pudelz

Min vardag, agility och fjordhästar

Skäms för Åsa gånger två!!

Kategori: Häst (fjordhäst)

Ja då gällde det lilla Åsa igen ni som följt min gamla blogg har nog vid de här laget uppfattat att just Åsa skiljer sig lite ifrån de andra gällande humör;-)

Börjar med de första igår var L med ute och red och tog då Åsa hon har ju ridit Åse de senaste men igår fick de bli Åsa och ja på Åse då. Skritt och trav gick fint men sen skulle vi galoppera på raksträckan upp mot stora vägen. Då vaknade Åsa till liv och visade upp att hon vet precis hur en rodeohäst ska uppföra sig. Och stackars L fick sig en åktur rätt ner i den isiga vägkanten och de gjorde ont! Och de är då man som andra ryttare inte riktigt vet vilket bör man göra först fånga hästen lr hjälpa ryttaren. Jag valde de första alternativet denna gången vill inte riskera att Åsa sprang ändå bort och ut på ”stora” vägen liksom. Men jag tror i det läget hänger de på i vilken grad olyckan inträffar hur man handlar. Men när väl Åsa var fångade kunde L resa på sig och hoppa upp Åse istället och så tog vi oss lugnt hem till stallet.

Väl hemma kände L att de inte alls kändes så bra så de slutade med ett besök på akuten. Som skönt var om man nu kan tycka de är skönt, så var de bara blödningar i musklerna och inget allvarligare.

Men de gör nog tillräckligt ont en då aj aj aj tänker på dig L.

 

 

Nu till nästa grej som hände idag. När mamma kom bort till stallet för att morgonfodra hästarna hittade hon Åsa utanför hagen.
Hon stod på en gräsplätt utanför hagen som de för tillfället var mest is och grästuvor. Annars är de ett riktigt surhål där. Så den gräsplätten är inringad av staket och stenar liksom. Så Åsa vägrade gå!!!!! Hennes specialitet när de är något som hon inte vill. Som tur var hade inte lillebror åkt till skolan än så han fick komma och hjälpa till.
Men Åsa vägrade, smiska de på henne sparkade hon bara åt dem och framåt över stenarna skulle hon inte. Till och med grimman gick sönder eftersom de försökte dra henne framåt, så där var ja en grimma fattigare igen! Sen efter ett bra tag fick de henne äntligen framåt och över stenarna.
Envisa häst säger då bara de:-)

  Åsa och Åse

 

 

Hoppla!

Kommentarer

  • Helena säger:

    En sån busfia! Men hon är ju söt som socker <3, så det mesta är väl förlåtet. ;-)

    2011-02-09 | 19:22:18
    Bloggadress: http://mittlillazoo.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här: