pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Det svenska vädret!

Kategori: Allmänt

Ja ni det svenska vädret kan vara så underbart så men även så fruktansvärt! Som i fredags efter jobbet tog jag med hundarna på en promenad ute i skogen och solen sken och allt var jättehärligt. Visst lite isigt på vägarna men det gick att ta sig fram.
Men sen under natten så slog det om rejält och började töa. Så nu är det skriskobana överallt!. Moa och Flora som är oskodda har jag gett upp när det gäller att motionera tyvärr. Eftersom de inte går att brodda och jag vill inte riskera att de går omkull på min bekostnad.
Som i morse när jag träffade S mor i stallet som släppte ut deras hästar så berättade hon för mig att en på hennes jobb hade varit ute och ridit sin häst broddad runt om. Skrittade väldigt försiktigt och poff! Så låg hästen med alla fyra i luften och hon själv med bruten fot!
 
Så det går fort när det händer.....Men Åsa har jag ridit nästan var dag men i en hage med snö så det har fungerat ok fast bättre underlag finns.
 
Nu lite bilder ifrån fredagen då solen sken och himlen var klarblå.
 
 
 
Hästarna solade när jag kom för att rida Åsa i fredags.
 
Sen tänkte jag fota Åsa när hon låg ner men hon hann visst resa sig upp! Crazy bild :-)
 
 
 
Och sist men inte minst en bild på familjens katt Kitty!
 
 
Hoppla!!
 
 
 

Vilket onödigt problem jag har ;-)

Kategori: Allmänt

Jo jag insåg en sak igår som egentligen är väldigt onödig men ändå lite störande sisådär. Igår tillbringades hela dagen hos farmor tillsammans med kusiner. Så det var allt trevligt men innan vi åkte till henne så stannade vi till vid Julahuset i Skara och jag kollade in i Skara Hästsport.
Och jag har varit sugen på ett par Tretorn ridstövlar ett tag, inte för att jag är i så stort behov utav ett par nya men ibland kommer de ut på Tradera till riktigt bra priser så då kanske det kan vara värt att lägga ett bud har jag tänkt.
Och speciellt eftersom de finns i färgen marin precis som min ridkavaj och har ett lite udda utseende som jag fastnat för. Sen att de finns en modell med extra höga skaft vilket jag min långbenta typ är i behov utav av.
 
Så för att komma till sak. Jag testade ett par extra höga igår men de hade nog inte gjort något om det varit någon centimeter högre och så buktade de ut i bak :-( Alltså hade jag alldeles för smala vader fast jag drog ihop resåren så hårt som gick.
 
Så det var lite utav en besvikelse fast jag inte skulle köpa några men ändå så nu vet jag inte längre om jag ens ska bry mig om att kika efter ett par. Utan nöja mig med dem jag har så länge och se vad jag hittar när de nuvarande går sönder. Fast de är lite korta och breda i skaften de med....Så de får nog helt beropå priset.
 
Ja ni hör vilket onödigt problem jag har :-P
 
 
Ni ser den "figursydda" delen på övre delen i bak, det var den som buktade ut på mig.
 
Bildkälla och info om stöveln http://www.chevalridsport.se/sv/ridstovlar/ridstovlar/ridstovel-advance-tretorn.html fast här var de extremt dyra på Skara hästsport kostade de "bara" 1500 någonting och på tradera kan man fynda betydligt billigare om man har tur.....
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 

Åsa lika tokig som vanligt

Kategori: Allmänt

 
Eftersom vädret varit så ostadigt med snö och blåst kom vintertäckena fram. För er som inte vet så använder jag endast täcke på mina hästar när jag känner att det är absolut nödvändigt. Alltså inte alls ofta, Åsa kan få på sig ett under natten när jag ridit på kvällen och hon blivit svettigt i stort sett. Annars är de dagarna väldigt lätträknade så därför passade jag på att fota dem när det hade täcke på sig allihop igår.
 
Men Åsa visade ju precis vad hon tyckte om det! :-P
 
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 

Julklappar!

Kategori: Allmänt

Oj vad julklappar jag faktiskt fick :-) allt från en stavmixer till rattmuff! Jag tänker inte skriva ner varje grej här för så roligt för er läsare tror jag inte att det är men jag har en bild på en grej i alla fall.
 
 
Och på bilden är det mina naglar som jag var tvungen att testmåla redan på morgonen igår efter öppnandet. Med nya nagellacken och effektsvamparna som jag fick som julklapp utav kompisar. Lite häftigt men alltid lite svårt i början innan man får in tekniken. Och till nyår tänkte jag nog göra om det fast i andra färger!
 
Hoppla!
 
 

Det är bara jul en gång om året!

Kategori: Allmänt

Så därför passade jag och Sara på att rida runt lite julfina i söndags. Det var nog inte så många som såg oss med tanke på hur kallt det blåste ute så alla höll sig inne.
Men en lite tur blev det i alla fall och så här såg vi ut:
 
 
Om ni tittar in Schasens ridtäcke som inte ligger som det ska förstår ni kanske att det blåste en hel del.
 
Hoppla!

God jul 2012

Kategori: Allmänt

Med en bild från gårdagens kyliga ridtur på Åsa vill jag önska er en riktigt God Jul!

God Jul gott folk

Kategori: Allmänt

Nu är det bara en dag kvar till julafton så igår var det städ av huset som gällde och kompisbesök med julklappsbyte på kvällen. Och idag ska Rebecka komma och hjälpa mig at ta in granen och klä den,
 
Men på hästfronten har det blivit rätt så mycket dressyr i en hage eftersom det är så isigt på vägarna men Åsa verkar gilla det och är riktigt redig.
 
Fast en dag i veckan red jag och Sara ut över gamla flygfältet här hemma och så kom vi till ett ställe där snön lagt sig i stora drivor. Och först sjönk hästarna igenom men sen BAR SNÖN HÄSTARNA! Helt otroligt va packad och hård snön måste varit eftersom två stycken 500kg klumpar med ryttare kunnde gå ovanpå den.
 
 
Så om ni inte hör något mer i från mig nu får ni ha en riktigt GOD JUL allihopa!!
 
 
 
Hoppla!

Många grejer

Kategori: Allmänt

Försökte mig på att skriva ett blogginlägg häromdagen men då la datorn ner och låste sig och sen var allt jag skrivit borta så jag tappade lusten. Sen är det en sak till som gör mig mindre inspirerad att blogga, jo att det ska vara så krångligt att få in bilder från nya mobilen :-( Det är synd men en blogg utan bilder blir inte alls lika kul men men det som hänt de senaste är väl lite av varje.
 
Förra helgen var jag och Micke på jul på Liseberg i kylan men det var trevligt sen har vädret varit lite upp och ner i humöret så tyvärr har jag inte ridit så mycket som jag velat. En del dagar jättekallt och nästa snöstorm men sen har det självklart varit väldigt fina dagar också.
 
Hundarna har fått nöja sig med promenader och lite bus med labben Jason ett par gånger, senast idag.
 
Och i fredags kikade jag på Luciatåg uppe i byns bygdegård och det var lite sött då medelåldern i tåget var rätt lågt.
 
Och alla barn som är med i luciatåget får en pepparkaka med sitt namn på efter lussandet.
 
Och igår var jag med familjen på julbord och det var helt okej men jag är nog en av de få som inte gillar julmat något vidare men som sagt det var trevligt ändå.
 
Och Åsa åsa åsa.....hon är en fjordhäst som uppfyller fjordingarnas rykten vilket är bevisat ännu en gång ENVISA!!! Igår skulle jag rida henne en lite sväng efter julbordet och skulle då in på en grusväg som vi ofta går in på. Men ibland vill inte Åsa det som igår vilken annan väg som helst hade nog fungerat för hennes del men inte just denna just då. Men jag gav mig inte så efter en timme hade jag ryggat henne 200-300m in på vägen och då nöjde jag mig och gick hemåt stallet igen.Eftersom det hade även börjat mörkna och vi hade inte så mycket reflexer på oss.
 
För Åsa vägrade gå framåt på den vägen hon liksom fryser fast och de hela känns så sjukt att det blir skrattretande! Och tar jag skänkeln på henne tillräckligt hårt så det retar henne så lyfter framdelen och tar man spöet så bara hon sparkar tillbaka mot det. Och hon känns inte rädd för fem öre utan stencool hela tiden till och med när pappa kom med traktorn och en engilagebal på lastaren. Så rörde hon sig inte en millimeter fast han vara väldigt nära med balen. Men Åsa hade bestämt sig och jag med :-) Fast som sagt lyckades lura henne med att rygga en bra bit in och gjorde några försök till att vända men det gick några steg framlänges men sen blev det stopp igen. Så ryggning var det som gällde!
 
Och idag gick lotten på Moa och Flora så imorgon ska jag ta Åsa igen in på den vägen men vem vet då kanske hon vill in där och går utan problem :-)
 
 
Hoppla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Håkans Häst och Hund och snö

Kategori: Allmänt

Nu har snön kommit till Ekeskog på riktigt! Shit pommesfrittes vad snö det var på vägen när jag åkte hem från jobbet idag. Bara rena turen att jag kom fram gissar (vet) att snöröjjarna har mycket att göra nu.

Men jag fick känna på snön redan igår när jag var till Håkans Häst och Hund i Lindärva och köpte mina Tekna stigbyglar. Längtar efter att få rida med dem och inte nog med det två ridbyxor fick jag med mig hem med. Smart och bra säljare den där Håkan ;-) ett par småblårutiga tygskodda ridbyxor 100kr!! och ett par olivgöna Jacson softshell ridbyxor för 200kr! Det var kläder sokm skulle ut på rea så småningom men ville jag ha dem så fick jag dem för dessa bra priser :-) och stigbyglarna fick jag för 450kr och Skövde ridsport tar 649kr för exakt samma stigbygel.

 

Så den butiken kan jag verkligen rekomendera han hade tydligen en hel massa täcken inne nu.......Och säkert även dem till mycket bra priser. Fast eftersom jag inte behövde några täcken så frågade jag aldrig efter pris. Men det verkade vara lite förhandlingsbara priser med och sånt gillar jag.

Sen blev det en tur till min farmor inte bor alls långt därifrån över en fika och sen vidare till Skarahästsport där jag hade presentkort att handla upp men det blev häst och hundgodis för den 100ingen! Bättre än att ha det ligga hemma då jag vann det på en agilitytävling i våras.

Så det blev en lång dag igår och idag när jag var taggad för att rida så går det inte :-(

Okej det går om man vill men eftersom det i stort sett är snöstorm här så hoppar jag över det idag.

Hoppla!

1:a advent 2012

Kategori: Allmänt

Idag är det första advent om någon skulle ha missat det men det tror jag knappast. Och jag och Micke har varit riktigt pyssliga. Åt frukost med ett tänt adventsljus i adventsljusstaken och sen bakade vi lussekatter med saffranen som jag köpte på Rodos i sommras. Sen gick vi ut i kylan (ca 7-10 minus har det varit här hela dagen) och Micke fotade hästarna. Så om jag bara kommer till skott någon gång så har jag tänkt framkalla förstoringar på varje häst till tavlor.
 
 
 
 
Advent hemma hos mig :-) Gillar speciellt mina nya köksgardiner som jag köpte på GeKås för några veckorsedan.
 
Hoppla!
 
 
 

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Wiiiihooo!!!! Jag har fått in en bild ifrån mobilen till datorn men det är tyvärr inte det smidigaste sättet men det får väl gå. Får väl erkänna att vissa nymodigheter inte riktigt är min grej :-)
 
 
 
 
Bilder tagna nu i eftermiddags på våran snömängd här hemma i Ekeskog. Vad jag har förstått så finns det betydligt mer snö på andra platser vilket jag tycker är grymt orättvist!
 
Så idag valde jag RIDA med bjällerkransen :-) det blev ju mysigt på sitt sätt men en Åsa framför en släde med bjällrorna hade känns mera rätt.
 
 
Har även hunnit med agilityuppvisning i Hova och julskyltningen i Mariestad men den var inte så mycket att ha enligt mig. Man alla tycker vi väl olika.
 
Och nu ikväll blir det fylld baconinlindad kycklig med klyftpotatis och sparris med mina goa pojkar.
 
Hoppla!