pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Bad med hästarna

Kategori: Allmänt

Fast att jag bor så pass nära sjön Viken är badmöjligheterna med häst små då det ligger hus och sommarstugor runt hela sjön! Morr! Men sisådär 7km bort varav några km på en tråkig asfaltsväg så finns det en båthamn i sjön som det går att bada med häst! Tyvärr blir botten dyig en bit ut men det går att gå i och plaska lite i alla fall och det är bättre än inget!
 
Så jag med Åsa och Josse med Jane tog en tur dit på onsdagskvällen. Åsa har badat en gång tidigare men då var hon väldigt liten runt 4år, alltså fyra årsedan! Och Jane hade aldrig badat förr men det syndes inte för med hjälp av att matte josse gick framför ut i vattnet följde Jane snällt med. Men Åsa var lite mer badkruka och hon som älskar att plaska i vattenpölar annars. Så vi gick lite ur och i vattnet först och hon plaskade lite men sen var det tvärstopp för Åsas del! Och ja hon är den envisaste häst jag ridit och kommer säkert så att förbli! Hon var som fastfrusen och totalvägrade att sätta en enda liten hov i fast Jane var en bit ut och badade! Åhh tråkhäst men det var allt skoj ändå de stunder vi var ute i vattnet. Men Åsa är Åsa vill inte hon då vill INTE hon! Det är inte för inte hon heter ÅSnA! ;-) envis som en åsna liksom.
 
 
Ser ni blicken på Åsa? Här har vi badat klart och sadlat på igen och man ser riktigt på Åsa att hon är nöjd med att hon "vann" fajten denna gång tyvärr men annars hade vi kanske stått kvar där vid vattenkanten än..... Men vi ska allt försöka igen och då ska hon i så att magen blir blöt!! Så de så!
 
Åsa!
 
Sen har jag lånat en bild från josses fb som jag tog på dem med hennes mobil så jag hoppas de är ok.......
 

Kvällssolen sken så starkt så det blev väldigt motljus i kameran tyvärr men visst är de fina där ute i vattnet? :-)
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök på Taxinge slott

Kategori: Allmänt

Kolla gärna in deras hemsida taxingeslott.se

Taxinge slott och Taxinge gods ligger i Södermanland och jag praktiserade i bageriet på slottet hösten 2004 i tre veckor. Och sen dess har jag inte varit där förr än i fredags 27juli och det var en toppendag!

*Snabb tillbakablick, att jag ens praktiserade där var för att min morfar har jobbat för Karin och hennes man när han levde men på grannherrgården Qvartinge och sen tog de även över Taxinge slott och Gods men där var morfar aldrig med och jobbade. Så det är därför vi känner dem snabbt förklarat :-) *

Taxinge ligger väldigt vackert precis vid Mälaren och eftersom vi "förvarnat" Karin om att vi skulle komma så var hon på plats och skulle vara lite guide åt oss och oj vilket lyx må jag säga! Rebecka, Rickard och Mikael hade ju aldrig varit där så de fick verkligen se allt ordentligt från början. Vi gick ÖVERALLT! även där inte allmänheten fick vara, som när vi behövde på toa och kön vid cafet var superlång! Karin bara äsch vi går upp till andra plan då så där smög vi in bakom kassan och traskade upp till tre helt lediga toaletter!

En annan grej som vi kollade in som inte fanns när jag praktiserade där var Stallet en festvåning som kunde ta upp till 700pers! + att de gick att köra in tex. bilar (var på en övervåning) med en lång träramp vilket var populärt för bilfirmor att använda om de hade något event.

Vi fick även se Sveriges största gräsmattupptagarmaskin! Om någon såg på Viktorias bröllop så var det gräs utlagt framför slottet och de kom ifrån Taxinge. + att ett gäng med arbetare ifrån dem var med och lade ut gräset för det var tvunget att göras en viss tid då det var tvungna att köra bilar där först och sen när bilkörandet var klart var de bråttom med gräset innan brudparet skulle anlända. Bara de att när väl gräset var ute så var det folk precis överallt och arbetarna frågade hur de nu skulle ta sig därifrån??? De bara ähhh de går inte, ni får sätta er där på kajkanten och vänta! Så de fick första parkett när Viktoria och Daniel kom, i abetskläder :-) som tur är så har de inte en neongul arbetsklädsel utan deras arbetskläder går i grönt. Men ändå! Karin visade oss ett foto när de satt där (oFrivilligt) och kollade på brudparet skoj skoj!

Sen åkte vi runt i området och kollade in travbanan då det finns 50 travhästar på gården och även bort till Qvartinge Herrgård som Eva, Karins dotter bor på nu men hon var inte hemma men det var ändå skoj att se.

Så helt klart en toppendag med många roliga berättelser av Karin om saker som hänt på gården de senaste!

 

Nu lite bilder.

Kakbuffèn med 65! sorter enligt Karin :-) och det som var extra lyxigt var att vi blev bjudna :-) för kikar ni in prislistan så är det inte direkt billigt där!
Karin bästa guiden!!!!
 
En bild från gården det är inga små maskiner där inte och där dörrren är öppen var ett av häststallen!
Slottet
 
Gräsmaskinen!
 
Färdiga gräsmattor klara för leverans!
 
Så har ni vägarna förbi Taxinge någongång gott folk sväng förbi och kolla in parkerna och ta en fika för de är det värt!
 
Hoppla!
 
 

 
 

 

 

 

Ojojoj!

Kategori: Allmänt

Jag skriver som en kratta utan att läsa igenom ibland får jag väl erkänna men jag hoppas ni överlever men nu har jag rättat till lite galna felstavningar som mina fingrar fixat till :-P

Pay and Jump med Åsa

Kategori: Allmänt

Pay and jump 26juli med Åsa. Man kan väl säga att de gick sådär men tänker man om och tänker att det var hösten 2012 Åsa hoppade en bana med mig på sist. Och sen att vi som ekipage aldrig har hopptränat för någon instruktör så får jag ändå vara nöjd med de lilla.

Vi kom iväg med Mikael och josse som medhjälpare och tur var väl det för Åsa ville inte alls ut och åka men vi fick in henne i släpet med hjälp av linor och jag hann fram i tid för att lära mig banan och rida fram lite i värmen. För det var supervarmt och senare på den kvällen brakade värsta åskovädret loss!

Töreboda hästklubb har en väldigt ny och fin hinderpark med en massa färgglada hinder men jag trodde faktiskt inte Åsa skulle bry sig så mycket som hon faktiskt gjorde..... Eller  så var det helt enkelt jag som drev fördåligt men för att skylla ifrån mig lite ;-) För driver jag allt jag har och hon sen inte hoppar då sitter jag minst på halsen ev. på marken. För det är inte helt lätt att hoppa i en sadel mot dressyr för när hästen tvärnitar så har jag INGET knästöd fram som håller mig tillbaka i sadel och då hamnar jag på halsen!

Så att i första varvet på 60cm vägrade Åsa på ALLA hinder utom ett vid första anridningen men tog dem på nästa hon skulle ju bara kolla lite först ;-) och i 70cm gick det lite bättre men det blev fortfarande lite stopp. Så vad säger man? jo tur att de bara var en träning! Och Åsa är en erfarenhet rikare med att hoppa färgglada hinder!

Och här kommer lite bilder som Mikael var snäll och tog på oss.

 

 
 
Så här kan de gå när inte Åsa vill och tvärnitar! Men jag satt kvar :-)
 
 
 
Och till sist en lånad bild från Töreboda Hästklubbs facebook som Sara Gustavsson har tagit
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 

Då var det dax igen!

Kategori: Allmänt

Jag gör så mycket hela tiden så jag hinner inte med att skriva men nu så ska jag få ihop lite allt möjligt har jag tänkt!
 
Och de kommer komma i tidsinställda inlägg ett om dagen som börjar imorgon, så håll utkik!
 
Pay and Jump med Åsa
Besök på Taxinge slott
Bad med hästarna
 
Hoppla!