pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

kankse får jag testa de här och ni med?

Kategori: bloggtävlingar

Eftersom jag har angivit min mejl till Smartson så får jag lite melj då och då och nu ikväll fick ja ett erbjudande om att blogga om denna produkt och sen ha chansen att få testa den om jag är en av de 1000 första:-)
Så nu gör jag ett försök så lovar ja berätta om jag lyckas! Men ni som läser har ju oxå chansen om ni blir medlemar på smartson.se

Lindahls My Moment drickyoghurt
Visst ser de goda ut titta gärna på ett klipp om dem här : http://youtu.be/j-4is_nSty0
hoppla!

renskinn till Åse

Kategori: Allmänt

Eftersom Åse tydligen är en extremt känslig fjordhäst och får skav utav de mesta, grimma, sadelgjord och även nu vid hårfällningsperioden lite av sadeln. Fast de sadel passar bra på hennes rygg. Jag har använt ett fårskinn under sadeln från och till men de blir skitigt rätt så fort men funkar absolut bra.

Men när jag förra veckan hittade en ny renskinnspad på Tradera så slog jag till och var den enda som budade på det så jag vann auktionen:-)

Så här står de om renskinn:

Renens päls är unik, den innehåller 2000 ullhår och mer än 700 luftfyllda celler/cm2. De luftfyllda cellerna i pälsen får skinnet att ligga som en luftkudde mellan hästens rygg och sadeln. Padden hjälper till att undvika tryck och skav på hästens rygg. Den är även temperatur-reglerande och svettabsorberande och lämpar sig därför i både varmt som kallt klimat. En annan av fördelarna med renskinn är att det aldrig klibbar ihop sig och bildar knölar under sadeln då hästen svettas.

Så igår var det dags att inviga det och först fick Åse lukta på det och hon blev livrädd när jag körde upp de framför nosen på henne. De va ingen reaktion som jag räknat med men efter en stund vågade hon närma sig de.
Otäckt enligt Åse!

på ryggen!

Under sadeln redo för en ridtur.


Tränade även lite bruksridningmoment med dem bland annat mattan (rakridning)Men Åsa ser bara uttråkad ut annat var de med Åse som tyckte att mattan var väldigt läskig inne i stallet. Kan ha att göra med hennes renskinnschock strax innan också. Att de då blev väldigt mycket nytt på en gång liksom men de ser jag själv bara som bra träning.

Hoppla!

Nu är de klart vilka som ska vara med

Kategori: Allmänt

3juni På landet festivalen 2012

11.15
Agria. Tävling i ridning och körning på Fjordhästar mellan två Axevalla stall. Åke Svanstedt och Sarah Swahn mot Bo Hellkvist och Caroline Renström.

Så nu är det kanske dags att googla på vilka de är......Jag är ju ingen travexpert precis. Vet dock vem Åke Svanstedt är.


Hoppla!

Var är Åse? Snart axvall med åsnorna:-)

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag när jag kom ut i hagen för att hämta Åse såg jag endast Åsa och Moa. Jag tittade runt efter Åse som jag skulle rida och fick syn på en rumpa som stack upp bakom hundkexen. Det är inte lätt att vara en liten fjording när växterna blir högre än en själv.

Ser ni henne??

 Nu ser ni va?

Tittut!

Och ridturen gick skapligt och så passade vi på att träna några moment tills på söndag då Åsa och Åse ska ridas av kända travkuskar/montéryttare på På Landet Festivalen. Uppvisningen/tävlingen kommer att vara kl 11.15 till kl 12 och även Åsa och Åses uppfödare kommer komma dit med två fjordingar som ska köras på uppvisningen.


Så det är bara hoppas på att Åsnorna sköter sig nu och visar upp sin bästa sida pinsamt värre annars;-)


Så har ni möjlighet tycker jag absolut ni ska ta er dit, det kommer finnas en massa saker att titta på och handla.
Jag och Åse

Hoppla!Ännu en helg som bara spang iväg, *turister

Kategori: Allmänt

Fredagen började vi med att gå Kvernstensvandringen i Lugnås på 1mil och de var en fin runda, varmt och rätt så mycket folk. Men inte alls jobbigt att gå om man jämför med Vallevandringen som jag tidigare gått på 1mil för den är mycket backigare än va denna runda var.

Och på lördagen klöv vi ved och gick på Olstorp och däremellan han jag med och sälja gamla bilen och rida ett barbacka pass på Åse i hagen.

Och på söndag blev de en promenad på 7km tur o retur upp till Tåtorp och Götakanal och där va de en del turister. De vaknar direkt när det är fint väder och nu ska jag vara så hemsk och säga att jag ogillar dem skarpt! Nu är säkert jag oxå en jobbig turist på många ställen men mina argument är:

*De är trafik utanför mitt hus hela tiden och en stor del av dem med stora båtar efter.
*De kör som de vore biltjuvar.
*Men de finns även dem som ser ut att ha käkat glosylta till lunch så att man nästan skulle vilja ge parkeringsböter. MEEEEN mycket hellre dem som kör sakta än de som kör som biltjuvar ovavsett att de går någon på vägen häst som människa.
*De stannar och frågar om vägen till ditten och datten, hur svårt ska de vara att köpa en karta eller skaffa en gps!
Alternativt att komunen skulle kunna trycka upp minst en extra skylt till Wassbacken! För det är dit de flesta frågar vägen.
*

Jag låter säkert lite ego men det är så lugnt och skönt här ute på landet vintertid och på sommaren tror man nästan att man bor i stan med tanke på trafiken.

Nu har jag klagat klart men  jag får väl ändå säga att vädret varit kanon i helgen trots att de väcker sommarstugeägare och turister:-)

Hoppla!
måste ses! Så enormt skickligt!

Kategori: Allmänt

vilket väder!

Kategori: Allmänt

När det är 22,7 plus i skuggan då är det varmt! Har precis klippt klart gräsmattan och de var varmt men väldigt skönt att ha det klart inför helgen.

Och ska man rida så får det bli sent på kvällen eller tidigt på morgonen om man är ledig.

Igår var jag och Åsa ute och red ihop med Linnéa på jättehästen Fille. Åsa som är en 145cm i manken och Fille 175cm och sen hals och huvud på de. Så jag och Åsa ser säkert jättesmå ut bredvid honom men när man sitter på Fille käns han inte alls farligt hög men i jämförelse med typ mina hästar så är han rätt stor. 


Fille och Linnèa och Åsas öron.


Men idag blir det ingen ridning för min del för ikväll ska jag Micke och Caktus gå Kvarnstensvandringen i Lugnås en tur på lite över 1mil!

Har aldrig gått den rundan förut så de ska blli spännande och se hur den är, enligt vad jag hört är det väldigt fin natur att se på under promenaden.
Men de kommer säkert vara varmt även ikväll så de blir till att dricka mycket vatten.

Och imorgon blir det Olstorps premiär för mig i år, de är Björn Rosenström som ska spela och så fint väder på det så lovar jag att de kommer bli en massa folk = kul.

Hoppla!


Kanon väder!

Kategori: Allmänt

Vilket bra väder vi har fått vilket resulterat i att jag har fått massa saker gjorda ute i trädgården. Och även motionerat hästar och hundar väl.

Idag hopptränade jag på Åsa och Mari på Åse för Linnèa och hästarna uppförde sig bra, bara vi där uppe gjorde rätt.

Och nu leker alla tre hundarna ute i trädgården och jag sitter på trappan och bloggar men snart ska jag och Caktus ge oss av på en liten joggingtur.

Och när ni ändå är inne på datorn får ni gärna gå in och rösta på min tårta jag skickat in till Coops tårttävling:-)

http://coop.tartavstarta.se/node/146

Hoppla!

agility vänersborg mm.

Kategori: Allmänt

I torsdags morse åkte jag och Caktus till Vänersborg och startade en agilityklass 1 och Caktus tog fram de osynliga vingarna igen och flög över balansens kontaktfält så 5 fel och en 8plats för dagen. Men enda glädjen i de hela var att de endast var en felfri i hela klassen. Men väldigt surt ändå att de aldrig kan fastna i huvudet på lillapojken att man måste gå på kontakten!

Men men vi misströsta inte så mycket utan åkte vidare till min kompis i Kungshamn och där han vi med allt möjligt. Som Smögenbryggan, Fjällbacka med Ronja Rövardotter klyftan i berget där det spelades in, och en helskön promenad på en ö med en grav högst upp och för att komma ut till ön fick vi gå genom vattnet. Det var lite kallt men de var det värt för högst upp på de klipporna vid graven var de utsikt över hela Kungshamn.

Och så fick jag testa att klättra i berg över havet i Smögen och det var riktigt skoj men jobbigt. Och det kändes först när man kommit ner igen hur ömma ens fingertoppar var. 

Här kommer lite bilder:På väg över till ön.Caktus uppe på ön.


Utsikt Smögen och de var där nerifrån vi klättrade uppåt, se nästa bildJag:-) nästan uppe typ 10m upp.Naturbild.Ronja rövardotter "bergsklyftan"

Och nu är vi hemma igen efter vår tur på västkusten jag och Caktus.

Hoppla!Det finns nyttiga nyheter oxå

Kategori: Allmänt

Kom på att jag hittade en nyhet till förra veckan som jag köpte med till mig och Micke och de smakade vanlig drickyoghurt. Men helt ok om man vill ha ett mellanmål som troligtvis är lite åt det nyttigare hållet!Hoppla!

Juliskum!

Kategori: Allmänt

Jag och nyheter! Det går ju bara inte att låta bli så igår sprang jag på Juliskum alltså sommar tomtar med smak av cola och päronglass.


Men de smaka som vilket annat godis som helst typ i alla fall inget speciellt men nu har jag testat i alla fall.bild från google


Hoppla!

Dags att avslöja något......

Kategori: Häst (fjordhäst)

Titta in denna länk och kl 11.15 ! 


http://www.palandetfestival.se/?p=30284&m=3938


Där de står fjordningar kan man översätta med Åsa och Åse! plus 2st körda fjordningar från Åsa och Åses uppfödare. Då Åsa och Åse ska vara de två fjordhästarna som rids.Åsa o Åse


Hoppla!

agilitytävling Götene 12/5-12

Kategori: Allmänt

Idag tävlade jag och Caktus årets första officiella tävling i Götene. Och vi hade bara en chans på oss i agilityklass 1 eftersom det var en klass 1-2 tävling och Caktus tävlar i klass 3 hopp. Men det började inte så bra eftersom det numera får delta löptikar på tävling. Och Caktus kände direkt att det var minst en löpande tik där och hittade en fläck som luktade väldigt gott bredvid starten.

Så direkt när jag kopplat loss inför vår start drog han dit men eftersom inte tiden startat gick jag och hämtade honom. Och så körde vi två hinder och han drog dit igen men då blev jag arg! Och de tror jag Caktus märkte om man säger så. Så han var snäll som en litet lamm och följde med på vad jag visade honom och vi kom runt felfritt!!

Men eftersom han hade gjort en utstickare så var jag rätt säker på att vi fått tidsfel istället när vi väl klarade ALLA 6 kontaktfälten:-).

Men hör och häpna vi klarade tiden precis och kom 4a och fick en uppflyttnings pinne ÄNTLIGEN så nu är det bara två kvar tills vi är uppe i agilityklass 2. Och de får vi se när de dagarna kommer men vi har ett nytt försök på torsdag då vi ska tävla i Vänersborg.

 Mobilbild tagen i dåligt ljus men här är lill killen med sin fina rosett och så vann vi även ett presentkort på 100kr på Skara Hästsport.

Hoppla!

Min klantighet alltså!

Kategori: Allmänt

Berättade detta för Micke men sen kom jag på att jag skulle kunna bjuda lite på mig själv och berätta om min klantighet även för er.

Igår när jag red så var det ihållande regn hela tiden och under Åsas tur ringde mobilen. Men när det regnar har jag med mig mobilen i en plastpåse nerstoppad i fickan för att undvika fuktskador på den. För jag vill ha med mobilen utifall de skulle hända något eftersom jag är ute och rider själv.

Och det ringde men jag struntade i att ens kolla vem det var och tänkte är det något viktigt ringer personen i fråga snart igen och då kan jag kanske överväga att ta upp den trots regnet.

Men det gjorde det inte så när jag skrittade av Åsa plockade jag upp mobilen försiktigt och för att kolla vem som ringt och såg att det var mamma. Så jag ringde upp men höll mobilen i plastpåsen som skydd undertiden jag pratade.

Sen när jag lagt på och ska lägga ner den i fickan igen så slinter jag självklart och tappar den rakt ner i det våta gräset uppefrån hästryggen!

Så där fick jag för att jag försökte vara försiktig, men mobilen klarade fallet och vattnet bra så den fungerar än som skönt är!

Hoppla!


Nu så

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka här efter ett par dagar ska försöka sammanställa vad som har hänt de senaste.

Fredag: Åkte mot Borås och Micke <3 men mellanlandade i Skövde och köpte mig ett par nya löparskor som jag fick utprovade i affären. Väldigt intressant fakta om löparskor men mindre skoj för plånboken dock. Men det blev ett par Nike lunarglide 3 shield.
Och väl framme i Borås blev det after work på Harrys.

Lördag: Åkte jag och Micke till Göteborg och först besökte vi den här mysiga butiken http://secondsaddle.se/ det fanns en massa grejer på liten yta tyckte dock att det var lite storstadspriser över det hela förutom på slickstenar som endast kostade 59kr st där:-) här hemma över 80kr burken. Tror nämligen inte att Göteborgarana har förstått vilket bra användningsområde de burkarna har. Men ja berätta det för säljaren så nu blir det troligtvis mer lättsålda när hon berättar hur smarta de är när man tex. skor en lite krånglig häst.

så jag köpte tre stycken!

Och sen åkte vi vidare till Slottsskogen men det tog en lite stund att komma dit så vi tog en sväng över till Hisingen bara för att det är så skoj att åka bro. Okej riktigt så var det väl inte vi körde lite fel men till sist kom vi fram till Slottsskogen.

Och där gick vi runt lite och kikade in naturen och djuren och köpte glass! Och på tal om glass det är inte klokt va glass har blivit dyrt vi köpte oss varsin liten pinnglass som hette Dumle någonting och 20spänn styck kostade de!

 Söta älgar i Slottskogen.

Sen hans även en sväng till Nordstan med innan vi körde hem mot Borås igen.

Och på Söndagen åkte vi ut till Almenäs i Borås som man inte får ha med sig hund till, så därför har vi inte kommit dit tidigare. Men när jag läste på infotavlan de hade så såg jag att hundförbudet bara gällde mellan 1maj och 1 september så vi hade egentligen visst kunna åkt dit tidigare när jag haft hund med. Men men nu vet vi det tills hösten för det var ett fint ställe!


Och från måndags tills idag har jag jobbat på dagarna och ridit på eftermiddagarna fast igår han jag även med att mjölka. Och så har jag självklart joggat i mina nya skor ihop med Caktus! måndags, tisdags och idag men imorgon får det bli agilityträning istället. Möjligtvis en kort runda om energin finns. Men i måndags och tisdags tog jag en runda som är ca 5km och joggade ca 4 km utav dem och det kändes i låren idag kan jag väl erkänna. Så idag blev det en kortare runda i regn.

Det var en liten sammanfattning de.

Hoppla!

Stolt över min tokhäst!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Igår var ett gäng närmare 7st personer från Dacapo ( en skola) här för att vara med och testa att harva med häst. De läste något med landskapsvård så någon vecka tidigare hade de varit på ett annat ställe och kört häst i skogen. Men nu hade de kontakt med Lars så att de kom hit och fick vara med och testa och se hur man skötte jordbruket förr med häst och då passade det bra att de fick vara med och harva.

Så Viggen och Åsa fick vara elevhästar och om jag och min familj minns rätt har jag aldrig haft harven efter just Åsa förut men hon är ju körd så ja chansade lite. Och de gick vägen Åsa skötte sig verkligen perfekt stod still när hon skulle och var väldigt tålmodig om vi stannade och gick igenom saker med mera.

Så bara Åsa är på rätt humör så är hon riktigt redig men sen är hon ett sto och de visar hon ibland kan man väl säga. Men just igår va en bra dag!


Viggen och Åsa som elevhästar!

Hoppla!

Grattis Åsa 7år!!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag fyller Åsa 7år! Och har bott hos min familj sen sommaren då hon var två år.
Här är Åsa i lördags då vi tränade lite i hagen och hoppade några språng. Har försökt ladda upp bilder som Micke tog ifrån det men tyvärr är troligtvis bilderna förstora för de fungerar inte:-(
Men skulle jag få ordning på de så återkommer jag med dem.

Hoppla!