pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

omtumlande helg

Kategori: Allmänt

(Ja gör mellanslag mellan raderna men de blir inte så dumma blogg.se!)

Ja helgen är över och vardagen har börjat igen och ja hoppas att de just får vara vanlig vardag nu.

I fredags åkte jag och Caktus till Micke i snöblandat regn och storm! Men vi kom fram helskinade och började med ett besök på Hööks. De blev en hel del inhandlat bland annat täcket till Caktus, broddar lite hästgodis och några julklappar.

Lördagen betstod av en sväng inne i Borås och kvällen var de Jul på Liseberg som gällde. Undertiden var Caktus hos Mickes föräldrar för första gång och va jätte ledsen:-( den lille snorvalpen som är 4år! Då han tydligen hade gnytt/pratat nästan hela tiden.

Sen på söndagen var det dags för agilitytävling strax utanför Borås första starten var i agilityklass och han tog kontaktfälten vilket ja är väldigt glad för men diskade sig pga av 3 vägringar. Då de blev lite snurrigt.

Och så fick ja samtalet som vände upp och ner på de mesta Moa hade fått kolik och var jättedålig.

Hon har ju haft kolik förr men aldrig så kraftigt visst en gång hade hon de i 3 dagar innan de släppte men denna gång verka de varit väldigt kraftiga kramper.

Så veterinären fick komma ut och han var ute 1,5 timme Moa fick dropp, slang i näsan och paraffin osv. Och så blödde hon näsblod i massor och senare även i munnen.

Jag startade min sista klass, hoppklassen och Caktus skötte sig helt okej men ja var nog mest orolig för Moa men de finns inte mycket att göra när man är 2 timmar bort.

Så visar de sig att vi vann klassen och var de enda 0ade ekipaget:-) Självklart var ja glad men att samtidigt veta att man har en väldigt sjuk häst hemma ger en delade känslor.

Men vi fick jättefina priser dock hade de inga rosetter men de var ju "bara" en inofficiell tävling visserligen.

 

Glögg, reflexväst, 5kg hundmat och en hundleksak! Då både My One och Herrljunga cider var med och sponsrade tävlingen.

När prisutedelningen varit åkte vi tillbaka till lägenheten direkt inväntade hur de gick med Moa. Och när ja fått besked om att hon skulle stå på box utan mat till morgonen med promenad och tillsyn en gång i timmen åkte ja hemåt.

Sen blev de några promenader till runt kl 22 igår kolla vi till henne sista gången för natten då hon var piggare och så gick ja ut till henne innan jobbet kl 5.

Och idag har hon fått gå i hagen med de andra men veterinären som ändå skulle ut till ladugården idag fick även kolla på Moa. (Inte samma vet. som igår) Och hon lät ok i alla fall enligt honom men är självklart medtagen efter persen igår.

Så va ska man säga saker kan ändras väldigt fort.

Hoppla!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: