enduro VM som gick av stapeln några mil hemifrån mig.
 
En av dem som vågade hoppa över kanalen i Forsvik. De fick välja om de ville köra över grushögen och ner på "bron" eller ta fart upp på grushögen och hoppa!
 
Sen åkte vi vidare och tränade lite agility på klubben för på lördag är det dags för agilitytävling i Örebro med Caktus i klasserna agility 1 och hoppklass 3.
 
Och kvällen tillbringades med trevligt folk i Moholm, några drog vidare till Olstorp men inte jag och Micke.
 
Och denna dag började med ösregn! Men som skönt var klarnade vädret upp och vi tog cyklarna och kollade på Götakanalloppet, en kanottävling. Men det var inte så skoj men nu har jag sett hur det går till live i alla fall.
 
 
Innan starten 21KM fick man vänta in att passagerar båten Juno skulle passera.
 
Kanotister.
 
Hoppla!
 
 
 

Äntligen lite möjlighet till bloggning igen!

Kategori: Allmänt

Ja tror jag vet felet på mitt internet nu men jag ska inte ropa hej än. Kan vara modemet som strular till allt så nu har Micke skaffat ett nytt vi ska testa med. Och just nu fungerar det:-)
 
Åse var på husaby hästklinik förra onsdagen men jag blev tyvärr inte mycket klokare men några tusenlappar fattigare :-(
När vi kom dit tog de 45min innan vi kom in efter avsatta tiden och då hade hovslagaren åkt hem för han trodde inte han hade mer att göra. Eftersom de slarvat bort Åses remiss där det stod att de var just hovarna som skulle kollas! Så de kändes lite sådär hade mer än gärna hört deras hovslagares ord om Åses hovar så istället blev det bara rötgenbilder. Och hovbenet var inte skadad av sprickorna i alla fall. Men hältan kan bero på fångkäning, kraftig stukning med blödning ner i hoven eller en hovböld på gång. Så det blev 3 veckors vila och en medicin som kostade 889spänn!!! och sen ska hemma veterinären komma ut och kolla ev. hälta igen.
 
I lördags var jag på i Göteborg och gjorde Liseberg osäkert lite synd var det bara att PEAB byggfirma som finns i hela Sverige var oxå där. De hade till och med en egen ingång så lite köer var det. Och på söndagen blev det en tur på Borås Djurpark innan vi begav oss hemåt igen.
 
Jag har även hunnit med att tävla KM i agility med Caktus och Elliott där två lopp läggs ihop för att kunna kora en total klubbmästare i varje storlek. Men tyvärr diskade jag mig med bägge hundarna i agilityklassen så ingen chans till det totala. Men i hoppklass kom Caktus 2a av 2st! och Elliott 4a av 10st. Så lite nöjd över mina svarta dogs får jag vara.
 
 
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liten uppdatering häst och hundfronten

Kategori: Allmänt

Nu var det superlängesen jag skrev något här med med internetkrångel och sjuka djur så vet jag inte riktigt hur mycket jag orkar blogga fast jag egentligen gillar de.
 
På hundfronten så tränar jag lite agility i trädgården då och då men lite senare idag ska jag och Rebecka till mormor som nu mera bor på ålderdomshem. Åka och hälsa på henne och hjälpa till med lite grejer i lägenheten så då tänkte jag i alla fall ta med Caktus och träna lite på klubben.
För snart drar tävlingssäsongen igång så det är hög tid att träna lite mera aktivt och nästa vecka har vi Km i agility.
 
Jag har även beslutat mig för att inte ha någon agilitykurs i höst, jag vet att det är instruktörsbrist på klubben men jag har inte tiden eller motivationen på topp just nu för det.
 
Och på hästfronten är läget lite sisådär.
Åsa rids eller körs så att hon har väl snart kondis som en distanshäst ;-) och Moa och Flora får komma ut lite då och då. Nästa vecka kommer Floras hagkompis och min kompis häst Lillen få vandra över till andra sidan regnbågsbron något vi vetat hela sommaren men det är först nu verkligheten kommer ikapp.
 
Och Åse hade jag veterinär till förra veckan och de är något med hennes kassa hovkvalitè som gör henne halt så imorgon åker jag med henne till Husaby hästklinik för att utreda det hela mera. Och de känns sådär får jag väl säga då jag inte alls vet hur de hela kommer att sluta.
En häst utan hov är ingen häst som veterinären utttryckte sig.
 
 
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Ibland har man tur!

Kategori: Allmänt

Ja ibland har man tur och det har jag haft på Tradera! För er som sålt eller köpt något på Tradera vet nog hur beroendeframkallande det är ;-) Men visst kan man göra rikitga fynd också och det går att hitta mycket grejer och man behöver inte alltid köpa nytt.
 
Så det jag försöker komma fram till är att jag lyckades vinna TVÅ Pikeurkavajer till ett riktigt bra pris då säljaren inte alls lagt ner någon tid på sina annonser så på den ena kavajen var det inte ens någon bild utlagd på vilket jag tror man förlorar enormt mycket på. Men jag chansade på att texten säljaren skrivit stämde och vann!
 
Men inte behöver jag två kavajer till när jag redan har en och knappt tävlar. Men den jag har är inte så snygg men det är Pikeurena vill ja lova. Men jag fick hem bägge och testade den ena var en Diana alltså dressyrmodell och något större än Skarletten som är mer mot hoppning. Så jag kom fram till att sälja Dianan och hoppas på att jag inte går back på min affär men det tror jag inte och jag är väldigt nöjd med Skarletten som jag ska behålla.
 
 
Så här ser den modellen ut fast min är mörk marinblå ser nästan svart ut i vissa ljus och även kragen är marinblå.
 
 
bildkälla;
 
Och denna hoppas jag att någon vill köpa och att jag inte förlorar på min affär......men som sagt jag kommer knappast behöva två och har valt att behålla den som satt snyggast på mig.
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

2012-08-06

Kategori: Allmänt

 

På grund av min fortfarande struliga internetuppkoppling så finns inte motivationen till bloggen riktigt. Har även pratat runt med grannar som har Tre, Glocalnet och de har samma problem. Men jag gör ett försök idag och hoppas de det fungerar som jag vill.

I lördags åkte jag Micke och Caktus och vandrade i Tiveden en riktig trollskog. Jag har varit där ett par gånger förr men det var första gången för Micke. Så det blev en tur på 3,5h men då stannade vi på Vitsand-stranden och fikade och vilade en stund.

 
 
 
Fika paus!
 
 
I Tiveden!
 
Typisk terräng i Tiveden för er som aldrig varit där! Rötter och stenar att balansera fram på men roligt var det.
 
Och på lördagskvällen blev det en trevlig kväll med grillning hos Mickes syster.
 

Och idag har hovslagaren varit och Åsa har fått nya skor fram men i bak får hon testa att gå utan denna gång. hon har gjort det förr men sen gick ena hoven sönder så mycket så då skoddes hon bak men nu trodde hovis att de inte var någon fara om hon gick utan. Vilket jag tycker är väldigt skönt eftersom hon bara trampar av bakskorna, väldigt ofta i transporten när man är ute och åker.

Åsa på dagens ridtur, flugtäcke på!

 

Och när det gäller Åse är hon fortfarnade halt :-( inte alls lika mycket varken svullnad eller hälta men det är inte bra så nu har det gått över en vecka och hovis hittade inget så det får nog bli veterinär.

 

Hoppla!