pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

snö??

Kategori: Allmänt

När ska snön komma egentligen! Jag tillhör den delen av svenska folket som vill ha snö!! I alla fall någon månad sådär.
Finns inget mysigare än att va ute med släden eller ute och gå med hundarna i mörker med en stjärnhimmel som lyser upp med snön knarande under skorna.
Sen slipper man de förbaskade leriga hagen och man slipper leriga hästar och hundar som drar in skit i hela huset.
Så ge mig snö!!!

juldagen 2010
Fast de behöver kanske inte bli riktigt lika mycket som 2009:-) På bilden är Åse ute i hagen!
Hoppla!

En tjuv i huset eller kanske 2 eller 3??

Kategori: Hund

Ja nu har de hänt igen jag har blivit bestulen!!!

I lördags bakade jag och Micke lussekatter och några fick Micke med sig hem och några sparade jag inne i huset och resten hamnade ute i frysboxen.

Inget konstigt med de men jag hade en kvar idag inne utav de ofrysta liggandes på köksbordet i en påse. Och de hade den gjort sen igår så hela dagen när jag jobbat har de legat där.

Och i mitt hus är de väldigt viktigt att inte lämna något ätbart på bordet och absolut inte utdragna stolar! Men nu har de inte hänt något på länge så lussekatten fick helt enkelt ligga där. Men stolarna var indragna då de har blivit en vana!

Och nu ikväll när ja kom hem efter att ha varit ute och ridit såg ja något utspritt över köksgolvet.....hmm en plastpåse helt söndertrasad!

Och bordet saknade min LUSSEKATT så man kan ju bara spekulera i hur den har kunnat gå upp i rök utan hjälp;-)


Så rätt säkert har CAKTUS tagit sig upp på bordet eller på något sätt (stått på bakbenen) fått ner den på golvet
sen är de inte säkert att han fått tillåtelse att äta upp den. För vill Casper ha något som Caktus har så morrar han lite sen tar han det för Caktus. Och skulle Elliott fått tillgång till den så lär inte han ha delat med sig.

Så vem/vilka som har ätit upp den vet bara de tre små dogzen här i huset.


Hoppla!jag tävlar om ett schabrak hos dressyrmupparna!

Kategori: bloggtävlingarklicka på bilden för att komma till tävlingen.

Caktus

Kategori: Om mina hundar

Toskas Caktus står det i hans stamtavla men tyvärr är det ingen äkta då det inte går att registrera honom som godkänd mellanpudel eftersom han är tvåfärgad black and tan och den färgen har inte varit godkänd på pudel i sverige men från och med 2010 är det de. Men de blir ju bara de som fötts nu efter de så Caktus är de ju ändå inte på pappret iaf. Men hans föräldrar som är importerade är äkta tvåfärgade pudlar så pudel är han! Han är född 28 juli 2007 i Karlsborg.

Han är en hund med massor av energi och älskar att få jobba. Målet när jag köpte honom var att han skulle bli agilityhund och det har jag nog lyckats med:-) Har även tänkt att starta nån lydnadstävling med honom nångång.......men han måste tränas mer först innan jag vågar anmäla mig till någon. Startade lydnads KM 2011 men de gick inget bra.

Är en otroligt socialhund som vill och kräver mycket uppmärksamhet.

Tävlar agilityklass 1 och hoppklass 3


Caktus

Elliott

Kategori: Om mina hundar

Schnauzertorpets Åsi G är en svart dvärgschnauzer född 19 juli 2001 köpt på samma kennel som Casper Schnauzertorpet´s, fast två år senare. Elliott har aldrig gått någon hundkurs utan fått vara med vid sidan när jag gått kurs med Casper men det har blivit hund av honom ändå till och med tävlingshund. 
Han har tävlat en hel del agility men nu mera blir de nån start då och då med tanke på åldern.

Har blivit klubbmästare på Töreboda bhk -04 och kommit 2a på ungdoms DM tre gånger om ja minns rätt. Så en hel del rosetter har han plockat inte så många förstaplatser men det gör ju inget för det viktigaste är ju att man har roligt när man tävlar.
2011 kvalade han vidare till stora finalen på Doggy agility professional cup i Gbg och slutade 7a!

Har även startat ett klubbmästerskap i lydnad och de visade han precis vad han tyckte om. När han skulle hoppa lydnadshindret som egentligen inte borde varit några problem. Men han gick fram och pinkade på de!

