pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Träning med Åsa

Kategori: Allmänt

Testar att blogg från nya mobilen och de verkar fungera!
Vi kom iväg som planerat på markarbetsträning i Töreboda ridhus! De hängde mest på om Åsa skulle gå in i släpet nämligen eftersom jag har tränat lastning i stort sett hela veckan med mycket varierade resultat. Ena dagen går hon in en bit utan problem för att gången därpå tvärvägra. Och de är så synd att de inte ska gå smidigt o enkelt så ja kan åka iväg själv. Men jag har inte gett upp än. Så igår fick jag hjälp av kompisens pappa här hemma och där borta inför hemresa var vi väl fyra personer som bogserade in Åsa i släpet. För hennes motgrej är att hon parkerar och hon står så fast beslutsamt att när man tar linor bakom och gungar lite med dem för att få henne i rörelse kan man nästan välta omkull henne för så "fryst" är hon på den plats hon har valt att parkera på men framåt ska hon inte! Men hem och dit kom vi igår trots lite diskussioner vid lastningen. 
 
Så åter till träningen, de var jag på Åsa och två ryttare till på stora bruna hästar varav den ena Åsas hatobjekt Tyson! Så fort han är för nära åker hennes öron slickade bakåt i ilska förstår inte varför! Men vi tränade för en tränare som bor i Östergötland men har bott i Skaraborg ett par år och därför åker hon hit och håller träningar ibland. Och tydligen tränade hon flertalet fjordingar på sin sida sjön som har och ska deltaga i fjordSM.
Så vår lektion igår bestod av markarbetsträning bommar på marken och upphöjda bommar på sockerbitar i trav och galopp med mycket volter och räkna/reglera galoppsprångsträning. Åsa var så taggad och tyckte att de var jättekul men fick även upp flåset ordentligt. En timme på bana är inte riktigt samma som en timme ute i skogen. 
Åsa hemma i stallet igen påväg ut i hagen. 
 
Så nu får vi se när nästa träning blir eftersom släpet äntligen ska in på lagning nästa vecka (tillfällig lösning hade vi ordnat igår) men de känns skönt att komma igång igen och få lite tips och råd från ett tränat öga.
 
Och efter träningen var de bara hem och duscha snabbt för att fira bror som fyllt år. Med både smörgåstårta och tårta!  
 
Hoppla!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: