pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Besök på Taxinge slott

Kategori: Allmänt

Kolla gärna in deras hemsida taxingeslott.se

Taxinge slott och Taxinge gods ligger i Södermanland och jag praktiserade i bageriet på slottet hösten 2004 i tre veckor. Och sen dess har jag inte varit där förr än i fredags 27juli och det var en toppendag!

*Snabb tillbakablick, att jag ens praktiserade där var för att min morfar har jobbat för Karin och hennes man när han levde men på grannherrgården Qvartinge och sen tog de även över Taxinge slott och Gods men där var morfar aldrig med och jobbade. Så det är därför vi känner dem snabbt förklarat :-) *

Taxinge ligger väldigt vackert precis vid Mälaren och eftersom vi "förvarnat" Karin om att vi skulle komma så var hon på plats och skulle vara lite guide åt oss och oj vilket lyx må jag säga! Rebecka, Rickard och Mikael hade ju aldrig varit där så de fick verkligen se allt ordentligt från början. Vi gick ÖVERALLT! även där inte allmänheten fick vara, som när vi behövde på toa och kön vid cafet var superlång! Karin bara äsch vi går upp till andra plan då så där smög vi in bakom kassan och traskade upp till tre helt lediga toaletter!

En annan grej som vi kollade in som inte fanns när jag praktiserade där var Stallet en festvåning som kunde ta upp till 700pers! + att de gick att köra in tex. bilar (var på en övervåning) med en lång träramp vilket var populärt för bilfirmor att använda om de hade något event.

Vi fick även se Sveriges största gräsmattupptagarmaskin! Om någon såg på Viktorias bröllop så var det gräs utlagt framför slottet och de kom ifrån Taxinge. + att ett gäng med arbetare ifrån dem var med och lade ut gräset för det var tvunget att göras en viss tid då det var tvungna att köra bilar där först och sen när bilkörandet var klart var de bråttom med gräset innan brudparet skulle anlända. Bara de att när väl gräset var ute så var det folk precis överallt och arbetarna frågade hur de nu skulle ta sig därifrån??? De bara ähhh de går inte, ni får sätta er där på kajkanten och vänta! Så de fick första parkett när Viktoria och Daniel kom, i abetskläder :-) som tur är så har de inte en neongul arbetsklädsel utan deras arbetskläder går i grönt. Men ändå! Karin visade oss ett foto när de satt där (oFrivilligt) och kollade på brudparet skoj skoj!

Sen åkte vi runt i området och kollade in travbanan då det finns 50 travhästar på gården och även bort till Qvartinge Herrgård som Eva, Karins dotter bor på nu men hon var inte hemma men det var ändå skoj att se.

Så helt klart en toppendag med många roliga berättelser av Karin om saker som hänt på gården de senaste!

 

Nu lite bilder.

Kakbuffèn med 65! sorter enligt Karin :-) och det som var extra lyxigt var att vi blev bjudna :-) för kikar ni in prislistan så är det inte direkt billigt där!
Karin bästa guiden!!!!
 
En bild från gården det är inga små maskiner där inte och där dörrren är öppen var ett av häststallen!
Slottet
 
Gräsmaskinen!
 
Färdiga gräsmattor klara för leverans!
 
Så har ni vägarna förbi Taxinge någongång gott folk sväng förbi och kolla in parkerna och ta en fika för de är det värt!
 
Hoppla!
 
 

 
 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: