pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Marabou black

Kategori: Allmänt

Det har kommit ut en ny smak utav Marabous chokladkakor med lakrits! Har dock inte sett den i någon affär än så jag har haft möjlighet att testa. Men enligt reklambladet från Netto så finns den där.
Jag älskar ju lakrits och choklad lite si så där men denna måste absolut testas!

Hoppla!

Kan vi inte hoppa över denna vecka?

Kategori: Allmänt

Känns lite så men ändå inte för det finns alltid något att göra hos mig men nästa vecka händer det roliga grejer.
En kväll ska jag träffa Ingrid och gå igenom lite hur preparatsök fungerar med Caktus. Det skulle ha varit en kurs för alla instruktörer på klubben egentligen men intresset var så dåligt så de blev ingen.
Men har haft kontakt med henne ändå så jag ska få testa på det och de ska bli spännade och man tränar visst med snus. Portionssnus! Så nu är frågan undra vilken sort som är bäst?? Jag kommer nog se helt vilsen ut när ja står där i affären och studerar snuset om vilket som ser bäst ut att köpa.
De andra roliga som händer nästa vecka är på fredagen då jag och Micke ska gå på Gina Tricot Grand Prix showen.
Då kommer de även sälja en Gina Tricot hästkollektion som endast sälj just under tävlingsdagarna och de ska bli spännade att kolla in de på riktigt finns en presentation av kläderna här: http://wordpress.ginatricotborasgrandprix.se/kollektion/
Här är några grejer jag skulle kunna tänka mig och jag hade obegränsat med pengar;-) för egentligen behöver jag inget utav de.
Hoppla!

29/1-12

Kategori: Allmänt

Igår red jag varsin tur på Åsa och Åse under förmiddagen innan firmafesten. Och att tänka nu ska ja rida en snabb tur är aldrig en bra idè.
Men så tänkte jag med Åse och de tog över en timme ändå. Först träffade vi på ett vildsvin ca 100m bort springandes över en plöjd åker. Men man såg på den hur målinriktad den var när den sprang. Det är inte vanligt att man ser dem så på ljusa dagen annars så jag var inte rädd för att den skulle komma mot oss.
Samtidigt när vi såg vildsvinet möte vi även tre gångare som också kollade på det och så blev det lite övrigt prat innan ja kom vidare.
Sen skulle vi över en gårdsplan där en lös plåtvägg väsnades så de krävde en stunds övertalning innan hon ville gå förbi och inte nog med det ute i skogen satt en jägare som också var otäck enligt Åse. Så den snabba turen tog som sagt ändå en stund.
Som tur var gick Åsas tur utan problem.
Och firmafesten var trevlig och de hemliga uppträdandet var Börje Bappelsin från Floby, en komiker som är bra på sitt sätt men eftersom jag sett honom förrut så var de inte så speciellt.
Och på hemvägen åkte vi över Töreboda och fick syn på massa blåljus framför oss och när vi kom närmare såg vi ett hus stå i stora lågor. Känns så hemskt stackars folk som bodde där:-(
Och idag har jag varit med och flyttat kossor mellan ladugårdarna och även klippt två stycken. Borde nog rida men de känns lite segt får jag väl erkänna. De är jobbigt för tant att va ute sent på kvällarna;-)
Hoppla!

Här händer det grejer

Kategori: Allmänt

Bilen blev lagad nästa dag så den fick jag hem fort och nu tar bromsarna väldigt bra. Tror att felet varit på gång ett tag.
Och idag har jag jobbat och direkt efter möte pappa upp inne i stan och vi åkte till Vara och kollade in en V70 som blev min!!! Sen var de bara hem och byta om och ut i ladugården och hjälpa till med mjölkningen.
Och efter det vidare till hästarna så nu är de rätt så skönt att bara sitta och slappa.
Jag har letat bil länge och förra helgen hittade vi denna på Blocket med det var först idag vi hade möjlighet att kolla på den.
Så nu har jag en Renault över om någon är sugen på att köpa?
Och imorgon då ni! Har mitt jobb firmafest hade all personal kommit skulle vi blivit ca 400personer men ja tror vi är strax över 200 anmälda.
Så de kommer bli skoj de är middag och hemligt uppträdande som kan vara precis vad som helst bara att hoppas på att det är något bra.
Hoppla!

Fårskinnssulor

Kategori: Allmänt

(De är något fel på blogg.se som väldigt ofta nu för tiden men mellanslag fungerar inte på de synliga inlägget)

Kan börja med att meddela att jag vann inte sadelgjordstunnels budet på Tradera då jag tyckte att den gick upp för mycket i pris slutade på 83kr. Så de är bara hoppas på bättre lycka nästa gång. Säljer själv ett par reflexchaps som ni kan buda på om ni vill:-)
Anledningen till att jag säljer dem är de har blivit liggandes hemma hos mig då de är för korta. Har nämligen ett par till i storlek L som jag är jättenöjd med.
Sen måste jag hylla fårskinnssulorna! Som jag denna vintern stoppat ner i mina vinterkängor. Och de känns att jag har dem fryser inte alls farligt om fötterna. Nu har det ju inte varit jättekallt ute men de är ändå ett väldigt enkelt tips för att få ha varma fötter!
Hoppla!!

Tradera?

Kategori: Allmänt

Jag får väl erkänna att jag inte är så snabb med saker inom teknikensvärld jämt men i helgen som var skaffade jag mig ett Traderakonto!
Har har budat på några grejer som jag kunnat tänka mig men sen har någon budat över och då har ja varit för snål för att fortsätta.
Men om ni minns så skrev ja om en sadelgjordstunnel till Åses sadelgjord som fästes med kardborre? Jag har i alla fall hittat ett företag på tradera som budar ut sådana.
Klicka för att stänga fönstret en sådan här.
Så nu är det bara hoppas på att oturen kunde vända så jag kunde vinna ett sådant bud till bra pris. Men det återstår att se....häromdagen vann någon en sån med ett bud på 12kr! Så tänk att ha den turen sen blir de ju frakt också men än då.
Hoppla!!

Kan inte annat än att skratta lite

Kategori: Allmänt

uppföljning av föregående inlägg

Kategori: Allmänt

Liten uppdatering om mina otursgrejer.
Kameran - Fick ett sms om att den är skickad vidare till specialverkstad och lagningstiden förlängdes och de tackade för tålamodet!
Bilen - Ska in till bildoktorn nu i kväll.
Kylsåpet - Fungerar bra och ja trivs med det men de låter som de får ont i magen ibland:-) Tror de är när den automatiska avfrostningen går igång.
Hästtransportens säkerhetsbromsvajer - Ännu inte fixad vad ja vet.
Idag har jag varit flitig och ridit ut varsin tur på Åsa och Åse och nu ska ja alldeles strax åka med bilen. Och då får hundarna åka med så får se sig lite om i mörkret!
Hoppla!!

oturen fortsätter........

Kategori: Allmänt

Sist skrev jag om mitt kylskåp som först en glashylla gått sönder i och sen hela kyldelen (halva kyl, halva frys).

Och idag köpte jag ett nytt!! Som ja nu hoppas ska hålla ett bra tag framöver.

Och samtidigt lämnade jag in min kamera eftersom den visar objektivfel och stänger av sig så fort man startat den. Så nu är de bara hoppas på att de fixar den eller att jag kan få ut en ny då den inte ens var ett år gammal.

Och på vägen till Skövde tyckte jag att bilens bromsar kändes lite konstiga och de fick ja ännu mer bekräftat när jag kom hem och hade kopplat bort transporten får då fungerade de knappt alls!! otäckt! troligtvis ett bromsrör eller liknande som gått sönder.

Och inte nog med det när jag kopplade av transporten så lossade jag aldrig säkerhetesbromsvajern så den smällde självklart av. Dock inte så stort fel att laga men ännu en grej liksom.

Som tur är gäller min otur endast materiela ting men surt känns de.
Bara att hoppas på att de kan vända snart!

Hoppla!

tur att de fortfarande är kallt

Kategori: Allmänt

Har inte haft tiden till att blogga de senaste men helgen som var med Göteborg och Disney on ice var i alla fall kanon!
Några bilder ifrån showen:
Alladin
Musse Pigg och Mimmi
6st dvärgar ur Snövit och de sju dvärgarna
Alla disneypar dansade vals!
Tingeling inne i vagnen.

Så de var det!
Men de känns som ja är lite otursförföljd just nu. De är för det mesta bara plus med att bo i hus men de finns minus också som när saker krånglar!
Förra veckan ställde jag in en tydligen för varm kastrull på en glashylla i kylen och när ja öppnade den nästa gång var de självklart sprucken.
Men jag gjorde inte så mycket åt de eftersom jag ändå inte var hemma under helgen och behövde fylla kylen med mat.
Och tur var väl de för i tisdags så fungerade helt plötsligt inte kylen! Men frysen som är under funkar och även lampan inne i kyldelen men ingen kylning.
Så just nu står allt jag hade i kylen i min trappa upp eftersom jag inte använder övervåningen har ja knappt nån värme på där. Så trappan fungerar väl ungefär som en sval just nu. Och några grejer hänger i en kylväska ute på trappan.
De är rätt jobbigt då man får planera alla matinköp då man inte har någon kyl. Igårkväll gav den mig falska förhoppningar och började kyla lite men idag är den varm igen:-(
Så nu får ja se om de blir till att köpa nytt i helgen eller om ja ska hoppas på att de finns något lämplig 2:a sortering inne på E-lux då jobbarkompisens gubbe jobbar där. Men den butiken är inte öppen förrän på måndag. Och då blir jag utan kyl hela helgen men det ska ju vara kallt.....så de kanske kan gå.
Hoppla!

Göteborg!

Kategori: Allmänt

Jag har gjort ett tidsinställt inlägg för om allt gått som planerat är jag i Göteborg just nu.
I går åkte jag och Rebecka till Micke och idag vidare mot Göteborg för att se Disney On Ice på Scandinavium. Vi fick det i julklapp utav mamma nämligen Rebecka har varit på det förut och ville gärna dit igen så idag är vi där.
Tror att de kan bli en häftig show och vi ska sitta på rad 13 så de borde kännas rätt så nära åkarna.
Kommer troligtvis även bli besök på något mer ställe när vi ändå är inne i Göteborg kanske Ikea vi får se helt enkelt.
hoppla!

Fjordhästar i massor!!

Kategori: Allmänt

måste bara visa er de här klippet så enormt skickligt gjort!! Tyckte de räckte gott och väl att vara 6st ryttare på en kadriljuppvisning. Men här är de hur många som helst och med vagnar efter!
Hoppla!

Kaos i skogen!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag har vädret inte alls varit roligt det har regnat nästan hela dagen och en stund övergick det i snö och så blåst samtidigt.

Men skam den som ger sig eftersom jag ska vara borta hela helgen så var ja tvungen att få alla hästarna motionerade idag.

Tur att man börjar jobba tidigt så man kommer hem och hinner rätt mycket när de fortfarande är ljust.

Började med Moa och Flora som såg ut som vandrande lerhögar så ja bestämde mig för en promenad med dem. Och Moa älskar skogen och vill alltid svänga i där så idag fick hon som hon ville men det ångrar jag!

Den slingan vi gick i skogsdungen tog väl ca 15min men kändes som en evighet då de är stigar att följa med två hästar som vill åt olika håll. Jag hade bara grimmor och vanliga grimskaft kan tilläggas. Gick ett steg och där fastnade Moa med en grankvist i munen när jag väl fick henne framåt drog Flora åt en annan grangren och så höll de på. Sen kom de en och annan vattenpöl Moa gick igenom men Flora vägra och där stod jag på mitten!
De här var en kort beskrivning av våran skogspromenad det var tur att ingen såg oss kan ja säga.

Sen red Jag Åsa en sväng och hon var väldigt samarbetsvillig och vi klättrade lite men en och annan bakutspark i galoppen blev de. Men det var ingen mot Åse som ja red en kortis tur på efter Åsa. Hon var helt galen! hon skritta på hur glatt som helst slängde lite busigt med huvudet och sen explodera hon bock och spark och galopp från 0-100 på en sek. Tokfia säger ja bara inte för inte jag kallar henne Åse-Lotta efter Lotta på bråkmakargatan!


Hundarna har fått nöja sig med att vara i trädgården idag vissa dagar blir sådana så är de.


Hoppla!

helgen över

Kategori: Allmänt

Den här långhelgen gick hur fort som helst och på jobbet har min ordinarie jobbarkompis kommit tillbaka så de kändes riktigt bra att träffa henne igen efter 3veckor. Lite sammanfattat om helgen kommer här.

-SNÖ!!!! hur härligt som helst men tyvärr försvinner den väl snart igen.
- Varit på kaffe med 7sorters kakor hos mammas moster, hon kan baka hon:-)
-5,5h har jag klippt och ryktat kossor, fick till och med blåsor i ena handen aj aj!
-promenixat med hundarna och ingen lera följde med in= underbart
-Städat bort en del av julsakerna och slängt ut julgranen och den fick hästarna äta upp och den är nu helt slut inte minsta lilla stam finns kvar.
-I söndags var alla mina fyra hästar + Lillen ute på samma tur, Linnèa på Åse, Mari på Åsa jag på Moa med Flora som handhäst och Fia på sin Lillen.

Har säkert glömt något men helgen gick i alla fall enormt fort.


Flora och Moa huger in i min julgran.


Och idag har jag hunnit med varsitt dressyrpass i hagen med Åsa och Åse. Jag får passa på nu när underlaget är bra för när de väl börjar töa går de inte rida där.

Sen har jag och Linnéa tränat lite med hundarna, Linnéas Jason var jätteduktig tillskillnad från Caktus som inte alls kunde koncentrera sig. Casper och Elliott var mest med för att få komma ut lite.

Hoppla!Långhelg!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Det ska bli väldigt skönt med långhelg men jobba kommer jag att göra ändå men borta på gården hos familjen. Eftersom Moas räkning på kolikanfallet kom igår så har jag lite att jobba av kan man väl säga. Att ha ut veterinären på en söndag i en och halvtimme kostar 3500spänn för er som inte visste.-) Som hittat!

Men de viktigaste är ju att jag har Moa kvar i livet


   Moa (gammal bild)

Och när jag tänker på det den 16juni-12 har vi haft Moa i vår familj i 20år:-) Då hon är egen uppfödning.

Hoppla!

gummistövlar <3 <3 <3

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag bara älskar gummistövlar skulle nog aldrig klara mig utan som idag när jag skulle hämta Åse i hagen så stod hon mitt i en av vattensamlingarna i hagen.men ändå så söt:-)Och ridturen gick bara bra red barbacka som vanligt numera då jag inväntar att hennes sadelgjordskav ska läka eller ja att pälsen ska växa ut då min fårskinnstunnel som ja använt tidigare krymt i tvätten. Skulle behöva få tag på en med kardborre som passar dressyrgjord, en sådan som ser ut som ett däckelunderlägg. Men det jag hittat har varit snordyra!

Sen red jag även med ponnyhackamore för andra gången då jag har lånat Fias och testar.  Och ja tycker att hon lyssnar riktigt bra på det och man får rida med ben och sitts på ett bra sett som Åse trivs med.


Hoppla!2012

Kategori: Allmänt

Sista ridturen 2011

Och nu är det nya året här och det firades in det hos ett par vänner i Moholm med god mat. Jag och Micke stod för förrätten som blev en riktigt god räk och färskost-tårta. Och till huvudrätt bjöds de på en jättegod kycklinggryta med potatis i ugn. Och vi de här laget var man rätt så mätt men även efterrätten slank ner som var hallonpannakottapaj!

Nog om det idag kom mitt paket från Hööks då jag handlat på deras rea det blev 5st grimmor 24kr st som hittat! Då de går åt som smör i solsken hemma hos mig senast en gick sönder var Åses under julshowen. Det blev även en jacka till mig som inte kommer användas i stallet utan som en mer finjacka i kylan.
Denna:

bildkällaOch idag kom äntligen min mössa som jag vann i tidningen Equipage och ja fick den lila som jag helst ville ha.He he så jag bjuder på en bild på mig själv med mössan och så får ni se min magra julgran också!

Och lite onödigt vetande men jag har blivit vrålförkyld ögon och näsa rinner och jag pratar som en kråka.


Hoppla!