pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

långledigt

Kategori: Allmänt

Så skönt med 4 dagars ledigt i ett sträck! Egentligen var fredagen en vanlig arbetsdag men eftersom flera av  våra kunder har stängt klämdagar så jobbade kollegan själv igår.  Och själv jobbade jag 2maj och hon var ledig så de är skönt när man kan göra så!  
 
Även vädret är på min sida så med hjälp av Micke har gräset blivit klippt och mitt hus med trädgårdmöblerna renskurat så vi invigde de för säsongen med lite grillat igår!  
 
Hundarna har fått sina promenader men Elliott gillar inte att vara ute och gå när de är varmt. Men är man 13år kan de vara förståeligt dock. 
 
Och idag innan all trafik kom igång på vägarna hemma tog jag och Linnéa en runda som är perfekt för långa galopper. Men eftersom hennes häst inte är helt överens med bilarna och fint väder = mycket Götakanalturister och sommargäster på vägen upp till Tåtorp. Så strax efter kl 8 träffades vi på hästryggarna och red en lite längre tur med många galoppsträckor. De tråkiga är vägen fram och tillbaka dit bara men samtidigt bra uppvärmning och avskrittning för att hålla högre tempo däremellan. 11km på 1h 15min blev de och två svettiga hästar! 
 
En bild från morgonens tur.
 
 
 
Hoppla!
 

Nytt!

Kategori: Allmänt

Titta vilket fint mobilskal Micke har fixat till mig :-) 
 
Hoppla!

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Kategori: Allmänt

Ja lite så känns de faktiskt just nu här. Förra blogginlägget då kändes allt bara positivt efter dressyren men sen kom ett brev i veckan som i och för sig inte har ett dug med Åsas dressyr att göra.
Jo mitt kära jobb ska plocka bort en HEL månadslön!!!! :-( (Den kommer ju finnas innestående den dagen jag slutar) Och anledningen jo vi har haft de så bra att vi får så kallat förskott på lönen. Då vi får betalt för de vi gör samma månad den 25e istället för att få ut den lön man jobbat till sig månaden efter. De flesta företag har nog redan så men nu är de våran tur.
Så nu ska de ändras så vi får betalt för de vi jobbat månaden efter vilket i sin tur innebär en övergångsperiod då lönen hoppas över helt en månad och sen kommer på diverse blandade datum! Ska inte skriva allt här för så roligt är det verkligen inte men en sak är säker nu vill de till att tänka ekonomiskt!  I februari 2015 då kommer de vara som normalt igen så de blir en "spännade" tid nu.
Dags att börja söka extra jobb kanske? Det är ju tur att jag inte har bokat in någon dyr semester i alla fall! Och sist men inte minst nudlar är ju faktiskt gott som tur är  ;-)
 
Nu till något helt annat mycket roligare :-) Så här såg det ut i mina föräldrars trädgård här om dagen.
 
Finn ett fel!

Moa i hundhagen och Caktus och Elliott fick vänta utanför och har de tur så blev de lite gödslat också men de har jag inte kollat. Men Moa fick i alla fall beta lite gräs där inne eftersom de inte klipps så ofta...... Men Moa tyckte att både äppleträden och plommonträden var minst lika goda vilket inte var så bra tänkt! För börjar man äta träd så är de inte säkert att man får vara där så mycket mer.
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Helgens dressyr

Kategori: Allmänt

Ja i lördags bar det av till ridklubben Gullhov för min och Åsas andra dressyrstart på lokal nivå. Och min tränare Linnèa var med som hästskötare. Det var tidigt ute i stallet strax före 05.30 träffades vi för att få ordning på Åsa så att hon skulle vara ren och fin. Sen vet man ju aldrig hur hon är att lasta så där hade vi planerat in en halvtimme på. Och det var tur för strax före kl 7 hade vi fortfarande inte fått in henne i släpet så jag fick ringa och väcka mamma som kom ut och hjälpte oss. Och de räckte med en tredje person och så gick hon in! MEN det ska inte behövas tre personer och 30min för att gå in i en transport. För att sen på hemvägen gå in direkt med hjälp av en extra person som bara putte på lite grann som en extra knuff där bak liksom. Så ja säger bara suck!
 
Men åter till tävlingen kl 8 var vi framme och första start var kl 9 så det var precis lagom trots allt. Denna gång var tävlingen utomhus med vitt dressyrstaket som Åsa aldrig sett förut. Men hon är ju i och för sig en rättså orädd häst så att så orolig var jag egentligen inte. Men när hon redan på framridningen började skygga för de vita ridhusväggarna kände jag lite oro ändå. Men väl på banan kikade hon de första varven på de vita staketet men ordentlig framåtridning utav mig så fick hon annat att tänka på.
Så jag red programet och var en aning nervös med tanke på att denna ritt kunde hjälpa mig att få mitt sista kval för att få starta öppen LC:1 klass på Fjord-SM. Och för de krävdes minst 55% sist fick vi 58% och denna gång 60%!!!!
Jag är så stolt över min lilla envisa skogsmullehäst på bara ett par veckor har vi tränat fram godkänt dressyrresultat. Men självklart med massor av hjälp av Linnèa.
 
Så vi kom på en 4e plats utav 8st i klassen men de var bara de två första som fick hämta pris. Men som sagt supernöjd men de finns massa mer saker att träna på. Men Åsas styrka den går inte bygga upp hur fort som helst men den blir bättre och bättre. Men de som vi har svårast för överlag de är högervarv och högergalopp då inte Åsa orkar bära sig helt utan blir lätt tvåspårig. Och de kommenterade både domaren i Mölltorp och i Gårdsjö men de är bara att jobba på.
Och min sits verkar hålla i sig så de är jag faktiskt nöjd med för att få skryta lite över mig själv då även denna gång fick de kommenterat med fin sits och förra gången var den prydlig och balanserad min sits. Så de känns ju skönt att man inte tappat allt på sina år i skogen sen man lämnade ridskolan.
 
Så en start i Fjord-SM är nu klar men hoppas på en till men vågar inte ropa hej än, Men jag i alla fall ansökt om att få starta SM-klass i bruksridning. De är en gren vi verkligen gillar så nu när dressyren är färdigkvalad kan vi släppa den intensiva träningen där och börja med lite bruksmoment. Allt för att vara så förberedd de går om vi kommer med.
Och sen ska ju Åsa starta "riktiga" SM i bruksridning i augusti men med Fia på ryggen eftersom de vann DMet i höstas. Så i augusti bär de av på meeting till Vetlanda för mig Åsa och Fia!
 
Så efter massa text bjuder jag på ett par bilder!
Foto: Då var vår andra lokala dressyrstart gjord och första utomhus med vitt dressyrstaket! Och 60% blev resultatet så jag är nöjd! :-) Så nu är vi även klara för en dressyrstart på Fjord-SM i sommar!
 
Foto: Elin Kängström och Åsa
Två foton på oss som Marlene Näslin tagit och jag i min tur lånat från facebook men visst blev de jättefina bilder?
 
En bild på ett gäng fjordingar från dagens lokala dressyrtävling på ridklubben Gullhov!
 
Men Åsa var inte ensam om att vara gul på tävlingen! Här ser ni hela gula gänget som startade i LC:1 och senare sen kom det tre gula till som startade de högre klasserna för dagen.
 
Hoppla!
 

Yummyfrutti

Kategori: Allmänt

Yummyfrutti!
 
Lemon Pie
Cookies & Cream med hallonsås
Strawberry Cheesecake
 
Ja visst låter de i alla fall gott om man gillar Risifrutti! Själv föredrar jag Mannafrutti men köpte ändå en av varje smak utav dessa bara för att de lockade mig att testa. 
Nu har ja inte ätit alla tre än men valde att börja med Strawberry Cheesecake och ja absolut att den gick att äta. Men som nästan alltid med nyheter inte värda sitt pris. För den "lilla" portion man får.  Men de kanske bara är jag som är lite snål och fattig ;-) Men som ni vet nyheter är jag nästan jämt redo att testa när de gäller sötsaker eller liknande.
 
Så här ser de ut!
De ingår till och med en plastsked i varje förpackning de ni, lyx!  
 
Hoppla!
 

Annorlunda utsikt!

Kategori: Allmänt

Längesen jag skrev sist men så kan de bli ibland! Och på lördag ska jag och Åsa tävla dressyr igen och de känns lite sådär faktiskt.
I måndags gick de verkligen pottaskit att träna! Hon var hård och tjafsig i munnen och hela passet blev en ond cirkel kändes de som. Okej bakslag kommer jämt men de känns inte så kul när man vet att de är en tävling på lördag och jag bör få 55% om jag ska vara färdigkvalad för en öppen dressyrklass på fjord-SM i sommar.
Så idag fick jag låna min kompis häst och hon red Åsa, hennes Tyson tävlats LB:3 och LA:3 alltså en anning mer utbildad än Åsa. Så de var bara nyttigt för mig att rida en mer skolad häst och även för Åsa som fick ha en mer erfaren dressyrryttare på ryggen.
 
 
Så inte direkt den vanliga utsikten för mig men det gick faktiskt riktigt bra för dem men de finns enormt mycket att jobba med. Men sen är de ju vilken nivå man vill lägga de hela på.
För jag och Åsa är ju trots allt skogsmullar som trivs med att lullarunt på vägarna och i skogen! Samtidigt gillar vi ju bruksridning och där krävs de lydnad så ju mer dressyr ju lättare kommer de troligen bli där med.
 
 
Åsa i närbild!
 
 
Hoppla!
 
 

ännu en tävling

Kategori: Allmänt

 
Ja igår tävlade jag igen!  Men denna gången med Caktus och på hemmaklubben i Töreboda. Sen hjälpte ja till däremellan. Och för att inte ha tränat något nämnvärt så är jag nöjd. 
I de två agilityklasserna diskade vi oss pga av handlingsmissar utav mig men i hoppklasserna gick de bättre för där slutade vi 4a i vardera klass med 0fel. 
 
Så att, så här såg dagens skörd ut! 
 
Campingstol Royal Canin och skål med godis som klasspriser och choklad och Agriakoppel som funktionärbelöning!
 
Hoppla!
 
 

Planering ända in på underkläderna

Kategori: Allmänt

Ja så är det faktiskt om man ska tävla häst, i alla fall för mig. För idag debuterade jag och Åsa på lokal dressyrtävling på Mölltorps ridklubb i programet LC:1. Och då bör man ha både kavaj och vita ridbyxor och har man vita ridbyxor då får man planera vad man har under med ;-) Så den tanken slog mig igår när jag putsade, packade och planerade. Det är verkligen planering ända in till underkläderna! Rätta mig om jag har fel men så tänker jag.
 
Detta är en grej vi tränat till lite i smyg till bloggen sett men tränat de har vi allt och idag fick jag se vilken nivå vi hunnit upp till. Åsa behöver arbeta mer bakifrån men de handlar mycket om styrka både för henne och mig. Men det jag fick på protokollet var inga nyheter utan mer bekräftelse för att där måste vi träna ännu mer vilket vi kämpar på med!
Men sen har jag varken ridhus eller någon ridbana utan rider i en vanlig gräshage med en och annan sten som man får ta hänsyn till och så vidare. Så med tanke på våra förutsättningar här hemma så är jag jättenöjd med att vi fick 58.52% och näst sist.... 10e plats av 11 men vad gör de när Åsa är så söt? Och det var ju vår första lokala ihop, sist vi tävlade var det på klubbnivå 2012.
 
 

Men för att skryta lite så känner jag mig glad för de lilla på min sits fick jag kommentaren prydligt och balanserat och en 7a så de kände ju bra. Annars fick vi lägst 5 och högst 7,5 och det var på den fria skritten.
 
Skritt på framridningen där vi höll oss mest på gräsbanan för de var vi ju ändå vana vid. Och det var så lugnt och skönt medans alla andra trängdes på
grusbanan.
 
 
 
 
Bilder tagna ur filmen som Fia min medhjälpare filmade på oss. Så de blev inte så många bilder idag eftersom vi hade Fia var så snäll och höll ordning på min uppvärmning så vi hann med allt i lagom tid.
 
Men nu är vi även ett steg närmare att få starta öppen klass i dressyr på fjord- SM i sommar då det krävs två rundor med lägst 55%.
 
Okej sist men inte minst ;-) bjuder på en bloppers! Så här hemska bilder kan de visst bli!!! Ha ha skrattar nästan åt den själv så hemsk är den!
 
Hoppla!
 
 
 
 

Vårutflykten

Kategori: Allmänt

Ja igår åkte jag med Åsa på släp till Broddetorp och red en runda ihop med två ryttare till och två körekipage. Alltid roligt men synd att man är så få nu för tiden. Minns när jag började vara med på Skaraborgs fjordhästförenings utflykter. Då var vi hur många som helst kändes de som men tider förändras.
Men tur med vädret hade vi allt visst de blåste lite kallt men inte så de var så stor fara.
 
Åsa fick även träffa sin uppfödare som hon bott hos i 2år innan hon kom till min familj. Och de syndes att de kände igen varandra och när vi skulle hem fick han lasta henne. Och ja höll nästan på att tappa hakan då hon gick på släpet hur enkelt och snällt som helst. De är förtroende de eller så var de bara tur? Vet inte riktigt vad ja själv gör för fel men antagligen har hon vunnit över mig för många gånger då hon parkerat. För de är just de hon gör så de enda som hjälper då är linor som bogserar in henne med. Men jag hoppas även jag ska kunna lasta henne själv utan problem snart.
 
 
 
Snällt bredvid släpet står hon i alla fall! Åsa till vänster och sen är de Fjodor, Jaffa och Valiant.
 
 
 
Hela fjordgänget!
 
 
På turen.
 
Hoppla!