pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Vår

Kategori: Allmänt

Igår var det hur vårigt väder som helst ute, passade på att trycka en blid på Caktus ibland några vårblommor.
Men idag är vädret istället hur trist som helst och nu under eftermiddagen har det även börjat regna. Så jag har inte bestämt mig för om jag ska rida en häst eller hoppa över det helt eftersom jag ändå ska fira min lilla lillasyster på hennes födelsedag nu i kväll.
Men igår blev allihopa ridna då Lin var här och följde med på turena och sen gick jag en långsväng med hundarna efter i det toppensköna vädret.
Hoppla!

clearround Töreboda 120324

Kategori: Häst (fjordhäst)

Vilken go dag de varit idag med. 6.30 gick jag och hundarna till stallet och fodrade hästarna och samtidigt kommer Linnèa och Jason som också var uppe med tuppen. Så efter mina hästar fått mat gick vi en sväng med hundarna ihop så att de fick springa av sig lite.

Ryktade Åse ute i solen:-)

Och så åkte jag och Åse på clear round i Töreboda och för att inte ha hoppat bana på hela vintern gick det väldigt bra. Kände mig däremot lite som en otränad flaxande kråka där uppe på ryggen.
60cm felfri med rosett
70cm rivning på första hindret men efter det var det inga problem.

Jag och Åse

Och en lite rolig grej visst att fjordhästar är lika men det kan väl vanligt bruna hästar också vara? Men idag i alla fall startade fyra olika fjordhästar på clear rounden varav 2st står i ridskolestallet. Så när jag skrittade förbi ridskolearrendatorn titta hon lite försiktigt på mig och frågade om den var under hennes ansvar. Nepp sa jag den är min och bakom mig kom en fjordning till och hon frågar den ryttaren om det är Simon och ja det var det! Inte lätt det där. Kan tillägga att hon som frågade är inte på ridskolan så mycket men var ansvarig för ridskolehästarna idag.

Klockan 12 var vi redan hemma igen sånt gillas då det innebar massa tid över till annat som promenixer med hundarna och Moa och Flora. En 5km ridtur på Åsa och kvällsmjölkningen i ladugården.


Hoppla!Fredag

Kategori: Allmänt

Jag tror ingen i min del av landet har kunnat undgå det sköna vädret som varit ute idag. Så när jag kom hem från jobbet blev det en sväng med dogzen och sen vidare till stallet och putsa grejerna inför morgondagen. För imorgon ska jag och Åse hoppa bana ( clear round) för första gången i år visst har vi hoppat lite men endast stockar ute i skogen. Men förhoppningsvis är hon taggad att hoppa känns dock som att Åsa tycker att det är lite roligare att hoppa än Åse. Men imorgon har jag ingen medhjälpare med mig och Åsa åker jag inte iväg med själv men det går däremot bra med Åse.

 Åse löshoppad hemma i höstas.

Har även hunnit med en barbacka tur på Åse och även tvättat hennes svans som var mer än välbehövligt. Och så blev det ännu en tur med hundarna för att vara inne i sådant här fint väder borde nästan vara förbjudet!

Men in kom jag i alla fall och slog på stort och lagade Flygande Jakob och så här trevligt såg det ut och gott var det också!Hoppla!

dvärgschnauzer <3

Kategori: Agility

Tyvärr är jag numera för gammal för att vara med i Sveriges hundungdom och fick nu för första gången betala in den "vanliga" medlemsavgiften på 425spänn mot tidigare 230spänn plus att jag då även fick tidningen hundsport på köpet. Men men det är inte mycket att göra något åt men det där med medlemsavgifter över lag är så dyrt! Och på något sett insåg jag idag när jag fixade med räkningarna att medlemsavgifterna för Hästklubben, Hundklubben och byns Byalag skulle betalas denna månad. Sen är jag även medlem i fjordhästföreningen och Skaraborgs Hästavelsförbund. Men de sistnämnda blev jag redan förra året genom att jag startade bruksridningen men det skulle gälla även detta år.


Men nu till sak kunde inte hålla mig i från att kolla in på Sveriges hundungdoms hemsida ändå och hittade då årets inbjudan till Doggycupen och vad ser jag??? :-)

Jo utav fem bilder som är med så är det bilder på tre olika dvärgschnauzrar från förra årets cup. Och högst upp i mitten är jag och Elliott med!!Se hela inbjudan på denna länk http://shu.se/tavlingar/dpac/2012/DPAC2012flyer.pdf

Kan inta annat än att tycka att det är lite tufft både att vara med själv, ego som jag är....och även att den som valt ut bilderna tagit med flera bilder på dvärgschnauzer.

