pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Lydnads KM 2013

Kategori: Allmänt

Igår var det klubbmästerskap i lydnad på hemmaklubben Töreboda. Och eftersom vi går tävlingslydnadskurs så tog ja det som en träning att vara med. Men efter en dag med regnskurar från och till var jag lite tveksam på hur det hela skulle gå. För det är inte alltid Caktusar tål så stora mängder med vatten förstår ni ;-) I alla fall enligt dem själva.
Men efter ett bestämt ligg så la sig Caktus på den fuktiga gräset och fick en 10 på platsen vilket innebär att ligga still i 2min med avstånd ifrån matte men bredvid ett par hundar till. Och sen gick de lite sisådär med de andra momenten men det enda vi fick 0 poäng på var apporten. Caktus ville inte ens se åt apporten för den var ju så äcklig! Vem vet hur många som har dräglat på den liksom?  Fast vi ha en egen hemma som vi håller på och lär in men det är mycket roligare för då har ju matte klicker och godis med sig samtidigt!
 
Så vårat resultat ( alla moment från vanliga lydnadsklass 1 ingår ej på KM)
 
Platsläggande 10
Fotgående 6,5
Stanna under gång, läggande 5
Inkallning 9
Apportering 0
Hopp 8,5
 
Totalt 110p (vissa moment gångras beroende på svårighetsgrad)
 
Så det blev en 3e plats utav 6st ekipage som deltog så det var ju bättre än väntat fast att de absolut inte kändes bra. Men en kul grej var det allt!
 
 
 
Hoppla!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: