pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

hittade mig själv, min dag i klockslag!

Kategori: Allmänt

Jag hittade mig själv och Elliott i ett fotogalleri ifrån Doggy agility proffessional cup

http://www.flickr.com/photos/doggyprofessional/6089634000/in/set-72157627414897527/


Förövrigt har dagen varit full av aktiviteter 05:30 var jag ute i ladugården och mjölka till ca: 09:00 och då var de hem rasta hundar och äta frukost sen vidare och hämta upp mormor kl 10:00 för att följa med henne och handla.

Sen var de till att rasta hundar igen och vidare ut och röja ca: 11:30 med röjsågen under staket. De är jobbig med rätt så roligt faktiskt

13:30 klar med röjsågen och tog en promenix med hundarna till kl 14:00 då jag träffade Lin och Sara i stallet och red en sväng.

15:30 fick värma lite lasange hos familjen:-) med ostkaka till efterrätt. 16:00 till stallet igen klippte man och red Moa en sväng i skogen och de var massa äckliga älgflugor, usch för dem.

17:15 snabbrastning av alla tre hundarna sen tog ja med Caktus och gick en runda på 5km.

18:00 hemma igen, lät hundarna va ute i trädgården medans jag putsade ett par av mina ridstövlar.

Sen tappade jag bort tiden men de blev en välbehövlig dusch och kvällmacka bland annat.

Hoppla!


Åhh va dåligt av mig, ja vet......

Kategori: Allmänt

Ja bloggar jättedåligt har inte haft tiden helt enkelt. Kom på att ja har ju inte berättat att en ny ridhjälm har blivit inhandlad.


Denna blev de;   bild info

Och ja fick den 15% billigare än de vanliga priset eftersom de hade skolstarts rea just då.

Och den är väl utprovad för en av tjejerna i butiken hjälpte mig och provade helt utan att tänka på priserna och då var det den som ja valde att köpa eller en av de vanliga "tråkiga" hjälmarna som hon tyckte passade på mitt huvud.


Som den med läderbanden den valdes fort bort och den lite dyrare men liknade den jag köpte satt för högt upp i pannan på mig och så vidare. Så en så väl utprovad hjälm som jag har nu har jag nog aldrig haft.


Och idag besiktigade jag hästtransporten och den fick blankt papper!:-) 

Besiktningskillen var på bra humör och lite skämtsam -Ja du den här får du nog leva ett tag till med;-) Jag hittar inget att anmärka på!
Tänk om de alltid kunde låta så hos besiktningen.

Hoppla!


 


Minisemester

Kategori: Allmänt

Jag och Micke passade på att åka på en liten semester till Helsingborg/Hälsingör ons-fre skojigt värre!!


Började med ett besök på tropikariet i Helsingborg de var spännande och en del djur var lösa bland folket bland annat denna söta lilla apa:Sen kollade vi självklart in stan och de hade en fästning nästan mitt i som vi var tvungna att gå igenom för att komma mellan hotellet och stan/färjan. Så där fick vi våran motion:-)
Och onsdagen tillbringade vi i Helsingör hos danskarna de var en fin stad men inte så billigt dock men de får man väl ta när man är på ett turistställe. Kollade även in ett slott i Helsingör som låg precis bredvid havet = jättefint.

Och på kvällen blev de käk och vi hittade ett väldigt bra ställe för en pastaälskare som mig:-)Pasta med fläskfile och kantarellsås MUMS!! fast oliven fick ligga kvar;-)

Sen under onsdagskvällen insåg vi att de var något på gång i Helsingborg något som hade med sport att göra då de var folk överallt i rödvita tröjor. De visa sig att det var en STOR fotbollsmatch Helsingborg mot något Belgiskt lag på Olympia stadium ca 500 meter från vårat hotell.

Och vi hade fönstrena däråt så vi hörde hejarklacken rätt så bra kan man väl säga och fick även se en hel del poliser passera, även ridande nedanför fönstret!

Så de har varit ett par riktigt goa dagar och hästarna har fått sin motion ändå med hjälp av Lin och Erika tack så mkt snälla ni!


Hoppla!!


Agility KM 2011

Kategori: Agility

Igår kväll hade vi agility KM på töreboda bhk. Men jag valde att bara ta med Caktus eftersom Elliott varit ute och rest så i helgen. För förutom doggy cupen vara han med på 60årskalas i bollebygd på lördagskvällen och är man 10år så tar de på krafterna att vara ute och åka.

Så Caktus var taggad för att tävla lite för mycket till och med så vi diskade oss efter första hindret på agilityklassen.

Men hoppklassen gick destobättre så där kom vi runt på 5fel och vann klassen!! Fast de var inte så svårt eftersom Caktus var den enda Mediumhunden som deltog.

Men skoj var de ändå för när man tävlar Caktus är de en utmaning att bara ta sig runt banan. Han har fart och energi för er som inte sett honom och är inte jag tillräckligt snabb och visa vart han ska så hittar han på sin egen väg och då brukar de bli diskning;-)

Hoppla!!

Doggy Professional Agility Cup 2011 och lite till

Kategori: Agility

Nu vill ni säkert veta hur de gick på tävlingen för lille Elliott. Jo vi tog tåget från Töreboda i fredags lite trångt men de gick bra.
Sen var de inte många meter att gå för att komma till hotellet Scandic crown som vi bodde på. Så fort vi kom inanför dörrarna blev vi varmt välkommnade och fick regnpochos och lite info papper.
Vi checkade in och jag och Ebba fick dela rum, vi hade önskat varandra så de var ju tur att önskningen slog in:-)

Halv 5 samlades alla för upprop och ännu med info och hundarna lämnades på rummen och vi åkte buss till Liseberg.

Och de var otroligt lite folk på Liseberg så på de 5 timmar vi var där han man åka massor av saker åkte bergodalbanan ( Lisebergsbanan) 4 gånger Balder 2 och så vidare. Mitt i sommaren brukar de ju vara minst en timmes kö till dessa men de var så lite folk så de till och med körde bergodalbanan två varv direkt utan att de som satt i behövde kliva av. Sen fick vi även äta för upp till 150kr så ja var onyttig och tog Burger king plus meny och dipsås, gratis är gott;-)

Tillbaka på hotellet fick vi hämta vårt nyckel kort av den tjej som hade haft ansvar för att kolla till ev. skällande /oroliga hundar. Men hon gick bara in om hon hörde något från rummen annars skulle de få vara i fred. Hon hade varit inne i vårat rum......så på vår lapp stod de, torkat spy och satt på tv`n.


Lördag Hotellfrukost!! sen var vi på tävlingsplatsen i trägår`n kl 10 då tävlingen startade och alla fick en välkomsgåva; T-shirt, godisbag att hänga i byxliningen, koppelreflex, bajspåserulle, hundvattenflaska, hundgodis och en kylfilt allt med Doggyreklam.

Först var de ett hopplopp och Elliott var på bra humör och sprang runt med 0hinderfel och 0,88tidsfel och hamnade 6a efter de loppet.


Sen fick vi mat utkört ifrån Max och festisar fanns att ta hela dagen så att vi drack ordentligt!

Agillityloppet var Elliott oxå felfri på hinder men med 3,? i tidsfel vilket innebar att vi i de totala kom före alla 5felare! Och slutade 7a. Och för de fick vi en sån här fin pokal!!!!
Hoppla!
vad har hänt?

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag varit dålig på att skriva några dagar men som vanligt underhåller jag mig rätt så bra på dagarna.
Jag har ridit med Lin tisdag, onsdag och idag. Både tisdag och onsdag träffades vi klockan 7 i stallet! och i onsdags klockan 8. Och så har vi börjat med en tur på Åsa och Åse och sen en lugnare barbacka tur på Moa och Flora efter.

För när man har semester måste man ta vara på dagarna och inte sova bort dem:-)

Sen har de blivit en tur vardera till Skövde och Mariestad och en hel del grejer som har med ladugården och kossorna att göra, målat, flyttat djur mellan ladugårdarna och lite mjölkning, tvättat hästtransporten utvändigt mm. Även mitt och mormors hus gräsmattor har jag hunnit med att klippa.

Och imorgon tar jag och Elliott tåget till Göteborg och bor på hotell, Liseberg och middag under kvällen Lantmännen Doggy betalar som sponsrar hela tävlingen) och på lördag blir de tävling på Trägår´n mitt i stan.

Och på kvällen 60årskalas i Bollebygd så ja hoppas på att hinna förbi Hööks i Borås på hemvägen eftersom de har 15% på de mesta i butiken just nu!


Så nu tar de nog några dagar igen innan ja skriver något nytt om ja inte gör de ifrån mobilen i och för sig de får vi se.

