pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Varför!

Kategori: Allmänt

Varför ska det regna varje eftermiddag???? Ja hallå väderguden där uppe nu har jag tröttnat om de nu absolut ska regna varje dag så kan de väl göra det under min arbetstid! Men inte när jag städar trappor dock.

Visserligen han jag rida både Åsa och Åse idag när det var sol! Men sen efter ridturerna fick hästarna gå och beta 30min och lagom tills jag och mamma skulle flytta tillbaka dem öppnade sig himlen.
Och det var ingen liten skur utan de bara vräkte ner och till och med haglade och så har vi en häst som heter Åsa behöver jag säga mer? När de andra tre var överflyttade och regnet öste ner så skulle självklart inte Åsa med eftersom hon bestämt sig för att stanna kvar i gräshagen. Hon vägrade gå och la in backväxeln om vart annat och de är just sånt man verkligen älskar med de små djuren eller? Deras personligheter men just idag kändes de inte alls skoj när man inser att man är blöt ända in på underkläderna och att de regnar in i gummistövlarna.

Men tillslut följde hon med in i vinterhagen igen och jag kunde gå hem och duscha!!

Och just nu står en pizza på gräddning i ugnen och Micke är på ingång!

Trevlig helg!!

Loka i nya smaker!

Kategori: Allmänt

Ni som känner mig vet att jag gärna testar nya saker en produktutvecklares dröm:-) Så självklart var jag tvungen att testa någon av de nya Loka smakerna. Så idag föll lotten på Jordgubb / Lakrits Loka.

Och va ska man säga den smakade absolut lakrits men kan inte bestämma mig för om ja tyckte det var så gott som dricka eller inte. För den var ju inte äcklig men den kommer inte bli min favorit i alla fall.

Får se om ja kommer testa någon av de andra smakerna med. Jag brukar inte köpa dryck på flaska speciellet ofta men jag är allt lite sugen på att testa den med banan också bara för at de känns som en lite galen smak.
bild lånad från google

Hoppla!

De händer inte mycket här

Kategori: Allmänt

På dagarna jobbar jag och lagom tills jag slutat så har det börjat regna. Med undantag i tisdags för då var vädret fint och Lin var med mig och red alla hästarna.
Men igår gjorde det inte så mycket att det regnade eftersom "nya" grannen (de har ägt huset ett tag men bor inte där på heltid än) bjöd in mig och några till på våfflor och blev sittandes där i över 2 timmar.
Så då hans inga hästar med och idag jobba jag min långa dag plus då att de regna när jag kom hem så ingen ridning idag heller.

Men imorgon DÅ ska jag rida!!

Jag och Åse i vintras!

Och dogsen har fått nöja sig med promenader med en välbehövlig dusch efteråt!Hoppla!Åsa min lilla tokhäst!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Var lite trögstartad idag när jag kom hem ifrån jobbet men hundarna fick sig en halvtimmes promenad och sen gick jag vidare till stallet för att rida Åsa en snabb tur. Och så ska man tydligen inte tänka för de gick inte ta ut henne ur hagen eftersom Moa bestämt sig för att gå till anfall mot Åsa så fort jag petade på henne.

Så då bestämde jag mig för att om jag låter dem gå på grönbetet 15min innan jag rider så kanske de blir lättare att smyga iväg med Åsa utan att Moa tänker på det.

Sagt och gjort de var fyra överlyckliga fjordingar som fick äta grönt gräs 15min sen började jag ta tillbaka dem alla utom Åsa som jag tog ut i en annan öppning.

Och de tog väl i runda slängar 20min att få med henne ut ur hagen. Det såg väl ut ungefär så här Elin tar Åsa, Åsa går med ett par steg stannar, tvärvänder iväg i full galopp med bakutsparkar, Elin hämtar Åsa och börjar gå igen och samma sak händer igen och igen. Och hon är stark jag har inte en chans att hålla kvar kanske om jag haft ett kjedjegrimmskaft.

Men till slut fick jag med henne ut och hon gick med hur snällt som helst jag kan ju tillägga att de är brunstiga hela bunten nu och Åsa inte gjort något sen i torsdags men ändå min söta lilla galna häst.

Nu till ridturen som fick bli väldigt kort eftersom jag skulle vara i Töreboda och träna agility med Caktus halv 7. Den började bra tills vi skulle i på grusvägen där vi ibland får stopp vilket med Åsas humör vi självklart fick idag. Så mamma kom ut och mutade Åsa med en hink med en grästuss i och de räckte tydligen för då följde hon med och vi kunde även fortsätta framåt själva sen.


Så vi red ca en km bort och vände men på bortvägen i trav bestämmer sig Åsa för att hon vill ut i skogen och kastar sig självklart rätt ut utan att fråga mig..... Och där inne stod vi en stund innan Åsa kunde tänka sig att gå vidare. De måste sett ut som en komedifilm alltihop för när Åsa sätter den sura sidan till så fungererar inget mer än envishet.

 Åsa


Men hem kom vi och jag kastade mig in i bilen och åkte för att träna agility och så inser jag att jag har tre hundar med men inte ett enda koppel!! Typiskt mig för i den förra bilen hade jag extrakoppel låg men de har inte kommit in i v70 än.

Men de fanns ett i upphittade saker på hundklubben som jag lånade till Caktus och så fick de andra vänta i bilen när vi tränade.

Och träningen gick okej!

Hoppla!

Gråa söndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en väldigt grå söndag vilket gör att man känner sig omotiverad av att bara kika ut genom fönstret. Men kl 08.45 möte jag upp lillebror och vi körde ett lass med en massa skit till tippen och väl hemma igen började den stora transporttvätten.

Jag plockade ur all inredning och den stora tunga gummimattan och skurade ur den ordentligt både in och utvändigt. Självaste mattan har jag aldrig haft ur sen vi köpte den för några årsedan så det var dags så att säga. Så nu ligger mattan ute och väntar på bättre väder så att transportgolvet torkar ordentligt innan den läggs på igen. Och som skönt var såg golvet fint och frächt ut under de enda var väl att man såg på mattans undersida var den var lite nertrampad. Men de syns inte alls när den ligger i transporten så den hänger helt säkert med ett par år till. Tvättade även av fars bil som satt framför transporten när jag ändå höll på.

 Hästarnas fina låda.Sen har även en ridtur med Sara och Lars hunnits med

redigerat med instamgram på mobilen.

Men det är Åses pannlugg ni ser. Och efter den ridturen tog jag en lugn ridtur på Moa och mor och syster följde med och gick med hundarna.

Och en stund innan kvällsfodringen gjorde jag hästarna lyckliga i 15min de fick gå på grönbete!! men de är bäst att vänja dem långsamt extra nog med Flora som har haft fång.

 Lyckliga fjordhästar.

Hoppla!

Agilitytävling Tomtens Bhk

Kategori: Agility

Ja då var årets första agilitytävling gjord och de gick sådär. I första loppet som var agilityklass visade Caktus att han hade vingar på ryggen (osynliga förvisso) och flög av balansbommen och då även över kontaktfältet. så jag tog tillbaka honom på kontaktfältet och diskade mig själv då så att säga.

I hoppklass A gick de riktigt bra tills jag såg resultatlistan och insåg att vi kom 4a. Då ettan hade sprungit på helt otroliga 32sek tvåan och trean på 37sek och Caktus på 38sek alla vi med 0fel. Så egentligen gick ju loppet bra men jag måste träna på min handling så att vi sparar tid.

Och hoppklass B gick de väldigt snurrigt så vi kom på åttonde plats med 10fel, näst sist om man räknar bort dem som diskade sig vilket var ett par stycken.


Och nu ikväll har jag och bror lastat hästtransporten full med skit som vi ska köra till tippen imorgon eftersom de har söndagsöppet. Och om vädret är bra ska ja sedan tvätta transporten in och utvändigt har jag planerat för det var ett tagsen.

Ha en fortsatt bra helg kära läsare!

Hoppla!

Tacka vet ja regnställ!

Kategori: Allmänt

Hur hade jag klarat livet utan regnställ och gummistövlar tro? När jag tänker efter så hade det varit väldigt jobbigt utan speciellt när man har hund.

Men mitt bästa regnställ har börjat sjunga på sista refrängen har även ett till men de är varken så skönt eller klarar för mycket regn.

Så idag köpte jag ett nytt och fint och enligt omdöme ska de vara väldigt bra då de står så här på jooline.se hemsida.

"Förmodligen är detta Sveriges mest populära regnset där Didriksons kombinerat god design, pris och inte minst utmärkt funktion.
Tigris ingår i Didriksons Storm System och har en vattenpelare på 5000 mm och dessutom är samtliga sömmar tejpade för att eliminera väta att tränga igenom vid sömmarna. Den glatta ytan bidrar även med en god vattenavrinning.

Tigris är mjuk och lätt så du kan packa ner den i den bifogade påsen.
Fast huva.
Enfärgad blå jacka och grå byxa."Didriksons Tigris regnset, arctic blue/grå
Och jag har redan hunnit testa de i två och en halv timme i regn och ja de verkar fungera illa vore det annars.


För i eftermiddag har jag och Rebecka gått med Moa och Flora, Åsa och Åse då det inte var någon idè att ta in leriga hästar och sadla. Sen gick ja även med hundarna i regnet men regn gör mig ändå inte så mycket för har man bara bra regnkläder och gummistövlar så är de ju bara att traska på.

Men starka vindar och storm de AVSKYR jag, så är de bara:-)

Och imorgon sätts troligtvis regnstället på prov igen eftersom jag och Caktus ska tävla utomhus och de finns risk för ostadigt väder. Så nu är de bara hoppas på att Caktus inte är för överladdad på agilityplan utan lyssnar på mig och att jag visar rätt hinder......

Hoppla!

2012-04-18

Kategori: Allmänt

Kanske skulle berätta lite vad som hänt här sen i söndags om de nu kan vara intressant. I måndags planerade jag att rida både Åsa och Åse men de blev inte riktigt som tänkt. Red Åsa först sen när jag precis tagit in Åse i stallet så öppnade himlen sig och de kom en störtskur varvat med hagel. Så hon fick nöja sig med att bli ryktad och sen bli utsläppt igen för jag hade inte kläder för de vädret på mig.

Men igår var vädret mycket bättre så Fia följde med och så red vi Åsa och Åse och på kvällen skulle jag och Caktus åkt på prep.sök träning men tyvärr blev de inställt så jag tränade lite agility hemma i trädgården istället.

Vilket behövdes med tanke på att vi ska tävla i Falköping på lördag bara en inofficiell men de blir bra träning inför de officiella tävlingarna vi ska försöka åka på. Så att vi kan få våra agilitypinnar någongång..........Men de är väldigt svårttagna tyvärr på något underligt vis.


Och idag har jag och Åsa motionerat ihop med Sara och Schasen och sen var Sara snäll och hjälpte mig att rida Flora när ja red Moa och de var ett par glada pensionärer som uppskattade turen.

Sen blev de självklart hundpromenad men ingen seriös träning idag dock. Så att så mycket mer har inte hänt här just nu lite slappande framför datorn innan de är dags att sova för imorgon börjar jag tidigt. *Gäsp*


Hoppla!Gå in och lägg en röst på Hundlöpet!

Kategori: Allmänt

Hundlöpet är ett löplopp tillsammans med sin hund själv har jag aldrig varit med och kommer troligtvis inte vara det i år heller men det är ändå något som lockar.
Men troligtvis blir de agilitytävling den helgen istället men de har en "Hundlöpet nära dig RÖSTA" knapp till vänster på förstasidan.


http://www.hundlopet.se/?page_id=251

Så där har jag varit inne och röstat för de vore kanon och få de i närheten av sig och tycker själv att Skövde skulle passa bra.

Självklart väljer ni själva vilken ort ni skulle vilja ha hundlöpet på om ni ens bryr er? Men själv skulle jag mer än gärna ha de i Skövde på Billingen. Och dessto fler som röstar ju större chans att de blir där eller hur?

Så in och rösta nu vet ja!Go vecka och helg

Kategori: Allmänt

Ja då var min minisemester slut det blev en hel del ved uppkluvet och inkört men de finns ved kvar som jag får ta efter hand som någon hinner hjälpa mig att såga. Och helgen tillbringades i Borås och vi har varit väldigt mkt ute då även Caktus var med.

Som på lördagen gick vi runt en av Borås alla sjöar Pickesjön och där var de jättefint:-)


Och fika hade vi med oss.Här är ett lite redigerat foto på mig och Caktus som Mikael tog.
Sen åkte vi till Borås Brukshundsklubb och tränade agility och promenaden runt sjön hade nog gjort Caktus gott för han fokuserade rikitigt bra. Träffade även en agilityfrälst till där på klubben som var med oss och tränade lite. Skoj var de!!


Och så blev de grillat hos Mikaels föräldrar och ännu mer promenad så de var inte mkt stillasittande den dagen = Go dag i Elins värld :-)

Så när vi ändå körde på utomhustemat så fortsatte vi med det idag innan jag och Caktus åkte hem till byn igen. Men idag blev det till högre höjder på Rya åsar.Toppenfin utsiktsplats från Ryssby Klint.

Hoppla!Påsken över

Kategori: Allmänt

Då var påsken över för detta år och jag har haft saker att göra hela tiden som vanligt.

Långfredagen var jag och Sara ute och red två stycken rundor på raken med våra hästar i värsta skitvädret! Det regnade när vi red iväg på första rundan så regnstället var på. Sen undertiden vi gjorde iordning hästarna för nästa tur övergick regnet i snö! Så ja kan väl erkänna att de var inte alls skoj att rida men vi gjorde det och de kändes bra efter.

Och lagom tills ja var klar med hästarna kom Mikael:-) och vi käkade en jättegod Flygande Jakob.

Påskafton gick åt till att kolla på tranorna vid Hornborgasjön och påskmiddag hos grannarna.

Tranor (taget med mobilkameran men de svarta prickarna på bilden är tranor jag lovar!)

