pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Julen förbi!

Kategori: Allmänt

Då var julen över för detta år och tänk att jag måste ha varit snäll för jag fick flera bra och fina och roliga julklappar. Och de var saker jag inte alls väntat mig men blev mycket glad över eftersom de var väldigt bra saker.
Ja tänker inte skriva allt men bland annat en värmefilt, askdammsugare, biopresentkort ihop med Micke, 8-pack med pastafärg att ha när jag bakar roliga kakor för att få fram bättre färger än vad man får med karamellfärg och en trisslott som jag faktiskt vann hela 60kr på!
 
Sen bara för att jag kunde så var jag tvungen att ta ett juligt foto på mina pojkar på självaste julafton. Men jag kan tillägga att han till höger med skägget var väldigt billig tidigare idag då han hittade något äckligt lerliknande stinkande gojjs och rullade in hela täcket som han hade på sig, som tur i oturen var. Plus öron och hals i gojjan och de stank något så in i...... Tur att de finns dusch!
Foto: GOD JUL!!!!
 
Julen började hemma hos föräldrarna ihop med mammas lilla släkt och sen åkte jag och hundarna vidare till Mickes föräldrar för ännu lite julfirande och stannade där till på onsdagen då vi bjöds på kalkon!. Sen sov vi en natt i Borås innan vi åkte hem på torsdagen eftersom jag skulle upp och jobba på fredagen igen och var inne i Knalleland och kikade lite på rean men de enda jag köpte var en reflexgrimma till Moa på MyOne för halva priset. Eftersom hon på något sett lyckas komma bort ute i hagen ibland och kommer inte när man ropar. Men nu är det bara att lysa med pannlampan så ser man henne förhoppningsvis lite fortare.
 
Funderar även på en ny mobil och kollade lite på de men jag får lite lätt panik över att alla nya mobiler ska vara så SJUKT stora. Jag vill ha en liten smidig som får plats i min ficka. Samtidigt som den ska uppfylla lite enkla grejer som att ha en bra kamera och relativt snabb och tålig. Men en sådan mobil verkar inte finnas i dagsläget tyvärr.
 
Men nu är jag äntligen ledig ända fram till 7 januari då jag börjar jobba igen. Så denna veckan ska nyår firas med goda vänner och ett besök hos farmor är inplanerat sen får jag se lite vad de blir.
 
Hoppla!
 
 

Uppdatering!

Kategori: Allmänt

Först vill ja önska er alla som kikar in här då och då en GOD JUL!!! Och eftersom snön som kom redan försvunnit så får de bli en bild på Åsa från förra julen!
 
 
Sen blir de uppdatering i korthet men undrar ni något så är de bara att fråga! Kommer rätt så blandat nu eftersom jag inte alls hunnit/orkat blogga senaste veckan. Men nu så i väntan på julafton kände jag att tiden fanns för Bingolotto är inget för mig.
 
*Ridit- Åsa mest alldeles för lite på Moa och Flora tyvärr.
*Promenerat med hundarna- träningen ligger verkligen lågt just nu. Vet att Caktus önskar mer aktivering arbetsmyra som han är men samtidigt väldigt anpassningsbar som skönt är.
*Blivit rasande på min mobil - senast nu då den hänger sig stup i ett! Morrr! -Behöver en ny.
*Siv min mormors syster gick bort tidigt på Luciamorgonen allt gick så fort och om ni minns så gick mormor bort i maj i år. Så de har inte varit något roligt år detta och plus de min älskade kära Casper i augusti och även familjens katt Litea som jag bott ihop med lämnde oss i nov. Hon var så speciell den katten mer som en hund faktiskt. Casper, Elliott och Litea de var en riktigt trio de en gång i tiden och nu är de bara Ellliott kvar <3
*Tittat på Luciatåg uppe i Ekeskogs bygdegård- Mysigt
*Gjort ännu en smörgåstårta:
*Nytt schema att jobba efter på jobbet- Känns sådär.
* Köpt alamanacka av töreboda Hästklubb där jag och Åsa är med på juni månad. Så nu får jag nog ha juni uppe hela året eller?
 
*Åsa har fått prestationsmedalj bruksridning, valör SILVER i Svenska Fjordhästföreningen- bild kommer.
 
De var lite blandat från lilla mig så ha nu en riktigt GOD JUL!
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snö var de!

Kategori: Allmänt

Lördagen blev ju rätt fin vädermässigt men eftersom vädret var som det var under fredagen och befarades bli även på söndagen så höll jag mig hemma ifrån Borås och Micke vilket jag annars hade i planerna. Och de var nog tur såhär i efterhand för söndagens väder blev inte mycket bättre än fredagsvädret med storm och snö.
 
Lördags morgon tog jag och Linnèa en ridtur ihop men det gick sådär hennes häst har inga snösulor så han fick snöstyltor som var tvungna att krattsas ur då och då. Och Åsa som har snösulor hade inte broddar i runt om så hon halkade runt på vägarna i stället. Men vi hade i alla fall tur med vädret!
 
De var en stor snödriva på vägen fram till stallet på lördagen.
Här halkade inte Åsa i alla fall.
 
Men dessto mera snö fastnade i Tysons hovar.
 
Sen på eftermiddagen åkte jag och Rebecka in till Skövde och köpte lite juklappar. Och de var ju tur för på söndagen såg vädret ut så här:
 
 
Så då hade jag tid att slå in de julklappar jag köpt
 
Tadaaa!
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Herrejösses vilken dag!

Kategori: Allmänt

Jag är en snöälskare ut i lilltån men storm de ogillar jag skarpt! Så idag har ja inte uppskattat vädret fullt ut om man säger så. Dagen började med att jag fick skrapa rutorna på min bil eftersom snön blåst in under taket och sen hade de fryst fast.
På vägen in till jobbet ca 04.30 så var de lite snö och stark vind så några gånger fick ja bromsa plötsligt för att de kom en så kraftig vind med snö så jag hade noll koll på vägen framför mig. Väl på jobbet fick jag och kollegan skrapa fram rutorna på jobbilen och så fortsatte de efter VARJE ställe vi vart inne och städat på. Så SJU gånger till fick vi skarpa is för att kunna köra bilen vidare till nästa ställe.  Och varje gång trampade man självklart i snödrivor så fötterna var pisseblöta från början till slut för de hann aldrig torka emellan. För att inte tala om vägen till och framför soptunnorna som de flesta företag har utomhus. För där är de finns de ju ingen som tänker på att vi städare faktiskt behöver komma fram för att slänga deras sopor! Så nu fick ja de sagt ;-) Men de är faktiskt störande varje snörik vinter.
 
Sen när vi var klara för dagen och kommer bort till kontoret på jobbet och där har en annan kollega kört fast med sin arbetsbil då hon missbedömde en snödrivas storlek. Men den lyckades hon trixa loss sen som skönt var och min bil såg ut så här på jobbets parkering:
 
Men de löste sig rätt fort ändå för fastighetsägaren som annars alltid brukar finnas till hands borta vid vårt kontor var självklart inte där idag. Kanske var han insnöad själv? Men som tur var hittade vi en snöskyffel utanför hans garage som jag kunde använda för att få bort snön. För min egen extraskyffel låg ju oturligt nog kvar hemma men nu ska den läggas in i bilen igen. Så med lite skottning och putthjälp så fick vi loss även min bil och jag kunde börja min tur hemåt. Och de tog tid!
Inte gick det att köra fort och när jag bara hade ett par km kvar stod de två bilar fastkörda i snön. En mitt i vägen och den andra på en infartsväg eftersom den försökt sig på att vända. Så efter ca 1h var de bilarna ur vägen och jag kunde ta rygg på Rickards traktor och full gas framåt genom drivorna och jag var äntligen hemma!
 
Och där möte jag denna snötokiga galning:
 
Agility över snödrivorna!
 

Caktus tycker att snö är skitskoj medans Elliott som fortfarande är lite mörbultad sen gårdagen snart ville in igen.
 
Så vilken dag nu är det bara hästarna som ska matas en gång till och sen tänker jag hålla mig inne för de blåser ordentligt än.
 
Hoppla!
 
 
 
 

Oro över

Kategori: Allmänt

I måndags var det dags för ännu ett veterinärbesök för Elliott på Min veterinär i Skultorp och då gällde det ultraljud på hjärtat. Eftersom han har tydliga blåsljud så måste man veta så exakt som möjligt hur det ligger till inför sövning.
Och de visade sig att han var riskpatient men inte högriskpatient så de var ju lite skönt att höra men fortfarande inte bra.
Så idag var den stora dagen och de har varit en hemsk väntan speciellt när de sa till mig - Du är tillgängligt på telefon hela dagen utifall det är något va? Så de är inte annat än att man varit på helspänn hela dagen om de skulle ringt. Men de ringde aldrig....... Så 15.30 var jag på plats för att hämta min lille schauz och allt hade gått vägen :-) SÅ GLAD OCH LÄTTAD! Men de hade tagit tid och de hade dragit ut flera tänder och nu ska han få antibiotika i 8 dagar och sen Hexarinse / munskölj  dagligen tre veckor framåt och sen hålla efter med det.
Så just nu ligger han på en hundbädd vid ett element och gnyr och inte ville han ha någon mjukmat heller så troligen har smärtlindringen släppt. Men han hade ätit glatt tidigare idag inne hos veterinären.
Men som veterinären sa de onda tänderna är borta nu så de brukar inte ge någon mer smärtlindring för de bör läka rätt fort. Nu har jag aldrig dragit ut någon tand själv men gissar på att de är rätt så ömt i början.
Så nu väntar jag bara på den stora räkningen eftersom en viss del kommer gå på försäkringen så var de inte klart än när jag hämtade honom.  Men vad de nu än går på så är han värd de!
 
 
 
Elliott!
 
 
Hoppla!