Hoppla!Blå!

Kategori: Allmänt

Vad är det med färgen blå och hästgrejer hos mig?? Det är ingen favoritfärg men inte heller en färg jag ogillar utan en behaglig färg.

Men på något sett har jag lyckats köpa väldigt mycket saker i just färgen blå utan att alls tänka på det. Utan för det mesta har det varit att det är just de plagget/grejen till det priset som jag har behövt och då har det bara funnits i blått eller så har blå varit den färgen som kännts bästa utav valbara färger.

Här är en lista på några saker:

Vinterridjacka som jag haft i hur många år som helst nu.
Termobyxor 2par! De ena paret matchar visserligen vinterjackan väldigt bra.
Föredetta vårridjacka men som numera används i ladugården. ( Så jag letar ny och den bör inte bli blå!)
Min ridtäckväst är blå!
4par ridbyxor!
Moa och Floras vintertäcken är blåa.
Åsas fleecetäcke är blårutigt.
Ett Bucas regntäcke.
Har ett ryktset med borstar i blått.

Och titta på denna bilden:Mina schabrak, där flera går i blå och ett blått sitter just nu på Åsas sadel kan jag tillägga.

Så vad ska man säga färgen blå dras till mig på något konstigt vis.


Hoppla!

helgen 17-18mars

Kategori: Allmänt

Oj oj nu var det jättelängesen jag bloggade men nu så!

Dagarna flyter på som vanligt i helgen grejade jag och Micke lite i trädgården. Promenix ihop med Linnèa och labben Jason och Caktus och Jason var allt lite trötta efter då de springer som galningar och leker med varann:-)

Och även Mickes syster kom ut och så tog vi en ridtur i det toppensköna vädret på söndagen.

Våritt!


Och på söndagen klippte jag även 3 stycken, alla med hundsaxen:-) Först Micke som nog blev lite kortare än vad jag sett honom i förrut men men de växer väl ut. Och sen blev det Caktus tur men han behöver badas en gång till och jämnas till innan han blir helt klar. Och på kvällen kom Rickard förbi och där blev det ännu kortare frisyr än de två föregående men det var hans egna val.

Men jag tycker nog att jag blev skapligt nöjd med allihop.

Och på lördag ska jag och Åse iväg till Töreboda och hoppa clear round i Töreboda och med tanke på att vi inte har hoppat mer än små hinder i skogen på hela vintern nöjer vi oss med 60 och 70cm.


Har även ett nytt inlägg som jag kommit på att jag vill dela med mig av men det kommer troligtvis upp på bloggen imorgon:)

Hoppla!
Söta häst

Kategori: Allmänt

Igår när jag kom ut i hagen för att hämta Åsa för ett ridpass så lekte hon i den djupaste vattenpölen hon kunde hitta i hagen. Jag blev allt stående en stund och skrattade åt henne och hon såg bara för tokig ut. Sen var det ju inte så lätt att bara hämta henne heller. Visst gummistövlar hade jag på mig men inga vadarstövlar som hade behövs i den pölen!

Men som tur var kom hon och möte mig efter en liten stund annars hade jag fått ta en annan häst. Blev ett kort dressyrpass barbacka och även ett sen efter på Åse.
Och kroppen den har sagt ifrån efter min och Moas djupdykning jag kände ju knappt något i tisdags efter omkullridningen men igår och även idag fick jag känna av min kropp. Det känns som en rejäl träningsvärk i bägge armarna, mest höger och även lite i magen.
Men men sånt är livet det går väl över jag hoppas bara att Moa känner sig ok i alla fall. Jag kunde inte se något konstigt med henne igår och idag har jag inte hunnit kolla än.
Var även på preparatsök träning med Caktus igår och han var lika ivrig som vanlig och dötrött efteråt! Men det går framåt i alla fall och det känns bra. Nu dröjer det dock en hel månad tills nästa gång men dessto mer hinner vi träna:-)
Hoppla!

Omkullridning :-/

Kategori: Allmänt

Jag idag har jag och Moa fått markkänning och lerbad på köpet. Tog en liten sväng på Moa nu i eftermiddags vädret var kanon och Moa pigg och framåt. Men efter sista travbiten när jag skulle sakta av Moa till skritt så gick hon emot och ville först inte alls sakta av. Sen blev det ett väldigt drastiskt avbrott då Moa halkade och/eller snubblade på något sett. Vi var på gräs så jag kan tänka mig att det var väldigt halt och så med en klump uppe på ryggen samtidigt så kan de inte alltid vara lätt att hålla balansen. Så Moa krassade rakt ner i marken stackarn. Och på något sett hamnade jag mellan hennes fram och bakben alltså under magen fast att hästen låg på sidan då. Så jag han precis resa mig upp innan Moa gjorde det och vi såg ut som två vandrande lerhögar. Verkligen ALLT träns, sadel, sadelpad, schabrak, Moa, Jag, ridstövlar, ridbyxor, jackan fram och bak och hjälmen.

Moa visade ingen hälta eller något men hon är ändå 20år så risken att hon är lite stel i morgon finns men jag får ha koll på henne.
Och jag själv klarade mig också bra har lite ont i magen bara vet inte om ja kanske fick någon smäll där eller om jag bara sträckt mig. Men det går väl över!

Här ska ni få se lite bilderSadel


Tränset, hon ser ledsen och trött ut min lilla gumma<3 Usch kan inte alls varit skoj för henne.Lite utav mig, ja kan avslöja att jag var blött ändå in på trosorna;-)


Vi:-) Inte vackraste bilden men men vad kan man förvänta sig efter en störtdykning!

Hoppla!Ullared mm.

Kategori: Allmänt

Ja nu är jag tillbaka jag har haft enormt stora problem med internetuppkopplingen här hemma. Men peppar peppar ta i trä just nu fungerar det. Ringde till Tele2s kundsupport idag och fick hjälp men sen starta jag det nu i kväll och de va lika dumt igen. Det vill inte koppla upp men fick igång det ännu engång så nu hoppas jag de sköter sig.


I lördags blev det som planerat en tur till Ullared och GeKås och det var lagom mycket folk där. Det gick att komma fram utan att behöva klättra över någon för det mesta....Sen finns det ju alltid vissa exemplar utav människor som tror att de kan parkera vart som helst och börja plocka om i sin vagn. Eller stå och ha familjeråd MITT I en rad. Ska man fixa med något så får man väl ändå ställa sig lite åt sidan så annat folk får möjlighet att komma förbi.

Och jag shoppade rätt lugnt blev blandade saker och konstigt nog inte alls mycket hästsaker denna gång. Bara 4par Catago boots. Det var väldigt bra pris på dem och boots är Åsa flitig användare av.

Och på söndagen tog Micke med mig till en av alla fina sjöar i Borås och så gick vi två varv runt den. Och det var vi inte ensamma om precis det kryllade av folk där! Men eftersom både vädret var riktigt fint och även gångvägen runt sjön så var det ju inte så konstigt.

Blev även en sväng till Knalleland och jag gick i på My One och för en gång skull hittade jag något att köpa vilket jag annars sällan gör men det är alltid skoj att gå och titta. Men ett mörkbrunt Jacson pannband med en rad röda stenar till Åses träns blev det. Inte det snyggaste men de var på rea för 27kr och Åse va i behov av ett i storlek full då tränset är storlek cob och passar bra förutom pannbandet som är någon kort. Och det var i precis samma brun så det blev ändå riktigt bra.

Och väl hemma på söndagen skulle jag starta datorn och surfa lite men det gick inte och först idag nu då så fick jag det att fungera. Mycket frustrerande!


Snart kommer det ett blogginlägg till om dagens händelse. Då jag och Moa fick markkänning!

Hoppla!
 

2012-03-08

Kategori: Allmänt

Dagen blev inte bättre än att även vikarien blev sjuk och åkte hem efter ett par timmar och då fanns ingen mer vikarie att tillgå så jag fick jobba för två resten av dagen.
Väl hemma har det blivit hundbus i trädgården och snart ska jag träna lite snus-sök med Caktus här hemma.
Jag har även dressyrat med Åsa och hon var rikitgt duktig de sista och rätt så trött. Sen gick jag även en kort promenix med Moa och Flora.
Men nu är det bara en arbetsdag kvar som skönt är och min ordinarie jobbarkompis kommer i morgon och sen kommer jag åka till Micke!
Och på lördag då händer det grejer:-) Micke fyller år!!!!! vilket han verkligen längtar till.....Ne, nu var jag ironisk han vill inte alls fylla år så det ska vi fira med att shoppa på GeKås i Ulllared.
Och datorn blir troligtvis hemma i helgen så jag får återkomma efter helgen med hur fattig jag råkat bli efter Ullareds besöket.
Och om någon undrar vart jag gör av alla mina djur när jag är i Borås så löser det sig så pass bra att jag får inneboende mor, syster och ibland bror ihop med hundarna och hästarna får mat av dem. Och har jag tur rider någon kompis någon av hästarna annars får de vila.
Hoppla!

Onsdag och snart helg!

Kategori: Allmänt

Jobbarkompisen är sjuk så idag hade jag tredje vikarien för veckan men som skönt är får jag samma person som idag med mig imorgon igen.
Igår fick hästarna kalasa på min föredetta utegran. Syns det vem jag ridit precis innan?? Åse som självklart rullade sig direkt när hon kom ut igen.

Och idag var Fia med mig och red Åsa när jag red Åse och när ja kom hem tog jag en "långsväng" med hundarna. Egentligen inte alls långt men de fick vara ute länge och springa mycket på ett stort gärde, något som Caktus älskar. 
Så det blir nästan som en långpromenad om inte mer ansträngande för Caktus i alla fall Elliott däremot går runt och luktar och Casper håller sig bredvid mig. Och så fann de allihop de delikata godiset harbajs!! Precis lagom stora och tydligen väldigt goda.
Lite suddigt kort men här äts det harbajs i fulla lass. Och dem ska jag ha i sängen.......
Hoppla!

rullande schema???

Kategori: Allmänt

Helgen är över och den var bara bra gött väder trevligt sällskap:-) och fick en hel del gjort.

Men nu till rubriken, i fredags red jag både Åsa och Åse varsinn tur efter varandra men på Åsa`s tur ramlade jag självklart av! Vilket Lars redan hade förutspått..... på skämt men som blev verklighet. Eftersom att för någon vecka sedan ramlade Sara av när jag var ute och red ihop med henne och förra lördagen var Lars ute och red själv och då ramlade han av.
Och säger då till mig på söndagen; Ja då är det ju din tur nästa gång!
För då har alla ryttare i stallet ramlat av inom en kort period och typiskt nog så ramlade jag ju av när hon blev rädd för något i buskarna bredvid oss. Och jag var mitt i ett stående lättridningssteg i trav och fick helt fel viktfördelning för att kunna balansera upp det hela när Åsa kastade sig åt sidan. Men de gick bra jag kom undan med ett litet skrapmärke på låret.

Och så diskuterade jag och Sara detta i söndags när vi var ute och red att nästa gång blir det väl hennes tur att ramla av igen eftersom vi allihop har ramlat av nu. Som ett rullande schema helt enkelt men jag hoppas det dröjer ett tag nu för ju längre stund hon väntar med att ramla av desto längre borde jag klara mig. Eller hur? någon som tror på våran teori?

bildkälla


Skämt och sido nu hoppas jag att ingen av oss ramlar av igen på ett bra tag!

Hoppla!


Oj oj oj

Kategori: Allmänt

Som vanligt springer dagarna iväg speciellt när vädret är så fint så det har till och med blivit så att datorn inte ens startas upp var dag.

Som igår då jobbade jag och sen var jag hemma en stund och rastade hundarna, värmde lite mat. Och så träffades jag och Sara kl 15 i stallet och kl 18 gick jag hemåt igen.
Och då hade vi ridit, ridtur 1: Sara- Viggen Jag- Schasen
ridtur 2 Sara- Åse Jag- Åsa
ridtur 3 Sara- Flora Jag- Moa.

Sen var det hundarnas tur igen, men när det är så skönt väder som det varit både igår och idag så vill jag bara vara ute så är det. Annars finns det risk att jag börjar klättra på väggarna;-)

Och denna dagen har jag tyvärr inte hunnit rida utan den har sett ut så här i korthet, kl 5 upp och hoppa! jobba, 15.30 hemma igen. Liten sväng med hundarna, ladugården och rykta kor, kl 18 i stallet och fodrade hästar, hundpromenix och sen duscha äta och nu sitter jag här!

Ja det var mitt liv......ne så illa är det inte jag trivs med att ha saker att göra hela tiden men ogillar dock när jag inte alls hinner/orkar ta tag i allt jag egentligen vill.

Men i morgon är det fredag och jag börjar jobba kl 5 :-( men jag slutar i alla fall tidigt och det är väldigt skönt!! Och sen kommer Micke :-)

Hoppla!