Han är en jättetrevlig hund älskar mat och godis och är en riktig tiggare vid bordet :-) men det gör inget för han är ju så söööt då när han kämpar om uppmärksamheten för att få en smakbit!

Tävlingsnivå agilityklass 1 och hoppklass 1 men har endast en pinne kvar upp till 2an i hopp.
Elliott

Nu har ja testat Magic Brush

Kategori: Stallet

Borstarna som ska vara magiska;-) Har haft mina funderingar på att köpa mig et par ett tag då ja hört och läst om dem som varit väldigt nöjda med den lilla plastborsten.

Den säljs i 3pack en röd, gul och blå med text på så man kan ha en till hovarna, en till benen och en till resten av hästen. Men de ser precis likadana ut bara olika färger då! Och sen går den att tvättas upp till 60grader i maskin.
Och idag slog ja till eftersom ja i reklamen igår såg att Granngården hade extrapris på dem 119kr! Annars kostar de 149kr på tex. Hööks har ja sett. Men käns ändå rätt dyrt för bara några plastbitar.

Så idag när ja skulle rida Moa och ha Flora som handhäst passa jag på och testa dem. Och både Moa och Flora såg ut som vandrande lerhögar:-)

Så ja kunde konstatera att borsten tog bort torr lera väldigt bra men var de blött fastnade de bara bland piggarna på borsten.

Sen eftersom jag ryktade två leriga hästar på raken så kom ja fram till att ett band över som en vanlig piggborste har skulle inte ha skadat för den blev jobbig att hålla i och arbeta med så länge som ja fick göra!

Men annars så en helt godkänd ryktborste ifrån min sida:-)

Hoppla!

Casper

Kategori: Om mina hundar

Schnauzertorpets Orrbo R som han heter i stamtavlan är en aprikosfärgad dvärgpudel född 9 augusti 1999 på Schnauzertorpets kennel utanför Falköping. Det var med honom jag kom in i agilityns värld. Men det tog ett tag innan jag fick ordning på honom tror jag gick tre nyb.agilitykurser med honom innan jag ens kunde tänka på och börja tävla. Problemet låg inte i hindrena utan att han vill inte stanna kvar hos mig utan göra "pudelrace" och försöka få med de andra hundarna på kursen i lek. De andra kursarna måste avskytt oss! Men skam den som ger sig för när kopplade rätt så gick det som hejsan och vi började plocka priser på tävlingar.

Har vunnit ungdomsdistriktsmästerskapet i Skaraborg 5 gånger med honom -02, -04, -05,-06 och -11. Sen har vi vunnit klubbmästerskapet på Töreboda brukshundsklubb -07 och -08 och fler vinster därtill.

Startat två internationella tävlingar (Göteborg och Stockholm) i agilityklass 3 utan att diska oss men vi kom långt ner i resultatlistan men det var en upplevelse att bara vara med. Har även varit med på tre klubbmästerskap i lydnad inga bra placeringar men vi har iallafall försökt. Han är verkligen en riktig kanonhund men med mycket egen vilja men nu får man anpassa träning och motion efter hans ålder då han drabbades av diskbråk i nacken våren-11.

Tävlingsnivå i agility, agilityklass 3 och hoppklass 2


Casper

presentationer kommer inom de närmaste dagarna av dessa!

Kategori: Om mina hundarElliott-Caktus-Casper

Ska uppdatera lite grejer

Kategori: Allmänt

Vet ju inte riktigt vilka ni läsare är så en del kanske inte har så mycket koll på annat än de jag skriver i nuet så ja ska fixa presentationer utav mina djur till en början och även en lite bättre om mig. Och låta de få en egna kategorier här på sidan till vänster.

Så ni får hålla koll!

Hoppla!

snart första advent!

Kategori: Allmänt

Ja nu närmar de sig första advent och vips så är de jul och sen nyår och så är allt som vanligt igen!


Eller hur? visst är de så? De var bara lite tankar ifrån lilla mej!

Hoppla!

Bruksridningstävlingen i Bilder

Kategori: Häst (fjordhäst)

Här gömmer jag mig under tiden ja skrittar fram!! Visst ser de lite tokigt ut men ja spänner bara sadelgjorden!
Funktionskontrollen innan start:
Sen kom sadel på inom 5min för annars hade ja varit utesluten ur hela tävlingen! Hårda bud.
Inne på banan idealtiden var 5,20min och maxtiden var på 8min vi klara de på 4,56min.

Här är vi påväg in i ett moment, backa vinkel, bakom ser ni momentet portar som travades igenom.
Och här är momentet skritt över bommar och till vänster syns momentet plattan/brunnslock
Och här gör vi momentet bryggan och ni ser presseningen bakom bland annat.
Nästan i mål först måste man sadla av under uppsikt sen är man klar!
Jag som sadlar av mamma min medhjälpare = häst/sadelhållare och funktionskontrolls domaren som står och kollar.
Slänger även in en bild på ett mycket duktigt ekipage som gjorde sin alldra första tävling med häst någonsin!
Bra jobbat Ilona och Rutger!
och vill ni kolla in hur resultatlistan ser ut så kolla in här:
Hoppla!

dumle pepparkaka

Kategori: Allmänt

Nu brukar jag ju vara rätt så snabb med att smaka nya saker när de gäller godis, gottegris som man är....

Men inte denna gången får se om jag ger mig i kast med denna nyhet dumle pepparkaka. De är faktiskt en smak som inte alls lockar mig men ändå är det något som gör att jag ändå vill testa så vi får väl se. Och gör jag de ska ni få veta vad ja tyckte de lovar jag. 

Men om nån av er bloggläsare har testat får ni gärna berätta vad ni tyckte:-)

bildkälla

Idag känner ja mig duktig!

Kategori: Allmänt

Idag har de varit en sådan där bra dag då ja har känt att jag har fått lite vettiga och välbehövliga saker gjorda som:

- Skurat tvättstugan både högt och lågt! inkl duschen och putsat fönstret.

- Putsat de två köksfönstren.

- Tvättat av transportens utsida och i samma veva och familjens bilars sommardäck + transportens så 16 däck och när ja gjorde de så var pappa snäll och hjälpte mig att byta till vinterdäck på min bil.

- Bakat en kladdkaka som åt upp till efterrätt då ja fick äta mat borta hos familjen.

- Red Åse en sväg ihop med Sara på Schasen.

- Handlat lite i Tidan och hämtat ett fynd! En Wintec dressyrsadelgjord som ja köpte genom en tjej på nätet. Jag var inte helt säker på om de var en sådan men tyckte de såg ut så på bilden. Så ja gjorde en chansning och betalade in 140kr till tjejen och hon gjorde som ja i och för sig tycker att alla ska göra. Hon skickade den utlovade varan.

Och att ja tycker de är ett fynd beror på att när ja köpte Åse`s Wintec sadel ny köpte ja även en brun matchande Wintec dressyrgjord för 619kr! ( hade kvar kvittot, därför ja har koll). Och den är jättebra de är nån sorts inbyggd resår som gör att den kan länga sig upp till 5cm när hästen är i arbete.

Och nu sålde denna tjejen en precis likadan mycket fräsch, fast svart ( som Åsa´s sadel är) för 100kr + frakt på 40kr då. Så ja kan inte annat än att vara nöjd så nu har Åsorna varsin sådan matchande sina sadlar.

 fyndet!


Så ja kan helt enkelt sammanfatta min dag som helt ok kanske att någon mer häst skulle kuna ha ridits nu i kväll men de är inget att gör något åt nu!

Hoppla!

dagens brukstävling

Kategori: Häst (fjordhäst)

Nu har Åsa debuterat i bruksridning och ja är nöjd men de kunde gått bättre.

Jag hade startnummer 1 och började med funktionskontroll som innebär att man får visa hästen för hand i skritt och trav sen sadla och sitta upp inom 5min. Och där fick vi 2 straff för hon var lerig i sadelläget tyckte damen som kolla.....hmmm så va ska man säga inte lätt att få rent en lerinpackad häst som går ute i lösdrift med lång vinterpäls.

Sen var de momentens tur och de moment som var med va:

Lydnadshinder: Gå på en smal trasmatta, 30 straff -utbrytning
Platta: 20 straff - halt
Halt 20sek- 0 straff
Manöver i trångt utrymme: 30 straff- 10 för tramp utanför markering 2st och 10 för riven portmarkering
Vattenhinder: 10 straff - halt/ryggning sen trava hon på som ingenting
Backning: Uteslutning - 100 straff hela hästen utanför markering
Flytta föremål: 0 straff
Brygga: 0 straff
Trav genom portar: 0 straff
Bommar: 10 straff - 1 bom riven

Så 192 straff totalt och en 7e plats i de totala och i fjod Km blev de en 2a plats.

Så ja får ändå va nöjd men lite surt med ett U i protokollet som genast blir 100 straff men de var ju bara en träningstävling så nu vet ja vad vi behöver träna på tills nästa gång!


 så här såg vi ut med en gul nummerlapp som förstörde hela matchningen;-)

Hoppla!
hänt i stallet

Kategori: Stallet

Ja istället för Hänt i veckan blir det en Hänt i stallet historia hos mig!
Nämner inget namn för att vara snäll så de blir X:-)
I onsdags skulle X rida Moa med Flora på släp och de gick bra men även en tur på Åse när ja jobbade. Men runt 10 ringer min mobil....och X undrar va Åse har för färg på grimman eftersom Åse är minst hade hon tagit in den som såg minst ut ute i hagen men när den kom in i stallgången såg den mycket större ut. Så X blev lite osäker på om det verkligen vara Åse hon hade framför sig.
Lite galet kanske men ja fick tänka till på vilken grimfärg hon hade på sig fast ja ser dem varje dag! Men kom fram till att Åse hade en flerfärgad grimma. Men hästen i stallet  hade en grön så de var alltså Åsa X hade tagit in:-) + att Åsa har skor i  bak det har inte Åse.
Häst som häst kanske ni tänker men Åsa har ju lite mer humör så helst rider X Åse och speciellt när hon är själv med dem men bestämde sig ändå för att fortsätta med Åsa när hon ändå var inne.
Och ridturen gick jättebra så de blev ju bra ändå men ibland är de inte lätt när man har hästar som ser nästan likadana ut!!
Åsa
Åse
Hoppla!

nu närmar de sig.......Bruksridning!

Kategori: Häst (fjordhäst)

På lördag är det dax för Åsas bruksridningsdebut och ja är nästan nervös fast de bara är en träningstävling + klubbtävling för Skaraborgs Fjordhästförening i Uddetorps ridhus.

Men de är 13starter totalt varav 7st nordsvenskar, 3st fjordhästar, 1st friser, 1st ardenner och 1st PRE/fullblods korsning. Så de ska bli riktigt skoj att se hur de går för alla känner 2st utav de andra tävlande.


Och jag har haft startnummer 2 tills idag när de ändrat startlistan och de visar sig att ja startar först!

De här är bruksridning


Alla moment har ju inte gått att träna på som tex. lydnadshindret med tanke på att de kan vara vad som helst och förhoppningsvis är det något som inte Åsa bryr sig om.

Pressening brukar inte vara några problem men flytta föremål däremot där har vi problem..........då Åsa har väldigt svårt för att flytta för höger skänkel.

Men nu kommer ju inte alla moment som finns vara med så de är bara hoppas på de bästa och att de är "rätt" moment för mig och Åsa som är med.


Hoppla!

långhelg

Kategori: Allmänt

* de måste vara något fel på blogg.se för ja gör mellanrum mellan raderna med de funkar inte! Så ni får stå ut och läsa ändå.
Idag var ja tillbaka i verkligheten igen efter tre dagars ledigt började klockan 5 idag så de kändes lagom skoj när alarmet ringde 03.30!
I fredags hade jag ett litet kalas för släkt och vänner då ja fyllde ett kvarts sekel i går! fick massa fina och bra presenter, ingen nämnd ingen glömd.
Lördag dag följde Micke med ut och red Moa när jag red Flora och ja tyckte de gick jättebra för att inte ha ridit så många gånger i sitt liv och lyckas till och med galoppera! Dock var de inte Mickes idé utan Moas egna intiativ...lilla bus Moa:-)
Lördagskväll var de skördefest i bygdegården med mat och bildvisning.
Och på söndags blev de bland annat löshoppning med
Schasen: Gick jättebra tror han seglade över 110cm om ja minns rätt.
Åse: 100cm kändes lagom att stanna där.
Åsa: 110cm hon sprang som en galning! hon verkligen bjöd i full galopp mot hindren och tyckte de var jätteskoj.
Moa: 60cm då hon inte får hoppa för mycket med sin senskada men verkligen älskar de så hon fick ta två varv!
Här hoppar Åse 1meter.
Och gårdagen = med födelsedagen hade både ja och Micke ledigt från jobbet så vi passade på att äta på thai buffé! Och så fick ja en fin fin parfym utav Micke så nu slipper ja gå runt och lukta häst! Skoja bara men den lukta i alla fall jättegott!
Fick även en present utav jobbarkompisarna idag, ett presentkort på Granngården något som passade mig perfekt för där inne finns de mycket ja kan tänka mig!
Hoppla!

pinsamt värre

Kategori: Häst (fjordhäst)

Och jag som nästan aldrig ramlar av peppar peppar ta i trä! Har gjort de igen på inom loppet av några veckor. Som igår men då slog ja mig inte för fem öre utan de hela var bara pinsamt.

Red ut på Åse en liten sväng barbacka och rider då förbi ett hus med stockholmare (deras sommarstuga typ) som är där lite då och då.

Och familjen var påväg ut i trädgården när ja kom förbi så ja stannade lite och lilltjejen ställde lite frågor och sen gick ja vidare.....några meter tills Åse flyger en meter upp i luften när hon får syn på deras bil!!!! De var ju ett monster som inte brukar stå där hallå liksom!!!!

Och ja va ska man säga ja dyker i backen och Åse tar galopp 50meter ut på ett gärde och ställer sig och käkar gräs! Varav pappan i familjen säger hon var nog hungrig, jo visst visst tänkte ja tro de ni nu måste ja bara hämta hästen och ta mig upp.
I stallet använder ja ju pall när ja hoppar upp barbacka men nu hade ja ju även publik också så de va bara ta sats och hoppas på de bästa. Och ja kom upp som skönt var och skrittade iväg och sa hej då till familjen en gång till.

Så där bjöd ja dem på lite lördagsunderhållning ute på landet!

Hoppla!!

Sara och Åse i sommras!

hoppla!


juleskum *polka*

Kategori: Allmänt

Ja är nog lite utav en gottegris får jag väl erkänna och sällan rädd för att testa nya saker. Så nu har jag även testat den här:

 bildkälla

Och enligt mina smaklökar så var de GODA de hade fått till polkagrissmaken i skumtomtesmaken jättebra!

Mums!

tillbax

Kategori: Allmänt

Ja nu har de inte blivit så mycket bloggat men nu så kommer lite uppdatering.

I helgen som var tillbringades i Borås hos Micke och vi shoppade jeans på Lager 157 i Gällstad på lördagen men  även en Halloween/ thanks giving party hans med ute i Bollebygd. Riktigt roligt och ja var en nästan djävul....hade röda horn i alla fall.

Och i måndags var de istruktörsmöte på hundklubben och i igår tränade jag och Linnèa med våra hundar alltid lika trevligt!

Sen jobbar jag ju på dagarna och emellan allt detta så försöker jag hinna rida och motionera hästar så gott de går för nästa helg är det dags för bruksridningstävling i Skara med Åsa. Och de ska bli riktigt skoj!
De är 7st anmälda varav 3st fjordhästar, 3st nordsvenskar och en connemara.

Och idag var ja tvungen och städa!! För på fredag blir de lite kalas eftersom ja råkar fylla år på måndag så måste ja fira med de närmast sörjande i alla fall. Annars tycker ja nog de där med födelsedagar bara är jobbigt!

Sen är ja lite fräck och lägger ut bilder som Micke har tagit men ja tror inte de gör något..........annars får du säga till om du läser detta;-)

Ja ser lika arg ut på kort som vanligt!

Hoppla!
dagarna går

Kategori: Allmänt

Blir ett lite mixat inlägg om vad ja kommer på just nu!

Igår löshoppade jag och Sara Åsa, Åse och Schasen de var första gången vi gjorde de med dem men efter några vändor förstod de poängen och tyckte att de var skitskoj. Men vi höll inte på så länge men Åse seglade över 1m utan problem och Åsa fick nöja sig med 90cm. Tyvärr började de mörkna när de var Schasens tur så för hans del blev de bara några få hopp och vi nöjde oss med 70cm.

Jag har hittat mus-skit här hemma! Så ja köpte lite fler fällor igår eftersom de ofta hamnar i soptunnan hos mig......ja vet risk för att vara lite mesig men ja tycker de är så äckligt att ta bort den dödamusen från fällan! Så då har de blivit lite så att ja hellre köpt fler fällor;-)

Så igårkväll laddades 2st fällor med ost och i morse fann ja två stycken döda möss!! Bläää!
Så just nu ligger de på mitt trappräcke utom räckhåll för hundarna. Har mina funderingar på om ja skulle tömma dem för att ladda om dem eller så väntar ja lite......

Idag har de vart fullt ös först jobbade ja till 14, tog ut hundarna på en promenix och hämtade då med Åsa hem i träns. Släppte in hundarna i huset och red en sväng barbacka på Åsa. Sen var de bara att gå vidare ut i ladugården och mjölka mm. Sen när ja kom hem blev de en tur till med hundarna och en skön dusch och så var kvällen här!


Hoppla!