På söndagen åkte vi till min farmor och hälsade på och de bjöds på en massa kakor men vi tog även en promenad med mina hundar och farmors hund Lisa.

 Mina fyra älsklingskillar på samma kort! (Kan väl erkänna att de var de enda fotot av typ 7 som hundarna står och kollar framåt samtidigt)

Och måndagen blev en slappardag med ridning på schemat Mikael var med och red Moa en sväng på förmiddagen. Och senare sen när han åkt hem så red jag, Sara, Jojo och Lars en tur i regnet :-) Sara lånade då Åse av mig.


Och de 4 dagarna som är kvar har jag semester från jobbet för att fixa och dona här hemma så idag har jag hållt på med veden i stort sett hela dagen.

Hoppla!

va har jag för djur egentligen?

Kategori: Allmänt

Caktus är helt galen och ska bara leka med fjädrarna i påskriset ute på trappan. Han passar på så fort jag inte ser och går upp på trappan och rycker tag i fjädrarna. Och så får ja jaga Caktus + fjäder och sedan sätta tillbaka en blöt och tuggad fjäder. Tok hund!

Och när det gäller hästarna kom jag på att det var längesen jag tömkörde Åsa och Åse så de gjorde jag...eller ja jag försökte i alla fall. Jag började med Åsa men eftersom de både blåste och att hon inte blev riden igår så hade hon lite överskottsenergi.

Så Åsa ville inte alls tömköras utan drog iväg gång på gång med tömmarna hängandes efter. Då jag inte har en chans att hålla kvar när hon sätter den sidan till. Och ena stunden går hon snällt som ett lamm och lyssnade på minsta lilla grej. Så efter en stund bestämde jag mig för att hon skulle få springa lite lös i hagen istället och oj va hon sprang. Tok häst!

Åsa

Och med Åse blev de mest longering men även hon fick springa lite lös men det tyckte hon inte alls var lika skoj som Åsa tyckte.


Och nu firar jag in påsken med en äggsmörgås!

Glad Påsk gott folk!


Hoppla!
Snart påsk!

Kategori: Allmänt

I morse när jag åkte iväg till jobbet visade bilens termometer 8minus! Jag tycker faktiskt de är lite småjobbigt när vädret inte kan bestämma sig för hur det ska vara. Men de är ju april och aprilväder är som det är.

Och idag efter jobbet handlade jag lite mat och fy vad folk det var i mataffären man kan ju tro att folk hamstar inför sämre tider bara för att påsken kommer. Men ja lovar världen går inte under bara för att påsken kommer, ja är helt säker!

Och när jag kom hem valde jag att prioritera hem och hundar före hästarna idag. Men alla hästar blev motionerade igår så de kändes rätt ok att göra så. Och så fick jag lite uppröjt och städat inne i huset och agilitytränat med Caktus ute i trädgården.

 Och lite påskris med fjädrar ute på trappan!

Och imorgon blir det sista jobbdagen på 10dagar! För de fyra dagarna efter påsk fram tills nästa helg har jag SEMESTER!!!!!

De ska bli så skönt så nu hoppas jag bara på att vädret är på min sida så at jag får en massa vettiga saker gjorda hemma.

Hoppla!


Ännu ett djur till meritlistan ;-)

Kategori: Allmänt

Ja då kan jag lägga till katt på listan klippta djur! Har förutom katt klippt, häst, hund och människa för vi är ju också djur på sett och vis.

Nu kanske ni undrar varför jag helt plötsligt klippt katt? Jo för Mickes katt Chilla som är en långhårig norsk skogskatt var lite risig i pälsen på bakdelen. Så denna helgen som jag tillbringade i Borås åkte hundsaxen med för att kunna åtgärda detta. Och jag klippte lite på bakbenen och under magen och Chilla var riktigt duktig liten (stor) katt. Micke höll och jag klippte, kanske inte den snyggaste klippningen jag gjort med det var ju faktiskt första gången på just katt. Så förhoppningsvis växer pälsen ut fint där nu.

Förövrigt så var vi ute hos Micke föräldrar och bjöds på grillat under lördagen och på söndagen klipptes Chilla, min mobil uppdaterades både på gott och ont om ni frågar mig......med tanke på att jag inte ens fattade hur jag skulle lägga på när jag pratat i den. Och så lyckas jag ringa upp folk som jag inte alls tänkt ringa just då när jag gjort de.

Men det har bara gått en dag en så jag lär mig väl förhoppningsvis.

Det blev även en shoppingsväng på söndagen till Knalleland och ut till Hööks där jag endast kollade då jag faktiskt inte behövde något och inte hittade jag något heller.


Och de var bara bra för plånbokens skulle eftersom hovslagaren har varit hos hästarna i dag och det är = DYRT!

Och nu ska jag och Sara alldeles strax ta en ridtur!

Hoppla!