pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Fjordhäst till zebra!

Kategori: Allmänt

Tänk att klippa såhär! Skickligt om jag får säga det själv tror dock inte bilden är från Sverige, hittade den i ett forum om fjordingar.
 
 
 
Hoppla!

bruksridningen

Kategori: Häst (fjordhäst)

Igår var det bruksridningen som gällde och Åsa var taggad!
 
I SkaraborgsFjordhästförenings KM slutade vi 5a av 5......fast det var hela 7st fjordingar med och tävlade men två var ej medlemmar.
Och i DM 11e plats av 14st
 
Och allt gick bra förutom att vi fick U (utesluten) på ryggningen i vinkel då Åsa skenade iväg bakåt när jag la på skänkeln och vi hamnade utanför markeringen. Så 100 straff där plus att man då hamnar efter alla som ridit utan något U ovasett hur många straff de fått ihop förövrigt.
 
Och vi slutade på 152 straff och den som vann hade endast 6 straff! Och den som kom sist 407 straff! Så ni förstår allt kan hända oavsett hur väl man tränat. Men det är lika skoj för det :-)
 
Det var en väldigt gullig dam till huvud-domare som skrev något positivt till alla.
 
Vårt omdöme var
Hästens rörelser Bra
Ryttarens användande av hjälperna Bra
Hästens svar på hjälperna Tittade till någon gång annars mycket bra. Duktig hopphäst! (Fick 2straff där)
Anteckningar Fortsätt att träna och tävla denna fina häst. Kommer att bli ett "kanonekipage" Lycka till!
 
Så det vi mer fick straff på var en riven portmarkering, en riven "cavaletti" bom och att hon gick utanför markering på skrämselhindret ( lydnadshinder).
 
Och förutom det fick jag och Sara (min medhjälpare) som flätade svansen åt mig :-) beröm ifrån flera att den var fint gjord. Tyvärr glömde jag ju fota den men jag fäste den i alla fall med ett sidensilverband som matchade Åsas pannband för dagen vädigt bra.
 
 
bild 1 hemma dagen innan
bild 2 på väg!
bild 3 uppvärmning
bild 4 halten på tävlingen
 
Hoppla!

:-) bruksridning

Kategori: Allmänt

Laddar inför bruksridningen i eftermiddag med att läsa igenom reglerna och det är vissa saker jag ler lite glatt åt, som detta Ryttaren beträder marken 50 straffpoäng/gång och delmoment - alltså måste jag få ramla av? eller är det att folk hoppar av? Ja ja ovasett får jag straff för det men det gör inget för det är ju bättre än att bli utesluten :-)
 
Eller detta
 
Hästens kondition, rykt och hovvård max 10 straffpoäng
Visning av hästen vid hand max 10 straffpoäng
Utrustningens kondition,tillpassning och sadling max 10 straffpoäng
Uppsittning max 10 straffpoäng
Avsittning max 10 straffpoäng
Ev. medhjälpares påverkan på hästen max 10 straffpoäng
Ekipagets uppträdande max 10 straffpoäng
Avsaknad av obligatorisk utrustning som rättas före start max 10 straffpoäng
Avsaknad av obligatorisk utrustning som ej rättas före start Uteslutning ur hela tävlingen
Ej sadlat och suttit upp inom 5 min. Uteslutning ur hela tävlingen
Osportsligt uppträdande max 100 straffpoäng
 

Tänk om dessa regler fanns på alla hästtävlingar vilken ordning och reda det skulle bli på allt då :-)
 
 
Vill ni läsa igenom allt så finns det HÄR  
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 

Pyskbryt!!!

Kategori: Allmänt

Att jag ska vara så trög eller är det kanske inte gjort för oss bloggande svenskar?  Jo den nya mobilen har Windows 7 som programvara eller vad det kallas. Vilket innebär att jag inte förstår hur jag ska få in bilderna i datorn? Och ännu mindre till bloggen, sist när jag fick dem i miniformat till bloggen mejlade jag över dem men då blev de tyvärr inte större.
 
Är ett speciellt program man var tvungen att ladda hem till datorn och så långt har jag förstått men allt i det programet är på engelska och hur rörigt som helst. Eller så är det bara jag som är trög helt enkelt? Men jag får i alla fall pyskbryt på det och mitt tålamod har tagit slut.
 
Så det blir till att hålla ut tills nästa helg när Micke kanske kan hjälpa mig, jag håller tummarna för det iaf.
 
 
Nu lite annat, red lite dressyr på Moa igår och oj vad man glömmer fort. Vilken annan känsla det är att sitta på en häst som kan bara man själv gör rätt. Och även Moa tyckte det var skoj fast hon blev trött utav det. Red även ut en sväng på Åsa igår.
Och idag har det varit storputs utav Åsa inför bruksridningen imorgon då även ryktningen kommer att bedömas. Så nu är hela hon inpackad i täcke och med uppknuten svans inlindad i tyg. Allt för att det ska gå så lätt som möjligt imorgon och tyvärr kan jag ju inte visa er någon bild som ni läste tidigare.'
Har även hunnit med en julmarknad idag och det var mysigt men sjukt trångt eftersom det vara så mycket folk där.
 
 
Och nu blir det pepparkakor och Ädelost Fikon!
 
 
 
 
 
Bild lånad från Kavli.se
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 

ny design

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt fixa lite ny design på bloggen men låter den vara neutral tills jag får tid.
 
Hoppla!

ny mobil

Kategori: Allmänt

I helgen fick jag en ny mobil av snällaste Micke :-) En Nokia! Då min HTC börjar ge sig allt mer då den troligen ogillat vattenbad och bli tappad lite då och då. Men de är väl sånt som händer alla? Eller hur ;-)
 
Och Micke känner mig väl, hade han inte gett mig denna i födelsedagspresent så hade jag börjat använda min gamla vikbara Nokia snart igen:-) Kan väl tillägga att det var även han som skaffad HTCn åt mig.
 
Jag är glad så länge sakerna fungerar som det ska liksom men lite kul är de allt ändå med den nya får jag väl erkänna.
 
Fixade ihop dessa med hjälp av den nya mobilen men jag får ingen ordning på det riktigt, så bilderna blir pyttesmå.....men ni får kolla på dem ändå.
 
 
 bilder från helgen.
 
Men tyvärr har jag inte kunnat använda den fullt ut ännu eftersom den har micro-simkort så jag har fått beställa ett nytt.
 
Förövrigt så jobbar jag rider och är ute med hundarna. Nu till helgen är det bruksridningstävlingen i Skara och nästa helg agilityuppvisning i Hova.
 
 
 
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inbakad svansfläta

Kategori: Allmänt

Nu är det snart bara en vecka kvar till DM och KM i bruksridning och jag kollade den preliminära startlistan och folk åker tydligen långt för denna tävling fast det inte kan erövra DM titeln då de bor utanför distriktet men de kommer i alla fall ekipage från både Trollhättan och Sävjö. Men det var flest startande ifrån närliggande kommuner, Vara, Skövde mm. Men ovavsett hur det går så ska det bli roligt som vanligt.

Och efter ridturen på Åsa idag så testade jag att fläta upp svansen lite snabbt efter lite googling om hur man gjorde det.

 

 
Åsas svettiga och blötleriga rumpa:-) men jag måste bara hitta ett lämpligt band eller spänne att använda högst upp för att fästa flätan. För på ardennerhästar använder man ju bast när man flätar. Men jag flätar den för att man inte ska riskera att riva ner några bollar i trånga portar med mera under tävlingen.
 
Men någon gång måste vara den första så nu kan jag bara göra flätan bättre!
 
Hoppla!
 
 

Födelsedagen

Kategori: Allmänt

Igår var väl dagen i stort sett som vilken dag som helst. Jag jobbade och var ute och red Åsa en sväng och sen kom Lin på besök och vi åt min hembakade kladdkaka. Och så fick jag en riktig fin present utav henne. Armband med en namnbricka på var hästs namn på respektive tagelarmband och även min lilla ängel Åses namn fanns med<3
 
Så fint minne, har ett mixarmband sedan tidigare som jag fått av jojo o Sara med lite av varje häst svans i samma band och silvertråd. Men det är fina minnen helt klart men ska kompisarna fortsätta så här vart år så har nog inte hästarna några svansar kvar snart hi hi....skoja bara de har tjocka svansar så det räcker och blir över att borsta ur.
 
 
Tagelarmband, för fina för att användas:-)
 
 
Hoppla!

Hipp hipp hurra!

Kategori: Allmänt

Ja ni kära bloggläsare detta inlägg skrev jag igår kväll men valde at de inte skulle visas förrän nu, då jag är på jobbet och sliter.
 
Jo jag råkar visst fylla år idag men är ingen firar människa speciellt inte när jag inte ens fyller jämt. Men i söndags firade jag lite med familjen och fick ett "presentkort" på ett par säkerhetsstigbyglar i plast. Vilket jag planerat att köpa för att använda under vintern då jag i stort sett fryser ihjäl om fötterna när man rider. För metallstigbyglar kyler väldigt mycket och enligt vad jag hört så ska de hjälpa rätt bara med att byta till plaststigbygel under vintern.
 
Ett par sådana här:
 
 
 
Men eftersom just denna säkerhetsstigbygel är rätt dyr så hade jag funderat på en billigare vanlig plaststigbygel ifrån Hööks men familjen var snälla och tänkte på säkerheten:-) så nu ska jag bara få tag i ett par och det vore skönt att slippa frakten så jag har kollat med närliggande butiker. Skara hästsport hade dem inte i sitt sortiment och Skövde ridsport hade dem vanligtvis men inga hemma just nu fast de kostade 649kr! annars ligger de runt 500kr på nätet. Hittade dem även väldigt billiga här http://www.adsekeridsport.se/for-hasten/sadel-tillbehor/stigbyglarstiglader/stigbyglar-tekna-flex-tek.html 419kr så jag får se hur det blir.  Men ska kolla med My One i Borås också innan jag beställer.
 
Och förutom säkerhetstänket med dem ska de vara väldigt bra för kroppen att rida med "Stigbyglar som följer fotledens rörelse, kan underlätta vid knäont" nu har inte jag ont i knäna men alltid bra att förebygga:-)
 
Men de ska bli spännande att testa för det har goda recensioner.
 
Hoppla!

KM x 3

Kategori: Allmänt

Nu är vi anmälda till DM och Skbffs KM i Bruksridning nästa helg jag och Åsa. Och genomför vi det har jag genomfört alla tre Skaraborgsfjordhäst KM i dressyr, hoppning och bruksridning med samma häst. Så nu har vi börjat träna men det där med att backa vinkel och vända i liten ruta UTAN att riva markeringskonerna har vi lite problem med.  Eftersom Åsa har noll respekt när det gäller att gå över grejer som är både bra och dåligt. Men för att skryta lite så har ju jag och Moa vunnit bruksridnings KM ihop ett år, de var tider de :-) Så Åsa har lite krav på sig ifrån min sida men jag vet att mycket hänger på piloten där upp med men vi ska göra så gott vi kan.
 
 
Bild från Km i hoppning som vi kom 3a i.
 
Hoppla!
 
 
 
 

Lite nytt från mig!

Kategori: Allmänt

Veckorna bara springer iväg men denna vecka slutatade väl trots supertidiga uppstigningar mm. Men det har väl inte hänt så värst mycket egentligen. Har fått en ny arbetsledare på jobbet så det är nog veckans största grej om man nu kan kalla den stor.
Ridit och klippt Moa och Åsa men bara på halsarna eftersom de går ute året om så vill jag inte klippa för mycket på dem utifall de blir värsta ruksvädret. Men i värsta fall får de ju ett täcke på sig eller stå inne.
 
 
Och Moa som älskar att bli klippt stod jag ute i hagen och klippte! Men eftersom hon inte rids så mycket så behöver hon bara ett "lufthål" i pälsen vilket jag tror hon själv tycker är lite synd. Förövrigt så har jag lite tur med en pappa som har massa kossor som behöver klippas så han har för detta år införskaffat en ny batteridriven och väldigt tystgående maskin. Helt underbar att klippa med mot min gamla med sladd ett ljud likt en motorsåg;-)
 
Och igår när jag var ute i trädgården men hundarna kom Casper stolt gåendes med denna :-/
 
Måste ha varit en katt i farten innan och ingen annan fick röra den så han var lite arg min gamle herre när jag tog den för honom.
 
Och igår hade vi en liten kompisträff och Linnèa bjöd på mat och så tog vi med Åsa till hennes stall och red en liten tur och efter det så tvättade vi häst och grejer inför Linnèas och Filles hopptävling i Lidköping idag.
 
Det var svårt att få en tydlig bild i det lite skymmande ljuset men det var en mysig tur i alla fall.
 
Och idag ska det bli en tur ihop med Sara men jag hade tänkte hinna med en lite promenad med Moa och Flora innan. För båda två ser ut som lerhögar så det känns inte så lockande att sätta på en sadel där.
 
Hoppla!