Hoppla!
hjälp vad ska ja välja???

Kategori: Allmänt

Dagens problem som jag delar med mig av.

Jo de är så här jag har några grejer ja vill köpa nytt de är inte akut men behövs ändå inom snar framtid. Alla grejerna finns i både lyx och buget alternativ.

* Regnställ, behöver vara ett som står emot mkt regn om ja är ute på en agilitytävling en hel dag tex. Jag har 2st ett inköpt på Ullared tyvärr håller inte de mot regn en hel dag sen har jag ett Didriksons och de har varit kanon men börjar nu sjunga på sista versen då de till och med är hål i de;-). Men visst båda går att använda.

* Joggingskor, har ett par Nike som har varit med några år nu så de börjar bli dax att införskaffa nya eftersom jag och Caktus tro de eller ej men vi är ute och joggar då och då! Så visst de fungerar men börjar bli rätt så slitna i sulan.

* Ridhjälm, jag har två fullt fungernade men den svarta har jag ramlat av med och den är flera år gammal. Den bruna har jag aldrig ramlat av med eller så bara de att med risk för att låta lite fjantig men den matchar inta alls in med mina svarta kavaj och svarta stövlar. Sen så var ja inne på skövde ridsportsbutik och testade lite olika hjälmar igår och hittade en som var superduperskön! En UVEX hjälm och de finns ifrån 999kr upp till flera tusen beroende på utsmyckning och funktion. Den ser lite plastig ut men skönare hjälm har ja nog inte testat. Och de finns en modell som ja har kollat in om de skulle bli en sån; Uvex uvision Fern


Uvex uvision Fern silver
finns att köpa lite överallt  och finns i fler färgkombinatioer men här ifrån kommer bilden


Så nu blir de till att tänka smart och prioritera som sagt allt finns relativt billigt om man vill men ja vill ha grejer som både håller och har bra funktion så då hamnar nog alla tre grejerna över 1000lappen.
Så ja tänker inte köpa allt på en gång eftersom inget av de är akut men ändå vill ha grejer:-)

Jobbigt problem........;-)


Hoppla!

Har jag tur eller? :-) = Glad

Kategori: Allmänt

De är helt otroligt om ni minns så vann ja de här schabraket som Åse har på kortetvia min prenumeration på tidningen Equipage alltså en tävling som endast prenumeranter får vara med att tävla i och de enda man behöver göra vid en ny tävling är att skicka ett mejl som bekräftar att man vill vara med och tävla om respektive sak. Så de brukar ja försöka gör varje gång och i fredags kom tidningen i brevlådan och jag kollade igenom den lite snabbt och sen läser ja vinnare från förra nummrets lotteri. Jo visst mitt namn står med och jag har vunnit de här:


bildkälla

Så man kan inte annat än bli superglad:-) Barnängengrejerna har ja inte fått hem än men ändå jag har vunnit!!


Hoppla!


bra början på dagen

Kategori: Häst (fjordhäst)

Jag och Lin träffades i stallet klockan 8 ( ja vet de är söndagsmorgon men vi är sånna) och red Åsa och Åse en timmes lång tur i rätt högt tempo. Sen blev de en betydligt lugnare barbacka tur med Moa och Flora efter.

Så kl 10 var alla 4 hästarna motionerade så även en lite sväng med hundarna har jag hunnit med nu innan ja slog på datorn.

Så resten av dagen blir nog till att städa inne i huset och även plocka i ordning i ett "nytt" skåp som ja fick till stallet igår. Meningen är att mina schabrak ska hamna där om de får plats.....För som läget är nu så har jag dem i stora plastbagar inköpta på GeKås. De är helt ok men de känns lite rörigt med dem.


Så då har ja berättat lite om dagsformen här tror att de kommer bli ett eller två blogginlägg till fast om helt andra saker idag så håll utkik.


Hoppla!

Nu är mina gamlingar glada:-)

Kategori: Allmänt

Ja idag började ja med att åka in till Töreboda och klippa mig, de händer ju inte så ofta men nu när ja ändå hade semester så var de lika bra att passa på kände jag. Fast så stor skillnad kanske de inte blev men de slitna försvann och sen klipptes de upp. Så jag är nöjd i alla fall håret känns alltid så lent och fräscht när frisören har hållt på med de och använt sina produkter:-)

Sen så red ja en tur på Åse ihop med Sara på Schasen.

Sen blev de Moas tur och oftast blir de lugnare utteritter med henne men idag bestämmde jag mig för att rida i hagen där två stycken hinder står uppställda. Och oj vilken lycklig häst jag satt på först dressyrade vi lite och de känns som rena semestern att sitta på Moa jämfört med Åsa och Åse som är mer oerfarna. Fast hon är lite stel och så, så trampade på så duktigt.

Och sen när ja styrde mot hindren herregud säger ja bara de var längesen ja satt på en häst med den bjudningen hon verkligen drog mot hindret men ändå kotrollerat. Känns nästan som hon vill säga om du sitter där uppe och håller dig kvar så sköter jag jobbet!  Hon tyckte verkligen de var skitskoj!!!

Nu undrar säkert ni som inte vet? Varför jag inte gör sånt här med Moa oftare?
Jo Moa har haft en allvarlig senskada som är läkt men håller ändå inte till allt, snabbt förklarat.

Sen har jag tränat hund! (lydnadsmoment och slalomingångar) Jag har blivit riktigt peppad nu efter USMet i första hand med Caktus men självklart får även Casper och Elliott jobba och oj så glada de blir speciellt när de får gör sånt de kan och visa hur duktiga de är och sen få gott godis efter!

Och är mina djur glada så är jag de med:-)


Och nu ska ja strax ut till stallet igen och rida Flora en sväng ihop med Fia på Lillen.

hoppla!
regn,kakor,sommarcup

Kategori: Allmänt

Ja så kan man sammanfatta min dag det har regnat från och till hela dagen och där emellan har jag bakat kakor ihop med Rebecka. Städat lite och ridit Åsa och nu i kväll var sista gången på agilityns sommarcup. Jag hade bara med Caktus och han diskade sig i båda loppen men de ena var egentligen ett bra lopp förutom att han tog ut ena svängen lite mycket och råkade hoppa däcket.........som han inte skulle gjort just då.

Sen var de en rolig grej våran lokaltidning Mariestads Tidningen kom dit och fotade och snackade lite med oss:-) De var helt oväntat att de skulle komma ut men eftersom sommarcupen står med i "aktiviteter" i Töreboda kommun så hade hon läst de där att de var. Och sånt är skoj tycker ja nu kanske inte just ja eller Caktus kommer med på bild men vem vet? På fredag skulle de troligtsvis komma med i tidningen i alla fall!


Franska Macarons med hallon och granatäpple. De var första gången vi gjorde macarons kakor och man kan ju göra dem i nästan hur många smaker som helst men vi valde efter vad jag hade hemma så de blev en smörkrämsfyllning med ahllon granatäpplesylt.
Hoppla!

regnet bara öser ner, ny ridhjälm?

Kategori: Stallet

ja sådant är läget och ja har tvätt som hänger ute på torklinan sen igår. Ja tror nästan den är blöttare än när jag hängde ut den just nu:-)

Så jag passar på att surfa runt lite sitter och spånar på om de är dags att inhandla en ny ridhjälm men de finns ju så många olika att välja på. Jag har ju två stycken en svart hjälm (kommer inte ihåg märket nu) och en brun Jacson. Men den svarta har varit med många år nu så den behöver bytas till något nytt.

Tycker att denna är väldigt snygg men lite för dyr för mig dock:
Whitakerhjälm bling-bling ca pris 3495Kr


Eller den här:


 Jacson Wen hjälm ca pris 1395kr

Eller:


  
Equi-Théme lättviktshjälm ca 950kr vet att den i helsvart säljs på Hööks

Eller:

 Master hjälm Lamicell ca pris 999kr


eller kanske denna Hööks eget märke:

 Ridhjälm Coolmax CRW 649kr

Eller:

Ridhjälm Hickstead Gatehouse  ca pris 1099kr

Ja de här var bara några hjälmar de finns ju hur många som helst att välja på och i alla prisklasser.bilder och info har ja hittat på http://www.hippson.se/shop/listproducts.htm?_qProd=hj%E4lm&gclid=CKrAsd-exKoCFYwPfAodqVj73Q 

http://www.hooks.se/deptlist.aspx?deptid=76

Hoppla!


tävling hos camillahastskotareblogg.se

Kategori: bloggtävlingar

Jag är med och tävlar om att vinna Mountain horse grejer hos camillahastskotare.blogg.se klicka på bilden för att komma till tävlingen och tävla du med:-)


Alla grejerna är ju snygga och vad ja vet har ja inte varit missnöjd med några MH grejer hitills så nu är de bara att hålla tummarna!

Fast helst vill jag vinna ridbyxorna med tanke på min klantighet......vita kläder= blir ju smutsiga så lätt men visst är de väldigt snyggt!

Hoppla!!USM 2011

Kategori: Agility

Ja då var det över för alltid.....nejdå ja sörjer inte för det men nästa år blir ja nämligen för gammal för att få tävla som ungdom.

Men de har varit en trevlig helg ihop med Lin, Micke, Caktus och Elliott och självklart alla tävlande.

Fredag: Veterinärbesiktning och anmälan av hundarna, invigning och vädret var kanon:-) Och på kvällen tävlades de i handling så de kollade vi på. Och insåg att de är INTE en sport för mig iaf. De var väl 15st i första gruppen som tävlade mot varandra och de sprang runt och ställde upp sina hundar i 2 timmar innan segrare valdes ut.


Junior handling

Lördag: Då var de dags för Caktus och Elliott att tävla, tror de va ca 30st i Elliotts klass anmälda och 25st i Caktus men tror inta alla kom till start. Men så här gick de i alla fall Elliott hoppklass: massa tidsfel men inga hinder fel och hamnade på en 12plats.
Caktus hoppklass: 10hinder fel med jättebra tid som vanligt.... varav en rivning och missade ingången på slalom så där blev de en vägran. Och de var första gången Caktus rev ett hinder va jag kan komma ihåg men hindret stod mycket lurigt i en vinkel, för de var en massa hundar till som rev precis samma hinder. Så han slutade på 14plats.


Sen kollade vi in lydnadstävlingarna inte annat än att ja blir lite taggad för att börja träna lydnads 1an och starta de med Caktus. De är något jag sagt länge men vi får väl se.....


Och på kvällen tävlades de i freestyle och åhhh så duktiga de var och va skoj de såg ut. Hade jag bara haft några timmar till på dygnet så hade ja börjat träna de utan problem men tyvärr min tid räcker inte:-(


Jag och Caktus


ett väldigt imponerande freestyle ekipage ( hunden håller en pistol mellan sina tassar)

Söndag: Då var de tävling för mig igen Elliott agilityklass: kom runt felfritt på hinder igen men tidsfel så han slutade TOTALT I USM PÅ 11PLATS!

Caktus agilityklass:
Vi har tränat stenhårt på kontaktfälten de gånger vi tränat och på sommarcupen förra veckan satt de kanon men inte i går inte. Dumma lilla studsboll till pudel:-) Han hoppade alla tre möjliga nerfarter och fick 15fel där plus en vägran vid ett hopphinder så 20fel på hinder.
Vilket gav resultatet TOTALT I USM 10e PLATS!  

Så va ska man säga jo jag får vara nöjd att ja inte diskade mig i nån klass för då hade jag ju inte fått något totalt resultat. Men tävlingsmänniska som ja är så tycker ja ändå att de kunde gått lite bättre i alla fall för Caktus som ja vet kan. Elliott är ju ändå 10år och käpmar på så gott han kan:-)

Men de var absout en jätterolig helg!!

Hoppla!

i morgon drar vi

Kategori: Allmänt

Ja imorgon åker jag Caktus och Elliott på USM i Sala och tävlar agility. Imorgon är de invigning och veterinärbesiktning utav hundarna. Och på lördag och söndag gör man en start vardera. Sen räknas resultaten ihop så må bäste man vinna.

Men ja vet ju hur de gick förra året då ja bara hade med Caktus efter första dagen låg vi 2a!! ( på söndagen startar man omvänd startordning efter hur de gick dagen innan alltså den som ligger 1a startar sist) och på söndagen diskade vi oss och då kan man inte få något resultat. Så de gäller att komma runt utan diskning hellre en massa fel en disk helt enkelt.

För de vore ju så himla surt att diska sig redan första dagen för då är de inte så stor mening förutom ur träningssynpunkt att göra starten på söndagen.

Men hur som helst de är bara en upplevelse i sig att bara få vara med:-) 

Hoppla! 
kort inlägg

Kategori: Allmänt

Skriver lite grann om nån skulle va nyfiken på va som händer här på dagarna.

Klev upp kl 07:00 och red ut en sväng på Åsa var tillbaka kvart över 8 och då fick de bli en tur på Åse också.

Sen träffa ja Fia som var ute och rastade hunden och fastnade med henne en stund:-)

Vrålhungrig så de fick bli frukost.

Klippt gräsmattan käkat lite far bjöd på pyttipanna och stekt ägg väldigt enkel mat men god:-)

Packat lite inför helgen vart ja ska får ni veta i ett senare tidsinställt inlägg ni som inte vet de.

Har även blivit en tur till skogen med dogsen och nu tänkte ja ta ett varv med trimmern i trädgården om den behagar att starta vill säga.....gick inte så bra sist.


Och i kväll ska ja hämta mamma och Rebecka vid tåget efter deras resa till huvudstaden.


Så tänk va mycket man hinner på en dag och än är den inte slut.

Hoppla!

dagen

Kategori: Allmänt

Ja ställde klockan på 6.30 idag så strax före kl.7 stod ja Moa och Flora i stallet redo föe en ridtur. Jag red på Moa och hade Flora som handhäst. Var tillbaka strax före kl.8 så då tog ja även i Åsa och red en kort sväng på henne också innan de blev för varmt.

De är verkligen skönt att rida så tidigt allt är så lugnt och skönt ute och visst ja har semester och ska kunna sova hur länge jag vill men ja tycker de är värt att gå upp tidigt för att slippa rida i värmen. Och vila kan man man göra på dagen i värmen i så fall. Inte för att jag tar de så lungt.......

För resten av dagen hjälpte ja pappa med lite av varje bland annat att måla vita detaljer på ladugården, var helt vitprickig efteråt:-)

Sen blev de en snabbvisit i mataffärn och nu i kväll red jag även Åse.


Så ja såhär har min dag sett ut:-)


En bild ifrån gårdagen på mig och Åse:hoppla!

hopptränat Åsnorna

Kategori: Häst (fjordhäst)

Idag hoppade jag, Jojo och Sara med hästarna igen känns som man får passa på när vädret är bra eftersom vi hoppar på gräs. Så skulle de regna så funkar de knappt med tanke på halkrisken.

Vi började med Åse och Schasen och de var så duktiga så slutade med att ja hoppade Åse ett varv då de flesta hinder låg på 70cm och ett på 80cm och de var inga större svårigheter. Så länge vi kommer rätt mot hindren.

Sen skiftade ja fjording till Åsa och Sara hoppade upp på Viggen och de gick skapligt de med men ja tror att första omgången gick lite bättre. Men Viggen var jätteduktig för att inte ha hoppat på jättelänge och Åsa är duktig när hon hoppar! Hon har rätt så stark egen vilja den damen kändes som hon var överallt och lite till men höjde ändå upp några hinder till 80cm. Så ja känner ju att höjden är inga problem bara vi får ordning på styrningen.
Här är ett kort som ja tycker blev helt okej på mig och Åse. Och va tycker ni om de rosa hindret då??? Visst är de coolt. ( De fina färgglada hindrena är inte mina utan Saras)


Hoppla!
oj va dagarna rusar iväg

Kategori: Allmänt

Min andra semestervecka har på börjats och de här med att sitta vid datorn och blogg mm. har inte riktigt tiden funnits till.

Så de har nog hänt en hel del sen sist men skulle ja skriva allt skulle ni inte orka läsa så ja berätta lite kortfattat.

Har kollat på lite bilar då ja har bestämmt mig för att byta till något annat. Åkt båt och fiskat men utan napp:-(

Varit på hundklubben och tävlat i sommarcupen och Caktus vann!!! men ja behöver ju inte tala om att han var den enda mediumhunden heller;-) Men de bästa av allt han tog kontaktfälten klockrent!!! Så nu är de bara hoppas på att han kan göra likadant på USMet till helgen. Men sånt vågar ja inte hoppas för mycket på.

Idag ställde ja klockan på 7 men var lite seg så ja kom nog inte upp förrän halv 8, käkade lite frukost och sen vidare ut och bort till ladugården för att storstäda mjölkrummet. Och vilken skillnad de blev men de var flugor och spindlar överallt. Och ja som inte gillar spindlar men med tanke på hur många de var så blev de till slut att ja inte brydde mig. Var snarare oj en spindel till ja ja flytta på dig.

Och snart ska ja iväg och ta eftermiddags/kvällsmjölkningen och i kväll kommer Lin, Erika och Anton ut och rider.

Så varför ta de lugnt på semestern.

Hoppla!