pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Doggy feelgood, mums!

Kategori: Allmänt

Har ni sett Doggys nyhet Doggy feelgood? finns bland annat att köpa på Netto, mina hundar fullkomligt älskar dem! Det ser ut som flingor och de är mjuka och spröda och finns i 6st olika smaker. Caktus och Elliott har fått testa Skogsbär och Vanilj än så länge och som sagt helt klart deras nya favvogodis och som extra plus är nog att påsen prasslar precis som en chipspåse och de lär sig hundarna snabbt och rusar till mig så fort de hör de. ( Alla smaker ser ni om ni klickar på länken ovan)
 
 
 
 
bildkälla doggy.se
 
Hoppla!
 
 
 
 

3 veckors väntan......

Kategori: Allmänt

Sen händer det förhoppningsvis grejer med risk att jag får leva på vatten och bröd fram till jul! Men äntligen kommer Sharpman till Skaraborg och Husaby Hästklinik för att ha sadelprovningar den 12nov. Åsa har nämligen haft samma sadel sen hon reds in när hon var 4år och nu är hon 8år men den har varit kanon med sina utbytbara storleksjärn, lättskött mm. Men förutom att hon gått upp alldeles för många kilon i vikt efter sommaren måste hon även ha musklat om sig. Vilket jag tror har att göra med att de var ett årsen jag fick ta värdens jobbigaste beslut och ta bort Åse <3 och efter de har Åsa blivit motionerad dessto mer och intensivare än det blir när man har två stycken igång samtidigt. Sen har hon kanske även växt tills nu, man brukar ju säga att ponnys ska slutmätas vid 8år för då är de färdigväxta.
Så tyvärr så passar inte Wintecsadeln alls lika bra längre då hon musklat sig rätt mycket bak och blivit mer åt de överbyggda hållet än helt rak rygg som det varit tidigare.
 
Men fast det nu kommer kosta en slant med både provningen och troligen en ny, förhoppningsvis nybegagnad sadel så ska de bli så skönt att få något som passar oss båda.
Men jag tror inte det kommer bli så lätt men det är min egen teori men vid anmälan var de noga med att fråga hur både jag och hästen såg ut så de fick jag beskriva väl. Men jag kanske skulle sagt citat Micke : Hästen ser ut som en korv och du som en struts? Jag brukar nämligen säga att jag har strutsben för det är rätt kasst när jag rider för mina knän sticker utanför sadeln så fort jag kortar stiglädren!
 
Sen undrade de även om hopp eller dressyr men jag vet verkligen inte än, trivs väldigt bra i dressyrsadel men en hoppsadel är troligen mer funktionsduglig när man rider ut, skuttar lite och galopperar. Men troligen även svårare att hitta eftersom den inte får vara för framskuren pga. Åsas bogar samtidigt som mina ben behöver de? Hmmm ni som läser och förstår mitt problem ge mig ett råd?
 

Bilder som Micke tog på oss i helgen, om ni kollar på den sista bilden så ser ni nog vad jag menar med överbyggd bak då jag till och med skjuts framåt när jag rider barbacka eftersom hon är högre i bak.
 
Och anledningen att jag väntat på att Sharpman är helt enkelt att de är helt märkesoberoende och har bra rykte. För har sadelutprovaren för få märken att välja på är det inte säkert att de blir helt 100% rätt och så vill de bara sälja de märken de är återförsäljare för fast de kanske finns något annat märke som passar mig och Åsa bättre om de inte råkar ha någon begagnad sadel i annat märke hemma då men den turen kanske man inte har.
 
Så här står de på Sharpmans hemsida :

VÅR KUNSKAP - DIN TRYGGHET Sharpman Saddlery har idag fem heltidsanställda sadelinpassare. All är diplomerade av Nordiska sadelmakarkåren och är även utbildade i länder som Italien, England, Danmark och Frankrike. Vi arbetar även nära och i samarbete med ett flertal veterinärer, tränare och instruktörer. Vilket gör vår erfarenhet och kunskap till din trygghet.

 

SVERIGES BREDASTE SORTIMENT I dagsläget väljer ca 150-200 ekipage i månaden att passa in sin sadel hos oss på Sharpman Saddlery. Förutom kunskapen och erfarenheten så har vi troligtvis även Sveriges bredaste sadelsortiment på ca 350 sadlar. Det ger oss de bästa förutsättningarna att passa in en sadel till dig och din häst.

 

I NÄRA SAMARBETE MED TILLVERKARNA Vi på Sharpman Saddlery är märkesoberoende vilket innebär att vi saluför ett flertal olika märken och modeller. Detta för att kunna tillgodose varje ekipages specifika behov. Vi arbetar ständigt tillsammans med sadeltillverkare och leverantörer för att förbättra modeller eller ta fram modeller som saknas på den svenska marknaden.

 
Så det här känns tryggt så nu går jag och ovetande Åsa i väntans tider!
 
Hoppla!
 

klick med Åsa

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag har haft en klicker hängandes i stallet ett bra tag med planerna på att klicka in Åsa och använda det vid inlärning av vissa saker. Precis som man gör med hundar, för er som inte vet vad klicker är läs här :Klicker 
Och nu har jag börjat lite lätt och första övningen som jag har som mål att fixa rätt så snart är att hon ska "dutta" mulen på ett lock som jag lägger på stallgolvet. Och hon har börjat förstå :-) Och för varje klick idag fick hon en äppelbit och det uppskattas. Och att jag valt att hon ska söka locket har en baktanke he he men sen om hon går på det är en annan femma.
Men jag har i alla fall tänkt att få henne riktigt taggad och dutta locket på diverse platser så att jag med hjälp utav de kan lura in henne i transporten. Smart va? För ni som läser här och varit med när jag varit ute och åkte med Åsa vet att det är en dam med humör. Och vill inte Åsa så VILL INTE Åsa gå in i transporten för att sen nästa gång gå på utan att tveka. Så ibland undrar jag allt vad som rör sig i hennes huvud, visst att ston kan vara envisa men Moa och Flora har inte varit riktigt så envisa.
 
Inga bilder ifrån klickerträningen men rätt så nytagna foton på mina tjejer!
 
Åsa tänkte bara på mat så jag gav snart upp mina fotoförsök....
 
MAT är viktigt för att överleva,  kom ihåg de! - Åsa
 

Flora och Moa ville också äta utanför hagen.
 
Hoppla!
 

Ny yoghurt! Hallonpanacotta

Kategori: Allmänt

Nu har Arla släppt en ny Yoggi med smak av hallonpanacotta som jag självklart var tvungen att testa. Och det var absolut god men hade jag gjort blindtest så hade jag endast gissat på hallonsmak. För enligt mina smaklökar och hjärna ;-) så hade jag förväntat mig en lite mer sötma i den men den var syrlig precis som vanlig hallonyoghurt. Men visst blir man lockad av att smaka bara av att titta på etiketten? Panacotta och hallon liksom det låter ju väldigt gott men som jag nyss skrev den smakade inte som jag trodde. Men den var ändå god!
 
 
Yoggi® Ny smak hälsar på hallonpanacotta
 
 
Hoppla!
 

Tävlingshelg med trötta hundar!

Kategori: Agility

I fredags åkte jag och dogsen till Borås och Micke för att på lördagen åka vidare till Vårgårda och
Tånga Hed för att tävla agility med Caktus. Och man kan sammanfatta det hela med att jag har en bra hund helt klart, om jag bara varit mer uppdaterad med hur de "nya" tekniska banorna är ritade och tränat för det.
Började med agilityklass 2 och när vi kom till första svårigheten som var fram och tillbaka mellan kort tunnel och hopphinder så var diskningen ett faktum. Bara för att jag inte fick ordning på placeringen utav mig själv vilket jag även såg på filmklippet som Micke var snäll och filmade. Det ser så lätt ut för dem som lyckas ta sig ur sådana där kombinationer felfritt men en liten tröst i det hela var att de var många som diskade sig antingen där jag gjorde det eller vid nästa "luring" på banan. Vet dock inte hur många än då inte resultaten kommit ut på SBK tävling än. Men den kombinationen ska jag bygga upp hemma!
Sen gick det några timmar innan nästa start i hoppklass 3 där vi skulle tävla mot 67st hundar. Och på den banan kom vi lite längre men direkt efter slalom skulle ett hinder hoppas ifrån fel håll men Caktus tog de hållet som såg naturligast ut bara för att jag inte "tryckte" ut honom tillräckligt ännu en grej att träna på. Så nu måste jag verkligen träna! Gärna för någon, det blir troligen till våren för en tjej uppe i Örebro men jag vet inte om jag har tålamod att vänta så länge..... Men jag får se det är bara att hålla ögonen öppna och se om det kommer någon handlingskurs inte allt för långt bort som passar oss.
 
Jag hade tävlat klart 15.30 så då åkte vi direkt vidare till Mickes föräldrar där det bjöds på god mat och där stannade vi till 19.30 då vi åkte direkt hem och tryckte på TVn för att jag ville se Körslaget eftersom jag visste om flera stycken som var med på senaste inspelningen i Töreboda för Elisakören. Men jag lyckades inte se någon av dem jag kände i de klippet. Men Elisakören gick vidare till finalen så det är allt skoj för lilla Töreboda. Men själv såg jag aldrig slutet för då hade jag somnat i soffan!
 
Och idag så har vi varit i en hundrasthage i Borås och Caktus och Elliott (men han gick mest runt och luktade) fick leka med en vit herdehundsvalp, husky, schäfer och en leonberger.
Och fast de andra hundarna var mycket större var det inga problem att ha alla lösa ihop utan hela gänget uppförde sig som lösa hundar bör. Caktus tyckte nog att valpen var roligast att leka med. Och Leonbergern var mest intresserad av vad Elliott gick runt och luktade efter. Men Elliott bara fortsatte att lukta fast han hade en stor hund bakom/över sig! Så nu sover båda hundarna gott vill ja lova.
 
Hoppla!

Shopping!

Kategori: Allmänt

I fredags efter jobbet åkte jag vidare till Skövde för att prova ut ett par nya skor på Intersport eftersom jag hade en rabattcheck på 20% så var det bäst att passa på. Och jag pronerade lika mycket som sist jag provade ut skor på deras löpband och filmade fötter. Ungerfär som på den högra bilden här nedan och de ser riktigt läskigt ut när man ser sina vrister vinkla sig inåt. Men de syns endast när de filmas väldigt sakta och det är inget jag heller känner av när jag springer. Men med en anpassad sko minskar det avsevärt som skönt är och sparar på mina knän! Så att prova ut en sko på löpband med kamera är kanon.
 
 
Så det blev ett par Asics som tål väta med bra grep eftersom de även plockar fram en sko efter ens behov.
 
Ibland är det svårt att fota något utan att få med en hund på bild så här är skorna och Caktus.
 
Sen när jag ändå var i Skövde gick jag in på Biltema för att köpa en lövräfsa men kom ut med lite fler saker, hoppsan! Så även Elliott ville vara med på bild ihop med ett 3-pack tränspannband från Biltema för 115kr = bra pris! benreflexer även de från Biltema och lite hundgodis med namnen Agilitys och Sports men de hittade jag på Dollar Store.
 
Närbild på pannbanden:
 
Och även ett halsband blev inköpt på Biltema till Caktus att använda när vi tränar lydnad eftersom man då oftast har halsbandet kvar när man kopplar loss. Och jag använder halvstryp annars men de vill ja inte ha kvar på när han är lös.
 
 
 
Hundhalsband 
 
 
och inte nog med dessa grejer för idag så åkte jag och Mícke till loppisen i Tidan och där hittade jag ett knappt använt Dogman vintertäcke till Caktus för 20kr :-) Sånt kallar jag fynd och även en gallerbur för 200kr fick följa med hem då jag behövde en ny till bilen.
 
 
Så nu är det väl bara att leva på vatten och bröd resten utav månaden.... eller vänta nu Åsa ville ha en ny sadel utprovad också hmm dags att jobba lite extra kanske? ;-) Nä men skämtosido jag är nöjd med mina inköp och vad det gäller Åsas sadel så får jag se lite men med tanke på hennes viktökning efter sommaren så ligger inte hennes sadel så bra.... Tror även hon ändrat om sina muskler lite så jag får se hur det blir med de.
 
Hoppla!